Kamu, hogy semmi sem vált valóra a Vissza a jövőbe 2 kütyiből!

2015. július 19. 22:29 - -Szűcs Gyula-

DeLoreanba szerelt időgép ugyan még nincs, de légdeszka és repülő kocsi már van!

A tegnapi Vissza a jövőbe poszt után itt az újabb: az összes mainstrem online újság és filmes szakportál azon kesergett, hogy jóformán semmi sem valósult meg az 1989-es Vissza a jövőbe 2-ben megjövendölt 2015-ös év kütyüiből. Pedig dehogynem!

Direkt újranéztem Robert Zemeckis örök klasszikusát (leginkább azért, hogy most ne akarjanak felkoncolni a kommentelők pár baki miatt), és rájöttem, hogy kapásból össze lehet szedni legalább öt olyan dolgot, amit már most is élvezhetünk a 26 évvel ezelőtti forgatókönyvírók, Zemeckis és Bob Gale futurisztikus látomásaiból. Persze a Nike-replika vagy a légdeszka ma pont azért létezik (vagy kerül forgalomba remélhetőleg még idén), mert a gyártók kifejezetten a film körül kialakult óriási rajongótábort célozták meg a termékeikkel.

1. Repülő autó

delorean1.jpg

A Doki repülő DeLoreanja az első rész végéről 1985 óta pont olyan kultikus járgány a szórakoztatóiparban, mint James Bond Aston Martin DB5je, Batman Batmobilja vagy Magnum tűzpiros Ferrarija. Pedig a sirályszárnyas ajtós DeLoreanok atyja, John DeLorean 1982-ig csak olyan 9000 darabot tudott belőle eladni, mielőtt csődbe ment volna a gyára, a DeLorean Motor Company. 2008-tól viszont ismét árulják a legendás sportkocsit, 57 000 dollárért bárki megveheti. Természetesen a legfanatikusabb Vissza a jövőbe-rajongók a DeLoreanjaikat is addig bütykölgetik, amíg pont olyan nem lesz, mint a fluxuskondenzátorral felszerelt filmbéli eredeti.

delorean_replica.jpg

Ami a repülő kocsikat illeti, egy már létezik: Aoromobilnak hívják, és a tulajdonosa, Stefan Klein májusban le is zuhant vele a Nyitránál. 450 kilós, 6 méter hosszú, szélessége nyílt szárnyakkal 8, összezárt szárnyakkal 2 méter. Közúton 160-nal , a levegőben 200 km/órával tud száguldozni.

A 88 mérföld/órás sebességre felgyorsulós időutazás viszont sajnos még ennél a modellnél nincs megoldva.

2. A rózsaszín légdeszka

legdeszka.jpg

A Vissza a jövőbe franchise második legismertebb járműve, ami mára ugyanúgy hozzánőtt Michael J Foxhoz, mint E.T.-hez a repülő bicikli. Bár évek óta újabb és újabb vírusvideók készülnek arról, hogy valamelyik cég végre megcsinálta a légdeszkát (tavaly maga Christopher Llloyd is beszállt a kamuzós mókába, aztán persze bocsánatot is kért érte) az autógyártó Lexus nemrég bejelentette: sikerült beteljesítenie a filmrajongók nagy álmát, és kész a légdeszka! Igaz, csak fémfelületek fölött lebeg elektromágnesességgel, és nem valami magasan, tehát a városligeti tó fölött idén még biztosan nem tudunk majd szabadon légdeszkázni.

Tavaly egyébként a Hendo cég is kihozott egy hasonló elveken működő, csak fémfelületen használható légdeszkát:

3. Az önbefűzős Nike

7471065_570a1b9499243793b1d878c146c0c7f4_wm.gif

Tinker Hatfield, a Nike dizájnere, és a 30 évvel ezelőtti szupercsuka megálmodója idén januárban azt ígérte: év végéig el fog készülni az önbefűzős Nike cipő. Addig viszont meg kell elégednünk a 2011 óta kapható Nike Air Mag replikákkal.

nikeair_mag.jpg

4. Okosszemüveg, amivel tévézhetsz és telefonálhatsz

1989-ben még csak vigyorogva bámultuk, ahogy 2015-ben a McFly család két gyereke, Mart Jr. és Marlene vacsora közben is valami vicces tévéműsort nézett az 57-es csatornán, illetve telefonált a futurisztikus szemüvegén keresztül az asztalnál (mindkettejüket Michael J. Fox alakítja zseniálisan, akárcsak az apakorú Martyt, akinek egy baleset miatt derékba tört a rocksztár karrierje). Ma ezt már bármelyikünk utánuk csinálhatja a Google Glasszel. Bogarászhatunk vele a neten, filmeket vagy vicces videókat nézhetünk a Youtube-on, és persze a szemünk elé vetített térkép segítségével navigálni is tudunk.

