20 vérgagyi moziplakát, amitől garantáltan elfüstöl az agyad!

2017. április 26. 07:00 - -Szűcs Gyula-

A lepukkant magyar utazó vidámparkok Bud Spencerei, Rambói és Terminátorai sehol sincsenek a naiv ghánai poszterfestőkhöz képest!

Egy sci-fi témájú Nerdblog poszthoz kerestem épp képeket, amikor szembe jött velem Twistedsifter.com csodálatos gyűjtése a sufnituning ghánai moziplakátokról és gányolt videókazetta borítókról! Az Alien-nap alkalmából a legszürreálisabb darabot, A nyolcadik utas: a Halál poszterét külön kiemelném:

alien_gagyi16_9.jpg 

Tovább
16 komment

Sofia Boutella, a legdögösebb múmia

2017. április 19. 08:10 - vackor úr

Mostanában elég sok filmben láthattuk Sofia Boutellát, általában vagy megcsúfítva, vagy a felismerhetetlenségig elmaszkírozva, mégis, szottyos múmiaként és amputált lábú gyilkológépként is irgalmatlanul ellenállhatatlan.

sofia1.jpg

Boutella 1982-ben születt, Algériában, az apja jazz zenész, az anyja pedig építész. Már öt éves korától táncolt: először klasszikus táncot, majd miután a család Sofia tíz éves korában Franciaországba költözött, átnyergelt a hip hopra és a street dance-re. 

Elég menő táncos lett belőle, majd a nagy áttörést néhány Nike-reklám hozta - ezeknek köszönhette, hogy egy csomó  A-listás énekessel együtt dolgozhatott (Madonna, Rihanna, Michael Jackson).

Első filmszerepét a StreetDance 2-ben kapta, amiben természetesen táncoslányt kellett alakítania. A következő években azonban tánctudását kamatoztatva már hagyományosabb szerepeket is kapott - illetve, fenéket hagyományosakat, hiszen rögtön következő filmjében, a Kingsmanben amputált lábú, szadista bérgyilkost játszik, akinek a lábai helyén pengék vannak!

A Star Trek: Minden túlban már-már felismerhetetlenre maszkírozott, de bitangul gyönyörű idegen volt.

sofia2.jpg

Legközelebb rögtön két filmben is láthatjuk: az Atomszőkében forró, leszboszi kalandba keveredik Charlize Theronnal, a Múmia címszereplőjeként pedig ismét egy gyilkológépet alakít, akinek minden vágya, hogy lemészárolhassa a futkározó Tom Cruise-t. Talán mondani sem kell, hogy itt is marha félelmetes, és helyenként egészen alienesre vette a sokezer éves, gyolcsba bugyolált végzet asszonyát.

sofia3.jpg

Sofia Boutella elcsúfítva is gyönyörű, egyébként meg - de beszéljenek inkább a képek!

sofia4.jpg

 sofia5.jpg

sofia6.jpg sofia7.jpg

 sofia8.jpg

sofia-boutella.jpg

 

1 komment

Heti Bond-lány: Robbin Young [18+]

2017. április 17. 07:07 - -Szűcs Gyula-

A Szigorúan bizalmas szende virágárusa, akit a Playboy nyomott be egy Bond-filmbe

viragarus.JPG

Időzzünk még el egy kicsit az 1981-es Szigorúan bizalmas című Roger Moore-klasszikusnál, ami sok rajongó szerint az egyik legjobb James Bond-film a régiek közül (az én kritikám itt olvasható róla)! Emlékszünk még a szende virágárus lányra?

robyn_young.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Heti Bond-lány: Kim Mills [18+]

2017. április 09. 17:00 - -Szűcs Gyula-

A szőke bombázó, akit csak a Playboyban és a Szigorúan bizalmasban láthattál

Eheti Bond-lányuk Kim Mills, aki az 1981-ben mozikba került Szigorúan bizalmas című Roger Moore-klasszikusban ugyanabban a medencés jelenetben volt látható, amiben a transzszexuális szupermodell, Caroline Cossey - meg persze egy seregnyi másik bikinis bombázó.

kimmills0.jpg

Tovább
4 komment

A Valhalla Páholy elévülhetetlen bűnei 1. rész: a Carpe Diem

2017. április 08. 12:00 - -Szűcs Gyula-

Tudtad, hogy a '90-es évek legendás popcsapatát a Valhalla Records futtatta fel?

