70 sosem látott fotó a 70 éves George Lucas álommunkahelyéről

2014. október 19. 22:22 - -Szűcs Gyula-

Egyszer minden Star Wars-rajongónak el kell zarándokolnia a Skywalker Ranch-re!

Idén valószínűleg az eddiginél is több haragost szereztem azzal, hogy nemcsak Luke Skywalker tunéziai sivatagban felépített házához zarándokoltam el, de a Star Wars 7-re és a Lázadók rajzfilmsorozatra várva bejártam a 70 éves George Lucas legendás álommunkahelyét, a Skywalker Ranch-et, és a Disney-birodalomba olvasztott Lucasfilm Ltd. San Francisco-i irodakomplexumát is.

Most már nagyjából tudom, mit érezhetnek a muszlimok Mekkában vagy a zsidók és a keresztények Jeruzsálemben: életre szóló élmény volt testközelből látni a világ legmenőbb geek munkahelyét, ahol a portán a karbonitba zárt Han Solo mellett a lefagyasztott Jar Jar Binks üdvözöl, és még a vécéhez vezető folyosó is a Star Wars, az Indiana Jones és a Spielberg-filmek moziplakátjaival van kidekorálva. Irgalmatlanul sok fotót készítettem mindegyik szent helyen, és mivel a korábbi Index-cikkekbe terjedelmi okokból (vagy mert balszélen belelógott az ujjam...) csak ezek töredéke került be, ide pakoltam fel párat, némi kommentárral.

A mesebeli Skywalker Ranch

001.jpg

Az 1980 és '87 között felépített, 100 millió dollárt érő Skywalker Ranch nemcsak a Lucasfilm-dolgozók kreatív monyóját szinten tartó, tágas teraszos, gigakönyvtáras, üvegtetős, saját mozitermes hippitanyája volt egészen a közelmúltig, de rengeteg jótékonysági partynak és közösségi bulinak adott otthont az elmúlt évtizedekben. Ilyen volt többek között tavaly nyáron a Course Of The Force 2013 elnevezésű sportesemény, ahol a Benefiting Make-A-Wish Foundation szervezésében rohangáltak mindenféle szemrevaló színésznők (például a Sin City-filmekből ismerős szőkeség, Jaime King) a jelmezes Star Wars-rajongók gyűrűjében.

skywalkerranch.jpg

(fotó: Getty Images)

A Skywalker Ranch ötletét egyébként George Lucas a barátjától és mesterétől, Francis Ford Coppolától vette.

000.jpg

(fotó: Lucasfilm Ltd.)

Coppola a '60-as években ugyanis egy olyan koppenhágai stúdióban járt, ahol a filmesek egy ősparkkal körülvett kúriát építettek át, és a garázsból keverőstúdió csináltak, a hálókból vágószobát, a közös konyhában és nappaliban pedig mindenki ötletekkel segítette a másikat.

output_BTAyob.gif

A Skywalker Ranch helyét teljesen véletlenül találták meg: Coppola és Lucas a Rain People kaliforniai forgatása után megálltak enni Napa Valley-ben, és rádöbbentek, hogy ezen a vidéken sokkal jobb lenne dolgozni, mint Hollywoodban. Baromira igazuk volt, én is imádtam a Golden Gate hídtól északra elterülő, festői vidéket:

lucasfilm44.jpg

Lucasnak 1978-ra a Star Warsból már összejött annyi lóvé, amiből megvehette San Franciscótól északra a Bulltail Ranch-et, hogy itt építse fel álmai közösségi munkahelyét. Vicces, hogy az ide vezető utat mindig is Lucas Roadnak hívták, úgyhogy van az egész telekvásárlásban valami karmikusan sorsszerű...

lucasfilm43.jpg

A Skywalker Ranch építése 1980-ban kezdődött meg, a családi kúriát idéző főépület 1985-re készült el. Tűzvédelmi okokból egy víztározót is kellett a telekre építeni, ezt ma Ewok Lake-nek hívják.

lucasfilm50.jpg

Bár a Skywalker Ranch simán lehetne egy barátságos otthon is, Lucas sosem lakott itt. Viszont sokáig ide járt be naponta dolgozni. A tágas szobák vitrineiben, ahová mások a Brüsszelben vett pisilős kisfiús sörnyitót, a szaharai homokrózsát vagy a gyerekek fotóit teszik, a Star Wars atyja a filmes díjait, a kellékfénykardokat és az Indy-filmek forgatási ereklyéit tárolja.

