Interjú a Walking Dead atyjával [18+]

2014. március 04. 07:07 - -Szűcs Gyula-

Charlie-Adlard-Zombie-325.jpgVicces dolog történt a hétvégén: megvettem a Walking Dead-képregénysorozat magyar kiadásának 6. részét, ami még tavaly jelent meg, és legnagyobb meglepetésemre megláttam a kötetben egy miniinterjúmat Charlie Adlard képregényrajzolóval!

Történt ugyanis, hogy a hardcore képregénygyűjtő Kovács Milán még 2012-ben elkapta a Walking Dead rajzolóját a Northants International Comic Expón egy beszélgetésre, ahol csupa olyan kérdést tett fel, amit előtte a Magyar képregényesek, képregénykedvelők Facebook-csoportban írt össze a lelkes kollektíva. Én is elküldtem pár dolgot Milánnak, és persze rögtön másnap már jól el is feledkeztem erről az egész projektről. De most íme a kérdéseim, és a 47 éves, zombirajongó brit fenegyerek válaszai:

Nézi a Walking Dead tévésorozatot? Ha igen, mi a véleménye, sikerült a színészeknek elkapniuk a képregény karaktereit?

Természetesen nézem, már a harmadik évadból is láttam pár részt, sőt, még a forgatáson is jártam. Szerintem a színészek kiválóan megfogták a karakterek lényegét, és ha már itt tartunk, gyorsan hozzátenném, hogy nem kell feltétlenül ugyanúgy kinézniük, mint a képregényes alteregóiknak, ha a karakterük ugyanaz. És ebből a szempontból tökéletes munkát végeztek.

TWD2_1.jpg

Nem zavarja, ha valamelyik karaktert más irányba viszik el a képregényben, vagy kizárólag hatásvadász célokra használják őket?

Dehogy zavar. Ez amúgy is egy csapda: ha változtatsz, az a baj, ha nem, akkor meg az. A képregény rajongói valószínűleg sokszor fájlalják, amiért a tévésorozat nem követi hajszálpontosan az alapanyagot, de úgy gondolom, ha mégis így lenne, akkor ugyanúgy panaszkodnának, mert akkor meg azt látnák újra, amit egyszer már olvastak, annak meg mi értelme? A tévésorozat természetét tekintve egy külön állatfaj, és nagy vonalakban hűen követi az alapanyagot, nem szakad el tőle teljesen. Néha ugyan elkalandozik más irányokba, de az jó, mert megmarad az izgalom. És így akár szereti valaki a képregényt, akár nem, a tévésorozat meg tudja lepni, akárcsak engem, mert én sem tudom, mi fog történni. Miért lenne jó pontosan tudni, mikor hal meg egy adott szereplő? Hol van abban az izgalom? Egy ilyen jellegű tévésorozatban éppen az a szórakoztató, hogy fogalmunk sincs, ki élheti túl.

TWD2_3.jpg

Mit rajzol szívesen? Zombikat? Tankokat? Kihalt tájakat, romos épületeket? Mi az, ami már rutinból megy?

Igazság szerint a tankokat kedvelem a legkevésbé, mert járműveket rajzolni időigényes és aprólékos munka. Vagy az a kérdés, hogy mit rajzolok szívesen a szabadidőmben? Nincs szabadidőm.

theprison vs tank.jpeg

Ezek voltak a kérdéseim, de persze a Walking Dead 6. számában van még mellettük egy rakás másik is, más zombirajongó képregénygeekektől (többek között a Bürokraták és a Kittenberger Alfabéta-díjas rajzolójától, Tebeli Szabolcstól). Azóta pedig már megjelent magyarul a Walking Dead 7. kötete is, a tévében pedig elstartolt a sorozatverzió negyedik évadának szünet utáni második fele is, úgyhogy 2014 mindenképp az élőholtak éve lesz! Zombiinvázióra fel!

wd-all-b.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr525840553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csupor Gia · www.csuporgia.hu 2014.03.04. 10:49:26

A sorozat nem jött be annyira, viszont a képregény zseniális.
csuporgia.hu/THE-WALKING-DEAD-ELOHOLTAK-bogre

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2014.03.04. 11:37:21

Na jól van, most már legyen elég a gátlástalan linkelgetésből!

É2I 2014.03.04. 15:01:02

Bocs Gyuszi, ezt nem hagyhattam ki:

"Ja igen, és akkor jó autóink is lesznek, és mindig lesz benzin is az autóban."

Igen és mindig le lesznek mosva az autók, hogy jól látszódjon a Shevrolet embléma. ;)

É2I 2014.03.04. 15:04:52

@É2I: Ja azt elfelejtettem beírni, hogy köszi az interjút, király vagy!

Thom Yerk 2014.08.29. 16:03:16

es miert adlard az atyja amugy?

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2014.08.29. 17:16:39

@Thom Yerk: Oké, a "nevelőapja" jobb lett volna, mert ő csak a 7. számtól rajzolja Tony Moore helyett :)
süti beállítások módosítása
Helló