7 dolog, ami miatt a Star Wars 7 lesz a széria legjobbja

2014. október 16. 07:07 - -Szűcs Gyula-

Extrém spoilerveszély! Jóval a határérték fölötti erősségű pletykacunami!

Eddig is minden héten kijött valami hír vagy pletyka az új Csillagok háborúja mozifilmről, de most Geektyranttől kezdve a Superhero Movies Newsig minden filmes portál ráizgult azokra a vázlatrajzokra, amiket J.J. Abrams stábja valószínűleg egyáltalán nem véletlenül szivárogtatott ki. Hanem pontosan azért, hogy a magamfajta fanatikus régitrilógia-hívők végre megnyugodjanak: jó helyen lesz a Disney-nél a négymilliárdért megvásárolt fénykardozós franchise, Abrams pedig jó eséllyel még a közönségkedvenc Birodalom visszavágnál is coolabb (haha, érted!) Star Wars-filmet fog összehozni.

1. Végre megint a Millennium Falcon lesz a leggyorsabb űrhajó a galaxisban!

99c56b22350f76e75f140bb62f731e47.jpg

Nem tudom, ki hogy van vele, én baromira untam az előzménytrilógia tükörsimán csillogó Naboo hajóit, meg azt a sok, kontinuitást erősíteni hivatott, ötlettelenül összekínlódott izét, ami innen nézve egy TIE Fighter gömb alakú pilótafülkéje volt, amonnan nézve meg egy A-Wing.

7394e2a92cac772916a1e2fbdc469efc.jpg

Az új részben végre visszatérhet a jól ismert koréliai csempészhajó, amit állítólag a öreg Han már elveszített kártyán, és vissza kell szerezni egy Lando-szerű csirkefogótól, akit Oscar Isaac alakít majd.

b8344b5cc3dbbe6c3ca2f9a6f07f4808.jpg

2. Végre nem csak biodíszlet lesz a sztoriban a dögös nő, hanem főszereplő!

Mit is csinált Leia hercegnő az előzménytrilógiában? Hát az  anyja, Amidala a botrányos előzményekben? Az egyik hologramként bolondította magába a saját testvérét(!), hogy kiszabadulhasson a Halálcsillag börtönéből, aztán meg a kultikus aranybikiniben várta a megmentőit, azóta is róla fantáziál minden geek. Amidala meg minden egyes jelenetben más és más giccses ruhakölteményt vett fel, többet dolgoztak rajta a sminkesek, mint a Walking Dead zombijain együttvéve, és mindenki csak annyit jegyzett meg róla, hogy szeret hülyeségekről beszélgetni a kis Darth Vaderrel, a fiatal Keira Knightley pedig tiszta Natalie Portman. Na ennek most vége: hogy minél több női Star Wars-rajongó (és ezzel potenciális jegyvásárló és merchandise-függő) legyen a következő évtizedekben, a 7. rész főszereplője a 21 éves Daisy Ridley lett, aki fénykarddal vág rendet a gonoszok között:

c7bb8cfbcd7072d4159596a88febbb72.jpg

Az eddig kiszivárgott történetmorzsák szerint ugyanis a fiatal főhősnő megtalálja Luke Skywalker régi, kék fénykardját, ami még a felhővárosi apa-fia párbaj alatt zuhant a semmibe, Luke levágott kezével együtt. Daisy Ridley és barátai el is kezdik keresni az öreg Luke-ot, akiről egyébként senki sem tud semmit a második Halálcsillag elpusztítása és A Jedi visszatér eseményei óta.

b00c04d9fb783a733c1e43ab0d7cb0ac.jpg

A fiatal lány a Luke utáni kutatás közben bukkan rá egy addig rejtőzködő, titkos és veszedelmes Sith csoportra, akiket egy fémkoponyás, kiberkarú gézengúz vezet.

3. Végre neve is van a főgonosznak: Grave Robber

Hónapok óta pletykáltak már a geek szakújságok és a Latino Review-nál is megbízhatatlanabb bulvárlapok a Star Wars 7 maszkos-csuklyás főgonoszról, aki félig robot, mint Darth Vader, és szeret sötét helyeken, csuklyában ücsörögve világpusztító terveket szövögetni.

ed42e632df12956ad41537d88bdff062.jpg

A kiszivárgott vázlatrajzokon bemutatott Grave Robber pontosan ilyen figura: kiberállkapcsa és kiberkarja van, valamint fekete Sith köpenye, és aki állítólag a két trilógia közti polgárháborús időkben egy Jedikre vadászó, piros fénykardos osztag vezetője volt. Nem csoda, hogy megihlette a művészi hajlamú Star Wars-rajongókat is:

star-wars-episode-vii-villains-revealed-social.jpg

Grave Robber és a társai a pletykák szerint csak Darth Vadernek és a Császárnak tartoztak számadással a tetteikről. Egy ilyen csoport léte ugyan szembemegy a Sith-ek kánonbéli "egy mester-egy tanítvány"-elvével, de ugye ezt a szabályt maga Palpatine is megszegte, amikor Darth Maul halála után Dookut és Anakint is a tanítványává fogadta. Igaz, ez a romos kőtemplomban bujkáló Jedi-vadász állítólag nem az eredeti Csillagok háborúja regényben is sokat emlegetett "a Sith fekete lovagja" lesz, hanem egy nomád tradíciókat követő, titkos csoportosulás tagja - azokhoz a császári tanítványokhoz hasonló figura, akik a Dark Empire képregényben is rendre megküzdöttek egymással.