20121031_030649_nmij1031lucasfilm21_500.jpg(forrás: marinij.com)

Az itteni teraszok és dolgozószobák egyikében üldögélt akkor is, amikor kitalálta a '90-es évek derekán, hogy előzménytrilógiát kellene forgatni a Csillagok háborújához.

lucasfilm42.jpg

De a Skywalker Ranchnek nemcsak kényelmes dolgozószobái és otthonos konferenciatermei vannak. Lucas létrehozott egy gigantikus könyvtárat is, művészien faragott csigalépcsőkkel és ipartörténeti gyöngyszemnek számító, templomokat megszégyenítően szép ólomüveg mennyezettel. Lucas és a barátai itt találták ki az Utolsó Kereszteslovag és az Indiana Jones tévésorozat témáit. A szobabelsőket és a könyvtárat sajnos nem fotózhattam le, de kárpótlásul itt egy kölcsönvett kép a SciFiNow-ról:

scifinowcouk.jpg(forrás: scifinow.co.uk)

A Skywalker Sound, mint szerény melléképület

A Marin megyei Skywalker Ranchnek több épülete is van, a Southfork Ranch-re hasonlító kúria csak az egyik ezek közül. A szomszédban található például a Technical Building néven futó Skywalker Sound főhadiszállás, amit egy ma is virágzó szőlőültetvény mellé építettek meg.

lucasfilm46.jpg

Az épület 1987-re készült el.

lucasfilm47.jpg

A koloniális stílusú, tornácos amerikai családi kúriák helyett itt inkább a mediterrán villák voltak a követendő minta.

lucasfilm49.jpgItt így néz ki egy közös ebédekhez vagy hétfő reggeli meetingekhez használt terasz:

lucasfilm48.jpg

Ahonnan ráadásul pompás kilátás nyílik a szomszédos főépületre:

lucasfilm53.jpg

Ez már a számos közös pihenőnek berendezett, belső kert közül az egyik, ahol a Skywalker Sound dolgozói kedvükre sziesztázhatnak két projekt között:

lucasfilm14.jpg

A páradús levegőjű, üvegtetős belső kertben növögető pálmafák és egyéb egzotikus növények mellé...

lucasfilm16.jpg

 ...a régi filmekért rajongó Lucas stílszerűen a Kincses sziget moziplakátját rakta ki.

lucasfilm15.jpg

De nemcsak Spielberg, Lucas is imádta gyerekkorában a Bambit, úgyhogy ez a plakát is ide került.

lucasfilm17.jpg

A Skywalker Sound pinceszintjén egy 300 székes moziterem is van.

lucasfilm52.jpg

Itt néztem bele a Rebels rajzfilmsorozatba, J.J. Abrams, a Lucasfilm-dolgozók és a Disney-főnökség pedig valószínűleg itt fogja majd megnézni, hogy a Star Wars 7 már leforgatott jeleneteihez jól keverték-e hozzá Skywalker Soundnál Ben Burtt hangeffektjeit és John Williams zenéjét.

A Lucasfilm/Lucasarts/Industrial Light & Magic-főhadiszállás

Bármennyire is jó hely azonban a Skywalker Ranch, Lucas vállalatbirodalma a 2000-es évek közepére kinőtte a Marin megyei hegyeket, ezért 2005-ben majdnem minden alegység a San Francisco-i Letterman Digital Arts Center városi irodáiba költözött. Íme az épület főbejárata:

lucasfilm01.jpg

Ide járnak be a Lucasfilm, az Industrial Light & Magic trükkstúdió és a ma már csak takaréklángon égő LucasArts játékfejlesztő cég dolgozói. 

lucasfilm04.jpg

Már az előtérben hatalmasat dobban az egyszeri nerd szíve: mindenhol nyüzsögnek a filmes ereklyék!

