7 elképesztő marhaság, amit végül kidobtak a Star Warsból

2015. június 28. 17:03 - -Szűcs Gyula-

Han zöld halember! Vukik lövik szét a Halálcsillagot!! R2 emberi nyelven okoskodik!!!

Bitangul érdekes Csillagok háborúja-cikket írt a Starwars.comra egy Steven Romano nevű Star Wars-rajongó: összeszedett 7 olyan érdekességet a régi trilógia izgalmas forráskönyveiből, amik ha valóra váltak volna, gyökeresen átváltoztatták volna a kedvenc sci-fi univerzumunkat. Han Solo például az ötödik Tini Nindzsa Teknőcként üdvözölte volna a főhősöket, a filmekben csak viccesen prüntyögő-füttyögő R2D2 emberi nyelven okoskodása meg unalmasabb lett volna még C3PO tirádáinál is! De nézzünk mindent szép sorjában!

1. Halember Han

unusedconcept_03.jpeg

Romano cikke szerint 1973-ban George Lucas annyira megmámorosodott a fiatalkori, rockabilly-zenés autókázásainak emléket állító American Graffiti sikerétől, hogy úgy döntött, az addig befalt képregényekből, a kedvenc háborús filmjeiből és Kuroszava-klasszikusaiból összemixel egy olyan kalandos space fantasyt, amit mindig is meg akart nézni a moziban, de sosem forgatta le senki. Ez lett a Csillagok háborúja, aminek a forgatókönyvét végül rengetegszer átírta, mire elkészült az 1977-ben mozikba került, kasszarobbantó változat. De vajon mekkora lett volna a siker, ha például Han Solo nem egy cowboymellényes és -mentalitású, vagány koréliai, hanem a Swamp Thing képregény főhősének és valamelyik Tini Nindzsa Teknőcnek a szerelemgyereke? Han ugyanis az első kéziratban még egy zöld halember volt az Urealliáról, akinek a habszivacs maszkja mögül bajosan villanthatta volna meg Harrison Ford a csibészes vigyorát... A fenti képen egyébként a George Lucas-fejű figurát szólítja a béka-Han Luke Skywalkernek, a Luke-forma fiatal srác a tanítványa, Annikin Starkiller.

2. A mezei rohamosztagos is fénykardot villant, hoppá!

unusedconcept_01.jpg

Aki kicsit is ismeri Ralph McQuarrie '70-es évekbeli vázlatrajzait az első mozifilmhez (márpedig ezeket minden Star Wars-rajongó ismeri), ma már nem csodálkozik azon, hogy eredetileg minden rohamosztagos pajzzsal és fénykarddal üldözte volna Han Solóékat a Halálcsillagon. Szerencsére Lucas időben észbe kapott, hogy ha csak egy páran tudják használni a régi idők daliás fegyverét, a sugárpallost, akkor sokkal izgalmasabb párbajok lehetnek a filmben a jó és a gonosz főszereplő között, mintha mindenki jöttment világító szamurájkardokkal hadonászna.

3. Darth Vader nem hordta non stop a sisakját!!!

parbaj.jpg

Valószínűleg az sem nagy újdonság a hardcore Star Wars-rajongóknak, hogy Vader nagyúr a kézirat legeslő változatában még egyáltalán nem az a gonosz és vészjósló hangú gépember volt, mint az első mozifilmben. Az ikonikus sisakját (amit a japán kabuki maszkokat ötvözte és a gázálarccal hordott náci rohamsisakkal) ugyanis csak akkor vette volna fel, amikor a szkafandernek is használható, fekete ruhájában átrepült volna a csillagrombolójáról a Tantive IV-re, elkapni Leia hercegnőt. Lucasnak azonban nagyon megtetszett Ralph McQuarrie fekete sisakja a vázlatrajzokon, ezért kisebb-nagyobb módosításokkal végül a filmbe is bekerült, sokkal titokzatosabbá téve ezzel "a Sith Fekete Nagyurát". Szintén a régi McQuarrie-képekről lehet ismerős az a jelenet is, ahol főhős (ezúttal már a fiatal Luke Skywalker) búvárfelszerelésben vív meg Vaderrel egy olyan űrhajófolyosón(?), ahol amúgy megfulladnának az oxigénhiánytól.

