Heti Bond-lány: Halle Berry [18+]

2017. október 08. 14:43 - -Szűcs Gyula-

Az Oscar- és Aranymálna-díjas szépségkirálynő, aki 51 évesen is szuperdögös!

A világ nem elég kivesézése után jöjjön a Pierce Brosnan-éra utolsó Bond-filmje, a Halj meg máskor, ami nem is Bond-film, hanem egy Bond-paródia volt, hatalmas utaláscunamival a korábbi 19 Bond-filmre. Ez volt viszont a legelső olyan film a franchise történetében, ahol az egyik Bond-lány, nevezetesen az afroamerikai kormányügynök, Jinx nemcsak a történetben, de a reklámkampányban is ugyanolyan kiemelt hangsúlyt kapott, mint maga a 007-es. Ez leginkább annak volt köszönhető, hogy a karaktert a Halle Berry játszotta, aki 2002 elején elsőként kapott fekete színésznőként Oscar-díjat legjobb főszereplő kategóriában (a Szörnyek keringőjéért).

swordfish-halle_berry.jpg

Halle Berry 1966. augusztus 14-én született az Ohio állambeli Clevelandben. Már 17 évesen szépségversenyeken indult, 1985-ben megnyerte a Miss Tini Amerika versenyt, egy évvel később pedig a Miss USA World-öt is.

miss_usa_ohio_halle_berry.jpg

1989-től kezdett feltűnni hollywoodi tévésorozatokban és filmekben: az első főszerepe a tinédzser modellekről Living Dolls című sitcomban volt.

living_dolls_halle_berry.jpg

Ezután jött a Wesley Snipes Dzsungelláza (1991) és a Csak semmi érzelem (1991) Samuel L. Jacksonnal, valamint Bruce Willis kultikus akció-krimije, Az utolsó cserkész (1991) és a Bumeráng (1992) Eddie Murphy-vel.

Az 1995-ös A Flintstone család-ban pedig párducbikiniben vonaglott a gonosz igazgató (Kyle MacLachlan) parancsára, elcsábítva a jó öreg Frédit (John Goodman)!

Innentől kezdve mindig neki szóltak, ha egy dekoratív fekete színésznő kellett egy-egy híres sztrárral eladott, kasszasiker-várományos filmbe (lásd: Tűzparancs, Nyomd a sódert!, stb.)

Az ezredforduló után aztán sorra forgatta az emlékezetes filmeket. Első igazán nagy sikere a 2000-es X-Men - A kívülállók volt, ami a máig tartó szuperhősfilmes őrület egyik elszabadítójának is tekinthető alapmű. Itt ő volt a MArvel-képregényekből jól ismert, lakkszerkós afrikai viharistennő, Ororo, akit a filmváltozatban valamiért Ciklonnak neveztek el Vihar helyett. A karakter később visszatért a 2003-as X-Men 2-ben, a 2006-os X-Men - Az ellenállás végében és 2014-ben az X-Men - Az eljövendő múlt napjaiban is.

Az X-Men franchise Rozsomákjával (a filmváltozatokban érthetetlen okokból: Farkas), Hugh Jackmannel 2001-ben is együtt játszott a Kardhal című krimiben, aminek alighanem ezek voltak a legemlékezetesebb jelenetei:

A 2001-es Szörnyek keringője nemcsak minden korábbinál nagyobb ismertséget hozott Halle Berrynek, de egy Oscar-díjat is. A történet a rapper P. Diddy által alakított elítélt feleségéről (Berry), és a rabot őrző smasszer (Heath Ledger) rasszista apjáról (Billy Bob Thornton) szól, akik a sors szeszélye folytán végül egymás mellett kötnek ki.

Halle Berry majdnem kimaradt amúgy a Halj meg máskorból: 20. Bond-filmbe először nem őt akarták női szuperügynöknek, hanem Whitney Houstont(!!!). De esélyes volt Jinx szerepére Saffron Burrows és Salma Hayek(!!!) is. A fekete NSA-ügynöknő végül olyan népszerű lett, hogy az MGM sokáig egy külön kémfilmet is akart forgatni Halle Berry főszereplésével. A spin off sztoriját a Bond-veterán Neal Purvis és Robert Wade írták volna, és már a rendező is megvolt Stephen Frears személyében (Veszedelmes viszonyok, Pop, csajok, satöbbi). Csakhogy 2003-ban a női főszereplős akciófilmek közül a Charlie angyalai 2 és a Tomb raider 2 sem kaszált akkorát, mint ahogy azt a producerek elvárták volna, így az MGM inkább nem kockáztatott: lefújták a projektet.

