Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Heti Bond-lány: Denise Richards, Charlie Sheen bombázó exneje [18+]

2017. szeptember 16. 22:17 - -Szűcs Gyula-

Ő volt a '90-es évek szexszimbóluma, a Vad vágyak édeshármasát sosem felejtjük el!

A Bond-filmek sorában elérkeztünk az 1999-es A világ nem eléghez: ebben alakította Charlie Sheen exneje, Denise Richards a vicces nevű atomtudóst, Dr. Christmas Jonest. Persze a színésznőre a '90-es évek kamaszai nem feltétlenül Bond-lányként emlékeznek, hanem mint a dúskeblű bombanőre, akinek leszbicsókos jelenete is volt Neve Campbell-lel a Vad vágyakban...  

denise_richards_playboy03.jpg

Gyorsan tisztázzuk a kínzó kérdést: igen, Denise Richardsnak műmellei vannak, 19 évesen feküdt először kés alá – csakhogy az orvos nagyobb méretű implantátumot tett be neki, mint amekkorát kért, így később korrekciós műtétre volt szüksége. 1971-ben született Illinois államban, szülei a Jitters kávéházlánc tulajdonosai. A gimnázium elvégzése után Kaliforniába költözött, ahol fotómodellként dolgozott, és nagyon hamar a New Yrok-i, párizsi és tokiói kifutókon találta magát. Ekkoriban döntötte el, hogy színésznő lesz, de az ismert mozifilmjeihez sok-sok tévésorozaton keresztül vezetett a rögös út: feltűnt többek között a Rém rendes családban, a Melrose Place-ben, a Teri Hatcher-féle Superman-sorozatban, valamint olyan bődületes marhaságokban is, mint a Tammy és a T-Rex...

A nagy áttörést – ahogy azt mondani szokás – Paul Verhoeven 1997-es kultsci-fije, a Csillagközi invázió hozta meg neki, ahol Carmen Ibanezt, az űrbogarak ellen harcoló, pilótanőt alakította. Érdekesség, hogy sokkal több jelenete lett volna a filmben, csak a tesztközönség teljesen megutálta a karakterét, miután szerelmi háromszögbe bonyolódott Zanderel, a pilótával (jóllehet ekkor épp úgy tudta, fiúja, a gyalogosok közé került Rico meghalt), így ezekből Verhoeven végül inkább nem sokat tett be a moziváltozatba.

A Csillagközi invázió után egy újabb kultfilm következett: a Vad vágyak. Aligha akadt olyan kamaszfiú a '90-es években, akinek ne égett volna bele örökre a retinájába, hogyan keveredik Denise Richards bűnös viszonyba Neve Campbell-lel, majd szerelmi háromszögbe Matt Dillonnal, aki ráadásul még pezsgőt is lefetyelt a színésznő kebleiről...

Ezután jött az 1999-es James Bond-film, A holnap markában. Denise Richards és a készítők szándéka szerint Dr. Christmas Jones direkt nem egy laborokban gubbasztó részecskekutató lett, hanem egy okos és atletikus tudós, mint Lara Croft a Tomb Raider videojátékokban. Ez azonban nem igazán jött be a közönségnek – a színésznő volt az első Bond-lány a franchise történetében, aki negatív Oscart, azaz Aranymálnát kapott az alakításáért.

denise-richards-the-world-is-not-enough.jpeg

A Bond-film sikere után rengeteg film- és sorozatszerepet kapott. Láthattuk a Jóbarátok egyik epizódjában, a Véres Valentin című horrorban, a Horrorra akadva 3-ban, a Kerge városban és a Két pasi meg egy kicsiben is – bár ezeknek a szerepeknek egy része valószínűleg Charlie Sheen közbenjárására találta meg.

