Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Posztapokaliptikus Casablanca, sok csöccsel és lövöldözéssel [18+]

2015. december 13. 10:00 - -Szűcs Gyula-

VHS-gyöngyszemek a 90-es évekből, 7. rész: Barb Wire

barbwire-still04.jpg

Az 1996-os Barb Wire komoly eséllyel nevezhet a minden idők legbénább képregényadaptációja címre, mégis van benne valami bumfordi báj. A sztorija természetesen semmivel sem jobb, mint a VICO-kazettákon látott Golan-Globus akciófilmek, Pamela Anderson pedig pont annyira szörnyű színész, mint amekkora a '90-es években a szilikonmelle volt, mégsem lehet azt mondani a Barb Wire-re, hogy nem szórakoztatja az embert.

20651_20.jpg

Ez bizony vegytiszta bűnös élvezet, csapnivaló színészekkel, röhejes párbeszédekkel és olyan komikus akciójelenetekkel, mint amikor a főhősnő a magassarkú cipőjével dobja szájba a legnagyobb hangú dagadt perverzet a sztriptíztánca alatt (csak azért mert bébinek hívta), vagy amikor behajít a hűtőbe egy idétlen maffiózót, majd a frigóajtón keresztül lövi le. Vagy amikor a főhősnő kutyája, Kamilla így szereli le a kötekedő rosszfiúkat:

barbwire6.jpg

A Barb Wire nyitójelenete a szokásos poszapokaliptikus zsáner kötelező köre: megtudjuk, hogy 2017-ben járunk, Amerikát végigpusztította a második polgárháború, egy nácikra emlékeztető, tányérsapkás csapat az úr, és csak egyetlen szabad város létezik, Steel Harbor. 

8.jpg

Már a film legelején teljesül minden VHS-kazettákat és Plyaboy-magazinokat faló, pattanásos geek kamasz álma: a pezsgővel locsolt Pamela Anderson a korszak közkedvelt glamrock zenéjére vonaglik!

Miközben a dinnyemértetű mellei véletlenül mindig kibuggyannak a szűk latexruhájából:

pamela_tits.jpg

Ezután jön még pár szexisen fülledt jelenet, csak hogy a férfi néző megbámulhassa a lengén öltözött főhősnőt. És persze világos legyen: ő nem is prosti, csak úgy viselkedik! Látszólag egy olyan bárt vezet, ami tele van alulöltözött csajokkal (és Udo Kier a főpincér!!!), valójában viszont röntgenszemüveggel, mérgező tűt rejtő cigivel és egyéb kütyükkel felszerelt, profi fejvadászként férkőzik a következő áldozatához.

barb1.jpg

És ha már Ellenállás: a tányérsapkás washingtoni nácik úgy értesültek, hogy a lázadók Steel Harboron keresztül akarnak Kanadába menekülni. Barb Wire is velük harcolt Seattle-ben, de el akarja felejteni a múltat. Az Ellenállás egyik tagja viszont nem akarja elfelejteni sem a szőke főhősnőt, sem az ügyet, amiért annak idején közösen harcoltak.

317491_full.jpg

Ismerős az Ellenállás marcona macsója? Hát persze, hogy az: ő volt a gyalázatos Star Wars előzménytrilógiában Jango Fett, és lényegében az összes belőle klónozott proto-rohamosztagos!

jangofett.jpg

De más dolgok is ismerősek lehetnek ebben a filmben. Hiszen mi is a sztori? Van egy temperamentumos csapos egy háború tépázta világ semleges zónájában, aki a volt párja miatt folyton iszik, és panaszkodik a helyettesének, közben pedig a tányérsapkás karhatalommal, a helyi rendőrfőnökkel és az elnyomó rezsim ellen harcolókkal is gátlástalanul üzletel.

barbwire7.gif

Váratlanul azonban felbukkan a sötét múltjából a szeretője, aki időközben megházasodott... Igaz, csak érdekből, hogy iratokhoz juthassanak a biztonságos helyre szökésük közben.