lucasfilm05.jpg

Naná, hogy mindenki az életnagyságú Darth Vaderrel akar először pózolni:

lucasfilm02.jpg

Meg persze a jó öreg Boba Fett-tel:

lucasfilm55.jpg

De a szekrények is tele vannak kincsekkel, itt őrzik például Han Solo sugárpisztolyát:

lucasfilm03.jpg

Darth Vader fénykardját:

lucasfilm57.jpg

És azt a kellék-hődetonátort is, amivel a fejvadászpáncélos Leia fenyegette meg Jabbát:

lucasfilm56.jpg

A Skywalker Ranch legendás könyvtárából is áthozták ide Lucas kedvenc olvasmányait:

lucasfilm58.jpg

De saját szobrot kapott például a stop motion technika nagy öregje, az első King Kong-film trükkmestere, a zseniális Willis H. O'Brien is, akinek az öröksége nélkül egyetlen Lucasfilm-dolgozó sem lenne most az, aki.

lucasfilm54.jpg

A LucasArts-szárny

Lucas 1982-ben gründolta össze a videojátékgyártó cégét, ahol gyerekkorom legviccesebb kalandjátékai, a Monkey Island, a Maniac Manson, a Day of the Tentacle, a Sam&Max, a Full Throttle és a Grim Fandango készültek, és persze olyan klasszikus űrhajószimulátorok, mint  az X-Wing és a TIE Fighter. Sajnos az ezredfordulóra a cég elvesztette piacvezetői pozícióját és úttörő szerepét, a Disney-Lucasfilm-fúzió után pedig nagyon úgy tűnik, hogy a legendás cég lehúzza a rolót. Nem is volt túl nagy élet a folyosókon, amikor ott jártam:

lucasfilm10.jpg

A Lucasfilm irodaházai

A rossz nyelvek szerint George Lucas azért húzta fel San Francisco egyik legszebb részén, a Golden Gate híd tőszomszédságában a Letterman Digital Arts Centert...

lucasfilm59.jpg

...mert a Skywalker Ranch-en már nem tudta hová tenni a többezer darabos moziplakát gyűjteményét.

lucasfilm35.jpg

Az új Lucasfilm irodaházban viszont szerencsére rengeteg hely van a privát posztergyűjteménynek.

lucasfilm24.jpg

Ahol ugyanúgy megfér egymás mellett a klasszikus western és a klasszikus kardozós kalandfilm...

lucasfilm40.jpg

...mint a horror, főszerepben Lucas kedvenc színészeivel, akik természetesen a Star Wars-filmekbe is bekerültek (a brit Drakulaként híressé vált Christopher Lee volt ugye Dooku gróf, örök ellenfele, az éveken át Van Helsinget és a többi vámpírvadászt alakító Peter Cushing pedig Tarkin kormányzó).

lucasfilm41.jpg

És ha már Star Wars: természetesen a régi Csllagok háborúja-trilógia plakátjai is helyet kaptak Lucas gyűjteményében:

lucasfilm06.jpg

Ahogy az Indiana Jones-trilógiának is külön fal dukál:

lucasfilm07.jpg

George Lucas egyébként annyira nagyra becsüli a Steven Spielberggel közös munkáit, hogy lépten-nyomon valamilyen Spielberg-produkció kegytárgyaiba botlottam. Ahogy a Skywalker Ranch-en, úgy itt is külön vitrinben vannak kiállítva az Indiana Jones-filmek ereklyéi. Például itt van néhány filmes díj mellett Coronado keresztje az Utolsó Kereszteslovag elejéről:

lucasfilm09.jpg

De itt lapul az egyik polcon az örök életet adó (persze csak annak, aki nem hagyja el a templom pecsétjét) Szent Grál is:

lucasfilm20.jpg

Ezen a fotón pedig Spielberg az E.T. stábjával vigyorog, mivel a film speciális effektjein a Lucasfilm-divízióhoz tartozó ILM legjobb trükkmesterei dolgoztak.

lucasfilm27.jpg

Az Industrial Light & Magic irodalabirintusai

A legizgalmasabb filmes ereklyék természetesen az ILM trükkgyár szárnyában vártak minket. Ahol mindenki nagyot köszönt az emeleti recepciósnak - de csak közelebb lépve jöttünk rá, hogy nem is élő ember ül a pultban, hanem Tommy Lee Jones habszivacs figurája a Men In Blackből.

