Eszelősen jó képregény készült Az országút harcosából!

2017. február 19. 18:00 - -Szűcs Gyula-

A Mad Max 4-őrület gyerekkorunk kedvenc Kaland-Játék-Kockázatát is feltámasztotta!

ff-promo-777x437.jpg

Sok szempontból volt pompás év 1982: ekkor került mozikba a Conan, a Szárnyas fejvadász, az E.T., a Poltergeist, a Tron és a 48 óra, de ebben az évben jelent meg Az országút harcosa is, azaz Ian Livingstone és a brit könyvipar frappáns válasza egy évvel korábbi Mad Max 2-re (plusz én is '82-ben születtem). Hozzánk persze a Fighting Fantasy játékkönyvszéria is, akárcsak minden más, késve jutott el, de 1989 nyarán már mi is egy felspécizett Dodge Interceptorban ülve száguldozhattunk a posztapokaliptikus világban Új Remény bajnokaként, a Kaland-Játék-Kozkázat sorozat legelső könyveinek egyikében:

3_6.jpg

A pofátlan Mad Max-koppintós eredeti címmel megjelent lapozgatós könyv (lásd: The Road Warrior / Freeway Fighter) a 35. születésnap alkalmából igencsak látványos ráncfelvarráson esett át: képregényváltozatban is kijön idén! Persze a jubileum mellett az is közrejátszhat a megjelenésben, hogy az Oscar-díjesővel jutalmazott Mad Max 4 óta ismét reneszánszát éli a posztapokaliptikus zsáner.

freeway-fighter-issue-1_cover_a.jpg

A sztori névtelen főhőséből (azaz a játékosból) ezúttal főhősnő lett: a Scarlett Johanssonra hasonlító exautóversenyző, Bella De La Rosa fog szembeszállni a képregényben a sivataggá vált civilizáció romjai közt hemzsegő martalóccal.

freeway-fighter-issue-1_cover_b_ben_oliver.jpg

A keretsztori viszont lényegében ugyanaz maradt, amit annak idején a Mad Max-filmekért rajongó brit játékkönyvgyáros, Ian Livingstone kitalált.

freeway-fighter-issue-1-preview-1.jpg

Pusztító vírus végzett az emberiség 85%-ával, a főhősnőnek pedig minden autóvezetési és túlélési képességére szüksége lesz, ha életben akar maradni a káoszba süllyedt, újbarbár világban!

freeway-fighter-issue-1-preview-6.jpg

A hihetetlenül hangulatos képregényoldalakat Simon Coleby rajzolta és Len O’Grady színezte.

freeway-fighter-issue-1-preview-2.jpg 

Livingstone lapozgatós könyvét Andi Ewington íróültette át képregényes formátumba.

freeway-fighter-issue-1-preview-3.jpg

Az eddig kijött mintaoldalak nagyon pofásak, a teljes képregényt idén májusban olvashatjuk el.

freeway-fighter-issue-1-preview-4.jpg

A képek forrása: Comicsalliance.com.

freeway-fighter-issue-1-preview-5.jpg

Bónusznak itt egy alternatív borító:

freeway-fighter-issue-1_cover_c_orlando_arocena.jpg

Plusz még egy ütős mintaoldal a korábbi promóciós kampányból:

interior-art-ff-promo-600x922.jpg

TETSZETT A POSZT? CSATLAKOZZ A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁHOZ, ÍGY SOSEM MARADSZ VICO-FILMES, STAR WARSOS ÉS KÉPREGÉNYES KONTENT NÉLKÜL!

Mad Maxen és VICO-filmeken nőttél fel? Az országút harcosa volt a kedvenc lapozgatós könyved? Akkor a hazai gyártású Cafe Postnuclear képregény testvérkiadványa, a Világvégi mesék pont neked készült! Barkasszal és Volkswagen a posztapokaliptikus pusztulatban - rendeld meg a képregényt akciósan innen!

image.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr10012273245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Helló