Heti Bond-lány: a francia szépség, Carole Bouquet [18+]

2017. április 02. 14:00 - -Szűcs Gyula-

Gérard Depardieu-nek és A Birodalom visszavág gonoszának is ő a kedvenc színésznője

Mai Bond-lányuk Carole Bouquet, a hamvas francia szépség, aki egy sárga Citroen-nel száguldozott az 1981-es Szigorúan bizalmas-ban, és kíméletlenül lenyílpuskázta az összes gonosztevőt.

bouchet_1.jpg

A Szigorúan bizalmas joggal büszkélkedhet a "minden idők egyik legjobb Bond-filmje" címmel. Abban az időszakban készült, amikor nemcsak a mozinézőknek, de már a 007-es franchise íróinak és producereinek is elege volt abból, hogy a 007-es már nem is kémfilmben, hanem a filléres sci-fik és B-kategóriás horrorfilmek paródiáiban szerepelt, hol egy pusztító gépezetet rejtő szigeten, hol egy gigantikus tengeralattjárón, hol egy űrbázison kergetve az épp aktuális, világuralmi terveket szövögető, őrült tudóst.

bouchet3.jpg

Az 1979-es Holdkelte űrhajós-lézerpuskás jelenetei bevallottan a '77-es Csillagok háborúja sikerét lovagolták meg, ám olyan kényszerpályára állították az önmaga paródiájába fulladó Bond franchise-t, ahonnan nem volt hová tovább lépni - elvégre mit keresne egy hidegháborús titkos ügynök a Holdon vagy a Marson? Az egyetlen logikus lépés a Bond-zsáner alapjaihoz való visszatérés volt: olyan sztori kellett, amiben őrült kütyük, sci-fibe illő szuperautók és nevetséges gonoszok helyett inkább a csinos bikinis lányok, az egzotikus, de bárki számára elérhető országok, és egy harmadik világháborúval fenyegető, hidegháborús konfliktus legyenek a középpontban.

bouchet2.jpg

A Szigorúan bizalmas sztorija tehát olyan, mintha összegyúrták volna a Dr. Nót az Oroszországból szeretettel-lel és a Tűzgolyóval: a görög partok mentén elsüllyedt egy brit csatahajó, és az Admiralitás attól tart, hogy a szigorúan titkos minősítésű, új A.T.A.C. rakétairányító berendezést a búvárrégészekkel összefogó, helyi maffiafőnökök eladják a szovjeteknek! Megindul tehát a víz alatti és víz feletti versenyfutás az ócska pénztárgépre hasonlító titkos fegyverért, aminek a megtalálásában Bond nem várt segítséget kap a meggyilkolt búvárrégész lánya személyében, aki az egyszemélyes bosszúhadjáratát akár a 007-es nélkül is végig akarja vinni.
bouchet4.jpg

Érdekesség, hogy bár a Szigorúan bizalmasban esküdt ellenségetek alakítottak, a film főgonosza, Julian Glover (aki egyúttal A Birodalom visszavág Veers tábornoka, Az utolsó kereszteslovag nácikkal lepaktáló Donovanja és a trónok harca tévésorozat Pycelle nagymestere) azt nyilatkozta az Indexnek: Carole Bouquet a kedvenc Bond-lánya! 

carole.JPG

A kislányosan bájos arcú, szende színésznő azért nem volt ám mindig ilyen szende: már 20 évesen megmutatott magából mindent a vásznon az 1977-es A vágy titokzatos tárgya című filmben!

carole2.JPG

De levetkőzött később az 1981-es Tag der Idioten-ben, az 1982-es Bingo Bongo-ban, az 1984-es A Pajzán Dagobert király-ban, az 1994-es Csalókában és az 1997-es Lucie Aubrac-ban is. 1999-ben főszerepet kapott Depardieu Híd két part között című rendezésében - a forgatáson össze is jött a francia sztárral, de a kapcsolatuk mindössze négy évig tartott.

carole-bouquet-by-patrick-demarchelier-chanel-no-239040922.jpg

Carole Bouquet több, mint 50 filmet forgatott az elmúlt évtizedekben, de három zenei albuma is van. A '90-es években ő volt Chanel divatház nagykövete és a híres Chanel Nº 5 parfüm reklámarca. Egy ideje jótékonykodik is: segíti a bántalmazott gyerekeket, 2007-ben pedig személyesen tárgyalt Nicolas Sarkozyvel a szociális lakhatással kapcsolatos ügyekben.

Még több Bond-lány a Nerdblogon!

TETSZETT A POSZT? CSATLAKOZZ A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁHOZ, ÍGY SOSEM MARADSZ JAMES BONDOS, STAR WARSOS ÉS VICO-FILMES KONTENT NÉLKÜL!

Másolt James Bond VHS-kazettákon nőttél fel? Az országút harcosa volt a kedvenc lapozgatós könyved? Akkor a Világvégi mesék pont neked készült! Barkasszal a posztapokaliptikus pusztulatban - rendeld meg a képregényt akciósan innen!

madmaxbarkas.JPG

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6312395333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Túlélő ... 2017.04.02. 20:39:10

Erre a típusú hölgyre mondják, hogy "intellektuális szépség". Carole Bouquet, saját korában magasnak számító (172 cm), kecses, kifejező szemű, szexi nő volt, akibe fénykorában (80-as évek elején)milllók voltak szerelmesek.

Bambano 2017.04.03. 16:28:52

és még a közismerten antiszociális Über felügyelő fejét is elcsavarta :)

nagy kedvenc.
süti beállítások módosítása
Helló