Itt a 10 leghülyébb képességű képregényhős!

2014. október 28. 17:25 - -Szűcs Gyula-

Emlékeznek még az olvasók Cókmókusra, a hülye nevű, ragadós kezű, piti tolvajra a Kandi Lapok Pókember-füzeteiből? Mindig is utáltam őt, akárcsak a balfék Vízköpő-Boronás Jónás-duót, vagy Robint, aki nem csinált soha semmit, csak neonzöld fecskében feszített Batman mellett.

Kezdettől fogva nagy volt a rivalizálás a két patinás képregénykiadó, Marvel és a DC között abban, hogy kinek vannak legidétlenebb és leghaszontalanabb szuperhősei. Nálam egyértelműen a DC nyert Animal-Vegetable-Mineral Mannel, aki bármelyik testrészét képes átváltoztatni dinoszaurusszá, paradicsommá és gyémánttá, de ahány geek szakportál, annyiféle toplista létezik. Most, hogy a Warner mozifilmre vinné a kifejezetten szuperbéna hősökből álló Legion of Super-Heroes kalandjait, itt az ideje, hogy a Marvel háza táján is összeszedjünk egy tízfős Balfék Brigádot a leghülyébb képességű sztreccsruhásokból.

Squirrel-Girl-Wolverine.jpg

1. Mókuslány: Az eleve Avengers-paródiának kitalált Great Lakes Avengers csoport és a Geekmagazinok Leghaszontalanabb Szuperhőslistáinak örökös tagja. Hatalmas, bolyhos farkincája és éles foga van, emellett nemcsak beszélni tud a mókusokkal, de egy kisebb csapatot irányítani is tud. Így győzte le többek között Fátum doktort is, bár a jó öreg bádogember valószínűleg a röhögéstől eshetett össze ebben az epikus harcban.

1454907-squirrel_girl_vs_dr_doom_01.jpg

 

2. Doorman: Szintén a Great Lakes Avengers oszlopos tagja. Képes embereket és más élőlényket teleportálni a testén keresztül - de csak a szomszéd szobába, vagyis a fickó egy két lábon járó titkosajtó. Emellett a tárgyak is át tudnak haladni rajta, bár pont ez okozta az egyik csapattársa halálát, amikor a neki szánt dobófegyver másba állt bele. Az erejét ugyanarról a sötét helyről nyeri, ahonnan Köpeny a Köpeny és Kardból.

dm4.jpg

 

3. Cypher: Az X-Men, azon belül is a fiatalabb nemzedék, az Új Mutánsok tagja, a Marvel univerzum C-3PO-ja. Semmilyen szuperképessége sincs, csak annyi, hogy a létező összes bezsélt nyelvét ismeri. Ez persze sokszor kapóra jönne a távoli bolygókon vagy az éteri dimenziókban kalandozgató szuperhősöknek, de általában ha az X-Men tagjai ilyen helyen keverednek bajba, már nincs idő elugrani Cypherért, mert a konfliktust azonnal meg kell oldani.

fallnmutant 002.jpg

 

4. Tar Baby: A föld alatt lakó, titkos mutánsközösség, a Morlockok tagja. A teste ragacsos kátrány, így minden kacat rátapad.

2801353-tar_baby.jpg

 

5. Gin Genie: Az X-Statix nevű mutáns csapat tagja. Az a szuperképessége, hogy szeizmikus sugarakat tud lődözni a tenyeréből, amelyek annál pusztítóbbak, minél több az alkohol a hősnő vérében! Sajnos ez a képesség teljesen haszontalan, mert Genie alkoholista: mindig merevrészegen indul bevetésre, és a sugarakkal többször találja el a csapattársait, mint az ellenfelet.

gin-genie.jpg

 

6. El Guapo: Szintén az X-Statix tagja. Annyit tud, hogy egy gördeszkával repked. A nagyjából ugyanennyit tudó Rakéta Robival nagy haverok lennének, rá is guglizok mindjárt, van-e közös kalandjuk!!!

deszkás.jpg

 

7. Zeitgeist: Szintén X-Statix-tag, a savas rókázás nevű csudálatos szuperképességgel.

Zeitgeist.jpg

 

8. Hindsight Lad: A New Warriors tagja. Annyit tud, hogy egy már megtörtént esetnek látja az alternatív idősíkbéli változatait, így kiválóan tud okoskodni a társai előtt olyanokkal hogy "Ha ma nem vetted volna fel a piros köpenyedet, nem csípi be a forgóajtó!"

hindslad.jpg

 

9. Beak

Egy csúnya, csőrös madárfiú az X-Menből, aki szegény még repülni sem tud a csökevényes szárnyaival. Azért később bejön neki az élet: csőrözhet (haha, érted!) a lepkeszárnyas Angel Salvadore-ral.

Beak.jpg

 

10. Káprázat: Az X-Men csapat flitteres ruhás diszkókirálynője, aki a zenét tudja fénynyalábokká konvertálni. Iszonyú mókás, ahogy egy fontos és titkos bevetésre úgy megy el, hogy a haverjai egy kétkazettás Ghetto Blaster magnót bömböltetnek mellette, hogy tudjon szegény lány pár energianyalábot lődözni. Mindenesetre Lady Gaga sehol sem lenne nélküle!

dazzler-brjpg-b68ba0_1280w.jpg

Ismersz a fentieknél is hülyébb szuperképességű szuperhősöket? Jöhetnek a nevek a kommentekben!

