70 éves a kedvenc Schwarzenegger- és Stallone-filmjeink atyja, Andrew G. Vajna

2014. augusztus 01. 19:30 - -Szűcs Gyula-

Jeles nap a mai: épp 70 éve, 1944. augusztus 1-jén született nemzeti filmipar megújításáért felelős kormánybiztos, ifjúkorunk kedvenc akciófilmjeinek producere, Andy Vajna, a Rambo-trilógia, a Terminátor 3, és egy seregnyi másik Stallone- és Schwarzenegger-mozifilm producere. Isten éltesse!

swarcivajna.jpg

Vajna családja az '56-os forradalom után emigrált az Egyesült Államokba, de a fiatal Andy mielőtt fejest ugrott volna a filmiparba, először fodrászként dolgozott Hongkongban. 1976-ban aztán Marrio Kassarral megalapította a Carolco Picturest, ami a '80-as és a '90-es években élte a fénykorát.

carolco_01.jpg

A Carolco jól ismert logóját olyan kasszasikerek előtt láthattuk, mint a Rambo, a Terminátor 2, vagy Total Recall, Vajna azonban 1989-ben egy másik céget is alapított Cinergi néven, így amikor a Carolco A kincses sziget kalózai és a Showgirls és a buktája után leszállóágba került, az tulajdonképpen csak Mario Kassar rossz döntéseinek volt köszönhető. Sajnos a '90-es évek végére már a Cinergi sem muzsikált valami fényesen, ezért Vajna inkább átmentette a vagyonát és a Terminátor-jogokat a C2 Pictiuresbe.

image00015.jpg

Mario Kassar, Sylvester Stallone és Andy Vajna (forrás: mariokassar.com)

A Carolco, a Cinergi és a C2 filmográfiája azért így is nagyon szép, igen nehéz eldönteni, melyik a legjobb Vajna-blockbuster. De azért csak próbáljuk meg!

1. Rambo (1982)

Eredetileg Terence Hill játszotta volna Rambót, szerencsére végül a Rocky sikere miatt Stallone kapta meg a mogorva vietnami veterán szerepét, akit addig-addig idegesít egy kisvárosi seriff, hogy beveszi magát az erdőbe, és ott jól elintéz mindenkit. Érdekesség egyébként, hogy John Rambo ebben a filmben még csak egyetlen egy embert ölt meg, és végig azt bizonygatta, hogy a seriff kereste a bajt, ő csak visszaütött neki. 

tumblr_mrw1tr92c61sv7h9yo1_400.gif

Rambo az eredeti regényben amúgy meghalt, miután elsírta a bánatát Trautman ezredesnek, de végül Sly és Vajna átírták a film végét, hogy leforgathassanak később még néhány folytatást - amiben aztán a fejkendős hős egyszemélyes hadseregként, robbanónyilakkal vágott rendet Délkelet-Ázsiában és Afganisztánban.

2. Menekülés a győzelembe (1981)

Sokan ezt a Stallone-filmet a Két félidő a pokolban gyenge hollywoodi remake-jének tartják, lelkük rajta. Ez a film Andy Vajna közbenjárására a pesti MTK-pályán készült filmet, és minden Stallone- és focirajongó ismeri: Michael Caine és Pelé a fogolytábor lakóiból verbuvált csapat élén 1944-ben megverik a náci futballválogatottat, aztán megszöknek. A jó öreg Sly a kapuban vitézkedett, a pletykák szerint azért, mert borzalmas volt a lövőtechnikája, viszont a Rocky miatt már jól csengett a neve, így kötelező volt szerepelnie a filmben.

3. Vörös zsaru (1988)

Schwarzenegger és James Belushi budapesti helyszíneken leforgatott, kortalan klasszikus buddy cop filmje, ahol nemcsak a szovjet-amerikai nyomozópáros poénjain és Arnold akcentusán röhöghettünk, hanem azon is, hogy a csupa magyar színészből álló bűnbanda Növényi Norbert műlábába rejtette a kokaint - amit persze a jó öreg Schwarzi azonnal megtalál, és elkezd kiabálni a felejthetetlen klasszikusát: COCAINUM!!!