4. A vukik robbantották volna fel a Halálcsillagot!

vukifight.jpeg

Szintén régi hollywoodi legenda, hogy az Endoron eredetileg Csubakka haverjai, a vukik laktak volna, és ők segítenek a felkelőknek legyőzni a Birodalmat, csak aztán Lucas osztott-szorzott, és rájött, hogy feleakkora szőrös fickókhoz elég feleannyi pénzt elkölteni a jelmezekre, ráadásul a cukimuki kis plüssmackókra hasonlító ewokokat sokkal jobban fogják imádni a gyerekek, és több fog fogyni a merchandise játékokból. Azt persze már nem gondolta át a jó öreg Lucas, hogy ha Csubi addig láncra vert barátai verik fejbe a rohamosztagosokat, az egy teljesen hihető rabszolgalázadás, míg ha az emberevő(?!?) játékmacik dobálják meg kővel a Birodalom szuperfegyverét őrző elitcsapatokat, az Benny Hill-zene nélkül is iszonyú röhejes. De a duplacsavar csak most jön! Lucas már a legelső mozifilmben is azt tervezte, hogy a felkelők a birodalmiak rabszolgájaként senyvedő vukik átállításával győzik le Tarkint és Vadert. Az első Halálcsillag ugyanis a vukik dzsungelbolygóját, az Endort(!!!) vette volna célba a Yavin 4 helyett, mire az űrhajókhoz a primitív törzsi kultúrájuk ellenére is kiválóan értő vukik soha nem látott egyetértésben huppantak volna be az Y-szárnyú vadászgépekbe, hogy aztán a Rouge Squadronnak elkeresztelt kötelékük nagy vakkantások közepette anyacsavarokká robbantsa a rettegett űrplatformot!

5. Boba Fett vagyok, a Szúúúper Trúúper

bobababa.jpg

Az, hogy Boba Fettnek köze van a rohamosztagosokhoz, közel sem a bénácska előzménytrilógia hozadéka, amiben ugye Jango Fettből klónozták a birodalmi sereget és a jó öreg hátirakétás fejvadászt is. A Birodalom visszavág idején született, fel nem használt vázlatrajzok tanulsága szerint ugyanis Boba egyfajta elit rohamosztagos lett volna. A végleges kinézetét azonban Lucas utóbb a gyalázatos Holiday Special Editionben felbukkanó, sisakos harcos alapján kapta meg (igen, ez volt az a Csubakkáról és a lázadó barátairól szóló rajzfilm, amit Csubakka kisfia a birodalmi tévéadón nézett - röhej a köbön!!!)

6. Ismerd meg az ewokok kis barátait, a yuzzumokat!

yuzzum.jpeg

Még belegondolni is szörnyű, hogy amikor Lucas ewokokra cserélte ki az Endor vukijait, egy második őhonos fajt is tervezett a dzsungelbolygóra, a szőrös-ormányos, madárszerű yuzzumok képében. Később persze hivatalosan is a kánon részei lettek: az Ewok rajzfilmsorozatban, amit most már tényleg meg fogok nézni egyszer, hogy végigröhöghessem, ők lettek a gonoszok (ezt a fiaskót persze a Disney-Lucasfilm-összeborulás szerencsére már zárójelbe tette).

7. Üsse le végre valaki "Szófosó Artúrt"!

szofosu_r2.jpeg

A végére raktam a legnagyobb blődséget. R2D2 ugyanis eredetileg nem aranyosan csipogó asztromechanikai droid lett volna, akinek csak C3PO és az X-szárnyújában ülő Luke értette a szavait, hanem mindenki, mert be nem állt a szája. Hála a tervezőnek, hogy nem így lett!

A fenti érdekességek egyébként rendszeresen felbukkantak már az elmúlt közel 40 évben, a Dark Horse képregénykiadó pedig jó érzékkel önálló képregénysorozatot is kreált a retrórajongóknak THE STAR WARS címmel abból a korai történetből, amit Lucas a '70-es években először papírra vetett Csillagok háborúja néven. A képregénysorozatot egyébként én is hamarosan elolvasom, és természetesen itt is írni fogok róla!

