Az év híre: feltámad a Kaland-Játék-Kockázat sorozat!

2017. március 31. 23:30 - -Szűcs Gyula-

Ian Livingstone új lapozgatós könyvet ír a 35. évfordulóra The Port of Peril címmel!

Idén lesz 35 éve, hogy 1982. augusztus 27-én megjelent a nálunk is ismert, legendás játékkönyv, A Tűzhegy varázslója, a sokmilliós példányszámban eladott Fighting Fantasy-széria legelső darabja. A majdnem kerek jubileumot Ian Livingstone egy új lapozgatós könyvvel ünnepli meg: a The Port of Peril - írja a Fighting Fantasy hivatalos hírblogja.

stevejacksonianlivingstone1.jpg Steve Jackson, Ian Livingstone, és a 35 évvel ezelőtt megjelent Tűzhegy

Sajnos arról egyelőre nincs hír, hogy az új játékkönyvbe esetleg beszállna társtettesként Steve Jackson is (Livingstone a 30 éves jubileumon nyilatkozta félig viccesen azt, hogy majd inkább a 40. évfordulóra állnak össze egy új játékkönyv erejéig). Az viszont biztos, hogy a szerzőpáros megállapodást írt alá a Scholastic UK könyvkiadóval a régi, klasszikus lapozgatósaik újrakiadásáról, így a mai tizenévesek is megismerkedhetnek azzal a színes és izgalmas világgal, ami miatt a mai 30-as, 40-es korosztály örökre megszerette a fantasy stílust.

warlock.jpgA Tűzhegy első kiadásának kultikus borítófestménye (Peter Andrew Jones munkája) 

Ráadásul ha minden igaz, a nosztalgiahullám jegyében 2018-tól újabb lapozgatós könyvek fognak megjelenni (talán nemcsak újrakiadások, hanem eddig fiókban heverő művek is), a The Port of Peril pedig nem egy zombis marhaság lesz, mint a felemás sikert arató Blood of the Zombies, amit Ian Livingstone 30. évfordulóra írt, hanem egy ízig-vérig klasszikus, utazgatós-világmegmentős könyv, ahol szokás szerint Allansia jövője a tét! Alig várjuk a további részleteket!

livingstonetombraider.jpgIan Livingstone, az Eidos játékstúdió főnöke, a cég legismertebb hősével, Lara Crofttal

TETSZETT A POSZT? CSATLAKOZZ A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁHOZ, ÍGY SOSEM MARADSZ KALAND-JÁTÉK-KOCKÁZATOS ÉS VICO-FILMES KONTENT NÉLKÜL!

Az országút harcosa és a Kaliforniai visszaszámlálás volt a kedvenc lapozgatós könyved? Akkor a Világvégi mesék pont neked készült! Barkasszal a posztapokaliptikus pusztulatban - rendeld meg a képregényt akciósan innen!

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr112393121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Helló