Elemi erejű atomcsapás ért a múltból: eszembe jutott, hogy valamelyik régi, 1994-es Rúna magazinban egészoldalas hirdetést kapott a Carpe Diem nevű hazai popcsapat! Ami ugye nem volt más, mint Novák Csanád és a Valhalla Páholy (vagyis hogy egészen pontosak legyünk: a Valhalla Records) frappáns válasza a korszak eurodance őrületére, ami természetesen némi késéssel Magyarországra is begyűrűzött Nyugatról! Sajnos magát a Rúna magazint nem találtam meg a hirdetéssel, de szerencsére a Carpe Diem első, Élj a mának című kazettájának minden brossúrája megmaradt az utókornak. Íme:

valhalla_records3.jpg

Tovább
30 komment

Az éhezők viadala főhősnője egy egoista, önző picsa?

2017. április 03. 05:00 - -Szűcs Gyula-

A könyv és a film tényleg csak Mad Max-környezetbe átrakott Alkonyat, szerelmes tinikkel? Vagy ravaszul összerakott kapudrog a Szép új világhoz és a Fahrenheithez?

Március 23-25. között rendezte meg a Fiatal Írók Szövetsége Az utolsó utáni háború előtt címen futó, disztópia konferenciát. Bitang jó kerekasztal-beszélgetések voltak arról, hogy a Szép új világ, a Mad Max és Az éhezők viadala hogyan türemkedett át mára az irodalomból és a filmből nemcsak az összes többi társművészetbe, de a képregény- és társasjátékgyártásba is.

mockingjay_16_9.JPG

A képregényekről, azon belül is a magyar és a külföldi képregénykultúra eltérő fejlődéstörténetéről, valamint a Cafe Postnuclear és a Világvégi mesék kiadásáról szóló, közel 1 órás beszélgetést ide töltöttem fel, alant pedig az ezután következő blokk, a Disztópia a popkultúrában látható-hallható.

Tovább
4 komment

Heti Bond-lány: a francia szépség, Carole Bouquet [18+]

2017. április 02. 14:00 - -Szűcs Gyula-

Gérard Depardieu-nek és A Birodalom visszavág gonoszának is ő a kedvenc színésznője

Mai Bond-lányuk Carole Bouquet, a hamvas francia szépség, aki egy sárga Citroen-nel száguldozott az 1981-es Szigorúan bizalmas-ban, és kíméletlenül lenyílpuskázta az összes gonosztevőt.

bouchet_1.jpg

Tovább
2 komment

Az év híre: feltámad a Kaland-Játék-Kockázat sorozat!

2017. március 31. 23:30 - -Szűcs Gyula-

Ian Livingstone új lapozgatós könyvet ír a 35. évfordulóra The Port of Peril címmel!

Idén lesz 35 éve, hogy 1982. augusztus 27-én megjelent a nálunk is ismert, legendás játékkönyv, A Tűzhegy varázslója, a sokmilliós példányszámban eladott Fighting Fantasy-széria legelső darabja. A majdnem kerek jubileumot Ian Livingstone egy új lapozgatós könyvvel ünnepli meg: a The Port of Peril - írja a Fighting Fantasy hivatalos hírblogja.

stevejacksonianlivingstone1.jpgSteve Jackson, Ian Livingstone, és a 35 évvel ezelőtt megjelent Tűzhegy

Sajnos arról egyelőre nincs hír, hogy az új játékkönyvbe esetleg beszállna társtettesként Steve Jackson is (Livingstone a 30 éves jubileumon nyilatkozta félig viccesen azt, hogy majd inkább a 40. évfordulóra állnak össze egy új játékkönyv erejéig). Az viszont biztos, hogy a szerzőpáros megállapodást írt alá a Scholastic UK könyvkiadóval a régi, klasszikus lapozgatósaik újrakiadásáról, így a mai tizenévesek is megismerkedhetnek azzal a színes és izgalmas világgal, ami miatt a mai 30-as, 40-es korosztály örökre megszerette a fantasy stílust.

warlock.jpgA Tűzhegy első kiadásának kultikus borítófestménye (Peter Andrew Jones munkája) 

Ráadásul ha minden igaz, a nosztalgiahullám jegyében 2018-tól újabb lapozgatós könyvek fognak megjelenni (talán nemcsak újrakiadások, hanem eddig fiókban heverő művek is), a The Port of Peril pedig nem egy zombis marhaság lesz, mint a felemás sikert arató Blood of the Zombies, amit Ian Livingstone 30. évfordulóra írt, hanem egy ízig-vérig klasszikus, utazgatós-világmegmentős könyv, ahol szokás szerint Allansia jövője a tét! Alig várjuk a további részleteket!

livingstonetombraider.jpgIan Livingstone, az Eidos játékstúdió főnöke, a cég legismertebb hősével, Lara Crofttal

TETSZETT A POSZT? CSATLAKOZZ A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁHOZ, ÍGY SOSEM MARADSZ KALAND-JÁTÉK-KOCKÁZATOS ÉS VICO-FILMES KONTENT NÉLKÜL!