S7arWars15.jpg

Valahol egyébként olyasmit is olvastam, hogy a renegát Sith-ek kőszentélyei (amik egyébként Írországban vannak) az egész bolygójukat beborítják, és valójában egy ősi, Erich von Daniken-i ihletésű, idegen technológiával működő, világpusztító kőmasina részei. Az persze egy kicsit megbonyolítja a találgatásokat, hogy a kiszivárgott pletykákban és megbízhatatlan félinformációkban szereplő, Sith-kötődésű Ruin nemcsak a romos kőtemplomra, hanem akár a korábbi, most már kánonon kívül került Star Wars-történetekben szereplő Darth Ruinra is utalhat.

4. Még Darth Vader is visszatér, hoppá!

Vagy legalábbis a sisakja. Grave Robber barátunkról ugyanis hónapok óta kering egy olyan kép, ahol Hamlet koponyamonológjának klasszikus pózában nézegeti a fekete bádogember összetört sisakját.

4285d653470373677e4af63847340bc0.jpg

Kérdés persze, hogy ez a sisak honnan van, hiszen Luke az egykori Darth Vader teljes páncélzatát elégette az Endoron, amikor halotti máglyát rakott a történet végén jó útra tért apjának, Anakin Skywalkernek. Viszont ettől még simán lehetett Darth Vadernek több sisakja is, hiszen ugye mi van, ha eltömíti a légszűrőjét a Tatuin homokja, vagy megfagy az érzékeny elektronikája a Hoth-on tomboló mínuszokban.

1d8e8af7c38646a6dab67aba65c54ff3.jpg

Azt egyébként már hónapokkal ezelőtt is lehetett hallani, hogy Darth Vader egy vagy több flashback jelenet erejéig a 7. részben is felbukkanna a titokzatos Sith-ek visszaemlékezős jeleneteiben. Egyes fanatikus Star Wars-rajongók szemében ezzel ugyan J. J. Abrams megerőszakolja azt a dramaturgiai ívet, amiben Anakin Skywalkerből bűnbánó apa lett A Jedi visszatér végére - viszont a Disney hülye lenne nem kihasználni a popkultúra legismertebb főgonoszának cameójában rejlő lehetőségeket. A dramaturgiai ívnek meg már úgy is mindegy, ha egyszer Luke a szemünk láttára bulizott a kannibál mackók gyűrűjében azzal a fickóval, aki megölte a nevelőszüleit plusz felrobbantotta a testvére nevelőszüleit a bolygójukkal együtt, nem?

5. Ismét a jó öreg TIE Fighterekkel és X-Wingekkel röpködnek a szereplők!

57c359a4194c98d5a2baa3b126449368.jpg

A poszt elején már kifejtettem, mennyire nem jönnek be az előzménytrilógia új hajói. Ehhez még hozzátenném azt is, hogy aki a '90-es években hozzám hasonlóan vért izzadva játszotta végig a legendásan nehéz X-Wing űrszimulátort, aztán meg a kultikus párját, az egymás ellen harcoló, áruló birodalmi tisztekkel telezsúfolt TIE Fightert (később pedig az X-Wing Vs. TIE Fightert és a Rebel Alliance néven futó, már-már interaktív filmként működő családmesét), ahol egy joysticktörő veteránnak idővel már egyetlen duplalövés elég volt ahhoz, hogy anyacsavarokká robbantson egy védőpajzs nélküli TIE Fightert vagy Interceptort, na azoknak sokkal jobban bejön ez a látványvilág, mint egy trilógiányi Jedi Starfighter és Lucrehulk-osztályú droidirányító központ.

faee3fb3f2770bba60ef82f9852be979.jpg

A 7. részben egyébként nemcsak a jó öreg X-szárnyú vadászgépek köszönnek majd vissza, hanem a felkelőknek az a jó szokása is, hogy dzsungelbolygókon rendezik be a bázisukat, a massassi nevű ősi faj egykori templomaiban. Íme a most kiszivárgott concept art:

ad8f6ece0a3fbb40b490761f1ff9a895.jpg

És egy korábbi fotó, ahogy mindezt megvalósította a stáb néhány kamu X-Winggel és egy félig megépített Millennium Falcon-díszlettel az angliai Berkshire-ben, a Királyi Légierő egykori hidegháborús légibázisán, a Greenham Common félig föld alá süllyesztett hangárjai között:

6851665_8a3a76681b5ad0dce59191cf612c5960_wm.jpg

6. A pajzsos rohamosztagos, és a többi kidobott concept art újrahasznosítása

Már a Rebels tévésorozatban is imádtam, hogy az alkotók beemelték a Disney-féle Star Wars kánonba azokat a '70-es évekbeli Ralph McQuarrie-vázlatrajzokat, amik végül nem köszöntek vissza a régi trilógiában. Ilyenek voltak például a pajzsos-fénykardos rohamosztagosok is:

Ralph-3_zps83ccccfe.jpg

Most viszont úgy tűnik, lesznek a Star Wars 7-ben is hozzájuk hasonló, "rohamosztagos lovagok", akiket  "Cybernetic & Knight Trooper"-ként emlegetnek a kiszivárgott vázlatrajzokon:

916f778f02c9153a851038bf71f4d372.jpg

De Abramsék újrahasznosítottak egy 1976-ban kidobott kiborg karaktert is, Montrosst, akit állítólag Max von Sydow fog alakítani a 7. részben (róla egyébként korábban szinte magától értődő volt, hogy Sith lesz).

efeda68b30dcc47aad1f863f4385aa27.jpg

7. Minden rozsdás, koszos és olajfoltos, pont ahogy szereted!

Ha minden igaz, J. J. Abrams pont azért ragaszkodik a zöld háttér előtt ugrálós, előzménytrilógiás munkamódszer helyett a díszletépítős-habszivacs szörnyes, '80-as éveket idéző filmezéshez, mert nagyon bejött neki, hogy a Star Wars világában minden teherhajó olyan, mint egy koszos és lerobbant űrkamion, az olajfoltos kezeslábast és szökőévente kimosott porfogó köpenyt viselő szereplőkön pedig messziről látszik, hogy minden nap meg kell küzdeniük a túlélésért a gonosz Birodalom rabigája alatt nyögő világban.

99666f88b4c97f3793c18b77c3a4bc05.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr466796223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.10.16. 11:43:42

"hiszen Luke az egykori Darth Vader teljes páncélzatát elégette az Endoron, amikor halotti máglyát rakott a történet végén jó útra tért apjának"

Tényleg, ezt nem írta le valaki, hogy fából készült máglyán lehetetlenség elhamvasztani egy fémpáncélt? :)

Már ha fémből voltak Vader cuccai...

mikka 2014.10.16. 11:53:48

ki nem szarja le hogy miben lesz? :)

seahawks 2014.10.16. 12:02:42

erőltetni az új filmbe a régi sorozat stílusát: rossz ötlet. olyan jó úgysem lesz, mert az egy speciális kor embereinek szólt, a scifi filmek hajnalán korszakalkotó. bánom, hogy a baljós árnyakat megnéztem, mintha beleszartak volna a marhapörköltembe. ezt már tuti nem nézem meg.

Tapmancs 2014.10.16. 12:05:02

Sose értettem mit lehet ezen szeretni, de elfogadom hogy sokan rajongók. Röhelyes figurák, leginkább a fehér műanyagruhás katonák viccesek.

petrol pet 2014.10.16. 12:06:07

Az a felirat nagyon jól cseng magyarul: SZAR WARS...
:-)

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.10.16. 12:13:24

@seahawks:
"erőltetni az új filmbe a régi sorozat stílusát: rossz ötlet. ... bánom, hogy a baljós árnyakat megnéztem, mintha beleszartak volna a marhapörköltembe. "

Hát éppen arról van szó, hogy a Baljós árnyak (illetve az a trilógia) ELTÉRT a régi sorozat stílusától, vagyis egy új stílust hozott. Neked mégsem tetszettek.
A harmadik trilógia - úgy tűnik - visszatért az eredeti stílushoz - neked ez sem tetszik... :)

seahawks 2014.10.16. 12:17:13

@Hoppácska: nem a stílusa nem tetszett, hanem a története és a karakterek..

Laciii 2014.10.16. 12:19:45

Szerintem meg nem volt cél a páncél elhamvasztása, csak bajos lett volna kihámozni belőle.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.10.16. 12:22:02

@Laciii:
"Szerintem meg nem volt cél a páncél elhamvasztása"

Vagyis akkor megmaradt. Kicsit kormosan, de megvan az egész páncél :)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.10.16. 12:29:29

@Hoppácska: Persze, nálam van otthon a szekrényben hátul.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.10.16. 12:30:06

@Tapmancs:
"Röhelyes figurák, leginkább a fehér műanyagruhás katonák viccesek. "

Herczeg Ferenc írja, hogy az első világháborúban olyan volt a magyar katonák egyenruhájának az anyaga mint az itatóspapír. Mármint minőségileg mintha papír lett volna...

Kilgore Trout 2014.10.16. 12:59:43

Szerintem nem műanyag az a páncél, hanem minimum kevlár, de igazából ki tudja, hogy milyen fasza kis anyagot hoztak össze, ott réges-régen egy messzi messzi galaxisban. Jó, a lézer (amúgy energia nyaláb) lövedéket meg a fénykardot nem nagyon tartotta távol a viselőjétől, de a sörét biztosan lepattant (volna) róla. Az új trilógia készítői meg szerintem vért pisiltek, hogy a sokkal modernebb filmes technológiával megáldva, sokkal kevésbé modern eszközökkel harcoltassák és utaztassák (stb.) a hőseinket, hiszen az új trilógia egy technikailag hátrébb lévő korban játszódott. Azért ne mondja senki, hogy nem futott át rajta egy enyhe borzongás, mikor a III. részben felismerte Organa szenátor űrhajójának a belsejét, amiben aztán a IV. részben elkapják Leiát, jó 20-25 évvel később. :)

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.10.16. 13:05:01

@Kilgore Trout:
"Jó, a lézer (amúgy energia nyaláb) lövedéket meg a fénykardot nem nagyon tartotta távol a viselőjétől"

Emlékszem, annak idején, amikor bejött a Birodalom visszavág, megállapítottuk a haverommal, hogy "basszus, az űrban utaznak, hiperugranak - de egy fagyálló ruhát nem képesek csinálni, úgy néznek ki a tauntaun hátán bebugyolálva mint egy második világháborús katona"...
:)

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.10.16. 13:11:29

@Kilgore Trout:
"Azért ne mondja senki, hogy nem futott át rajta egy enyhe borzongás, mikor a III. részben felismerte Organa szenátor űrhajójának a belsejét, amiben aztán a IV. részben elkapják Leiát, jó 20-25 évvel később. :) "

19.