lucasfilm26.jpg

Az irodákba, effektműhelyekbe, és egyéb titkos boszorkánykonyhákba vezető folyosó elején rögtön a karbonitba fagyott Han Solo fogadott:

lucasfilm25.jpg

Ami mellé az ILM poénból elkészítette a jégbe fagyott Jar Jar Binkst is. Nagy kár, hogy az előzményfilmekben nem történt meg ez a jelenet...

lucasfilm22.jpg

De szinte minden sarkon valami Star Wars-kellékbe botlottam. Itt például egy életnagyságú R2D2-vel pózolok:

lucasfilm21.jpg

A hátam mögött pedig pont nem látszik A Jedi visszatér egyik eredeti TIE Fighter makettje, úgyhogy íme egy közeli fotó róla:

lucasfilm61.jpg

Az ILM székhelye 1978 és 2005 között egyébként San Rafaelben volt, előtte pedig a szintén kaliforniai Van Nuysban, egy raktárházban. Itt még nem is Industrial Light & Magic néven futottak, hanem Kerner Company Optical Research Lab néven. Lucas ugyanis a '77-es Star Wars előtt annyira csóró volt, hogy még az ILM saját logóját és telephelyét sem tudta miből kifizetni. A mozis kasszasiker után csordogáló bevételeket persze okosan visszaforgatta a cégeibe, így A Birodalom visszavágon már sokkal jobb körülmények között dolgozhattak az ILM trükkmesterei - a régi időkre emlékezve viszont kabalaként minden új telephelyre magukkal cipelték a Kerner egykori bejárati ajtaját. Így ez ma a Lucasfilm-irodaház egyik folyosóját díszíti.

lucasfilm33.jpg

A '80-as évekre viszont már mindenki megismerte az ILM bűvészes logóját, és mivel a cégnek Lucas összevásárolta a kor legmodernebb gépeit, így idővel olyan nagyra nőttek, hogy bérmunkában bármelyik nagy hollywoodi stúdiónak bedolgoztak jó pénzért.

lucasfilm30.jpg

Az ILM elképesztően sok blockbusterhez vállalta a speciális effekteket, ami nem is csoda, hiszen a Peter Jackson-féle Weta Digital megalapításáig a szakma Oscar-halmozó királyának számított. Itt készítették el többek között a Szellemirtók 2 animatronic Slimer figuráját:

lucasfilm45.jpg

Sőt, maga a Kárpátok ostora, Moldávia bánata, Vigo figyelte minden léptemet, mivel az egyik folyosó falra kirakták a Szellemirtók 2-höz használt, legendás festmény eredetijét:

lucasfilm18.jpg

És itt van az Indy utáni második kedvenc náciverő kalandfilmes hősöm, Rocketeer is:

lucasfilm23.jpg

A lépcsőházban E.T. biciklije lóg:

lucasfilm19.jpg

De az ILM-nél készültek a Jurassic Park dinoszauruszai is:

lucasfilm08.jpg

Ez már egy másik hüllő, a Sárkányszív sárkánya:

lucasfilm28.jpg

A Kedves ellenségem látképe:

lucasfilm37.jpg

A Hook Senki szigete-jeleneteinek egyik kézzel festett háttérképe:

lucasfilm36.jpg

Sőt, már a nagy Lucasfilm-Disney-házasság előtt is jó volt a két cég viszonya, hiszen egy rakás maszk és egyéb speciális effekt is az ILM műhelyeiben készült A Karib-tenger kalózai-filmekhez. Például a csápos Davy Jones:

lucasfilm29.jpg

Az Industrial Light&Magic munkatársai mindig is híresek voltak a belsős poénjaikról és geek kikacsintásaikról (a Lázadók rajzfilmen dolgozó, félig magyar származású Joel Aron például 25 éves pályafutása alatt az összes filmbe, amin dolgozott, elrejtette saját magát). Megvan a kedves olvasónak az a jelenet, amikor az E.T.-ben megmutatják az űrlények hajóját, és a háttérben világítanak a város fényei?