TETSZETT A POSZT? CSATLAKOZZ A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁHOZ, ÍGY SOSEM MARADSZ JAMES BONDOS, STAR WARSOS, BUD SPENCERES ÉS VICO-FILMES RETRÓKONTENT NÉLKÜL!

40 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr37580508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BrianZ 2015.06.29. 11:26:57

Aki nem olvasta a THE STAR WARS képregényt, az ne kritizálja! Én elolvastam és tetszett, az evokok helyett a vukik jobbak lettek volna, hiszen az már mekkora blődség, hogy a kis fickók csak úgy leszedik az elitnek számító rohamosztagosokat! És igen, HAN mellékszereplő, az igazi főszereplő az ÖREG LUKE SKYWALKER tábornok, aki megvédi az utolsó lázadó bolygót a Halálcsillagtól. ANAKIN STARKILLER és LEIA között is csak mellékesen bukkan fel szerelem, a fő hangsúly a LÁZADÓK harcán van.

pacagánycsök 2015.06.29. 16:22:03

Nos én nem olvastam, de szerintem egy fos. Sőt, FOS.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2015.06.29. 17:05:48

@pacagánycsök:
Szerintem bizarr katyvasz, de nagyon hangulatos.
Mondjuk azextrém vicces lett volna, ha Leia ezzel a zöld bőrű HAL SOLÓ-val kavar... :D

ergerberger 2015.06.29. 17:37:32

@-Szűcs Gyula-: jól mondod, Szücsikém! Azt tényleg megnéztem volna, ahogy Hulk megszondázza a hercegnőt!

TetraB 2015.06.29. 17:55:38

a yuzzumok vagy hasonló nevűek nem a Jedi kristályban bukkantak fel?

steery 2015.06.29. 17:57:23

És akkor ráadásnak íme egy lista arról, miket kellett volna beletenni a filmbe ahhoz, hogy még jobb legyen:
1. Han Solónak van egy barátnője a Tatuinon, akit egy búcsúpuszi után elhagy. A kihagyott forgatási jelenetek közt szerepel is egy prosti, aki Solo mellett ül, aztán lelép, mielőtt Kenobiék odaérnek üzletelni.
2. Fénykarddal kivédeni egy lézersugarat vagy kábító lövedéket szinte lehetetlen. Nagyon kellett volna ide egy átlátszó, kerek energiapajzs, amivel védhetik magukat a lovagok és ami egy másik, hasonlóan kis rúdból ugrik elő, mint a fénykard markolata.
3. Darth Vader klónoztathatta volna magát, majd átültetik a sebészdroidok a fejét a klón testére és így feltámadva, ronda fejű lovagként, immáron kiborg szerkó nélkül harcolhatott volna tovább. Egy izmos Conan test például jól állt volna a feje alatt.
4. Az első Halálcsillag védőpajzsán sem lett volna szabad átjutnia a kis vadászgépeknek. Ehelyett meg kellett volna várniuk, míg a szuper lézerágyúval tüzet nyitnak és ehhez kikapcsolják a pajzsot egy másodpercre. Ekkor a pajzs körül lebzselő vadászgépek bejutnak a pajzs alá, bent rekednek, majd hősiesen harcolnak, átküzdve magukat a TIE vadászokon, míg fel nem robbantják az állomást. És elmenekülni is csak azután tudnak, hogy a felrobbanó állomás körül megszűnik a pajzs. Ahhoz, hogy a felkelő bázis és Leia ezt túlélje, kellett volna egy csali: például egy felkelő csatahajó, amit csábító célpontként a Halálcsillag elé manővereznek. Máris hihetőbb lenne az egész.
5. Boba Fett ruhája lehetett volna újszerűbb, kevésbé elhasznált. A galaxis legjobb fejvadásza, aki gennyesre keresi magát, nem képes magának új munkaszerkót venni, csináltatni vagy felújíttatni a régit? Ami létfontosságú az életben maradásához? Röhej.
6. A yuzzumok helyett Foster Erőpróbájában megjelennek a yuzzemek, mint a vukik távoli rokonai, akik segítenek Lukenak és Leiának megszökni a birodalmi börtönből. És kevésbé nevetségesen néznek ki, mint a yuzzumok. Az Endoron is jobban mutattak volna.
7. R2-D2, mint asztroszer szerintem sokkal jobb lett volna, ha tud emberi nyelveken beszélni (csak pár tucat intergalaktikus nyelven, nem sok millión) és ritkán szól, okosakat mond és bölcsen beszél, ellensúlyozva C-3PO szószátyár hülyeségeit. És nem ártott volna neki legalább 2 vagy 4 erősebb kar a vékony pálcikák helyett, amik alapvetők egy szerelődroid számára.
8. A Halálcsillag függőleges kipufogóaknáját vízszintes mélyrepüléssel megtámadni totális ökörség. Milyen protontorpedó az, ami élesen befordul a nyílás fölött? Ezt a lyukat zuhanórepülésben kellett volna megtámadni, aztán mélyrepülésben elhúzni a közelből az árokban a turbolézer lövegek elől.