Eszerint egy egész bolygó vezetőjének, egy hercegnek nem fussa arra, hogy majdnem két évtized alatt lecserélje az űrhajóját :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

TechNick 2014.10.16. 13:13:55

Szerintem meg egy szar lesz, PG-3 kategóriába sorolva, hogy minél többet kaszálhassanak rajta. Pont, mint a Feláldozhatók 3. Ott is feláldozták a rajongókat a pénz oltárán.

Überspannung 2014.10.16. 13:14:46

ha nem lesznek benne kisfiúk, kismackók és rajzfilmfigurák, az már jó pont, de egy komoly problémát azért látok: az elmúlt évtizedekben az ilyen mozifilmek nagyon felgyorsultak, fel kell hozzá pörgetni az agyat, hogy felfogja a néző a gyorsan váltakozó jeleneteket és poénokat, és így nem lehet mélyebb mondanivalót átvinni, pedig az eredeti trilógiában ez volt a lényeg. Mint a JJ Abrams-féle Star Trek, amiben folyamatosan akció van, végig ordibálnak és vitatkoznak a főszereplők. Ha nem lehet majd elmélázni egy-egy Yoda-szintű bölcsességen, az nagyon rosszat tenne a filmnek, akkor hiába lesz látványos és akármilyen jó története.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.10.16. 13:15:51

"Ha nem lehet majd elmélázni egy-egy Yoda-szintű bölcsességen"

Mer eddig elméláztunk egy aranyköpésen... :))))

Kilgore Trout 2014.10.16. 13:21:06

@Hoppácska: Szerintem lecserélte, és a kis csaj megkapta apuci levetett űrhajóját. Nem tudom amúgy, hogy űrhajókban mennyi az amortizációs csökkenés, de pár év múlva a lányom is megkapja a Focusomat, és kurvára fog neki örülni. Itt is ez lehet a helyzet. :)

eßemfaßom meg áll 2014.10.16. 13:21:25

azér a pajzsos rohamosztagos eléggé muris látvány na

eßemfaßom meg áll 2014.10.16. 13:28:35

@Kilgore Trout: Kimaradt jelenet a első részből:

Leia a telefonnál : Apu, ezek a barom fakabátok most lövik szét a hajó fényezését !444!!
Organa recsegősen: Nem baj kislányom, ezér van a CASCO, már jelzem is a Alderaani Általános Biztosítónak a kárigényt.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2014.10.16. 13:28:35

Darth Vader végnapjai

Darth Vader ma nagyon bágyadt,
Virálisan nyom egy ágyat,
Hangja moll-os, sehol a dúr,
Furán hat e tenor hadúr.

Hálni jár belé az Erő,
Fénykardozni nem is mer ő,
S mint fekete bádoghörcsög,
Duzzadt fejjel halkan szörcsög.

Sötét, mint egy szenes Iván,
Félrebeszél, enni kíván,
S mivel nincsen nyitva Meki,
Erőlevest főznek neki.

Darth-nak oly magas a láza,
Mint a Halálcsillag Pláza,
S takonytömbtől tiszta koki,
Eret vág rajt’ droid doki.

Érezvén, hogy paff az atyja,
Jedi fia látogatja,
S fejről lekerül az agy-vért…
„Luke, egy évben négyszer adj vért!”

„Vakcinának add – szól Yoda –
Midikloriánod oda,
S győzz (mint Gyurta kétszáz mellen)
Jedi-influenza ellen!”

megzenésítve:
www.youtube.com/watch?v=tNDYROITNYw

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2010/01/darth-vader-vegnapjai.html

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.10.16. 13:30:46

@Kilgore Trout:
"Szerintem lecserélte, és a kis csaj megkapta apuci levetett űrhajóját."
Na, ez nem rossz ötlet...
De ellene mond a dolognak, hogy ekkor Leia már az Alderaant képviselte a szenátusban (éppen az apját váltva fel)... tehát ha valakinek új hajó járt volna, az inkább Leia, és az otthon üldögélő Bailnek jó lett volna a régi...

Vagy esetleg ez a hivatalos állami/szenátori űrhajó volt...? Ez esetben megint csak nem cserélték le 20 évig?...
Akkor nem csak a Falcon az egyetlen öreg űrhajó... :))))))

Pécsi bölcsész 2014.10.16. 13:33:10

és a csúnyáját borotválja? az arany-bikini alatt??

Kilgore Trout 2014.10.16. 13:37:08

@Hoppácska: Takarékos népség. Csak nálunk cserélgetik ityre fityre az A8-asokat. :) Futnak 100 ezret, és megy a levesbe. Ezek az űrhajók simán elmennek több (száz?)ezer fényévet, és meg sem látszik rajtuk. Simán képesek még így is hyper sebességre. A Falcont azért kellett buherálni rendesen.

Kilgore Trout 2014.10.16. 13:42:08

@Hoppácska: Azért az milyen beszólása volt az öregnek, hogy "kíváncsi vagyok, te hogy fogsz kinézni 800 évesen" :)

eßemfaßom meg áll 2014.10.16. 13:42:26

@Hoppácska: Kényelmes, jól, kortalan eleganciával megépített jó fogyasztású környezetbarát hajó, minek cserélnék le valami ujabb downsizeingolt vacakra?