4. Total Recall (1990)

Ifjúkorunk kedvenc sci-fije volt a háromcsöcsű nővel, a saját magával társalgó, undorító orrturkálást bemutató Arnolddal és a testvére gyomrában lakó mutáns seregvezérrel felturbózott Emlékmás. Paul Verhoeven nagyon jól beillesztette Philip K. Dick Emlékárusítás kicsinyben és nagyban című sztoriját a '80-as években a Szárnyas fejvadásszal, a Robotzsaruval és a Menekülő emberrel népszerűvé vált cyberpunk környezetbe, ahol a gazdag és gátlástalan főgonosz rémuralmát mindig csak egy morcos future-noir hős képes megszüntetni.

tumblr_m90eftNJtz1r1m5djo2_500.gif

A rendező zsenialitását dicséri, hogy a mai napig nem lehet biztosan tudni, hogy igazi happy end volt-e a film végén, vagy csak egy beprogramozott, hamis emléket láttunk. Vajon Patrick Swayze vagy Dustin Hoffman főszereplésével is ilyen jó lett volna a Total Recall?

5. Terminator 2 - Az ítélet napja (1991)

Ki ne ismerné minden idők egyik legjobb akciófilmjét, amiben végre jófiú lett a Schwarzenegger-arcú, bőrdzsekis T-800-as Halálosztóból, és a mozgókép-történelemben először használtak CGI-t egy szereplő megrajzolásához, nevezetesen a gonosz T-1000-es, folyékony fém Terminátor mai szemmel is kifejezetten látványos átalakulásához? Vajna és Kassar nagyon jól döntöttek, amikor 10 millió dollárért megvették a Terminator sikere után az időutazó kiborg jogait a Hemdale Filmtől, mert a folytatás látványban, sztoriban és bevételben is felülmúlta az első részt.

305021614.gif

James Cameron A bolygó neve: Halál után ismét megmutatta, hogy a jó első részek még jobb második részeinek mestere:  a '84-es Halálosztó dauerolt hajú diszkós kiscsajából (Linda Hamilton) Ripley után szabadon egy gyerekvédő, gerillaharcos Szűz Máriát csinált, Arnold Hasta la vista, baby-je, pedig örökre bérelt helyett kapott a legjobb leszámolós dumák Top10-es gyűjteményében.

6. Die Hard 3 (1995)

Andy Vajna és a Die Hard atyja, John McTiernan jól felismerték a '90-es években, hogy a véres atlétatrikós Bruce Willisnek nem egyszemélyes hadseregként kéne gonosztevőkre vadásznia, mert ez a műfaj már haldoklik, hanem a Halálos fegyver-filmekhez hasonlóan egy vérbeli buddy cop-moziban kell egy idegesítő sidekickkal (Samuel L. Jackson) viccelődnie a nyomozás szüneteiben.

die-hard-with-a-vengeance-bruce-willis-samuel-l-jackson.jpg

A szívatós feladatokkal trükköző Jeremy Irons legalább olyan zseniális főgonosz volt, mit amilyen Alan Rickman a Nakatomi tornyos első részben, így mint szinte mindenkinek, nekem is a harmadik Die Hard a kedvencem, Bármelyik karácsonykor újra lehet nézni az első kettővel együt, nagy kár, hogy a 4-5. részek a nyomukba sem érnek.

7. Dredd bíró (1995)

A két régi jóbarát, Slyvester Stallone és Andy Vajna 1995-ben egy gyerekbarát sci-fiben mutatták meg Dredd bíró bűntől fuldokló Mega Cityjét, amit akkoriban mi csak a Rock Power magazin véres képregénymellékletéből ismertünk.

judge_dredd_sylvester-stallone-rob-schneider.jpg

A film egyszerre akart a Pusztító és a Mad Max 3 folytatása lenni, ráadásulStallone két megbocsáthatatlan bűnt is elkövetett benne: a film 10. percében lekapta a fejéről azt a kultikus sisakot, amit Dredd 1977 óta szünet nélkül hordott, később pedig nem lőtte agyon Rob Schneidert az első alkalommal, amikor lehetősége lett volna rá.

8. A miniszter félrelép (1997)

"Ez a test megér egy estet a mozikban!" - így reklámozták 1997 telén minden utcai hirdetőoszlopon A miniszter félrelépet, mi pedig buzgón bólogattunk a gimnáziumi osztálytársaimmal, és már rohantunk is a szolnoki Vörös Csillag moziba (persze akkor már Nemzetinek hívták), mert azt hittük: a pucér Dobó Katára vonatkozik a harsogó reklámszöveg.