Az országút harcosa és a Kaliforniai visszaszámlálás volt a kedvenc lapozgatós könyved? Akkor a Világvégi mesék pont neked készült! Barkasszal a posztapokaliptikus pusztulatban - rendeld meg a képregényt akciósan innen!

 

Szólj hozzá!

Tudtad, hogy Schwarzenegger lett volna a Legenda vagyok sztárja?

2017. március 30. 18:00 - -Szűcs Gyula-

És azt, hogy a Waterworldöt már '86-ban megírták? A Mad Max-klónok rövid története.

Sajnálhatja, aki nem volt ott március 23-25. között a A Fiatal Írók Szövetsége Az utolsó utáni háború előtt címen futó, disztópia konferenciáján, mert bitang jó beszélgetések voltak arról, hogy a Szép új világ és a Mad Max hogyan türemkedett át mára az irodalomból és a filmből az összes többi társművészetbe. Többek között például a képregényekbe, amikről szombat délután volt szó.

17554437_10155233722901869_8592100330011097424_n.jpg

Tovább
3 komment

A Bond-lány, aki eredetileg fiú volt: Caroline Cossey [18+]

2017. március 28. 23:45 - -Szűcs Gyula-

A Szigorúan bizalmas bombázója volt az első transzszexuális modell a Playboy-ban

Egy igen különleges Bond-lányt mutatunk be cikksorozatunk mai részében. A Szigorúan bizalmas medencés jelenetében látható Caroline Cossey ugyanis egy olyan férfimagazinok címlapján domborító brit modell, aki előtte maga is férfi volt. Ma pedig ő az egyik élharcosa annak, hogy a transzszexuálisok is teljes jogú nőként élhessenek, akikre a családjogi és házasságjogi törvények ugyanúgy érvényesek, mint a többi nőre.

caroline-cossey-playboy1.jpg

Tovább
6 komment

Heti Bond-lány: Corinne Cléry [18+]

2017. március 26. 08:00 - -Szűcs Gyula-

Az erotikus filmek és ZS-kategóriás sci-fik sztárja, a többszörös Playmate, aki sírt, mikor vetkőznie kellett a kamerák előtt

Még egy kicsit elidőzünk egyik legpocsékabb Bond-filmnél, a Star Wars népszerűségét meglovagoló, 1979-es Holdkelténél - már csak azért is, mert a film tele volt szebbnél szebb színésznőkkel! A bugyuta, B-kategóriás filmeket idéző sztori szerint ugyanis egy náci eszméket valló amerikai milliárdos, Hugo Drax (Michael Lonsdale) egy titkos űrbázisáról akarta megmérgezni a Földet, hogy utána a zsoldjába szegődő, dekoratív párokkal újra benépesíthesse a lakatlanná vált bolygót. Természetesen csak James Bond (Roger Moore) mentheti meg a szép lányokat és mellékesen a világot is eme körmönfont gaztett véghezvitelétől!

moonraker_poster2.jpg

Jelen cikkünkben a főgonoszt segítő pilótanőről, Corinne Dufourról lesz szó, akit a franciaországi születésű olasz fotómodell, a ZS-kategóriás és erotikus filmek korabeli királynője, Corinne Cléry alakított.

Tovább
1 komment

10 képregény, amit kötelező lesz megvenned a hétvégén!

2017. március 16. 07:30 - -Szűcs Gyula-

Erdélyi vámpírok, magyar Mad Max, vén, mogorva Logan, retró Pókember, új Bucó, Szetti, Tacsi, X-Men az űrben - lesz itt minden, mint a falusi búcsúban!

Itta a tavasz, dagad a... geekek pénztárcája, hiszen ugye már hónapok óta amiatt spóroltak, hogy most minden újdonságot (és persze régi vágyálmot) megvehessenek akciósan a Kispesti Munkásotthon Művelődési házban megrendezésre kerülő 34. Képregénybörzén! Lássuk, melyik az a tíz magyar nyelven megjelent képregény, amit semmiképp sem szabad vasárnap az árusoknál hagyni!

greghorn_marveldivas.jpg(Greg Horn: Marvel Divas)

Tovább
18 komment

A 90-es évek legrondább könyvborítói

2017. március 12. 15:30 - vackor úr

A 90-es évek sok tekintetben egy feneketlen fekete lyuk volt, és ez bizony a könyvkiadásban is meglátszott. Már a regények szövege is tele volt hibával,  a legócskább papírra nyomták (tudjátok, amelyik döglött szürke volt, tele szeméttel és némelyiket ki lehetett szedni a papírból), és a borítókban sem ismertek kegyelmet. Míg a Valhalla a Boros-Szikszai páros menő festményeit használta, addig a Cherubion és egy csomó zugkiadó egészen megdöbbentő szörnyszülöttekkel álltak elő. Most megmutatjuk a leggyalázatosabbakat. Némelyik annyira rossz, hogy nem lehet nem imádni. 