Globetrotter2014 2014.10.16. 14:00:44

Biztos jobb lesz min Lucas ámokfutása, de azért pár dolgot tisztázzunk:
1. "Minden rozsdás, koszos és olajfoltos, pont ahogy szereted!". Az eredetiben sem volt minden rozsdás, ami igen annak funkciója volt (a Tatooine "istenhátamögöttiségének" érzékeltetése). A legjobb rész (nem csak szerintem, de pl az IMDB szerint is), a Birodalom visszavág már nem sok rozsdát tartalmazott, és ezért is volt jó.
2. Abrams nem tisztelte az eerdeti Start Treket, nem csak a fehér színek csökkentése miatt mondom ezt de az amit az egyes "fajtákkal" (pl a Romulanok nagyon illúziórombolóak), úgy tűnik itt se fogja (pl az alternatív X wing).

Túrós (törölt) 2014.10.16. 14:03:59

@maxval a bircaman: Carrie Fisher anno iszonyatosan jól nézett ki de most már azért ne jelenjen meg úgy :D

2014.10.16. 14:11:46

@Überspannung: "nem lehet mélyebb mondanivalót átvinni"

Mi lenne az a mélyebb mondanivaló?

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.16. 14:19:48

@Túrós:

Most se rossz, 10 évvel fiatalabbnak néz ki a koránál. De oké, legyen csak arany öltözék akkor, ne bikini.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.16. 14:21:15

@Überspannung:

Mondjuk a film végén megjelenik Yoda és azt mondja "ez a film vége, de lehetne az eleje is, ha fordítva néztük volna", s akkor ezen lehet majd elmélkedni.

victor vacendak 2014.10.16. 14:40:40

a hard core rajongó valószínűleg az eredeti trilógiát imádja. abrams eddig mindent elbarmolt, amihez hozzáfért. lefogadom, hogy a hard core rajongók utálni fogják, még jobban, mint jar-jart.

RCH 2014.10.16. 14:48:19

Azon én is ki voltam bukva, hogy egy kiskölök olyan járgányt barkácsol lomokból, aminek az interface része is kb. 20* bonyolultabb, mint a sok évvel késôbbi katonai ûrjármûveké.
Már csak ezért tarkón lehetett volna vágni Lucast egy kitömött angolnával.

Kilgore Trout 2014.10.16. 15:05:44

@RCH: Ügyes gyerek, gondolj csak a protokoll droidjára. Meg hát ne felejtsük el, ő a Kiválasztott. :) Végül is, ha szó szerint vesszük, szűz nemzéssel (midiclorian-ok) nemzették, és valljuk meg, ilyet eddig egy asszony tudott produkálni (már ha) és az ő fia is hova jutott...:)

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.10.16. 15:11:00

@Globetrotter2014:
"a Birodalom visszavág már nem sok rozsdát tartalmazott, és ezért is volt jó."

De ebben volt a nagykabátban, sállal a hómezőn mászkáló lázadók, az állandóan javításra szoruló, roncs Falcon... :)

lutria 2014.10.16. 15:36:22

Vajon amikor megtalálják Luke fénykardját még rajta lesz a volt tulaj kézfejének maradványa is ahogy még mindig szorítja a markolatot?(csak a drámaibb hatás kedvéért...)
Amúgy a rohamosztagosoknak tényleg nem ártana a pajzs,gyakorlatilag bármilyen fegyverrel is lőttek is eddig rájuk mindig elhaláloznak vagy legalábbis összeesnek,de egy fabunkóval még az ewokok is le tudták csapni őket.Érdekes módon viszont a több évtizeddel korábban játszódó előzmény trilógiában meg még az átlag harci robotoknak és a Gunga harcosoknak is volt kézben hordott elektronikus átlátszó pajzsuk.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.10.16. 15:45:11

@lutria:
"Vajon amikor megtalálják Luke fénykardját még rajta lesz a volt tulaj kézfejének maradványa is ahogy még mindig szorítja a markolatot?(csak a drámaibb hatás kedvéért...)"

Sőt: szorítja és bekapcsolt állapotban tartja a fénykardot... :P

"Érdekes módon viszont a több évtizeddel korábban játszódó előzmény trilógiában meg még az átlag harci robotoknak és a Gunga harcosoknak is volt kézben hordott elektronikus átlátszó pajzsuk. "

Ebből is látszik, hogy nem egyértelmű dolog, hogy fejlődött a technika a húsz év alatt...

Dr. Fred Edison 2014.10.16. 15:48:25

Mondjuk szerintem a CGI rozsda már kb. 20 éve nem probléma, de én is jobban örülök ha makettekkel készül a film. Már csak azért is, mert azokkal nem lehet mindenféle idióta manővert megcsinálni, amikkel teljesen valószerűtlenné sikerül tenni a legtöbb akció jeleneteit.
Egyébként meg szerintem kb. az lesz majd mint a Star Treknél, a hardcore rajongók egy része kurva mérges lesz, egy másik részének meg a "civileknek" kurvára fog tetszeni.

zolij 2014.10.16. 15:52:25

"Egy ilyen csoport léte ugyan szembemegy a Sith-ek kánonbéli "egy mester-egy tanítvány"-elvével, de ugye ezt a szabályt maga Palpatine is megszegte, amikor Darth Maul halála után Dookut és Anakint is a tanítványává fogadta."

