A magyar Tim Burton már a Lencsilany 2-re gyúr!

2018. május 28. 23:56 - -Szűcs Gyula-

Lakatos István folytatná a legnépszerűbb képregényét – de náci zombikat is akar!

A havonta megrendezésre kerülő Képregénykedvelők Klubja rendezvénysorozat legutóbbi vendége az ismert képregényrajzoló és regényíró Lakatos István volt – valamint jómagam, abból az apropóból, hogy István legújabb képregényalbumát, a Mesék az ágy alólt családi vállalkozásunk, a Kaméleon Komix adta ki tavaly decemberben. A kötet azóta számos pozitív kritikákat kapott: csupa jót írt róla a Geekz, a Roboraptor, a Zoom, a Magyar Narancs, a Cinegore, Bayer Antal képregényguru, a Filmvilág, sőt, aminek a leginkább örültem, a Műút irodalmi folyóirat is! István pedig teljesen fellelkesülve, amolyan újévi fogadalomként elhatározta, hogy az idei nagy dobása a 2010-es sikerkötetének folytatása, a Lencsilány 2 lesz. Emellett persze szó volt még az oldott hangulatú beszélgetésen a magyar képregényipar helyzetéről, a Kandi Lapokról, a vombattá operált Hitlerről és a náci nindzsákról is!

lencsilany2.JPG

Íme a februári KKK-videó 1. része, amiben Lakatos István magáról és a Mesék az ágy alól kötetről mesél, de szóba kerülnek a Tesla-könyvek is, amelyek nemcsak itthon, de már Szerbiában is nagyon népszerűek!

A 2. videóban István a hazai közönséget igencsak megosztó Nyugat+Zombikról és a szép emlékű Kandi Lapokról beszélt, illetve hivatalosan is bejelentette idei nagy képregényes tervét, a Lencsilány 2-t, amit közösségi finanszírozásban kíván összehozni!

A 3. videóban Lakatos egy soha el nem készült Süsü-folytatásról, a legelső komolyabb képregényéről, és a hazai gyerekirodalom helyzetéről beszél:

A 4. KKK-videóban az Alfabéta-díjas szerző a készülő regényéről, a munka melletti kreatívkodás nehézségeiről és az alkotó elmékkel közös háztartásban élés viszontagságairól mesélt

Az utolsó, 5. videóban pedig a 2020-ra tervezett, NÁCI ZOMBIS-NINDZSÁS-ÓRIÁSROBOTOS képregényalbumáról lebbentette fel a fátylat, de értékelte a 2017-es év magyarországi képregénybőségét is.

TETSZETT A POSZT? CSATLAKOZZ A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁHOZ, ÍGY SOSEM MARADSZ KÉPREGÉNYES, VICO-FILMES ÉS VIDEOJÁTÉKOS KONTENT NÉLKÜL!

Imádod a sci-fit és a horrort? Mindened a retró? Megtetszett a Mesék az ágy alól? Rendeld meg akciósan itt!

ici_pici_alien_by_l_f_s.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1713792010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Helló