Pedig ez a felirat a plakáton a holttest lábára volt ragasztva... De így sem csalódtunk: végre láttunk egy magyar filmet, amin ugyanolyan jókat lehet röhögni, mint az akkori kommersz amerikai vígjátékokon, a Nekem 8-on, a Hanta Boy-on vagy Az őserdő hősén.

http---makeagif.com--media-4-05-2014-urb9Bv (1).gif

Vajna, A miniszter félrelép producere persze pontosan ismerte ezeknek a blockbustereknek a működési mechanizmusait, így egyértelmű volt, hogy kasszát fog robbantani: A miniszter félrelépet legalább 600 ezren látták, ami a mai napig nézettségi rekordnak számít a magyar filmek között.

9. A 13. harcos (1999)

Az 1999-es esztendő már a Vajna-filmek alkonya volt. A mozinézők az új Star Warsra, a Mátrixra, a Hatodik érzékre és a Toy Story 2-re tódultak, így egy régivágású, kosztümös kalandfilm, amiben egy arab ficsúr (Antonio Banderas) a harcias germánokhoz csapódott, már senkit sem érdekelt.

uQEBwNnAmYDBeEF8AuGei3GqQHg.jpg

A 13. harcos minden erénye ellenére csúnyán elvérzett a mozipénztáraknál, és a mai napig előkelő helyet foglal el a minden idők legnagyobbat bukó mozifilmjeinek toplistáján - amit egyébként még mindig Vajna régi harcostársa, Mario Kassar vezet A Karib-tenger kalózai-őrület előtt leforgatott A kincses sziget kalózaival. 

10. Terminátor 3 (2003)

Edward Furlong mindig is jobb John Connor volt, mint Nick Stahl, de ezen túlmenően sosem értettem, miért gyűlöli mindenki a harmadik részt, amit a rajongók ráadásul az ostoba T4-nél is rosszabbnak tartanak. A sok hülye vicc és a biodíszlet Terminatrix domborualatai mögött ugyanis ez egy nagyon jó film: hány olyan hollywoodi blockbuster van még, ahol nem nyernek a végén a jók?

Candy.jpg

Itt ugyanis a főhős nem tudja megakadályozni az Ítélet napját, a Skynet ledobja az atombombákat, vége az emberiségnek, és csak azok élik túl, akik John Connorhoz hasonlóan időben egy bunkerbe menekültek. A kivágott jelenetek között pedig a Terminator-franchise egyik legzseniálisabb poénja is megtalálható: a mintakatona Candy őrmester, akinek a fizimiskáját a Cyberdine a T-800-as Halálosztó-szériához használta (de a hülye akcentusa miatt a végleges modell az egyik középvezető hangját kapta meg).

customer surveys
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr946565841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.08.01. 20:39:19

Ahááá! Kezd összeállni a kép, tehát a jubileumi 70. születésnapra dobta meg a kormány* 7 milliárddal:
444.hu/2014/07/31/figyelo-andy-vajna-7-milliard-forintot-kapott-ajandekba-a-kormanytol/

* Alternatív megfogalmazásban lopott a magyar emberektől 7 milliárdot.
Ha a többit nem számoljuk, akkor is 1 milliárd forint életének minden 10 évére, pelenkás purgyé korát is beleértve.

steflac 2014.08.01. 21:04:12

Jó utat vissza Amerikába!

Advanced Flight 2014.08.01. 21:11:36

Én sem értem, mi baj a T3-mal, sztem kva nagy film. Egyik kedvenc jelenetem, mikor a T-X bunyózik Svarcival a budiban. Jól elhajítja, aztán megy utána nagy dérrel-dúrral, de közben megnézi magát a tükörben :-)

Mortanius 2014.08.01. 21:39:04

Angyalszív és Jákob lajtorjája.

Gera 2014.08.01. 21:41:34

@Advanced Flight: A T3 igazából szórakoztató, csak az a baj vele, hogy gyakorlatilag ugyanaz a sztori, mint a T2-ben :) Egyszóval amíg a T2 egy örök klasszikus, addig a T3 egy gagyi ismétlés. De azért bírom persze :)

Netuddki. 2014.08.01. 21:43:16

@Egri János, kvíznagymester: Nem ő lopott, azok loptak meg bennünket akik odaadták neki. De biztos nem ingyen.