Anakint csak Dooku likvidálása után fogadta tanítványnak, épp ez volt Anakin számára az egyik teszt.

SPOILER
No meg Palpatine ugyebár a The Clone Warsban Darth Mault is gond nélkül levillámozta, mondván hogy sorry már új tanítványom van és hát van ez az egy mester - egy tanítvány dolog.
SPOILER vége

Amúgy ez a megtaláljuk Luke kezét dolog remélem nem igaz, elég gagyi meg fura is lenne ha a Bespin gravitációjából csak úgy kirepült volna az űrbe egy kéz kardostul.

alien 2014.10.16. 15:54:52

@Hoppácska: első gondolatom volt, most akartam kiírni.

JohnHenry 2014.10.16. 15:59:33

már csak Abrams miatt sem lehet a 7. rész a sorozat legjobbja. pont.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.10.16. 16:07:36

"Anakint csak Dooku likvidálása után fogadta tanítványnak"

De a fiatal Darth Maul után éppen az öreg Dookut választotta tanítványának???
Dooku nem régebb óta sötétkedett már?
És Grievous? vagy ő nem Sötét Jedi?... neki nincs Erője?...

Dr. Fred Edison 2014.10.16. 16:15:22

@Hoppácska: Grievous persze hogy nem Sith, ő csak a lehentelt Jediktől elvett lézerkardokkal hadonászott, amúgy csak egy sima cyborg volt

Dooku meg már képzett Jedi mesterként lett Maul után Palpatine tanítványa, tehát bár öreg volt, de csak a gonoszkodást kellett megtanítani neki, egyébként mindent tudott már.

drnb91 2014.10.16. 16:18:31

Ennyi marhaságot összehordani! Egy csomó concept artból és meg nem erősített hírből sikeresen összegyúrtál egy cikket. Az persze meglehet, hogy női főszereplőt kapunk - ne legyen így! -, de ezek szerint angolul sem nagyon tudsz. Grave Robber annyit jelent, sírrabló, tehát rohadtul nem egy karakter neve, pusztán valami ideiglenes álnév. (Ezen felül még következetlen is vagy, mert a kövi bekezdésben már Grave Diggert írsz) A legjobb persze az lenne, ha eleve nem írnál semmi olyat, amiben nem vagy biztos, de gondolom nem bírtad ki, hogy egy hatásvadász cím alatt ne gépeld le az eddig megjelent híreket, amiket nagy valószínűséggel google fordítóval irkáltál össze. Ez így egy kalap szar!

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.10.16. 16:19:46

@Dr. Fred Edison:
"Grievous persze hogy nem Sith, ő csak a lehentelt Jediktől elvett lézerkardokkal hadonászott, amúgy csak egy sima cyborg volt"

Egy sima cyborg le tudja győzni a jediket????

"Dooku meg már képzett Jedi mesterként lett Maul után Palpatine tanítványa"

Hát Anakin is. De Anakin azért fiatal volt, Dooku meg öreg.

És Darth Maul miből lett?

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.10.16. 16:21:53

@Dr. Fred Edison:
"Jedi mesterként lett Maul után Palpatine tanítványa, tehát bár öreg volt, de csak a gonoszkodást kellett megtanítani neki, egyébként mindent tudott már. "

Az nem furcsa, hogy egy ilyen egészen öreg és tapasztalt jedit is át lehet csábítani???

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2014.10.16. 16:22:19

@drnb91:
Sok hozzám hasonló idióta legépelte a fenti kalap szart a napokban, de mindannyian jeleztük, hogy ezek pletykák és találgatások, semmi sem biztos a premierig. Ha nem tetszik az ilyesmi, ne olvasd el, és kész.

Grave Robber/Digger javítva!

Verghaust 2014.10.16. 16:40:24

Fenykardozo no. Reszemrol az egesz roppant kinos fenykardozos jedi humbugot eleve kivennem a SW-bol. Már a korabbi reszekben is, mikor a sok fenykarddal porgo fasz ugrabugral benne, legszivesebben vaporizalnam oket mitokondrianostul egy protontorpedoval.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.10.16. 16:48:19

@Verghaust:
"Reszemrol az egesz roppant kinos fenykardozos jedi humbugot eleve kivennem a SW-bol."

Pedig valójában éppen a jedik azok amik az egész sorozat meghatározó elemeit adják...
Galaktikus birodalom? Máshol is van. Űrcowboyok? Máshol is... Fénykardos lovagok? Ez csak a Starwars lehet...!

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2014.10.16. 16:51:09

StarWar után…

StarWar immár meg van nyerve,
Luke-nak nincsen jövőterve.
Mindent ellep űri béke,
S így töpreng a jedik éke:

„Obi Wan és Yoda kaput,
Eltemettük Vader aput,
Leia húgom immár Hané…
Bármi feladatom van-é?

Legyőztük az összes ellent,
Vukim unalmában szellent.
Így telnek e szürke hetek…
Nincs más dolgom, szellőztetek.

Űrt itat át Erő, a jó,
Immár minden hadihajó
Ewokokat kirándultat.
Visszasírom én a múltat!

Előnyugdíjas lét merő
Semmittevés. Drága Erő,
Harci vágyam bentről éget,
Támassz nekem ellenséget!”

„Jó, segítek neked én itt.
Keressél egy morcos nénit,
Feleségül lányát vedd el,
S küzdhetsz vad nő-seregeddel!”