5. Videofon

A tajtékzó Mr. Fujitsu videofonon és faxon rúgta ki szegény Martyt 2015-ben, miután lehallgatta a videofonbeszélgetését a görbe úton járó Needlesszel. Videofonozni már mi is tudunk Skype-on keresztül a fotelben ücsörögve, abban pedig már túl is haladtuk a filmbéli 2015-öt, hogy egyáltalán nem használunk faxot.

skype.png

Itt van viszont öt olyan találmány 2015-ből, amire még mindig csak várunk:

1. Ételhidratáló, ami megnagyobbítja a pizzát

giphy_1.gif

Gyerekkoromban sokat álmodoztam róla, hogy milyen jó lesz 2015-ben: csak bedobok egy kis kekszet a dehidratáló automatába, és pár másodperc múlva kijön a forró, frissen olvadt sajtos pizza!

2. Kutyasétáltató automata

gifi.gif

Ennek is tudnék néha örülni, főleg amikor a hírügyeletes napon azért kell még 1 órával korábban kelnem, mert én vagyok aznap a reggeli kutyasétáltató & botdobáló robot...

3. Pepsi Perfect

Na ez speciel egyáltalán nem baj, hogy a mai napig nincs, mert nekem a Dr. Pepper a kedvencem! A Pepsi Perfect-es jelenet viszont egy vicces kikacsintás Zemeckiséktől: 1987-ben ugyanis Michael J. Fox volt a Diet Pesi reklámarca - és az ő szupervicces szpotját nyúlta le a '90-as években "Szia, Kata vagyok, van még egy Pepsid?" szlogennel Dobó Kata, Spáh Dávid, és a korszak népszerű modellje, a Roatis Andrea hangján megszólaló Kiss Piroska. Naná, hogy a végeredmény sokkal bénább lett, mint az eredeti reklám.

4. Háztartási szeméttel működő Mr. Fusion minireaktor

Nem lenne rossz egy ilyen meghajtás a DeLoreanokba és a többi autóba. Az időgép részéhez annyira nem is ragaszkodnék.

5. A Cápa 19. része

giphy.gif

Ez a kedvencem! Mivel a Vissza a jövőbe széria executive producere Steven Spielberg volt, a gyártó cég pedig az Amblin Entertainment, ráadásul Robert Zemeckis is jó barátságot ápolt Speielberggel, a 2015-ös jelenetbe bekerült egy vicces "Cápa 19" reklám is, amit Spielberg fia, az 1985-ös születésű Max Spielberg rendezett. Az idén 40 éves A cápának azonban eddig még csak 3 csapnivaló folytatása készült (Jaws 2 - 1978, Jaws 3D  - 1983, Jaws: The Revenge - 1987), bár szerintem a mostani remake- és folytatásgyártó láz közepén valószínűleg csak idő kérdése, hogy a Poltergeist és a Jurassic Park után ez a Spielberg-klasszikus is visszatérjen a vászonra.

Vissza a jövőbe 1-2-3 / Back to the Future 1-2-3 (1985, 1989, 1990) - Ítélet:

5hcsillag560.jpg

 

 

Bár a korábbi részeket már nem, a Vissza a jövőbe 3-at a magyar Paramount csatornán még el lehet csípni, július 20-án 10:50-kor, 21-én pedig 6:05-kor!

TETSZETT A POSZT? CSATLAKOZZ A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁHOZ, ÍGY SOSEM MARADSZ STAR WARSOS, BUD SPENCERES ÉS VICO-FILMES RETRÓKONTENT NÉLKÜL!

43 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr677639938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cso zsi 2015.07.19. 23:34:51

A Sharknado című förmedvény képileg hasonlít a "Cápa 19" reklámjához.