A botrányhős Sheennel először a Haláli fegyver című Emilio Estevez-film forgatásán találkozott, de hivatalosan csak az Eltanácsolt tanácsadó és a Kerge város forgatásának évében, 2001-ben jöttek össze. 2002-ben házasodtak össze, két lányuk is született, de még 2005-ben, Richards második terhessége alatt elváltak, Sheen alkoholfüggősége, drogproblémái és kezelhetetlen indulatai miatt. A színésznő még 2004-ben, pár hónappal az első gyerek születése után levetkőzött a Playboy-nak – ezzel állítólag egyrészt be akarta bizonyítani a világnak, hogy egy újdonsült anyuka is lehet szexi, másrészt ekkor már válságban volt a házasságuk (és valószínűleg magának is be akarta bizonyítani, hogy simán van olyan jó nő, mint a férje szeretői).

Denise Richards a mai napig aktív, minden évben leforgat egy-két másodvonalbeli filmet és tévésorozatot (lásd: Randiügynökség, Egy szőkénél jobb a kettőJószomszédi őrjárat, Vanity, Twisted és társai). Legutóbb a beszédes című American Satan-t láthattuk tőle, de még legalább hat produkciója bemutatásra vár. 

11 éve, a nagy James Bond dvd-koffer megjelenésekor ezt írtam A világ nem elégről – nagyjából ugyanezt gondolom róla most is:

Michael Apted rendezőnek 1999-ben sikerült elérnie azt, amire Roger Spottiswoode képtelen volt A Holnap markában-nal: nem csak felzárkóztatta a 007-es ügynököt a '90-es évek második felének rohanó világához, de egy ügyes sávváltással elegánsan megelőzte a konkurenciát is. Hála neki Őfelsége titkos ügynöke az egyik legnépszerűbb akcióhősként várhatta az ezredfordulót.

the-world-is-not-enough-poster.jpg

A The World Is Not Enough ízig-vérig brit film, és ezt a készítők is igyekeznek érzékeltetni velünk: Bond a főcím előtti, látványos akció-szekcióban ezúttal nem sítalpas géppuskások elől menekül a svájci hegyekben, hanem egy motorcsónakos bérgyilkosnőt kerget végig a Temze Velencét idéző kanyargós lagúnáin, Q legújabb csodajárgányában ülve - miközben a háttérben lerobbant raktárnegyedek, vagy épp London leghíresebb nevezetességei suhannak el. A főcím után rögtön egy skóciai temetés kellős közepébe csöppenünk (az elhunyt a kezdőjelenetben merénylet áldozatává vált olajmilliárdos, Robert King), és az MI6 új főhadiszállásának berendezett felföldi várkastély is felülreprezentált a szoknyás biztonsági őrök, régi uralkodó-portrék és arisztokratikus külsőségek tekintetében (drága szőnyegek, masszív tölgyfa bútorok, hatalmas házikönyvtár, minimum tízméteres belmagasság a legutolsó cselédszobában is, stb.).

world-is-not-enough-header.jpg

Pierce Brosnan láthatóan belerázódott a 007-es szerepébe. Az Aranyszem-nél tapasztalt bizonytalanságnak itt már nyoma sincs - és erre ráéreztek az alkotók is, mivel ebben a történetben már komolyabb feladatokat is kértek a jóvágású ír színésztől, mint hogy macsón mosolyogjon a kamerába, ha alulöltözött lányok vonulnak el előtte, vagy vágjon elégedett képet, miután belekortyolt kedvenc Vodka-Martinijába. Borsnan el tudja hitetni velünk, azt, amit Timothy Daltonnak annak idején nem sikerült: ennek a szuperkémnek van szíve is, nem csak stílusa. És elődjétől eltérően ő nem hibázza el, ha hidegvérrel keresztül kell lőnie egy csinos nőt (lásd a Dalton-Bond esetét a mesterlövésznek felcsapott csellóslánnyal) - még akkor sem, ha az történetesen a legutóbbi szeretője...