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2014.08.01. 21:57:57

Kár, hogy vénségére így elment az esze és lejáratja magát egy ilyen aranyásó kurvával,.....

algi80 2014.08.01. 22:06:59

@Gera: A T3-nak egész más a sztorija, mint a T2-nek (a T2-nek nem is keretes a szerkezete, a T3-nak meg igen). Ellenben a T2 sztorija pont ugyanaz, mint a T1-nek. Az ne tévesszen meg, hogy a T3 parodizálja a T2 egyes jeleneteit, attól még nem lesz ugyanaz a sztori.

bigmax 2014.08.01. 22:22:51

Neki ezek a nyereséges üzletei.Rendezte vagy szerepelt egybe is?Nem.

zoleebara 2014.08.01. 22:29:07

A Menekülés a győzelembe 1981-es film, tehát a Rambo miatt nem csengett még olyan jól a neve! www.imdb.com/title/tt0083284/?ref_=nm_flmg_act_50

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2014.08.01. 22:36:46

@zoleebara: És tényleg, kösz!
Ne kérdezd, miért írtam '83-at :(

Hefe 2014.08.01. 23:02:39

monnyuk az epuletes eletmu lehet, amiben a 13. harcos a 9. helyen vegzett. Az a film teljesen inkoherens, gyakorlatilag a takaritonok rendeztek, minden este mas instrukciot adva.
Mellesleg nem german, hanem skandinav a kornyezet...

Advanced Flight 2014.08.01. 23:18:30

@Gera: persze, és nyilván nincs olyan jó film, mint az első kettő, de ettől még így is mérföldekkel jobb bármelyik "blockbuster"-nél (de utálom ezt a szót), ami az elmúlt 2-3 évben debütált.

Fikk a Nick (a kitiltott) (törölt) 2014.08.01. 23:22:03

Hogy a bánatos náthába lehet a T3-at nemhogy jó, de egyáltalán nézhető kategóriába sorolni? Az ellenállás vezére egy picsogó kis buzi, akinél csak a leendő helyettese és felesége rosszabb. Tele van a film baromságokkal, és attól nem lesz jó, hogy van benne kb. 3 poén, meg egy látványos üldözés. Az egész csak a profitra ment, szartak a sztorira.
A Miniszter félrelép meg az egyik első másfél órás reklám volt, néha filmszünettel. Az megvan ugye, hogy kapásból az első öt perc egy Danubius és a rák tudja milyen pizza reklám?
Szomorú, hogy ezek a filmek bármilyen életrajzi toplistára felférnek...

billy reed 2014.08.01. 23:23:39

Aki nem érti mi a baj a T3-mal, az nézze meg a szavazás eredményét.
Ettől még természetesen tetszhet bárkinek, csak úgy tűnik, a nagy többségnek mégsem jött be.

A Rambo 1 "illusztrációja" a Rambo 2-ből van...

Ja, és ezek nem "Vajna-filmek"...

jamboox 2014.08.01. 23:52:41

Mikor szoknak már le végre az újságírók arról, hogy a Terminátor 2-t Vajnának tulajdonítsák? Akármennyire is örülnék neki, annak bizony nem volt a producere.
Rambo pedig az első részben nem öl meg senkit.

Behajtó70 2014.08.01. 23:58:21

Fasza filmeket csinált, Isten éltesse!

2014.08.02. 00:19:48

@IGAZI_kovi1970: szegény, szegény idős művészúr! csak úgy a seprű nyelivel tuszkolták le a torkán a sok-sok milliót.

De egyezzünk ki egy döntetlenben: együtt loptak.

2014.08.02. 00:36:50

Ez a kis hörcsög nem öregszik? 25 éve is pont így nézett ki, ugyanaz az ősz szőrzet verte ki a pofáját, és akkor is valami trashcelebet döntött meg, akiből aztán semmi nem lett. Remélem, még van benne vagy 30 év. Go, vajni.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2014.08.02. 00:59:53

@jamboox: A kánon szerint a helikopterből kieső fickó meghal a Rambo 1-ben, egy rakás helyen magad is utánanézhetsz.

ÉS miért ne lett volna köze Vajnának a T2-höz? Végülis csak a pénzét tolta bele, amikor Kassarral megvették a fémkoponya jogait... Egy rakás stúdiófőnöknek nincs konkrét kreditje egy rakás filmnél, Jeffrey Katzenbergről mégsem mondjuk azt, hogy semmi köze sincs az Aladdinhoz, meg az Oroszlánkirályhoz, sőt, egyenesen hozzá kötjük a Disney '90-es évekbeli aranykorát (lásd: Disney-reneszánsz)

hebab 2014.08.02. 01:31:23

@Hefe: az ugye megvan, hogy a skandinávok a germánok egyik ága?
@algi80: hogy érted azt, hogy keretes a szerkezete? hogy narrátorként meséli a történetet?