Arcade Macho 2015.06.29. 18:17:03

"úgy döntött, az addig befalt képregényekből, a kedvenc háborús filmjeiből és Kuroszava-klasszikusaiból összemixel egy olyan kalandos space fantasyt"

www.moongadget.com/origins/dune.html

itt fent van a Dune is

a haborus filmek meg szeritnem egyes egyedul az az 1955os pattogo bombas film volt, vagy tevednek?

Arcade Macho 2015.06.29. 18:20:15

@steery: "4. Az első Halálcsillag védőpajzsán sem lett volna szabad átjutnia a kis vadászgépeknek. Ehelyett meg kellett volna várniuk, míg a szuper lézerágyúval tüzet nyitnak és ehhez kikapcsolják a pajzsot egy másodpercre. Ekkor a pajzs körül lebzselő vadászgépek bejutnak a pajzs alá, bent rekednek, majd hősiesen harcolnak, átküzdve magukat a TIE vadászokon, míg fel nem robbantják az állomást. "

en.wikipedia.org/wiki/The_Dam_Busters_(film)

a vege ugymond egy az egyben ugyanaz...
a britek is szabadon rarepulhettek anno a celra, ugyanis onnan nem szamitottak ra hogy sikeres tamadas erje a gatakat
de azert jo a liste :)

autosvilag.com 2015.06.29. 18:46:14

Sajnos sokan félreértették az egész történetet! Soká Éljen a Császár! :))))

Stohl András 2015.06.29. 18:58:58

Szerintem Hanszolo helyett egy zold jarjar kellett volna, aki R2D2-hoz hasonloan csipogott volna.

Bergyilkos Bohoc 2015.06.29. 20:01:42

Ezek mitől elképesztő marhaságok? Ráadásul ha ezek egyike-másika megvalósult volna, akkor most természetesnek vennénk, és helyette a fénykardon röhögnénk, ha az csak koncepció szinten létezett volna.

eßemfaßom meg áll 2015.06.29. 20:34:50

soha nem értettem, hogy egy hangutasításokat bármilyen zajban tökéletesen feldolgozó és időnként emberekkel kommunikáló robotból miért spórolt ki a gyártó egy filléres beszédszintetizátort, vagy ha nem akarta, hogy a robot hanggal kommunikáljon akkor miért tett bele egy mindent elcsipogó PC speakert

ergerberger 2015.06.29. 21:46:27

@-Szűcs Gyula-: Na ez majdnem olyan mélyenszántó hozzászólás volt, Szücsi, mint a cikkeid!