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2012/05/starwar-utan.html

megzenésítve:
www.youtube.com/watch?v=4EGhmP-Swvg

Dr. Fred Edison 2014.10.16. 16:53:32

@Hoppácska: Jó hát nem sima hanem űber cyborg-konyhai robotgép keverék, de a lényeg hogy az Erő az nincs vele. Viszont azt én sem értettem hogyan szállhat szembe a Jedikkel, mintha direkt nem használták volna ellene az Erőt. Jó mondjuk az is igaz, hogy nekik kevés támadó "varázslatuk" van, lényegében az erő lökés és kész. De valamiért azt sem sokat használták rajta.

Dooku meg gondolom adódott. Épp tanítvány nélkül maradt, viszont egy kiugrott Jedi mester kéznél volt, úgyhogy nem volt kedve újat keresni és a nulláról kiképezni mint Mault, aki gyerekkora óta a tanítványa volt. A könnyű út amúgy is jellemző a sötét oldalra.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.10.16. 16:59:53

@Dr. Fred Edison:
A wiki azt írja egyébként:
"Dooku a fő ellenfél a Klónok támadása című rajzfilmsorozatban (2003-2005). A sorozatban ő vezeti a Szeparatista seregeket a Köztársaság ellen. Elküldi a sötét jedi Assaj Ventrest"

Szóval akkor mégiscsak hárman voltak egyidőben...??

Dr. Fred Edison 2014.10.16. 16:59:54

@Hoppácska: Ja és Dookut nem kellett csábítania, hanem magától hagyta ott a Jediket mert csalódott a rendben, vagy a világos oldalban, vagy az egészben ahogy van. Szóval Sidious csak ezután került képbe.

Dr. Fred Edison 2014.10.16. 17:02:41

@Hoppácska: De akkor már azt is megnézhetted volna, hogy ő meg Dooku tanítványa, szóval ezt így nem tiltja a hagyomány.

steery 2014.10.16. 17:19:50

Darth Vader páncélja és sisakja beskarból, mandalori vasból készült és Sith alkímiával erősítették meg, hogy részben fénykard és sugárfegyver álló legyen. Ezért tudja a birodalom visszavágban tenyérrel hárítani Han lövéseit, és ezért nem vágja szét Luke kardja, amikor a daruhídon harcolva sikerül vállon suhintania egyszer. És valószínűleg ezért maradnak meg a darabjai az endori tábortűz hamvai közt. Vagy ha voltak Vader coruscanti palotájában tartalék páncél elemek, azokat is megőrizhették a rajongói.

Logikusnak tűnik, hogy a korábbi két férfi - egy nő szerelmi háromszög után most egy két nő - egy férfi szerelmi háromszög fog kialakulni a 7-8-9. részekben. Mondjuk egy Jedi nő verseng egy parasztlánnyal egy jóképű herceg kegyeiért. :-D

Blobov 2014.10.16. 17:49:25

@Pécsi bölcsész: 80-as években? Legfeljebb fazonra.

VogelZsigmond 2014.10.16. 20:15:14

Ez kuuuuurvaaaaa jol nez ki!!!!!!!! Ugy latszik megsem halt meg a remeny!!!!! :)

Dr. No 2014.10.16. 21:53:21

@steery: Mandalori vas? De azért annak is Fe a vegyjele? Vagy annyira idegen ez az univerzum, hogy a Mengyelejev-táblázat sem érvényes benne?
Midikloriánokra már rá sem merek kérdezni.

Void Bunkoid 2014.10.16. 23:26:53

@Hoppácska: dehogy cserélte, az akkor már igen megböcsült darab volt. Szerintem OT-s rendszámra hajtott az öreg :)))

zolij 2014.10.17. 01:05:57

@Hoppácska: Ventres nem volt igazi Sith, csak Assasin. Amikor Dooku kezdte ténylegesen tanítványának tekinteni, Palpatine gyorsan kiadta a parancsot Ventres likvidálására.

Ormi 2014.10.17. 06:41:03

Zagyvaság ez eddig, sajnos.
Kurva sok csodának kellene történnie ahhoz, hogy a fentiekből valami kevésbé kínos jöjjön ki.
Áhhh... :(

Void Bunkoid 2014.10.17. 08:00:58

@Ormi: ha utánanézel, az eredeti New Hope az első tesztvetítése után azt kapta meg Lucas, hogy háááát ez egy nagyon katyvasz egy valami, ne haragudj. Végül újravagdosva-pakolgatva pár hónap alatt csak a világ leg-leg-legismertebb science fiction (??? az??? amúgy kb annyi benne a scifi, hogy űrhajókkal repkednek, de sokkal inkább egy futurisztikus fantasy vagy mese) filmjét hozta össze.

2014.10.17. 10:17:26

@lutria: A birodalom mindig is a mennyiségre ment a minőség helyett (vajon kikre akartak utalni ezzel :) ), a TIE Fighterek is pajzs nélküli koporsók voltak, a rohamosztagosok nem tudtak eltalálni senkit se néhány méterről... Még azt is el tudom képzelni, hogy azért járt mindenki lerobbant űrhajókkal, mert a Császár monopóliumot vezetett be az űrhajógyártáshoz szükséges alapanyagokra. Hiszen ha megnézzük a Halálcsillag meg a Csillagrombolók mindig pöpec állapotban voltak miközben még Leia is egy kiszuperált vacakkal járt.

steery 2014.10.17. 11:44:21

@Dr. No: A star wars univerzum tele van kitalált kémiai elemekkel, különleges tulajdonságú ötvözetekkel, ásványi anyagokkal és egyebekkel. Ahogy millió féle kitalált növény, állat, étel, ital, jármű, bolygó, értelmes lény, fegyver, természeti jelenség, parajelenség és egyéb dolog van benne. És persze emellett vannak benne a mi világunkban is meglévő, valós dolgok is (vas, arany, kenyér, csúzli, stb.).
Ez a sok hantázás ugyanis kényelmesebb dolog a műveletlen és lusta írók számára, mint iskolába járni, meg mindig mindennek utána nézni nagy munkával és törekedni rá, hogy betartsák a természet legalapvetőbb törvényeit, illetve ne hazudjanak túl hihetetlen dolgokat.

