Szimat Szörény a szupereb, van már nála szuperebb! [18+]

2018. február 11. 17:01 - -Szűcs Gyula-

Menő nyomozós játék készül PC-re Chicken Police címmel, magyar fejlesztőkkel!

Emlékeztek még a Szimat Szörény című, meglehetősen gagyi, hazai gyártású tévésorozatra, amiben a címbéli magánkopó egy túlmozgásos, állatfejű alakokkal teli világban szaglászott a bűnözők után? Úgy látszik, hozzám hasonlóan más geekeknek is örökre beleégett az agyába a lógó fülű, Kern András-hangú szupereb, ahogy két sanzon eléneklése között néha nyomozott is, mert most egy lelkes magyar csapat egy hasonló noir miliőt népesített be állatfejű zsarukkal és gengszterekkel.

03_marty_suprised.png

A Chicken Police azonban nem tévésorozat lesz, de nem is képregény, mint a hasonló állati vonásokkal felruházott nyomozókat és gengsztereket felvonultató, kultikus Blacksad. Hanem egy szatirikus film noir kalandjáték PC-re, angol nyelven, amit egy háromfős magyar fejlesztőcsapat, a The Wild Gentlemen készít a képregényíró Varga Bálint Bánk vezetésével, meghökkentően ügyes képmanipulációs technikával. Jelenleg a játszható demót fejlesztik, 2018-ban indul a Kickstarter-kampány, és ha minden jól megy, 2019-ben pedig már nyakig (vagy begyig?) merülhetünk a bűnben Clawville utcáin.

02_clawvilee.png

A játék igen hangulatosan idézi meg a buddy cop filmek, a fekete-fehér Humphrey Bogart-klasszikusok és a Sin City hangulatát. A történet főhőse két kakas nyomozó, a kiégett és keserű Santino „Sonny” Featherland és törtető, fenegyerek társa, Marty McChicken, akik a Clawville-i Rendőrség ragadozási ügyosztályán dolgoznak és egykor a „csirkekopók” néven voltak ismeretesek egy olyan városban, amit egykor ugyan édeni helynek, egyfajta utópiának szántak, mostanra azonban az egész Vadvidék legsötétebb, legveszélyesebb és „legszíntelenebb” helyévé vált. A politikusoknál csak a rendőrök korruptabbak, a társadalmi szakadékok egyre nőnek és a városban egyfajta rejtett diktatúra kezdi felütni a fejét, miközben egy különös és minden eddiginél brutálisabb sorozatgyilkos, a Koponyás borzolja a kedélyeket...

chickenpolice.JPG

Hősünk, Sonny (ahogy az már a zsarufilmekben lenni szokott) egy korábbi túlkapása miatt éppen fizetett szabadságát tölti. Mindössze 121 nappal a nyugdíjba vonulása előtt egy különös nő keresi fel egy még különösebb üggyel kapcsolatban – és hát persze, hogy Sonny nem sokkal később azon kapja magát, hogy karrierjét és életét kockára téve nyomoz egy ügyben, ami Clawville legsötétebb bugyraiba vezet.

05_cinematic_02.png

A Chicken Police játékmenete az eddig bemutatott screenshotok alapján a klasszikus, nyomozós kalandjátékokat idézi. Akárcsak a Grim Fandangóban, a Jack Orlandóban, a korai Tex Murphy-epizódokban vagy a 2002 óta nagy sikerrel futó Sherlock Holmes-játékokban, itt is nyomokat és információkat kell gyűjtenünk, amihez rengeteget kell beszélgetnünk a bűntény tanúival és a potenciális gyanúsítottakkal. Az ügyek sikeres lezárásához hősünknek több helyszínt is át kell kutatnia, ezek között szabadon járhat-kelhet, tetszőleges sorrendben felfedezve azokat (kivéve akkor, amikor a történet menete megköveteli, hogy adott irányba haladjunk).

01_demo_scene_1.png

A klasszikus kalandjátékokhoz hasonlóan természetesen a Chicken Police-ban is kell majd tárgyakat gyűjtenünk, amikkel majd újabb információkat nyerhetünk. Ezekkel, valamint a párbeszédekből szerzett infókkal (amiket Sonny stílszerűen egy noteszben gyűjt) rakhatjuk össze végül az igazságot, és vádolhatjuk meg a fő gyanúsítottunkat.

07_diary_early.png

A tervezők szándéka szerint a végleges játékban több, mint 70 karakterrel nyílik majd alkalmunk beszédbe elegyedni, ezek egy részét pedig ki is kell hallgatnunk. A szereplők természetesen mind állatfejű emberek, akiknek a neve, kinézete sokszor egy-egy szellemes kikacsintás is egyben: például a szende dizőz tényleg egy őz, a kórboncnok neve pedig Dr. Bubó.

Aki tehát szerette a Szimat Szörény és a Kutyavilág sorozatokat, valamint Bogart filmjeit, a Blacksadet, a Blade Runnert vagy az L.A. Noire-t, bátran tegyen egy próbát (egy-két év múlva) a Chicken Police-szal is!

TETSZETT A POSZT? CSATLAKOZZ A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁHOZ, ÍGY SOSEM MARADSZ VIDEOJÁTÉKOS, STAR WARSOS ÉS VICO-FILMES KONTENT NÉLKÜL!

    Falod a hangulatos, fekete-fehér történeteket? Imádod, ha az öntudatra ébredt állatok emberek módjára mászkálnak a nagyvárosban? Akkor a Mesék az ágy alól című képregény is pont neked szól! Bátran lapozz bele, és ha tetszett, rendeld meg akciósan itt!

    6 komment

    A bejegyzés trackback címe:

    https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr2313655556

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Void Bunkoid 2018.02.12. 15:53:37

    Amúgy tényleg, VALÓBAN olyan, ugye még fejlesztési stádiumban van, azonnal követelek bele, még ha csak egy nyúlfarknyit is, de egy Szimat Szörény-cameót :D

    Varga Bálint Bánk 2018.02.12. 18:59:09

    @Void Bunkoid: Valamilyen módon biztos, hogy megemlékezünk Szörényékről is, próbálunk mindenféle hazai vonatkozású kis nyalánkságot csempészni a történetbe (Jávor Pál-tól egészen Csőrmesterig!). :)

    Void Bunkoid 2018.02.12. 21:04:46

    @Varga Bálint Bánk: helyeshelyes :) a legvagányabb az lenne, ha rá tudnátok venni Kern Andrást szinkronizálni :)

    -Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2018.02.13. 10:21:39

    @Void Bunkoid: Na az tényleg durván jó lenne!
    :D
    neki ugye volt a Privát kopó című sorija is - ami a '90-es évek magyar maffiáját próbálta bemutatni, a '90-es évek magyar maffiájának, a Conti-Carnak a pénzéből! :P

    2018.02.13. 15:14:56

    Csak nehogy feltűnjön a játékban egy Mészáros Lőrinc-szerű alak, mert a megnyitó előtt visszahívják a játékot, aztán lehet ingyen adni a zembereknek.
    süti beállítások módosítása
    Helló