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2015.06.29. 22:49:18

@ergerberger: A hosszabb válaszomat elnyelte a ł&@!%$ blogmotor
:(

ergerberger 2015.06.29. 22:55:07

@-Szűcs Gyula-: Telepíts Lazarus bővítményt a böngésződbe, és akkor nem ér többé ilyen malőr.

www.google.com/search?q=lazarus+form+recovery

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2015.06.29. 23:34:23

Nekem az a zavaros, hogy miért nem rögtön a szellőzőnyílásra repültek az x-szárnyúak, miért egy hosszú árokba, illetve mit keresett ott az az árok?
Eleve balesetveszélyes. Mondjuk kimegy a munkás karbantartani, mert valami dolga van ott, és könnyen beleesik, mert még korlát sincs ott.

A második halálcsillagnál meg rakhattak volna rácsokat azon az úton, ahol Han Solo berepült.

Gondolom annak is dramaturgiai oka van, hogy az ágyúkat jobbra-balra, fel-alá forgatják, és bénáznak a lövészek, amikor egy egy ballisztikai szoftver 3 ns alatt gyököt von meg logaritmizál és kiszámolja, hogy milyen pályán mozog a cél, és mennyivel kell elé lőni, hogy a kilőtt plazma eltalálja az ellent. Egy lövés, egy találat, ehelyett percekig kergetik egymást az űrben.

A másik furcsaság, hogy másfél kilométeres monstrumok úgy lövöldözik egymást, hogy a találat egy kézigránát hatóerejével egy kategória, és közöttük szubszonikus sebességtartományban bohóckodnak a vadászok.

Bármelyik kapitány egy olyan újítással letarolt volna egy teljes flottát, hogy messziről 200-300 Mach sebességgel egy védőpajzzsal ellátott nukleáris töltetet lő ki az ellenséges rombolókra, és kakukk. Persze ez rögtön értelmetlenné tette volna a nagy hajókat, és helyettük mindenki tized akkora hajókból gyártott volna ezerszer annyit, ami anyagban, költségben ugyanannyit jelentett volna.

Az viszont egy érdekes jellemzője a SW univerzumnak, hogy ezernyi faj népesítette be a galaxist, de minden második lény ember volt, azaz ez egy emberi civilizáció volt, úgyhogy a Császár a mi szempontunkból az emberiség legfontosabb személye volt, és a mi szempontunkból nem biztos, hogy negatív személy volt. Egy emberek által dominált világban az emberiség nem élt vissza a hatalmával, csak arra a tényre hivatkozva, hogy az emberiség adja a galaxis felét, bevezetünk egy központosítást, a galaxisban egy rend létezik, a helyi ügyeket meg intézzétek a bolygótokon belül, de külpolitikátok az nem lehet, meg hadseregetek sem, hogy ne tudjatok egymással háborúzni. Itt vannak a törvények, azokat be kell tartani, de önkormányozhatjátok magatokat. Adót azt fizetnetek kell a központnak, de azt az emberiségnek is kell, és ebből csak az interplanetáris hivatalokat, és a flottát finanszírozzuk, nem az emberiség jólétét, de cserébe biztosítjuk, hogy nem egy zűrzavaros galaxisban éltek, ahol leigáz bennetek a szomszédos naprendszer. Mi a béke őrei vagyunk, és ennek örülnetek kellene.

Ahogy autósvilág kolléga is mondta, itt sokan félreértették a sztorit.

HgGina 2015.06.30. 00:53:53

@steery: milyen jó, hogy profik vitték nagy sikerre ezt a filmet, nem pedig magyar amatőr kommentelők.

HgGina 2015.06.30. 00:57:54

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: a magyar szupertraffipaxokat is meg lehet hülyíteni, ha egy túlképzett (sic!), tányérsapkás szerves organizmus megmozdítja valamelyik balkezével. Pedig az a traffi is simán köbgyököt von a záróvonal és piros lámpa hányadosából.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.06.30. 08:46:01

jar jar-t miért nem tudták ugyan ilyen bölcsen kihúzni?

eßemfaßom meg áll 2015.06.30. 09:00:05

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: Te nem értetted meg a történetet.

A császár demokratikus választáson került hatalomra de egy marginális kisebbségnek (akik mindent jobban tudnak és számukra csak akkor van demokrácia ha az ő protezsáltjaik nem csinálnak semmit miközben mindent elkurnak de nagyon) semmi se drága, hogy visszaszerezzék a hatalmat.

