Régen minden jobb volt, főleg a tinihorror [18+]

2013. december 09. 07:00 - -Szűcs Gyula-

Majd meghalnak Mandy Lane-ért (2006)


all_the_boys_love_mandy_lane_ver4_1.jpgNem tudom, ki hogy van vele, de nálam a 80-as évek slasher horrorjainak kellemesen bárgyú hangulatát egyedül a Sikoly-széria, a Tudom mit tettél tavaly nyáron-filmek és a Véres Valentin tudta visszaadni. Utóbbi alatt persze nem a 3D remake-et értem a gyilkos bányásszal, hanem a Denise Richards-féle Valentine-t, amiben a bombacsajok kikosaraznak egy lúzer hódolót, ezért az bosszúból maszkos sorozatgyilkossá vedlik át, és válogatott kínzásokkal vadássza le a suli legjobb nőit.

Na valami ilyesmi akart lenni a 2006-os Majd meghalnak Mandy Lane-ért is, csak sokkal szürkébb lett a végeredmény. Pedig a rendező az a Jonathan Levine volt, akit 2011-ben mindenki agyondicsért, miután Joseph Gordon-Levitt-tel leforgatta a Fifti-fifti című, fekete humorú rákos filmet, idén pedig egy kis melegséget és romantikát csempészett a zombizsánerbe az Eleven testekkel.

A film eleje még egész ígéretes, mivel pont úgy indul, ahogy azt elvárjuk egy tipikus tinihorrortól.

mandylane2.jpg

Adott egy csapat menő középiskolás, ahol a csajok nagyon dögösek, a srácok nagyon tahók, és mindenki veszettül készül az Év Bulijára, ami természetesen egy Isten háta mögötti nyaralóban rendez az évfolyam gazdag hülyegyereke. Előkerül a pia meg a drog, és naná, hogy a csajok is ledobják a textilt (például ).

mandylane1.jpg

De ugye mindig akad egy sötét múltú szűzlány meg egy lúzer csodabogár, akik nemcsak kilógnak a menő arcok csapatából, de mágnesként vonzzák a sorozatgyilkosokat és a brutális haláleseteket. Még szerencse, hogy megmenti a helyzetet az Izomagyú, De Rendes Vidéki Srác, aki ért a fegyverekhez, és a suli bikáival ellentétben normális a szűzlánnyal, mégis mindenki (a néző is!) azt hiszi, ő a gyilkos.

all-the-boys-love-mandy-lane-3.jpg

Sajnos a Majd meghalnak Mandy Lane-ért alatt a néző is majd' meghal az unalomtól. A slasher filmekre jellemző véres belezést, harsány humort és kötelező cicivillantást csak nyomokban tartalmazza a film, ráadásul a címszereplő álomnőt alakító Amber Heard annyira semmilyen benne, hogy még Denise Richards is egy Oscar-halmozó színészfejedelem hozzá képest.

(Aki ezek után még kíváncsi erre a horrorra, vagy csak röhögni akar egy jót, december 11-én, szerdán, 23:05-kor elcsípheti a Fem3 csatornán!)

Majd meghalnak Mandy Lane-ért (2006) - ítélet:

1hcsillag560.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr235660523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Helló