et ship.jpg

A város sosem volt ott, csak egy élethű festményt (szaknyelven: matte painting) raktak oda, amin ráadásul a vicces alkotók elrejtettek egy olyan autósmozit is, ahol az emberek épp a Star Warst nézik!

lucasfilm32.jpg

De 1990-ben az ILM-csapat egy csomó szomorú békát rejtett el a nyáron bemutatott Die Hard 2 reptéri jelenetéhez megfestett háttérképre:

lucasfilm11.jpg

Így tisztelegtek ugyanis a stop motion bábok egyik nagymestere, Breki, a Sötét kristály és A mesemondó atyja, Jim Henson munkássága előtt, aki 1990. májusában hunyt el.

lucasfilm12.jpg

lucasfilm13.jpg

És még bizonyára egy rakás ilyen sztori lett volna, ha nem fél nap alatt kell végigrohannunk a filmipari British Museumba oltott Louvre-nak is beillő Lucasfilm-főhadiszálláson. A Disney alá került Lucasfilm-dolgozók egyébként elképesztően jófejek. Itt például a képregényrajzolóból lett animátor/látványtervező, Kilian Plunkett mesélt arról, hogy a Rebels rajzfilmsorozat és a Star Wars 7 alaphangulatát mennyire meghatározták a mindannyiuk által bálványozott zseni, Ralph McQuarrie vázlatrajzai.

lucasfilm62.jpg

De készült közös fotó a Clone Wars és a Rebels showrunnerével, az örök gyerek Dave Filonival is (interjút is csináltam vele, itt olvasható):

lucasfilm51.jpg

A Rebels rajzfilm évadnyitó duplaepizódját egyébként a Lucasfilm-irodaház saját, 300 férőhelyes mozijában néztük meg:

lucasfilm64.jpg

Aztán bedobtunk egy kávét itt, és már rohantunk is tovább...

lucasfilm63.jpg

A Lucasfilm ajándékboltjába, ahol Yoda alakú sütitartó tégelytől kezdve Darth Vader sisakos kenyérpirítón és világító-berregő műanyag fénykardon át a leglehetetlenebb színű, pop artos Star Wars pólóig mindent lehet kapni.

lucasfilm38.jpg

Szóval láthatjátok, óriási élmény egy Star Wars- és Indiana Jones-rajongó filmbuzinak bejárni a Lucasfilm-főhadiszállást, még a sajtótúra feszített rohamtempójában is. Mert itt még a vécéhez vezető utat is filmjelenetek és rohamosztagosok szegélyezik:

lucasfilm34.jpg

Hogy a következő folyosón már George Lucas legóból kirakott feje vigyorogjon rám egy vitrin üvege mögül:

lucasfilm60.jpg

Az viszont örök rejtély marad számomra, mit keresett az egyik Lucasfilm-fotón Steven Seagal! (Szerencsére ezt időközben a kedves olvasók megfejtették: Seagal adta át 1995-ben az Oscar-gálán a díjakat az ILM dolgozóinak a Forest Gump speciális effektjeiért.)

lucasfilm70_1.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr306773645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fingerbangs 2014.10.20. 16:47:26

steven seagal: ő volt az átadó

Simon L. Bon 2014.10.20. 17:10:04

Ja. Az a négy csákó a Forrest Gumpért kapta az Oscart és Steven volt a presenter.

eßemfaßom meg áll 2014.10.20. 17:16:07

Sokkal jobbak azok a képek amiken te is szerepelsz, szinte érezni ahogy a menőség áramlik a monitorból

Keszkeno 2014.10.20. 17:30:19

Jó kis élmény lehetett:)

RÁJEN · http://szirszarjaim.blog.hu 2014.10.20. 17:34:10

Az utolsó képhez a tippem: ő adta át a díjat, nem ez volt az egyetlen alakalom. Szerintem ezen a képen az ILM-nek a Forrest Gump trükkjeiért, de nem biztos...

megasün 2014.10.20. 19:12:45

"gyalázatos előzmény trilógia" : ehhez csak gratulálni tudok. Meg kellene nézni a filmeket előbb és utána hülyeségeket beszélni. Lehet, hogy nem tetszik mindenkinek, de ekkora ökörséget, hogy gyalázatos . XD. Nem volt a szerkesztőségben valami hozzáértő, aki szereti és érti is a SW filmeket ?

