Bombanőkkel és ronda démonokkal sokkol Tarantino kedvenc horrorja [18+]

2015. július 23. 18:29 - -Szűcs Gyula-

Egy méltatlanul alulértékelt ZS-film 1994-ből: Démonok éjszakája 2

Az 1988-as Démonok éjszakája és a folytatásai legalább olyan kultikus B-horrornak számítanak a zsáner rajongói körében, mint a Péntek 13-széria vagy a Gyerekjáték-filmek, csak legfeljebb nem ismerik annyian. Pedig veszettül szórakoztatóak: az ocsmány habszivacs gumiszörnyek különösen röhejesek benne, a halálnemek pedig néha viccesebbek, mint az áldozatait folyton agysejtgyilkos beszólásokkal és nyalogatással sokkoló Freddy bátyánk kivégzései a Rémálom az Elm utcában-sorozatban.

demonboobs1.jpg

Bár a Démonok éjszakája 2 már 1994-ben készült, ízig-vérig olyan, mintha ezt is a '80-as években forgatták volna: a Luke Skywalker-frizurás srácok mind kötött pulóvert és farmerdzsekit hordanak, literszámra fröcsög minden jelenetben a művér, és tele van a film idétlen poénokkal, meg persze fedetlen keblű lányokkal!

A B-filmes klisékből építkező sztorit ezúttal is az első rész forgatókönyvírója, a horrorfilmekben és -regényekben utazó Joe Augustyn szállította, a rendező pedig a BMX banditákat, a Gyilkos kobold-folytatásokat és egy seregnyi tévésorozatot jegyző Brian Trenchard-Smith lett. A történet tényleg tipikus '80-as évekbeli horror: a főszereplők egy szigorú katolikus iskola tanulói, akik még az éves Halloween-partijukon sem csaphatnak koedukált bulit, mert a morózus főapáca, Gloria nővér (a horrorveterán Jennifer Rhodes zseniális alakítása) azonnal szétválasztja a smacizó párokat azzal a szöveggel, hogy "Hagyjatok helyet a Szentléleknek is!".

demon5.jpg

A kívánós iskoláslányok és a hozzájuk csapódó, kanos srácok persze megtalálják a módját az entyempentyemhez: saját Halloween-bulit szerveznek az álmos kisváros elhagyatott kúriájában. Ahol ugyan minden baldachinos ágy pókhálós, de ez zavarja őket a legkevésbé annyi kóterban töltött, szexmentes hónap után!

demon1.gif

Csakhogy épp ebben a tipikus kísértettanyában lakik az első részt végigtomboló, Angela nevű női démon meg az ördögi udvartartása, és már alig várják, hogy megijeszthessék az óvatlan betévedőket.

demon6.jpg

Már a diákok első látogatásakor elszabadul az őrület, és a készítők eszementebbnél eszementebb baromságokkal dobják fel az amúgy igencsak klisés sztorit. Például hogy a kísértetházban a világ legtermészetesebb dolga, hogy a vécében egy levágott fej úszik, aki még be is szólogat a pisilni (a szinkronos verzióban: csurgatni) betérő, dögös csajoknak:

demon9.gif

Egy ellopott rúzsból pedig előkúszik egy undorító kukacdémon, ami a film hátralévő részében képes démonfertőzötté tenni bármelyik alulöltözött fiatalt, amint valahogy be tud mászni a száján vagy egyéb testnyílásán. Igen, ott is be tud mászni:

demon3.gif

A démonfertőzött fiúk és lányok ezután viccesebbnél viccesebb dolgokat művelnek az ördögi hatalmukkal. Például a srácok a saját levágott fejükkel kosaraznak, a csajok meg így lepik meg a dudáikat megmarkoló, iskolakerülő vagányokat:

Közben persze Angela, a fődémon sem pihen, és ott karmolássza a szegény kanos srácokat, ahol csak tudja. Igen, ott is:

demon4.gif

De természetesen ahogy azt a horrorfilmekben már megszokhattuk, a sok szexelő fiatal között mindig akad egy sötét múltú szűz is. Itt Egérke az, akiről kiderül, hogy a démonnő, Angela az ő nővére volt, amíg élt. A rémasszony természetesen a saját hugát akarja feláldozni, hogy még nagyobb ördögi hatalomra tehessen szer. Ám mivel az iskola morózus főapácájának pont Egérke a kedvenc tanítványa, természetesen nem hagyja annyiban a dolgot: jól betáraz szenteltvizes lufibombákból meg szenteltvízzel töltött vízipuskákból. És amikor Angela már Gloria nővért is fel akarja áldozni egy szentségtelen oltáron, az apáca Rambót megszégyenítő elszántsággal lövi szarrá az ördög szeretőjét!

Ám a nagy fináléra a gonosz démonasszony még visszatér egy atomgagyi szörnykukac formájában:

demon8.gif

Szerencsére hőseink résen vannak, és úgy rúgnak rést a bedeszkázott ablakba, hogy az pont keresztet formázzon, így a fény látványosan szétrobbantja a vergődő démonkukacot!

Mondhatnánk, hogy a Démonok éjszakája 2 a szörnymaszkjaival és a szenteltvizes lufijaival a szegény ember Alkonyattól pirkadatigja - csak hát Tarantino és Robert Rodriguez vámpíros kultfilmje két évvel később készült, mint a Démonok éjszakája 2. A hasonlóság viszont nem véletlen: Tarantino egyszer egy Entertainment Weekly-interjújában bevallotta: Brian Trenchard-Smith az egyik kedvenc rendezője! Úgyhogy már csak ezért is érdemes minden bugyutasága ellenére bepótolni a Démonok éjszakája-filmeket mindenkinek, akinek esetleg eddig valamiért kimaradtak volna!

Démonok éjszakája 2 / Night of the Demons II (1994) - Ítélet:

3hcsillag560.jpg

 

 

A filmet a magyar Paramount csatornán lehet elcsípni, július 24-én éjfélkor!

TETSZETT A POSZT? CSATLAKOZZ A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁHOZ, ÍGY SOSEM MARADSZ STAR WARSOS, BUD SPENCERES ÉS HORRORFILMES RETRÓKONTENT NÉLKÜL!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr877649928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Helló