Terézágyú 2015.07.20. 09:23:51

Szerintem egyik dolog sem valósult meg: a légdeszka egy vicc, másrészt ha működne is, a filmben éppen az a poén, hogy filléres dolog az ilyen légdeszka, mindent kiscsajnak van, és le is mond róla kapásból, mert közben "vett" egy jobbat...
Ugyanez a videótelefonálással is. Igen, létezik ilyen, de a filmben megint csak az van, hogy még a csóró, lecsúszott McFlyéknak is van ilyenje - félre is van csúszva a falon, a "gyümölcslift" is ütésre működik csak.

Tehát nem az a lényeg, hogy van-e repülő autó, mert ilyen már az ötvenes években is volt, hanem, hogy mennyire van elterjedve, mennyire alternatíva, hogy még az ócska taxik is repülnek...
Hát semennyire. A film jövőképe abszolút nem valósult meg.

Ha már valami, akkor inkább az, hogy a két kissrác "dedósoknak való"-nak minősítette a nyolcvanas évek videójátékait - ez már tényleg így van.

Terézágyú 2015.07.20. 09:28:40

@Terézágyú:
"Hát semennyire. A film jövőképe abszolút nem valósult meg."

Vagy éppen az ujjlenyomatra nyíló ajtó. Simán megcsinálható. De nincs ilyen. Nem is nagyon akarja senki. A film szerint meg még a csórók ajtajai is ilyenek...

Tenoce · http://www.deezer.com 2015.07.20. 09:43:40

Van mar bluetooth-os/wifi-s ajtónyitó, és ujjlenyomatra autentikalo mobil, igy kozvetett modon mar ma is van ujjlenyomatos ajtonyito:

www.kwikset.com/kevo/default.aspx
august.com/
lockitron.com/
postscapes.com/wireless-door-locks

www.engadget.com/2015/05/28/google-fingerprint-id-android/

Terézágyú 2015.07.20. 09:47:12

@Tenoce:
"Van mar bluetooth-os/wifi-s ajtónyitó, és ujjlenyomatra autentikalo mobil, igy kozvetett modon mar ma is van ujjlenyomatos ajtonyito:"

Van, de nincs elterjedve.

rudo 2015.07.20. 09:47:34

1. nincs félrecsúszva, ő maga forditja el, hogy pont olyan szögben legyen, ahogy tenyészti magát a fotelban

1/b. és tegyük hozzá, olyan lapos tv sem létezett akkor még bőven, mára pedig mind olyan.

2. a repülő autó nincs elterjedve, ez kétségtelen, és valóban tákoltak már ilyet az 50-es években, de nekem valamiért az rémlik, hogy most kapott első izben légi és földi forgalmi engedélyt (és vált kereskedelmi termékké) egy ilyen

3. a videotelefont viszont nem is olyan erős túlzás hétköznapinka tekinteni. Egészen olcsó tableteken is működik, egy skype-ot pedig simán fel lehet tenni egy olyan pc-re aminek nincs piaci értéke

Ha már itt tartunk szerintem sokkal fontosabb részlet, amikor a sikátorban hegyekben állnak a bálázott optikai lemezek, mint hulladék. Akkor a CD-még sokaknak elérhetetlen volt és elképzelhetetlen, hogy valaha elavult kacat legyen... márpedig jelenleg itt tartunk.

Tenoce · http://www.deezer.com 2015.07.20. 09:49:15

Ne Magyarorszagrol beszeljunk. AMerikaban igenis egyre tobben installaljak. De igaz, meg az elejen tart. Europaban meg szinte alig hasznalnak wifi-s termosztatot, a tengerentulon mar az is sokkal elterjedtebb.

rudo 2015.07.20. 09:50:52

@Tenoce: egy korábbi munkahelyemen (évekkel ezelött) minden ajtó ujjlenyomattal működött - volt előnye, hátránya, de bármikor vehetsz ilyet. Számos luxus autón is megtalálható, az apple pedig most érezte úgy, hogy minden mobil eszközére ráteszi... én nem temetném még.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2015.07.20. 09:53:16

@rudo: Na igen, a kidobott CD-hegyeket szépen megjósolta, pont idén dobtam ki vagy 500 darabot. 89-ben meg még azt se tudtam, mi az a CD :)

rudo 2015.07.20. 10:08:51

És van még valami, amit eddig sosem olvastam sehol - talán mert nem feltűnő és szűk réteg számára érdekes tény.