sophie_marceau_james_bond.jpg

De ne rohanjunk ennyire előre a történetben! A Robert King elleni merénylet (azon túl, hogy jókora lyukat robbantott az MI6-főhadiszállás oldalába) veszélybe sodorta az olajmágnás lányát, Elektrát is - ezért M (Judi Dench) haladéktalanul Azerbajdzsánba küldi a 007-est, hogy árnyékként védelmezze a kaukázusi olajmezők szemrevaló örökösét (Sophie Marceau). Természetesen Bond-filmről lévén szó, nem telik bele sok idő, hogy Electra árnyéka ne előtte és ne is mögötte, hanem (M frappáns megfogalmazásában) rajta legyen, és a merénylők sem várnak az utolsó felvonásig azzal, hogy az alkalmi szeretők életére törjenek. Utóbbiak módszere ezúttal is a hófödte lejtőkön kergetőzés - pedig tudhatnák, hogy az efféle mulatságnak már az Őfelsége titkosszolgálatában és A kém aki szeretett engem síelős jelenetei esetében sem volt sok eredménye... Szerencsére a '90-es évek utolsó Bond-filmje nem csak egyszerűen feleleveníti a régi hagyományokat, emeli is a tétet. A 007-es rosszakarói itt már nem érik be holmi sílécekkel és géppisztolyokkal, ők már ejtőernyővel felszerelt motoros szánok ikergéppuskáival szaggatják fel Bond mögött a hegyoldalt. Természetesen hiába.

the-world-is-not-enough-x-ray-glasses-james-bond-gadgets.jpg

A nosztalgiázás jegyében egy másik nagy klasszikus, a kaszinójelenet is előkerül - itt hangzik el (igaz, kissé szájbarágósan) a film egyik kulcsmondata is, Elektra részéről. Az események pedig felpörögnek. Bond atomtudósnak kiadva magát bejut egy volt szovjet támaszpontra (már valahol a kazahsztáni sivatag kellős közepén járunk), ahol gőzerővel folyik a nukleáris rakéták leszerelése - a Dr. No-tól kölcsönvett sugárzásvédelmi ruha alatt Tomb Raider-szerkót hordó Dr. Christmas Jones (Denise Richards) vezetésével. Míg a 007-es "a szép karácsony reményében", a film főgonosza, Renard (Robert Carlyle) néhány használt plutóniumtöltet miatt segédkezik a titkos földalatti bunkerekben szorgoskodó maroknyi atomtudósnak. Az egykori KGB-s (akit egyrészt gyér hajviselete, másrészt a koponyájába ékelődött töltény miatt nyugodtan hívhatnánk akár "Golyófejű"-nek is) dolga végeztével sietve távozik - a 007-es inkább látványosan. (Hogy a felrobbanó folyosóból az utolsó pillanatban kimenekülő főhőst, és az utána kapó lángnyelveket már láthattuk egy csillagközi fémlabda második elpusztításkor, az most teljesen lényegtelen, itt is, ott is szuper jelenet.)

007world_christmas.jpg

Az, hogy Renard az ellopott plutóniummal egy orosz atom-tengeralattjáró reaktorát kívánja leolvasztani a Boszporusz vidékén (jó eséllyel örökre eltüntetve a környékről nem csak Isztambult, de az egész Fekete-tengert) valószínűleg nem lep meg senkit tizennyolc James Bond-film után. Az viszont talán igen, hogy ez a kis világpusztítás a film szende Bond-tündérének, Elektrának a szíve vágya - így ugyanis Azerbajdzsán fekete aranyát egyedül csak az ő családi csővezetékein lehet nyugatra exportálni. Nem egy Agatha Christie-krimibe illő fordulat ez (a 007-es se kemény nyomozómunkával jön rá, hanem egy véletlen elszólásból: Renard ugyanazt a mondatot idézi, amit a kaszinóban Elektra), de mindenképpen érdekes csavar az eddigi "hagyományos" Bond-forgatókönyvekhez képest. És nem mellesleg divatot is teremt: a következő filmben (Halj meg máskor!) ismét egy olyan nő lesz a Főgonosz jobb keze, akit Őfelsége titkos ügynöke épp az ártatlan őzikeszemei miatt hív meg pezsgőzni a lakosztályába.