Conan The Librarian 2014.10.20. 19:27:25

Apu irigységtől sárguló arcbőre vagyok.

billy reed 2014.10.20. 20:25:01

@megasün:
Hagyd, ő már csak ilyen! Szinte minden SW-szal kapcsolatos írásában szerepel ez a fikázás, meg az is, hogy ő hűűűű, de mekkkkora fan /I love SW póló befigyel!/...Ennek ellenére állandóan ekézi az előzménytrilógiát, /és a Végzet Templomát/. Oké, hogy nem tetszik, de minek leírni minden alkalommal?
Kicsinyes. Szerintem.

Képzeld el, mi kell ahhoz, hogy valakinek a Skywalker Ranchon is ez jusson eszébe!
Egyetértek veled, én is jobban örülnék, ha valaki SW-univerzumot szerető írna itt cikkeket.

eßemfaßom meg áll 2014.10.20. 20:27:47

@megasün: ha eccer gyalázatos akkor mit írjon? olyan cukimuki édibédi előzménytrilógia?

cenzuratroll bosszanto 2014.10.21. 08:49:27

"Nagy kár, hogy a gyalázatos előzményfilmekben nem történt meg ez a jelenet..."

Ezzel a véleménnyel mi az ősi foglalkozású jó édes anyu.. kerestél ott? Ja, a profit, el lehet adni a cikket baksisért, lehet idióta szelfiket csinálni. Szánalom.

megasün 2014.10.21. 23:28:23

@billy reed: Hát igen. Én ha kijutnék a "ranch"-ra tuti nem azzal foglalkoznék, mennyire szar az előzmény trilógia. Sok hazai SW rajongó csak álmodozhat arról, hogy ebben az élményben legyen része. Akinek pedig megadatik az köpködi ott a helyszínen. Jófajta magyar mentalitás.

megasün 2014.10.21. 23:36:12

@Conan The Librarian: de legalább nem arrogáns.... :)

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2014.10.22. 11:09:01

@billy reed: Vajon az Alien-rajongók között is akad olyan, akinek nem tetszik a 4. rész és az AVP 1-2? És vajon őket is mindig kutyázzák az elvakult fanboyok?

@megasün: Érdekes, ha mindenről csak áradozok, akkor meg megkapom, hogy fizettek a posztért, és olyanról írom, hogy jó, ami valójában nem is az (legalábbis a feketeöves foteltrollok szerint: lásd a hisztit a Star Wars: Rebels pilotkritika alatt). Akkor most hol az igazság? Ha leírom a véleményemet az előzménytrilógiáról, nem is vagyok igazi rajongó, ha meg azt is ugyanúgy magasztalom, mint a régit, akkor meg a lelkét két kreditért eladó bértollnok vagyok?

NocadLee · http://nocadlee.hu 2014.11.13. 15:53:26

"Idén valószínűleg az eddiginél is több haragost szereztem azzal, hogy nemcsak Luke Skywalker tunéziai sivatagban felépített házához zarándokoltam el..."

Először azt akartam írni, hogy miért kéne bárkinek is emiatt haragudnia. Aztán elolvastam a kommenteket... :-)

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2014.11.13. 21:49:39

@NocadLee: Ja, azok valószínűleg mind Billy Reed meg a geek baráti köre, akik vagy 3 éve megharagudtak rám, mert a Deveraux c. képregény alkotójáról, aki a haverjuk, valami olyasmit írtam, hogy "a magyar Mignola akar lenni, csak ez eddig nem nagyon sikerült"... :)

Azóta Billy minden egyes Star Wars-cikkem alatt engem gyaláz kioktató hangnemben, hogy hogy merek bármi rosszat írni az előzménytrilógiától, nem is vagyok igazi rajongó, hiszen ami Star Wars, az csak jó lehet, stb. - miközben ő persze minősíthetetlen hangnemben, egy bajszos fikanick mögé bújva szarozza például az Agave-féle Star Wars-borítókat.
Amúgy már teljesen megszoktam Billy fröcsögését, néha kimondottan hiányzik, amikor egy index.hus Star Wars-posztom alatt nem látom ott a nevét az első 5 kommentben! :D