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr576839587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2014.10.29. 11:51:13

halozsak.hu/119-kepregenyeink/avengers/avengers-egyeb/222-ba-kisokos
Ajánlom mindenki figyelmébe a fenti linken megtalálható kiadvány 56-60. oldalait. :)

vénkujon 2014.10.29. 12:18:21

sok szeretettel:
www.comicvine.com/back-to-front-jones/4005-84849/

back to front jones
a csávónak hátrafelé néz a feje, ezért minden tereptárgynak nekiszalad..stb

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.10.29. 12:58:43

miért csak marvel hősök vannak a listán? vagy ez direkt jön majd dc is?

djangyu 2014.10.29. 13:42:09

Kaprazat elvileg minden hangot fenynyalabba tudott alkotni, sot volt egy X-Men feldolgozas ahol lezert is tudott alkotni, szoval o szerintem kicsit kilog.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2014.10.29. 14:33:59

@doggfather: Nyugi, a Legions of Super-Heroes hülyéiről (Arm Fall-Off Boy és társai) külön cikk lesz!

Puzzleman · http://puzzleprojector.blogspot.com/ 2014.10.29. 17:49:39

Emlékszem még a Síkemberre a Great Lakes Avengers-ből. A Doorman nevet annó asszem Ajtónállónak fordították a Marvel Extrában.

Kálmán Zoltán Budai 2014.10.29. 18:27:26

Üdv, Én bírom a Nagy Tavak Bosszúállóit 1. Mr Halhatatlan .2.Mókuslány . 3. Ajtón álló .4.Kövér Berta .5. Síkember ,. Ép azért mert direkt paródia csapat .Tetszenek az fura, lökött képességeik ; D .

¿Qué tapas hay? 2014.10.29. 19:40:07

ad 4: Hogy hívják angolul a kátrányembert?
Bitu-Man

hahahaha

A nép fia 2014.10.29. 20:29:14

@djangyu: Alison (Káprázat) egy klassz csaj, több kalandja is volt az X-MEN-nel, évekig futott velük. Szerintem belevaló csaj! Volt neki egy élve eltemetős sztorija, ahol szinte tökéletes volt a némaság. :)

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2014.10.29. 22:24:38

@Kálmán Zoltán Budai: Jaja, Big Berta se rossz, a modellbige, aki dagadt nővé tud változni! :D Valami adattárban azt olvastam , hogy valamelyik sztoriban beperelte őket(!!!) a Bosszú Angyalai, így fogszívogatva átváltottak a Great Lake X-Men névre. De az meg Xavieréknek nem tetszett :)

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.10.30. 07:58:34

@-Szűcs Gyula-:
"Jaja, Big Berta se rossz, a modellbige, aki dagadt nővé tud változni! :D"

És ez milyen esetekben hasznos? :)

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2014.10.30. 21:07:34

@Kálmán Zoltán Budai: @Puzzleman: Volt Great Lake Avengers a magyarul kiadott Marvel Extrákban? MELYIKBEN?!?! IDE VELE AZONNAL!!!
:)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.10.31. 09:04:02

@-Szűcs Gyula-: az egyik utolsóban csak egy cameo volt ahogy Sólyomszem meg Seregély edzik őket.

Inner Circle 2014.10.31. 21:46:12

Ehh, nem tetszik a lista, hiszen ezeknek a legnagyobb része eleve poén (pl. a teljes Great Lakes Avengers); ennyi erővel itt lehetne a "Meteor Attractor Boy" is (egy képen szerepelt: két kéz és két láb lóg ki egy földbe csapódott szikla alól), vagy Deja vu Dude, aki minden második képen megjelenik és elmondja, hogy "Az a képességem, hogy meg tudom ismételni az eseményeket", aztán megint és megint :D Beak pedig épp arról szól, hogy egy lúzerből is lehet valaki (később az unokáját is látjuk, aki a jövőben állandóan azon parázik, hogy ő sosem lesz olyan hatalmas harcos, mint a nagyfater volt, és nem hiszi el Rozsomáknak, hogy fiatalon Beak se volt egy nagy ász).
Inkább olyanokat kéne összeszedni, akiket komolyan is gondoltak, és hűdefélelmetesek, de az ember csak röhög vagy felnyög rajtuk. Ilyenből manapság rengeteg van, pl. az egyik aktuális Bosszúállók-sztoriban Thanos jött egy halom idiótával, akik ugyan fejenként lecsapnak egy komplett földi szupercsapatot, de egyszerűen olyan fárasztóak, hogy egy percig se lehet őket komolyan venni. Van pl. egy csaj, aki lényegében semmit sem tud, vagy legalábbis semmi olyat, amit érdemes lenne megjegyezni, de biztos piszok félelmetes, mert fehér a bőre és a szövegbuborékjai nem fehér alapon fekete, hanem fekete alapon fehér betűkkel íródtak! Ez aztán valami! De a király mégis Pókember legádázabb ellensége, aki ráadásul az összes alternatív Pókembert is le akarja mészárolni, és egy alternatív Rozsival kb. 2mp alatt végez, szóval ő aztán valaki. Na, a faszi XVIII. századi ruciban jár, egyes képeken mintha pocakos lenne, ÉS EGY NEHÉZBÚVÁR-SISAK VAN A FEJÉN. Nem, komolyan. Itt van:
cdn.fansided.com/wp-content/blogs.dir/315/files/2014/09/KARN-KARN-KARN-850x560.jpg
süti beállítások módosítása
Helló