35 éves A hobbit bombanője, Evangeline Lilly

2014. augusztus 03. 14:18 - -Szűcs Gyula-

A Freddy Vs. Jason statisztájából lett dögös sorozat- és filmsztár

1979. augusztus 3-án született kedvenc Lost-szereplőnk, Evangeline Lilly, aki a tévétörténelem legtöbbet szidott sorozata (lásd a 6. évad hülye befejezését és a rengeteg elvarratlan szálat) után egy legalább ennyire népszerű szériában, A Gyűrűk Ura-trilógia sikerét meglovagoló Hobbit-trilógiában lett közönségkedvenc tündenindzsa.

evangeline-lilly-9448.jpg

A kanadai színésznő ugyan kislánykora óta színész- és modellkarrierről álmodozott, de mivel az emberi jogokért jobban szeretett harcolni (egy időben a Fülöp-szigeteki őserdőben egy fűkunyhóban élt egy misszionárius csoporttal!), a University of British Columbián a mára már nálunk is slágerszakká vált nemzetközi kapcsolatok szakon kezdett tanulni. 

evangeline_vizeses.jpg

Ám mivel az egyetemi tandíj igen húzós volt, kihasználta kiváló testi adottságait, és statisztaszerepeket vállalt mindenféle geek produkcióban. Például 24 évesen dögös tinilányként domborított a 2003-as Freddy Vs. Jasonben:

evangelineFvsJ.jpg

De felbukkant pár csőrözős jelenet erejéig a Smallville tévésorozatban is Wade barátnőjeként:

ev_smallville-lilly1.jpg

De volt pincérlány és légiutaskísérő is, ám hiába gyűjtögette szorgalmasan minden félévben a tandíjra valót, egycsapásra félbe szakadt az egyetemi tanulmánya, amikor a Ford modellügynökség szuperdögös bombázójaként főszerepet kapott a Lost tévésorozatban, ahol a férfiszereplőket megszégyenítően tökös Kate-et alakította, epizódonként 80 000 dollárért.

Evangeline-Lilly--Kate--lost-34290_1024_768.jpg

Férfirajongói legnagyobb sajnálatára azonban végig csak bikiniben mutatkozott, meztelenkedős jeleneteket (szigorú keresztény neveltetése miatt) nem vállalt, hiába könyörögtek neki a showrunnerek.

katelost.jpg

A dzsungelben ugráló, titkok után nyomozó "szegény ember Lara Croftja"-szerep viszont így is nagyon jól állt neki. Nem véletlenül: szinte saját magát alakította, vagyis a non stop kajakozó, szörföző, hegyet mászó, küzdősportokat űző, belevaló csajt, aki akkor sem pánikol be, amikor egy őrült rajongója betör hozzá, hogy ellophassa a száradni kiakasztott tangabugyiját...

Evangeline+Lilly+Dominic+Monaghan+Entertainment+ClALyGZN90yl.jpg

Míg a Lostban Kate két férfi között őrlődött (Jack és Sawyer), a valóságban a színésznő egy harmadik színésszel, Dominic Monaghannel jött össze, akit a korábbi Gyűrűk Ura-főszerepe miatt a stáb a kamerákon kívül és néhány konkrét jelenetben is Hobbitnak hívott.

evangeline-lilly-bikini-beach-02.jpg

Így aztán különösen vicces, hogy majdnem egy évtizeddel később Evangeline Lilly bekerült a Hobbit-trilógia második és harmadik részébe, mint a törpével flörtölgető, harcias tündelány, Tauriel - akiről Tolkien egyetlen betűt sem írt soha, Peter Jackson találta ki, hogy valami szerelmi szállal hollywoodibbá tegye az amúgy csak nyúlfarknyi meseregény filmváltozatát.

funny-Lost-Hobbit-Evangeline-Lilly.jpg

A 35 éves színésznő egyébként továbbra is marad a geek témáknál: legközelebb a Hangyaember című szuperhősfilmben láthatjuk, 2015 nyarán.

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr956569917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.08.03. 17:14:04

isten éltesse, szép, de a bombanőtől azért odébb van.

Scagnetti 2014.08.03. 18:53:35

"a tévétörténelem legtöbbet szidott sorozata (lásd a 6. évad hülye befejezését és a rengeteg elvarratlan szálat)"

Fasza. Pont most kezdtem el nézni.

A hölgy viszont nálam egyértelműen tízpontos. Eddig csak a sorozatban és a Hobbitban láttam, de nagyon bejött.

dondanial 2014.08.03. 22:27:14

@Scagnetti: Én valahogy elmaradtam a 2. évad után, de odáig nagyon ott van a szeren, ajánlott kategória nyugodt szívvel.
Ha valaha lesz még sok időm, azért végignézem az elmaradt 4 szériát - ha más nem Lily miatt :-)

Scagnetti 2014.08.04. 08:09:58

@dondanial: Meglátom, meddig jutok vele. Egyelőre jól haladok, de azért 6 évad egyben meg fogja feküdni a gyomromat, az biztos.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2014.08.04. 09:35:05

@Scagnetti: A 4-5. évad még nagyon jó, a 6. után meg majd többet fogsz anyázni, mint az addigi cliffhangereken együttvéve! :)

Scagnetti 2014.08.23. 15:33:01

@-Szűcs Gyula-: Nagyjából bejött a jóslatod. A végén tényleg anyáztam. Azt nem mondom, hogy az egész hatodik évad kukába való, mert kb. a felével meg voltam elégedve, de az előző öthöz képest tényleg csalódás.

Mindegy, azért így is az egyik legjobb sorozat marad, amit valaha láttam. A vicc az, hogy ha a végével nem vették volna el a kedvem, simán nekiülnék megint, mert amúgy ez az a sorozat, amit érdemes másodszor is megnézni a közben már megválaszolt kérdések ismeretében.

Ez van. Azt hiszem, nekiülök a Twin Peaks-nek levezetésül. :)
süti beállítások módosítása
Helló