Heti Bond-lány: Maria Grazia Cucinotta

2017. szeptember 29. 18:33 - -Szűcs Gyula-

A szicíliai bombázó, aki sokszor ledobta a textilt, de sosem mutatott meg semmit!

Még egy kicsit elidőzünk A világ nem elég című, 1999-es Bond-filmnél, mert annak idején egyáltalán nem volt kőbe vésve, hogy Denise Richards mellett Sophie Marceau lesz benne a másik Bond-lány. Az MGM stúdió vezetősége sokáig azt erőltette, hogy Sharon Stone legyen az olajmilliárdos Elektra King, végül a szicíliai szépség, Maria Grazia Cucinotta kapta meg a szerepet.

maria_grazia_cucinotta_16_9.jpg

A filmet rendező Michael Apted szerint viszont az olasz dívának botrányosan rossz volt az angolja, és nem bízott volna rá szívesen egy ekkora súlyú főszerepet - így lett végül a sok szöveggel rendelkező, Stockholm-szindrómás főhősnő, egy másik európai szépség, Sophie Marceau.

maria_grazia_cucinotta_bond.jpg

Cucinotta kisasszony pedig annak a bérgyilkosnőnek a szerepét kapta meg, akivel a 007-es a film elején motorcsónakon kergetőzik a Temzén, és aki végül Cigar Girl-ként vonult be a kánonba.

A sokszor Monica Beluccihoz hasonlított, igéző szépségű Maria Grazia Cucinotta 1968-ban született a szicíliai Messinában, vagyis jövőre lesz 50 éves. Hazájában már a '90-es években is népszerű színésznő és modell volt, már jóval a A világ nem elég előtt is megszámlálhatatlanul sok filmben szerepelt, és rendszeresen domborított a különböző magazinok borítóján.

Viszont érdekes, hogy más olasz kolléganőitől eltérően mindig úgy dobta le a textilt, hogy valójában nem mutatott meg semmit (kivéve egy állítólagos 1998-as Boss magazinos meztelenkedést)!

Az 1999-es A világ nem elég előtt láthattuk többek között a Neruda postásában, a A Fenevad napja című horrorban, a Bűnös negyed című akciófilmben és egy francia-olasz-német-cseh-angol tévéfilmben, a Salamon, a zsidók királyában. A Bond-filmje után pedig többek között Sir Anthony Hopkins magyarországi helyszíneken forgatott ördögűzős filmjében, A rítusban tűnt fel.

Még több Bond-lány a Nerdblogon!

TETSZETT A POSZT? CSATLAKOZZ A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁHOZ, ÍGY SOSEM MARADSZ JAMES BONDOS, STAR WARSOS ÉS VICO-FILMES KONTENT NÉLKÜL!

Másolt James Bond VHS-kazettákon nőttél fel? Az országút harcosa volt a kedvenc lapozgatós könyved? Akkor a Világvégi mesék pont neked készült! Barkasszal a posztapokaliptikus pusztulatban - rendeld meg a képregényt akciósan innen!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8812911771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Történelem p 2017.09.30. 14:46:25

"1698-ban született a szicíliai Messinában, vagyis jövőre lesz 50 éves"..... Jól tartja magát. :D

sóskatáska 2017.09.30. 23:36:03

@Történelem p: Biztos ivott az örök élet forrása vizéből.

Morpheus. 2017.09.30. 23:42:54

mediterrán szépség és bombázó
süti beállítások módosítása
Helló