Terézágyú 2015.06.30. 09:17:47

@eßemfaßom meg áll:
"soha nem értettem, hogy egy hangutasításokat bármilyen zajban tökéletesen feldolgozó és időnként emberekkel kommunikáló robotból miért spórolt ki a gyártó egy filléres beszédszintetizátort, vagy ha nem akarta, hogy a robot hanggal kommunikáljon akkor miért tett bele egy mindent elcsipogó PC speakert "

:)))

Ez szerintem Asimov balfogása. Ugye ő már az ezredfordulóra tette az intelligens robotok megjelenését, és a legelső (történetvonalában legelső) sztorijában a Robbie nevezetű robotot gyerekfelvigyázónak adják el (!) és mindent ért, és meséket szeret hallgatni - de nem beszél....
Ez egy óriási baklövése a scifi íróknak...

eßemfaßom meg áll 2015.06.30. 09:45:04

@Terézágyú: De Artu detu beszél, be nem áll a "szája"

Terézágyú 2015.06.30. 10:39:21

@eßemfaßom meg áll:
"De Artu detu beszél, be nem áll a "szája" "

Persze, de ahogy te is mondtad, azért nem beszél emberi nyelven, mert kispórolták belőle a beszédszintetizátort - mert eszükbe se jutott, hogy ez a jövőben (de már ma is) nem lehet szempont...
Hogy a technika úgy alakult, hogy "beszélni" sokkal könnyebb, és "olcsóbb" mint megérteni.
Lucasék úgy gondolták, hogy az R2 egy komoly célgép, amibe nem pazarolnak a tervezők ilyen hívságokat, mint a beszédszinti - dehát bezzeg a csipogást beletették, és természetesen mindent megért, ahogy te is mondtad.
És mindez Asimovval kezdődött, a hiperszuper okos robotjainál, akik az elején is mindent tudnak, mindent értenek - de nem beszélnek, mert technikailag az olyan nehézkes, ó jaj.

A technika meg úgy alakult, hogy a beszédértés ma sem egyértelmű - de beszélni meg igazán nem kunszt...

Void Bunkoid 2015.06.30. 11:07:55

@steery:

1. A hetedik epizódban már visszaköszön a csaj

2. A jedik alapos, gondos tréningjüknek köszönhetően természetfölötti/természetellenesen gyors reflexekkel és mozgással rendelkeznek, ők igen, ki tudnak védeni blasterlövedéket fénykarddal. Te, mezei állampolgár nem :)

3. A klóntechnológia elsikkadt a Birodalom idején, meg úgy általában majdnem minden egykori köztársasági újítás, a Birodalom egy dekadens valami volt, gyakorlatilag ezzel magyarázták a régi kánon idején is, hogy miért minden hitech meg csillivilli az első három rész idején, és miért minden ütött-kopott, ósdi a hátsó három trilógia esetén (jó kifogás a CG hiányára :)). Gyakorlatilag az eredetileg Fett-klónokból álló birodalmi sereg is ahogy fogyatkozott, klóntechnológia híján toborzással szerezték az utánpótlást (elvileg Han Solo is volt rohamosztagos egy darabig, amíg meg nem unta, valamint Leia is utal rá a börtöncellában ("törpéket is felvesznek rohamosztagosnak?") :))

4. Ebbe nem lehet belekötni, ez valóban realisztikusabb lett volna úgy, ahogy te írod.

5. Az az ütött-kopott szirszar az ám nem akármi, az kérem mandaloriai páncél, ami a legkúlabb valami az egész SW univerzumban, még a fénykardot is kiröhögi :)

6. A yuzzemek is valami ormányos népség voltak, és alapvetően tán ők már a régi kánon szerint SEM voltak kánon :)

7. Neeee. Eleget pofázik C3PO így is :)

8. A zuhanórepülés nem lett volna nyerő, a vadászgépek pontosan azért repültek az árokban, amiért a britek 1943-ban az Eder/Möhne-gátak felrobbantásakor (ugye ez a megtörtént Operation Chastise inspirálta az egész jelenetet) - hogy alatta maradjanak bármilyen célzó/észlelőberendezésnek, és viszonylag biztonságban elérjenek a célig.