Marty 1985-ben egy Ibanez gitáron játszik a tehetségkutatón - a nyolcvanas években értek a csúcsra ezek a japán rock hangszerek.

Amikor visszatér 1955-be, egy nagyjából korhű Gibson ES van nála a szinpadon.

Majd az ominózus 2015-es jelenetben egy elég futurisztikus kék gitár áll a nappaliban, pár hangot játszik is rajta.

Sok dolog nem jött be, de azt tökéletesen eltalálták, hogy egy "high-end vintage" gitár, hogy fog kinézni, hogy milyen lesz napjaink igazán vágyott elektromos gitárja.

A hangszer egy PRS standard 24, a céget 1985-ben alapitotta az akkor 29 éves Paul Reed Smith és senki egy garast nem tett volna rá, hogy egyszer a legnagyobb név lesz a piacon és mindenki őt fogja másolni (a hangszer formája szinte változatlan azóta is). A film készitői hihetetlen érzékkel nyúltak bele.

A cég a filmmel együtt idén ünnepli 30 éves jubileumát.

Marty és a hangszer:
s335.photobucket.com/user/thorpy6/media/878371caa0b87757ec7f66d5a0471ad8.jpg.html

A PRS ma:
www.prsguitars.com/

Alick 2015.07.20. 10:16:31

Elektronikában, okos kütyükben talán több is megvalósult, mint a filmben (kísérleti kutyasétáltató drónnal is próbálkoztak már :) ), de a többiben alaposan le vagyunk maradva, alig volt fejlődés az utóbbi 30 évben.

Fellegjáró Marci 2015.07.20. 10:18:04

És a tájképcsatorna? Vagy a drónkopter ami lefényképezi Biff fiát amikor viszik el a rendőrök?

2015.07.20. 10:29:39

Nem hiszem, hogy valós jövőkép megalkotása volt a cél, inkább elengedték magukat és minden vicces ötletüket belerakták. Elég nyilvánvaló volt már akkor is, hogy a repülő autó nem fog megvalósulni, legalábbis én egy percig sem hittem benne. Tömegesen kellene pilótának kiképezni a sofőröket, hogy ne röpködjenek összevissza, nem mindenki alkalmas a 3 dimenzióban való utazásra, míg autót vezetni sokkal kisebb kihívás. Az önbefűző cipő teljesen értelmetlen, de annyira vagány, hogy nekem is kellene, de pl. pizza-hidratálás, vagy Mr. Fusion olyan, amire lenne igény, ha megvalósulnának. Én várom a cipőt és a Pepsi Perfectet, ha elérhető áron lesznek, akkor venni fogok belőlük.

Terézágyú 2015.07.20. 10:32:10

@nemorino:
"Nem hiszem, hogy valós jövőkép megalkotása volt a cél, inkább elengedték magukat és minden vicces ötletüket belerakták. "

Pontosan.

rudo 2015.07.20. 10:43:48

Pont azért jópofa, hogy mi valósult meg, mert semmit sem gondoltak komolyan, hiszen ez egy vígjáték - a jövő legyen groteszk és egyben görbe tükör.

És akkor még egy "megvalósult" dolog ennek jegyében:

A nyolcvanas, kilencvenes évek üzleti világának egyik netovábbja a telefax készülék volt (nincs még valódi lakossági mobil, email és internet). Nekem mindig egy magában groteszk és nevetségesen nehézkes eszköznek tűnt. Ők azt vizionálták - kifigurázva ezt a szimbólumot - hogy mindenhol (még a wc-n is) fax lesz a háztartásokban. Ezt nyilván senki sem gondolta komolyan... olyannyira, hogy az elmúlt 30 évben többször vizionáltuk és forsziroztuk, hogy a papír tűnjön el az irodákból. Jelentem, ha a fax már ódivatú is, a papír él és virul. Szkennelünk és nyomtatunk - pedig a videótelefon és az ujjlenyomatos zár már rég megvalósult.

V-ger 2015.07.20. 10:49:48

@Terézágyú: www.biolock.hu/component/virtuemart/?page=shop.browse&category_id=8
Valóban nem a legolcsóbb, de van. Kínából meghozatva (ugyanez) pedig a felébe kerül.