hebab 2014.08.02. 01:34:13

@Fikk a Nick (a kitiltott): mondjuk egy producert leginkább azzal lehet mérni, hogy mennyit hozott a film. ő ugyanis ezért a részért felelős. szóval A miniszter félrelép elég komoly eredménye Vajnának, tekintve, hogy a film durván sikeres lett.

gizmo26 2014.08.02. 02:09:59

A Terminátor 3-at nemrég végignéztem, és tényleg nem volt rossz. viszont 1 dolog nagyon idegesített, ami természtesen nem volt más, mint a robotkurva.

portugéza 2014.08.02. 04:49:19

"végül Sly és Vajna átírták a film végét,"

Vajnának és üzlettársának az volt a zseniális húzása, hogy hagyták, hogy Stallone beleírjon a forgatókönyvbe. Eredetileg a színész menedzserei nem lelkesedtek a forgatókönyvért, de miután Sly is beleírt, már nem mondhatták neki, hogy szar. Dörzsölt fogás volt.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2014.08.02. 06:17:47

@portugéza:
Ezzel inkább arra utaltam, hogy Vajna és Stallone is úgy szokott anekdotázni a Rambóról, hogy az ő ötlete volt a könyvhöz képest átírni a végét a későbbi folytatások reményében. :)

felcsutisuttyo 2014.08.02. 07:49:28

mikulás ...sok pénzt adott ki egy agyon használt már nem fiatal pináért.!!!!!

Hefe 2014.08.02. 08:56:57

@hebab:
"hebab 2014.08.02. 01:31:23
@Hefe: az ugye megvan, hogy a skandinávok a germánok egyik ága?"

most ne viccelj mar, legyszi! Ennyi erovel akar oroszokat is irhatott volna, azoknak is van kozuk a vikingekhez.

jamboox 2014.08.02. 09:35:18

@-Szűcs Gyula-: A helikopterből kieső embert nem ő öli meg, hanem a heli billegése miatt kizuhan.

Kassarnak volt kreditje, neki nem. Ezt sose értettem, hogy miért. Pedig addig minden filmjüket közösen jegyezték. Miért hagyott volna ki Vajna egy ekkora kreditet? Emiatt én akkor sem tulajdonítom neki a filmet.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2014.08.02. 10:03:37

@jamboox: Ha valaha csinálok Vajna-inderjút ide vagy az Indexre, megkérdezem, mert tényleg fura. :)

rumci74 2014.08.02. 10:21:41

Ahogy látom, filmekhez nem volt köze, logikus tehát, hogy kiváló, nagy nemzetközi elismertségű magyar filmművészek felett diszponál. Nem meglepő, hogy egy ilyen csihi-puhi bácsi regnálása alatt évekig nem készült magyar film, most meg már az kezd kirajzolódni, hogy ami magyar film készül, az nem magyar pénzből. Félő, hogy sikerült lerombolni valami jó.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2014.08.02. 10:48:06

Vajnának volt érzéke az üzlethez. Csupa jó filmet gyártott...egy ideig legalábbis. Temérdek klasszikus köszönhető neki. De vajon itthon képes lesz-e igazán élvezhető közönségfilmet összehozni?

Egyébként a 13. harcos nem volt überbukta. Az origónak adott interjúban azt mondta, hogy csak 60 millióba került a film. Nem 160-ba.

jamboox 2014.08.02. 11:54:51

@-Szűcs Gyula-: '91-től kezdve, tehát már az LA Story és a The Doors óta nem szerepelnek együtt a stáblistán.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2014.08.02. 12:05:01

@koimbra: azért nem kell mindent elhinni neki ;) pont az Origo írt arról, hogy zűrös adóügyeket hagyott Amerikában (ugye a Carolco, a Cinergi és a C2 is becsődölt)
Azt meg pont a Comment:com írta meg, hogy az egyik tévéműsorban úgy haknizott, mint a Terminátor tévésorozat atyja, pedig akkor már rég nem nála voltak a jogok.
A 13. harcosba marketing oldalon öltek rengeteg pénzt (ez a 90-es évektől lett fontos, amikor rájöttek a gyártók, hogy a nemzetközi piac is nagyon fontos, azóta a ténylegesen bevallott büdzsé mellett egy majdnem ugyanakkora összegű reklámkampány is mindig van, igy került az Avatar is 250 helyett 500 millióba)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2014.08.02. 12:21:04

@-Szűcs Gyula-: Miért ne lehetne a tévésorozat atyja?:)Producere volt a szériának, az számít.