A sarkon beforduló protontorpedó meg izé...biztos valami megbütykölt speciális darab lehetett, pont úgy, mint a speciálisan a gátak felrobbantására tervezett pattogós bomba :)

eßemfaßom meg áll 2015.06.30. 11:19:59

@Void Bunkoid: "az kérem mandaloriai páncél, ami a legkúlabb valami az egész SW univerzumban, még a fénykardot is kiröhögi "

mennyire rühellem ezeket az utólag hozzáfércelt baromságokat :)

"hogy alatta maradjanak bármilyen célzó/észlelőberendezésnek, és viszonylag biztonságban elérjenek a célig."

Ehhez képest a sokkal nagyobb célpontot nyújtó teherszállító Falcon minden szarozás nélkül beesett függőlegesen megmenteni a jedipalántát

Terézágyú 2015.06.30. 11:30:25

@Void Bunkoid:
"valamint Leia is utal rá a börtöncellában ("törpéket is felvesznek rohamosztagosnak?") :))"

vagy pedig akkor még foggalma sem volt Lucasnak, hogy eredetileg ez egy klónhadsereg volt :)

Eddie 2015.06.30. 12:13:26

@Void Bunkoid: Csak annyi kiegészítést, Solo nem rohamosztagos volt, hanem az Akadémiára járt. Kiváló Tie-vadász pilóta volt, tiszti kiképzést kapott.

Eddie 2015.06.30. 12:14:32

@eßemfaßom meg áll: A Falconra azért nem lőttek, mert Vader miatt nem lőhettek

Bambano 2015.06.30. 12:27:37

@ergerberger: a hercegnő nem volt válogatós, Jabbával is lenyomott egy kis szado-mazot :)

Bambano 2015.06.30. 12:32:18

@Void Bunkoid: "Leia is utal rá a börtöncellában ("törpéket is felvesznek rohamosztagosnak?") :))" lopott rohamosztagos páncélban voltak, azért kérdezte.

tényleg, a TEK fog szerepelni az újabb filmekben? mégiscsak ők az egyetlen csapat, akik élve elfogtak egy jedit...

Pascow 2015.06.30. 13:32:52

@Void Bunkoid: "Leia is utal rá a börtöncellában ("törpéket is felvesznek rohamosztagosnak?") :))"
Ezt Lukenak mondja, nem Hannak.

Void Bunkoid 2015.06.30. 13:48:45

@eßemfaßom meg áll: na de az csak egy felségjelzés nélküli kalózhajó volt, akinek tutira nem volt speckó rebel pattogósbombája, akarom mondani sarkonbefordulós protontorpedója :)

@Pascow: tudom, hogy neki mondja, de ez is utalás arra, hogy nem klónok. Vagy, ha Terézágyúnak igaza an, akkor még valóban szó sem volt klónokról :)))

Void Bunkoid 2015.06.30. 13:50:17

@eßemfaßom meg áll: amúgy Eddie mondta meg a tutit, valóban a filmben is megjegyzik, hogy leálltak a légvédelmi ütegek, és utána nem sokkal később megérkezik Vader meg a két kísérője személyesen feldarabolni azt a pár maradék vadászt.

No, csak megvan :)

eßemfaßom meg áll 2015.06.30. 14:37:36

@Void Bunkoid: jaja és csak azért járt arra mert ki akarta rakodni a birodalmiaknak szánt banthakonzervet, és eltéved a nagy bádoggolyó felszínén ezért nem a hangárok irányába haladt hanem az addigra már megfejtett támadási cél irányába.