Nem tudom, feltűnt-e már valakinek, hogy milyen fantáziátlanok a star wars szerzők a névadáskor. Például az SW univerzum tele van -uin (angolul: -ooine) végződésű bolygónevekkel: Tatuin, Dantuin, Reltuin, stb. Csupa értelmetlen betűzagyvalék. Eszükbe sem jutna például értelmes szavakat használni bolygónévnek, mint: Harmatos, Kékes, Cseppke, Gombóc, Gömböc, Poros, Óceánia, Vereske, Ragyáska, Kopottkő, Határkő, Messziföld, Mocsárlak, Havaska, stb.

lpt1 2014.10.19. 12:29:13

@steery: Ja, -uin helyett -ka, -ke, ilyen apróságokra. Amugy meg Venus, Uranus, Neptunus, Saturnus - változatos végződések, és ez csak egy naprendszer :) Ahol élet van, ott valószínűleg ülne a harmatos, kékes, óceánia, mocsárlak, gyorsan kifutnának belőlük - bár ebben a formában inkább tanyák neveinek tudnám elképzelni ezeket, mint bolygóneveknek.
A Határkő különösen furfangos lenne :)

steery 2014.10.19. 14:35:49

@lpt1: Jó! De akkor van-e jobb ötleted az égitestek elnevezésére? Egyáltalán, mik legyen az elnevezés szabályai? Jelenleg a csillagászok vagy mitológiai (görög, római, hindu, indián) neveket aggatnak az égitestekre vagy betű és számkombinációkat (a kevésbé érdekesekre, fontosakra).
Néhány javaslat:
1. A név legyen értelmes szó, nem mozaikszó és nem halandzsa.
2. A név legyen egy szó, tehát kötőjeles vagy anélküli kettős, hármas szóhalmozások és előtagok nem alkalmazhatók.
3. A név lehet többszörösen összetett szó.
4. A név nem lehet személynév (Kossuth), állatnév (kutya), növénynév (kikerics), természeti jelenség (felhő, eső, esőzés, vulkán, holdfogyatkozás, stb.), káromkodás (bazdmeg, aztakurva, stb.) és olyan technikai szó, amit a rádiókommunikációban, űrhajózásban gyakran használunk (vétel, űrhajó, leszállás, űrkikötő, csatorna, hajtómű, stb.), hogy ne keverjük össze a dolgokat.
5. A név utalhat az égitest fontos jellemzőjére: meleg, forró, sárgás, vöröses, feketés, gázos, gőzös, csupasz, kopottas, poros, kormos, fagyos, sebzett, fakó, gyűrűs, sima, hullámos, mérgező, kénes, stb.
Így marad kb. 10-20 ezer felhasználható szavunk nyelvenként. Ha van cirka 3000 ismert (szótárazott) nyelvünk a Földön, akkor 30-60 millió égitestnek adhatunk velük egyedi nevet max. Namost csak a Tejútrendszerben ennél nagyságrendekkel több csillag, bolygó, hold, kóbor (én így hívom az olyan bolygókat, amik nem csillag körül keringenek, hanem szabadon szállnak a mélyűrben), üstökös és egyéb fityfene röpköd, szóval a betű-szám kombinációt akkor is használnunk kell majd.

lpt1 2014.10.21. 22:50:43

@steery: A legnagyobb probléma szerintem a tulajdonság alapú elnevezéssel, hogy más lehet egy távoli szemlélő képe, meg egy helyi lakosé.

Lehet, hogy az osztrák bruck an der ... -ről kéne példát venni :) és naprendszeren belül is lehetne (közel) azonos név.

igaz_ember 2014.10.25. 18:31:41

Mielőtt halálra ekéznénk az új filmet én azt gondolom George barátunk a legjobbat tette, hogy végre eladta. Mert kezdett az egész valami óvodai matiné műsorra hasonlítani. Még a 3. epizód szódával elment, de az első kettőt csak töménnyel javaslom megtekintésre. A Birodalom visszavág tuti, hogy a széria legjobbja marad, de ha a Disney annyit tesz, hogy valamivel komolyabbra veszi a cselekményt akkor ok lesz. Ami engem aggaszt az a rengeteg szereplő...egyszerűen nem lesznek kidolgozva és nem lesznek jó interakciók...hacsak valami csoda folytán ki nem írják a nagy öregeket legalább a rész közepéig...mondjuk egy jó kis mészárszékkel, heroikusan...Luke max szellemként ténfereghetne mint Obi van. Ebben azért reménykedem...az megadná az alaphangulatot és így nem lenne belőle babazsúr.

Quar 2015.12.19. 17:32:35

Jajj, de szar lett!!!
süti beállítások módosítása
Helló