Egy 60 milliós filmre meg senki nem fog még százmilliót költeni. Nyilván egyes megaköltségvetésű produkciókra még beleölik egy film árát, de a 13. harcosra így sem ment el 160.
Az Avatar meg pláne, hogy nem volt 500 millió. Nem kell azonnal elhinni mindent. Először arról volt szó, hogy 250 misi ment el a reklámra, majd azért volt cáfolat is, ha jól rémlik. A boxoffice.com-on marketinggel együtt 360 millió dollárról van szó. És ezt már hagyjuk is, mert nem érinti a témát.

Remélem, hogy a vén szivaros végre helyrehozza a magyar közönségfilmbe vetette hitet. De amíg ez nem történik meg továbbra is úgy gondolom, hogy nagy mákos az öreg, aki a sorozatos bukták után itthon élheti tovább fényűző életét.

Brando 2014.08.02. 13:00:53

Angyalszív, Tombstone - a halott város, Evita, Nixon -
ezek mind hiányoznak a listáról.
A T3 nézhetetlenül gyenge, igaz a széria legjobb darabja a T1 volt.

Fikk a Nick (a kitiltott) (törölt) 2014.08.02. 14:11:39

@hebab: Csakhogy itt nem arról van szó, hogy mennyit hozott, hanem a "legjobb". És bizony az említettek nemhogy jók, de egyenesen retek nagy szarok. Az más kérdés, hogy a T3 akkor hozott volna párszáz milliót, ha vérnyúl terminátorok harcoltak volna benne jobbik aktivisták ellen. Mert et a Terminator.

RÁJEN · http://szirszarjaim.blog.hu 2014.08.03. 00:06:38

A 13. harcos sztoriját Michael Crichton Ködsárkányok című könyve adja, az szerintem egyébként elég jó...

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2014.08.04. 17:51:36

"Michael Caine és Pelé a fogolytábor lakóiból verbuvált csapat élén 1944-ben megverik a náci futballválogatottat" - nem verik meg, 4-4-es döntetlen lesz.

Faby 2014.08.04. 18:04:38

Basszus, Gyula, szolnoki vagy? :-D
Emlékszem, a T2-t én is a Nemzeti moziban - aka Vörös Csillag- láttam. Emlékszem, a jegyárat durván megnyomták, a korábbi 55 Ft helyett 80 Ft-ba került, de így is tele volt a mozi. Tudom, kicsit viccesen hangzik ez az összeg, de akkor a durván másfélszeres szorzó eléggé odavágott.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2014.08.04. 19:36:09

@Faby: Jaja. :) Bár a szülői házban (ahol még most is ugyanúgy megvan az X-akták-poszterekkel kitapétázott szobám, mint az érettségi utáni Pestre költözés másnapján - erről majd lesz is poszt később!) ma már inkább csak "vendég" vagyok, így nem kell mosogatnom...

Én a T2-t amúgy másolt vhs-kazettán láttam, a Nemzetiben inkább a '90-es évek második felének premierfilmjeit néztük, mert onnantól volt saját zsebpénzem: a Bad Boyst, a Mortal Kombatot, az Ötödik elemet, a Jurassic Park 2-t, a Godzillát, a Mátrixot és a gyűlölt Baljós árnyakat, ami után nem sokkal szerintem be is zárt az egykori Vörös csillag.

A Tallinba viszont érdekes módon sokkal többet jártunk '96 és 2000 között, mert a gimikben mindig osztogattak kedvezményes kuponokat. Itt láttam a Nekem 8-at, a Hanta Boy-t, Az őserdő hősét meg a Ryan közlegényt - utóbbi azóta is a legodabaszósabb, nem 3D-s moziélményem, és cseppet se bántam, hogy amikor vége lett, már nem tudtam busszal hazamenni a Szecskára, és gyalogolnom kellett!

A Tallin moziról még találtam fotót pár hónapja a neten
nerdblog.blog.hu/2014/04/06/szavazz_inkabb_dobo_katara a szépemlékű Vörös Csillagról azonban már nem :(

Boom74 2014.08.05. 08:59:31

A filmjei többségét csípem, de ez a celebkedés nem áll jól neki... leszűkíthetné a bulvárszereplését december 6.-ra, Timike meg pózolhatna nagypapája jobbján a virgácsokkal :D
süti beállítások módosítása
Helló