Bitang jó lett az X-akták 11. évada!

2018. január 05. 19:00 - -Szűcs Gyula-

Az 1. rész legalábbis nagyon jól visszahozta az UFO-hisztériás, boldog '90-es éveket

A legtöbb '90-es évekbeli popkulturális ikon mára menthetetlenül átcsúszott a ciki kategóriába – gondoljunk csak David Hasselhoffra és a Baywatch-ra, az eurodance slágerekre, az unalomig ismételt Reszkessetek, betörők!-re, az Amerikia pite-filmekre, a Stallone-Schwarzenegger-sztárpáros mögött tolongó, másodvonalbeli akciósztárokra (Van Damme, Steven Seagal, Dolph Lundgren, Wesley Snipes és társaik), vagy épp a Szomszédokra, az Uborkára és a Friderikus Show-ra. A kevés kivétel között viszont szerintem mindenképp meg kell említeni két olyan popkult állócsillagot, amik mostanra sem veszítettek semmit a fényükből. Ilyen nálam a nemrég újra összeállt Guns N' Roses, valamint minden nyomozós tévésorozat legjobbikát, az X-akták, aminek épp a napokban startolt el a 11. évada!

x-files_11_2.jpg

Ahogy azt a december 3-i nyitóepizód után a Port.hura is megírtam: akinek bejött a korábbi 9 évad – plusz a két mozifilm–, szerette a retrólázat meglovagoló 10. évadot, az biztos, hogy a 11. évadot is imádni fogja! Én persze eléggé elfogult vagyok az X-aktákkal kapcsolatban, mivel még a 2000-es évek közepén is így nézett ki a régi szobám, amikor még a szüleimnél laktam:

Akik már látták az évadnyitót, bizonyára elégedetten dőltek hátra: az alkotók ügyesen hozták vissza minden idők egyik legemlékezetesebb tévés gonosztevőjét, a Cigerattást. Ő az a folyamatosan bagózó, legmagasabb körökbe bejáratos, titokzatos alak, aki mindig mindent megkavar, mint valami háttérhatalmakat szolgáló Piszkos Fred. S sosem lehet tudni róla, hogy most épp segíti vagy hátráltatja az igazságot kereső Fox Muldert – aki nem mellesleg Cigarettás a fia!

x-files-promo-smoking-man.jpg

Ráadásul az évadnyitóból az is kiderült, hogy van Muldernek most már egy másik féltestvére is (Jeffres Spenderen kívül). Scully külvilágtól gondosan elrejtett kisfia, William valódi apja ugyanis nem Mulder, hanem az idegen DNS-sel és UFO-techológiával kísérletezgető, a céljaihoz bárkit, még akár Scullyt is felhasználó Cigerattás! Aki szerencsére az új évadban is Cs. Németh Lajos hangján szólal meg:

A január 5-től a Coolon vetített X-aktákban természetesen nemcsak a Cigarettás magyar hangja lesz a régi, hanem a két főszereplőt is szokás szerint Rékasi Károly és Náray Erika szinkronizálja. Remélem, a maradék 9. epizód is hozni fogja az 1. rész színvonalát!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7513552547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Helló