Igen, ez a film nem más, mint a Casablanca - sok őrült viccel és még több meztelenkedéssel felturbózva!

Annyi különbséggel, hogy itt iratok helyett egy retinaszkennereket kijátszó kontaktlencse körül bonyolódik a sztori, Valamint láthatjuk a Mad Max-zsáner legröhejesebb alvilági vezérét, akit úgy hívnak, Big Fatso, akit a végén az ölébe dobott kézigránát tép cafatokra, mert nem tud fedezékbe futni:

bigfatso.jpg

A Casablanca-másolás azonban nem tett jót a filmnek: a korabeli filmkritikusok ízekre szedték. A rendező, David Hogan, aki korábban a Mindörökké Batman second unit directora volt, nem tudta megvetni a lábát Hollywoodban, és ZS-kategórás gagyigyárosként tűnt el a süllyesztőben. A forgatókönyvíró, Chuck Pfarrer utolsó nagy dobása a 15 évvel ezelőtti Vörös bolygó volt Val Kilmerrel, a bevétele után pedig a Dark Horse kiadó is úgy döntött, 1996 után nem jelent meg több Barb Wire képregény. Egészen mostanáig:

barb0.jpg

A 9 millió dollárból forgatott film végül csak 3,7 millió dollárnyi bevételt termelt, a társforgatókönyvíró Ilene Chaiken azonban nagy karriert futott be később az L című leszbikus tévésorozattal. Emellett szerintem a Casion Royale látványos darus verekedését is a Barb WireVHS-filmekbe kötelező, gyártelepi leszámolásos fináléja ihlette.

Barb Wire / Bosszúálló angyal (1996) - Ítélet:

2hcsillag560.jpg

 

 

A filmet a Paramount csatornán lehet elcsípni, december 15-én, kedden, hajnali 2:00-kor!

TETSZETT A POSZT? CSATLAKOZZ A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁHOZ, ÍGY SOSEM MARADSZ VICO-KAZETTÁS ÉS 90-ES ÉVEKBELI BOMCSAJOS RETRÓKONTENT NÉLKÜL!

A Barb Wire-ön meg a többi, másolt posztapokaliptikus filmen nőttél fel? Az országút harcosa és a Kaliforniai visszaszámlálás volt a kedvenc játékkönyved? Akkor a Cafe Postnuclear neked készült! Tuningolt Skoda, moncsicsis tanga, és sok más jóság itt!

cp_04-05a_1.jpg

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr658168272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.12.14. 02:53:54

Fú, ezt a filmet láttam egy párszor annak idején, amikor még "termékmanager" voltam egy műszaki boltban. Nagyjából semmire sem emlékszem belőle, mondjuk nem is csoda, de a "How romantic" jeleneten mindig jókat röhögtem :-DDD
youtu.be/BVrhE9NOwww
Ahogy az a fazon kinéz a szado-mazo cuccban, aztán Pamcsy lecsapja, mint a taxiórát... felejthetetlen :-DDD

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.12.14. 04:42:06

A Casablanca az a Casanova nővére volt, nem?

Amúgy meg a Pamela Anderson ezerrel sunapozitív, bárki bármit is mond...
Persze, vili, hogy bóti csecs, de akkor is

2015.12.14. 09:01:11

Nem fair a nem tinédzserekkel, geekekkel stb. szemben, ez a nő a ronda csöcsei ellenére egy jó nő volt. Korához képest még mostanában is az.

victor vacendak 2015.12.14. 10:06:22

Nem rossz film ez. Andersonnak jól áll a szerep, nem úgy, mint a mai erőltetetten keménykedő női hősöknek. Ami pozitív számomra, hogy míg a képregény a szuperhős kategória, tucatáru, de azt a vonalat kompletten kihagyták a filmből (és csak két karakter szerepel,, Barb és az öccse).
süti beállítások módosítása
Helló