Macropus Rufus 2015.10.08. 16:28:13

""gyalázatos előzmény trilógia" : ehhez csak gratulálni tudok. Meg kellene nézni a filmeket előbb és utána hülyeségeket beszélni. Lehet, hogy nem tetszik mindenkinek, de ekkora ökörséget, hogy gyalázatos . XD. Nem volt a szerkesztőségben valami hozzáértő, aki szereti és érti is a SW filmeket ?"

nagyon jó. Ízlésben vitatkozni?????? Szerinte gyalázatos volt, szerinted nem. Ez egy partalan vita lesz.
Nekem sem jön be az első 3 rész. Én is inkább a 4-5-6-ért vagyok oda. De nem fogok nekiállni vitázni veled, hogy te meg nem értesz hozzá.

mel gibson 2016.01.10. 11:01:35

"Billy Reed"
Úgy hangzik, mint egy rossz melegpornós név..: DDD

Ma leltem rá erre a cikkre, jó volt! Köszi, Gyula!
Az Erő legyen veled és csak a bűnbánó ember juthat át rajta...

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2016.01.11. 14:18:28

@mel gibson: Örülök, ha tetszett a beszámoló!
Azóta is visszavágyom amúgy San Franciscóba! :)

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2018.02.02. 15:57:21

@billy reed:
Szia Billy! Rég hallottam felőled!
:D
Elnézést kell kérnem tőled, amiért évekig szidtam az előzményfilmeket! Még a Baljós árnyak is jobban tetszett mint legutóbb Az utolsó Jedik...
:(
Ugyanakkor a Star Wars 7-et legalább olyan jónak tartom, mint az őstrilógiát.
Na erre varrj gombot!
:D

AarPoe 2018.03.22. 10:34:42

Meg kell védenem Gyulát: az Episode 1 akkor is méltatlan a SW-hoz, ha egy vérbeli rajongó mondja, akkor is, ha a Skywalker Ranch-en mondja, akkor is, ha közvetlenül Lucas dolgozószobájában mondja. Semmi összefüggést nem látok e között és a között, hogy valaki mennyire elhívatott a SW univerzum iránt, ill. összességében mennyire szereti. Valójában szerintem csak az irígység egy megnyílvánulását láttuk, de akkor már sokkal egyenesebb és korrektebb azt írni, hogy "utállak".
Ami amúgy az én eredeti kommentem is lett volna, ha nem olvasom el a falat. :D

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2018.03.22. 15:10:57

@AarPoe: :D
1999-ben tényleg nagyon gyűlöltem a Baljós árnyakat. Ma viszont már, majdnem 20 éve elteltével sokkal elnézőbb vagyok vele, mert a kis Anakin tatuini fiatalkora nagyon jó játszóteret jelentenek '99 óta az ötletesebb íróknak, akik ügyesen kontrasztba tudják állítani a naivan jó kisfiút a későbbi, elvtelen tömegmészáros robotemberrel.

Lásd pl. a THank to Maker képregényt, ami arról szól, hogy a Felhővárosban Vader egy pillanatra elmélázik azon, milyen izgalmas kaland volt összerakni anno a folyton fecsegő C-3PO-t, és hogy nem biztos, hogy jól alakultak azóta a dolgok... Ráadásul a képregény razolójával anno még interjúzni is volt alkalmam ezen a Skywalker Ranch-bejáráson, ami azért nagyon menő dolog, mert tudomásom szerint magyar újságíró még sosem beszélt vele!
;)
comment.blog.hu/2015/05/04/star_wars_rebels_kepregeny_interju_may_the_4th_be_with_you

AarPoe 2018.03.24. 22:03:05

@-Szűcs Gyula-: interjú, interjú... mondtam már, hogy utállak? :D
Értem egyébként a regényírókat, valahol van is alapja az ártatlan kisfiú kontra gonosz fekete robotember ellentét romantizálásának, megkockáztatom, jó könyvek is lehetnek ezek. Az episode I. viszont sajnos kísérti az egész sorozatot szerintem. Az episode VIII végén például a söprögető jeditanonc kisfiúnál összeszorult a gyomrom: bizony, ilyet már láttunk korábban, és az nagyon nem jól sült el!
süti beállítások módosítása
Helló