Bud Spencer horrorfilmet forgatott! [18+]

2013. december 03. 07:00 - -Szűcs Gyula-

VHS-gyöngyszemek a 90-as évekből, 2. rész: A végső határ

budhorror.jpgAzt valószínűleg csak a hardcore Bud Spencer-rajongók tudják, hogy örök kedvencük 1997-ben (egy évvel az utolsó Terence Hill-lel közös filmje, a Bunyó karácsonyig után) egy vérben, mellekben és szexjelenetekben tobzódó, horrorba hajló krimiben is szerepelt. A végső határ a 90-es évek tipikus terméke volt: A báránysültek hallgatnakhoz hasonlóan a korszak legsikeresebb sorozatgyilkosos filmjét, A bárányok hallgatnakot próbálta történetben és hangulatban is utánozni, több-kevesebb sikerrel.

A homloktájékon erősen kopaszodó, XXL-es zakót hordó Bud Spencer ezúttal egy madridi zsarut alakít, aki egy férfiakat megszégyenítően elszánt, női nyomozóbíróval (Lydia Bosch) karöltve próbálja elkapni a várost rettegésben tartó, ledér asszonyokra specializálódott, hangtorzítóval rádióműsorokba telefonálgató sorozatgyilkost (Juanjo Puigcorbé).

A film érdekessége, hogy a gyilkos személye már nagyjából az ötödik percben kiderül: maga a nyomozást segítő törvényszéki pszichológus az, aki éjszakénként nőket fojtogat gumikesztyűben, hogy aztán trükkökkel, csábítással és újabb hátrahagyott hullákkal valaki másra terelje a gyanút. Sajnos még Bud Spencer nyomozófigurája sem látja meg benne időben a bestiális hajlamú bűnözőt.

al-limite-02-g.jpg

A kifinomult ízlésű, művelt és segítőkész szakértőre ugyanis senki sem gyanakszik, így kénye-kedve szerint manipulálja a magánéleti gondokkal küzdő, magányos bírónőt. De ágyba viszi a saját szakállára nyomozásba kezdő, mutatós rádiós műsorvezető lányt is (akit a korszak francia szexszimbóluma, a hiányos fogsora ellenére is érzéki Béatrice Dalle alakít), így a néző végig azon izgul, vajon a sok egymás ellen fordított szereplő életben marad-e a film végére, és képes lesz-e elkapni a kegyetlen mosolyú pszichológust.

budspencercici1.jpg

A végső határ érdekessége, hogy míg a korábbi Bud Spencer-filmekben soha sem volt hangsúlyos a szexualitás, és bikinifelsővel takart melleket is legfeljebb csak akkor mutattak, ha a Spencer-Hill-páros épp a tengerparton verekedett a rosszfiúkkal. Itt több jelenetben is villantanak az alulöltözött női mellékszereplők, az a rész pedig különösen vicces, amikor a jó öreg Bud egy félvér ázsiai prostit keres, aki az egyik gyilkosság szemtanújának a nője, ezért a kocsisoron végigrombolva minden kufircoló párt kirángat a hátsó ülésről. De több dolgot már inkább nem spoilereznék el, mindenki fedezze fel magának a Bud Spencer-életmű eme kevésbé ismert fejezetét!

output_Z6urXe.gif

(A filmet december 4-én, 23:15-kor lehet elcsípni a Viasat3-on)

A végső határ (1997) - értékelés:

3hcsillag560.jpg

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr625660502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Én_vezettem_? 2013.12.03. 15:05:17

"hogy míg a korábbi Bud Spencer-filmekben soha sem volt hangsúlyos a szexualitás,"

kevésbé ismert ennek oka: Terence Hill vallását gyakorló római katolikus (saját bevallásas szerint, bár ezt sose hangoztatta mert szeméyes dolognak tartja), ezért nincsnek a filmeiban erőszakos jelenetek (természetesen nem számítva a páros védjegyévé vált, de pár perce alatt "kiheverjető" pofonokat), szexualitás, káromkodás.
Sok ajánlatot visszautasított emiatt, kb hülyének is nézték sokszor... Terence Hill utóbbi nagy szerepe is kötödik ehhez a dologhoz, Don Matteo nevű sorozatban alakít egy papot.(
Igen valószínű, hogy emiatt nem vállalta (volna) a szerepet a cikkben idézett filmben.

www.terencehill.it/news_nuovofilm_en.html

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2013.12.04. 09:20:18

@Én_vezettem_?: Sőt, Rambo szerepét is felajánlották Hillnek, de nem vállalta el. :) (az új Terence Hill életrajzi könyvben írták) Lesz amúgy erről is poszt, nyugi!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.12.04. 14:37:29

hát ez a film is kimaradt eddig, de valószínű, hogy ezután is.
süti beállítások módosítása
Helló