"a filmben is megjegyzik, hogy leálltak a légvédelmi ütegek"

az árokban ahol a támadok repültek, ettől még talán le lehetne lőni egy tök más irányból érkező teherhajót ami mellékesen nem sokkal ezelőtt léptette meg a fogoly herczognőt ugyaninnen

eßemfaßom meg áll 2015.06.30. 14:49:30

@Terézágyú: "vagy pedig akkor még foggalma sem volt Lucasnak, hogy eredetileg ez egy klónhadsereg volt"

A klónhadsereg nem evidens, a "klón háborúk" már ott van az öseredetiben is Leia videoüzenetében

Gukker 2015.06.30. 15:41:57

@Void Bunkoid:
"4. Ebbe nem lehet belekötni, ez valóban realisztikusabb lett volna úgy, ahogy te írod."
Ha jól emlékszem a filmben elhangzik, hogy a pajzs kifejezetten nagy méretű hajók távol tartására szolgált. A kisebbekkel a flotta és a telepített lövegek foglalkoznak.
Gyakorlatban szerintem úgy kell elképzelni a pajzsot, mint egy hálót. A nagy hajó "fennakad", a kisebb átcsúszhat. Egy viszonylag ritkás pajzs-háló energiaigénye gondolom sokkal kisebb, mint egy teljes gömbé. Azt sem tartom kizártnak, hogy a teljes lefedés a kommunikációt is akadályozná.

steery 2015.06.30. 18:36:47

@eßemfaßom meg áll: Pontosan! Sőt, továbbmegyek: Csubakka miért nem hord a nyakába akasztva egy láncon vagy a muníciós övébe beépítve egy mini tolmácsgépet, ami azonnal fordítja a makogását? Ahogy az összes többi ronda szörny lénynek is kéne egy ilyen a galaxisban.
@HgGina: Persze. Sikerfilm lett. De nézd meg, hányan elégedetlenek vele világszerte és milyen kritikákat kapott. Vagy nézd meg, hogy az amcsi rajongók elkészítették a saját feljavított változatukat belőle (revisited adywan kulcsszavakkal keress rá erre a filmre a torrent oldalakon).
@Void Bunkoid: Igen? Akkor miért hullanak el a Jedik tömegével például a geonosisi csatában meg máshol is azért, mert nem tudják a vacak kardjukkal kivédeni a mindenfelől záporozó lövéseket? Egy pajzzsal jobbak az esélyeid. Egyik irányból véd, a másik irányba kardozol. Egyébként meg az ellenség első dolga az lenne a Jedik ellen, hogy három lézerpuskát összepókgumiznak és úgy adják a harci droidjaik kezébe. És egyszerre lő mindhárom. Így egy fénykarddal egyszerre max kettő sugarat tudsz kivédeni, bárhogy forgatod is az egyenes pengéjű kardod, a harmadik mindig elmegy mellette és megöl. 1 tripla lövés = 1 halott Jedi. Oszt jónapot. Holnap már a miénk a Coruscant.
@Bambano: A hercgnő szokás szerint túl sokat kockáztatott és majdnem rábaszott erre. Vedd észre, hogy az Új reményben kétszer kell Leiát megmenteni: a Halálcsillagról, majd a Yavinnál. A Birodalom visszavágban kétszer: a Hothról, majd Felhővárosból. A Jedi visszatérben kétszer: a Tatuinon, majd az Endoron. Lényegében más szerepe nincs is, mint bajba kerülni, hezitálni két férfi szerelme közt és dacos képet vágni, mint egy durcás politikusnak.
@Gukker: Jó gondolat, csak épp ostobaság. Gondolj bele: a védőpajzs megvéd a meteoroktól, aszteroidáktól, űrtörmelékektől is. Amikből elég sok van egy űrcsatában. Vagy amikor felrobbantják a Despayre bolygót aztán meg az Alderaant. Ott sok trillió kőszikla repül szanaszét. Kizárt, hogy a Halálcsillag elhúzzon előlük vagy a hiperűrbe ugorjon (ugye ott maradt az Alderaan rendszerben, különben a Falcont nem tudják befogni). Egy hálós védőpajzson a kisebb törmelékek átmennek és szarrá bombázzák az állomás felszínét, meg terítik porral, kavicsokkal. Utána lehet vinni nagyjavításra az egészet. Na ezért kell a fullos védőpajzs.

Ratyi Manó 2019.11.15. 20:26:52

Ezek sose szarnak. De még csak nem is huggyoznak
süti beállítások módosítása
Helló