Míg a Tűzparancs című 1996-os Steven Seagal-filmért Halle Berry még csak 1 millió dollárt kapott, a Kardhalért már 2,5 milliót, a Halj meg máskor-ért 4 milliót, a 2003-as Gothikáért pedig 6 milliót kért. A 2000-es évekbeli sikerszériája csúcsán a 2004-es Macskanő főszerepéért első osztályú sztárgázsit, 14 millió dollárt alkudott ki magának – azóta sem gyűlölnek jobban szuperhősfilmet a rajongók, mint ezt. Berry az alakításáért megkapta a negatív Oscart, az Aranymálnát is, viszont ő volt az első a hollywoodi színésznők között, aki át is vette, sőt, beszédet is mondott a ceremónián.

A Macskanő bukása után Halle Berry karrierje is lejtmenetbe került. 10 millió dollárért ugyan bevállalta 2007-ben a Vadidegen című Bruce Willis-krimi női főszerepét, de az elmúlt 10 évben nem igazán tudott maradandót alkotni. Ám mivel 51 évesen is ugyanolyan dögös, mint 25 éves korában, amikor táncoslány volt Az utolsó cserkészben, a mai napig elhalmozzák szerepekkel.

Láthattuk többek között egy rakás X-Men mozifilmben, a 2012-es Felhőatlaszban, idén pedig a Kingsman: Az aranykörben is. Sajnos a Wanted főszerepét anno elhappolta előle Angelina Jolie – pedig az eredeti Mark Millar-képregényben a Fox nevű bérgyilkosnőt egyértelműen róla mintázták!

wanted_shitmonster.jpg

Még több Bond-lány a Nerdblogon!

TETSZETT A POSZT? CSATLAKOZZ A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁHOZ, ÍGY SOSEM MARADSZ JAMES BONDOS, STAR WARSOS ÉS VICO-FILMES KONTENT NÉLKÜL!

Másolt James Bond VHS-kazettákon nőttél fel? Az országút harcosa volt a kedvenc lapozgatós könyved? Akkor a Világvégi mesék pont neked készült! Barkasszal a posztapokaliptikus pusztulatban - rendeld meg a képregényt akciósan innen!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6412939349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2017.10.08. 18:04:03

A sportosan erotikus típus, hibátlan bőr, csinos érzékeny pofika és hatalmas gyönyörű szemek.

Morpheus. 2017.10.08. 20:24:31

Szinte hibátlanul tökéletes test.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2017.10.08. 22:38:03

Szépnek szép, de vajon mennyire buta?

FayRodisz 2017.10.09. 08:43:50

"Az X-Men franchise Rozsomákjával (a filmváltozatokban érthetetlen okokból: Farkas)"

A honosítás biza jár ilyen csodákkal. Egy farkast jobban elképzel a néző mint egy ismeretlen, a legjobb esetben is csak a népesség 1-2 %-nál tanult állatot. A "pangolin" névről is csak keveseknek ugrik be a tobzoska, és a zsűrinek a nagy része még a tobzoskát sem tudja elképzelni.

FayRodisz 2017.10.09. 08:47:38

@Kara kán:

A kamera jótékony hatással van a butaságra. És a néző is röhög a végén amikor bevágják, hogy a "sztár" a nyolcadik (valójában nyolcvanadik) felvételnél is eltéveszti a háromszavas szövegét. A legtöbb filmnél csak a végeredményt látni, az oda vezető út marad a stáb emlékezetében.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2017.10.09. 09:45:32

@FayRodisz: ez volt a forgalmazók érve is.
és ez az érv nem kicsit nézi le a filmézőket.

Fehérlapos 2017.10.09. 10:42:17

@Kara kán: Ki a f@szt érdekel egy ilyen nőnél? Úgysem fogunk vele beszélgetni!

Secnir 2017.10.09. 13:25:33

@Nyílméregrépa:
nagyon egyszerűen és velősen összefoglaltad eme poszt minden pozitívumát : +1

Raven1975 2018.01.10. 17:23:47

Halle Berry az egyik legdögösebb 50 pluszos színésznő! ☐☐☐
süti beállítások módosítása
Helló