the-world-is-not-enough.jpg

Ami még hátra van, az a szokásos átvezető lövöldözés és humorizálás a filmvégi Nagy Leszámolásig, ahol győz a szuperügynök és elbukik az aktuális gonosztevő. És már meg sem lepődünk, ha azt látjuk: mindez olyannyira lefárasztja a 007-est, hogy azonnal önkényesen szabadságolja magát, és valami népszerű üdülőhelyen ölelgeti dekoratív alkalmi segítőtársát - újra és újra kényelmetlen helyzetbe hozva a személyesen vagy műholdas kapcsolás útján köszönetet nyilvánítani szándékozó MI6-felsővezetést. Bár a film közepétől akár mi magunk is összerakhatnánk a jól ismert Bond-panelek alapján a hátralévő egy órát, Michael Apted rendező (és teljes a Bond-stáb) nagy érdeme, hogy a látványos akciójelenetek és a jól megírt párbeszédek miatt eszünkbe sem jut ilyesmivel múlatni az időt.

Ítélet:

4hcsillag560.jpg

 

 

 

Még több Bond-lány a Nerdblogon!

TETSZETT A POSZT? CSATLAKOZZ A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁHOZ, ÍGY SOSEM MARADSZ JAMES BONDOS, STAR WARSOS ÉS VICO-FILMES KONTENT NÉLKÜL!

Másolt James Bond VHS-kazettákon nőttél fel? Az országút harcosa volt a kedvenc lapozgatós könyved? Akkor a Világvégi mesék pont neked készült! Barkasszal a posztapokaliptikus pusztulatban - rendeld meg a képregényt akciósan innen!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3112869782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.09.17. 10:54:54

"Gyorsan tisztázzuk a kínzó kérdést: igen, Denise Richardsnak műmellei vannak"

Egy világ dőlt össze bennem.

VaradiJanos 2017.09.17. 11:26:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne: de legalább újrafeldolgozott műanyagból?

Quadanium 2017.09.17. 12:49:29

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Bennem is. :-(

Olyan volt ez most, mint amikor megtudtam, hogy Samantha Fox leszbikus....

lutria 2017.09.17. 13:23:14

Vajon a fotós szerint a Sophie Marceau kanapés képén az a kifacsart bokatartás szexi?

Jager_ 2017.09.17. 14:03:37

Gyönyörű nő, szinte tökéletes test, kerek popsival. A műmellekről annyit, hogy Denise Richards -nak alapból voltak mellei (nem laposként élt) csak ezeket kicsit felturbóztatta 19-20 éves korában. Vagyis ez azért nem ugyanaz, mint mikor az egész látvány szilikon.

Paracord 2017.09.17. 15:57:40

A tökéletes test! :-) Fantasztikus nő. Mára kicsit túlságosan lefogyott és azért a 46 év is látszódik már rajta. De fénykorában, a Vad vágyak idején (1998-ban, 27 évesen) a világ egyik legdögösebb nője volt

Paracord 2017.09.17. 23:40:34

157 000 olvasás. Ezek szerint Richards kisasszony meglehetősen népszerű a magyar férfiak körében! :-)

Periodista. 2017.09.18. 10:36:25

@morpheus.: ... már 210 ezernél jár. Nem tudom volt e Bond girl ennél több nézettséggel.

lobster thermidor 2017.09.23. 20:26:40

Palvin B. hasonló fizimiskával rendelkezik, viszont Denise asszony még enny isősen, és 2 gyerek után is minden másban magasan veri.
süti beállítások módosítása
Helló