(Megjegyzés: a borítók színvonalához méltóan a fotók is általában elég ócska minőségben találhatók meg a neten.)

 

stuart_harrington.PNG

 

A regényfosó Nemere István több olyan csudát is írt, aminek csupán az volt a célja, hogy megtévessze a gyanútlan vásárlót. Ennek a könyvnek sincs semmi köze a Robotzsaruhoz, de egészen biztos, hogy a gagyi borítókép ellenére akadt olyan, aki gondolkodás nélkül megvette. Ugyanilyen furfangos szemét volt a kamu Alien-regény is.

 

kamu_elien.PNG

 

A Csillagkapu koppintásnak sajnos bedőltem. Emlékszem, annak idején nagyon felcsigázott, aztán miután kikönyörögtem rá a pénzt anyutól és megvettem, már gyerekként teljesen felidegesített. Itt Nemere már harring, nem pedig hering.

 

covers_24590.jpg

 

A régi Hulk sorozat (egyik) címszereplője, Lou Ferrigno virít a borítón, a gagyi Herkules-filmjéből. A jó kis 90-es évek, amikor azt lehetett ellopni és onnan, amit csak nem szégyelltek. A tömény szutyok hangulatot a regény fülszövege is erősíti, és úgy kerek a világ, hogy álljon itt az is, mert fantasztikus. Már olvasnám is a könyvet

(nem). 

lou_ferrigno.jpg

 

A ​világhírű Eric von Lustbader, a feszültség és a lélegzetelállítóan sebes akciók mestere, ismét a nagy kaland sűrűjébe vezeti az olvasót: New Yorkba, Párizsba… és legfőképp oda, ahol a kábítószer születik… Kambodzsa és Vietnam üvegházszerűen forró, fojtogató belsejébe!… Oda, ahonnan a fehér méreg halálos útjára indul a világ kábítószer-kereskedelmi csatornáin, ahol az indulatok perzselőbbek, mint a dzsungel hősége… a hagyományok könyörtelenebbek a természet törvényeinél!
Ősi, misztikus világ húzódik meg e járhatatlan területek szívében lappangó borzalmakkal, küzdelemmel, mágiával és cselszövéssel. Aki e sötét birodalmat mozgatva irányítja az ópium termelését, az hihetetlen gazdagságra és hatalomra tesz szert a térségben és világméretekben egyaránt. A CIA és a KGB előtt sem titok ez. Az események a föld több pontján neki is lendülnek!…
S hogy miképp szerezhető meg az ópiumhatalom? A megoldás kulcsa a KARDOK ERDEJE, a Prey Dauw nevű évszázados talizmán birtoklása, amely élet-halál urává tesz a vad, babonás khmerek lakta vidéken.
Pénz és hatalom!
A Prey Dauw megszerzéséhez ezernyi veszélyen át vezet az út!… Lustbader sodró lendületű, végsőkig feszült, valós elemekből építkező regényében bepillantást nyerhetünk e küzdelembe, mely New Yorkban, Párizsban s legfőképp minden baj forrásánál: Kambodzsa ősi, sötét ópiumbirodalmában zajlik!
Szinte halljuk a lépések neszét a felázott avaron, a fülledt, őserdei félhomályban megpillantjuk az éles pengék gondolatnál sebesebb villanását, miközben Lustbader, a nagy varázsló lapról lapra csigázza érdeklődésünket a végkifejletig.
Ezt a könyvet nem lehet letenni…

Először azt hittem, hogy a "világhírű Eric von Lustbader" csak egy a 90-es évek hazai álneves íróink közül, de nem. Bár nem valószínű, hogy szegény Eric tudott a lélegzetelállító regénye magyar megjelenéséről...

A következő borítókat csendes szemlélésre ajánljuk, a korszak hangulata garantáltan fejbevág.

 idoharcosok.jpg
konyv_tulelok_lrg.jpg

vietnamitombolas.jpg
nyird_ki_a_satant.jpg
tizedik_aldozat.jpg
predator_2.jpg

halott_varos.jpg

harc_az_ej_koveert.jpg

Legvégül álljon íme a kedvencem. Annyira rossz, hogy egyszerűen fantasztikus: Conant látványosan a kor Marvel képregényeiből próbálta lemásolni a művész, kevés sikerrel, ám annál stílusosabban.

Imádom.

 

conan.jpg

 

Nektek mi a kedvenc gagyi könyvborítótok a korszakból?

 

 

29 komment
Helló