Egyébként igen, inkább az RFID-t használjuk. Nem egy társasházban a kapunyitókat mostanában kiegészítették kártyás nyitással is.

wirth6 2015.07.20. 10:57:48

A légdeszkának fontos része volt, hogy bármilyen felületen működött. A mostani próbálkozások ezt nem tudják, úgyhogy nem igazán lehet a légdeszka megvalósulásának tekinteni őket.

dedalon74 2015.07.20. 11:26:03

@Terézágyú: Abból a két kis srácból az egyik komolyan játszik ma is, miután elvitte Mordorba az egy gyűrűt, ugyanis ő Elijah Wood.

videki gyerek 2015.07.20. 11:33:03

A pepszis dolgot nem ertem. Ital automata mar 100 evvel ezelott is volt. Most se akkor sem szamitott a jovobeni technikanak kiadni egy uveget.

Macropus Rufus 2015.07.20. 11:46:28

@Terézágyú: a kérdés nem az volt, hogy mennyire van elterjedve, hanem, hogy mi valósúlt meg belőle. Magyarán, mi az amit ha akarnak akár szériában is gyárthatnának.

dukeekud 2015.07.20. 12:00:10

@rudo: "Ha már itt tartunk szerintem sokkal fontosabb részlet, amikor a sikátorban hegyekben állnak a bálázott optikai lemezek, mint hulladék. "

A balazott lemezek, tenyleg erdekesek, idaig fel sem tunt.Es valoban ott tartunk, hogy sokan nem tudnak mit kezdeni a felhamozodott lemezekkel. Elavultak, de kidobni meg sajnaljak.

Andie 2015.07.20. 12:17:26

Bár fellelkesülve indultam neki a posztnak, valóban igazat kell adjak a hozzászólóknak: sajnos úgy, olyan módon egyik sem valósult még meg, mint ahogyan a film előrevetítette / elvártuk ez alapján.
Pedig mekkora móka lenne a légdeszka, vagy a hidratáló?! El bírnám viselni.
A pepsi ügyében nem is értem, mi a pláne? Az a kispohárnyi kupak? Vagy ez valami teljesen más ízvilágú cola? (mint a pepper vagy a zero?) Mert kvázi olyan kupakot épp le tudnának gyártani, bár a hasznát nem látom.
Repülő autó felvetné az alkalmasság problémáját, ahogy írtátok is. Látjuk, hogy ma, a köztünk közlekedő sofőrök fele alkalmatlan a kulturált együttközlekedésre (és akkor megengedő voltam), tehát ha ezt felemeljük 3D-be, a levegőbe, ahol egy koccanás is emberéleteket követelene (rázuhan házra, stb), a károkról nem is beszélve - szóval ez utópia kicsit.
A tájképcsatorna tulajdonképpen egy kivetítő, vászonnal, bár mi ugye messziről (elölről vagy hátulról) vetítünk rá a mai napig, nem pedig anyagában jelenik meg a kép. A multiképes lapostévé viszont már majdnem megvan, én el tudnám képzelni, hogy a mostani LCD-men is be tudok hozni 9/16 csatornát, aztán amelyik érdekes, arra rákattintok. Ez vajh miért nincs még meg? (vagy én nem tudok róla?) Az IPTV már legalább alul kicsiben megmutatja a másik csatorna képét, ha böngészgetsz.

És a rendőrcsaj sapkájában az infósáv? :)
Ujjlenyomatos taxióra? (ez akár már el is terjedhetett volna a Paypass technológiával)
George bácsi "lebegőkerete" ?
Griff bionikus áramkörei? Ez - ha nem is olyan formában - már elérhető volna, csak nem annyira elterjedt. NYÁK rajzok az arcokon, mint popikon? :)
Apropó! Doki apró távcső/fényképezője? Ez már símán kapható, jó kis japán minifényképezőgépek formájában.

Andie 2015.07.20. 12:25:29

@dukeekud: ja, ezt felejtettem még el! Bálázott lemezek! De ha megnézitek, akkor óriás méretű CDk (is) vannak kidobva! Tehát úgy gondolták az írók, hogy nem elég nekünk a szabvány méretü CD, majd nyilván nagyobbra is szükség lesz, mert többet akarunk ráírni. És ezt ők nem az adatok sűrítésével gondolták elérni (ahogy lett a DVD/Bluray esetén), hanem hogy bakelit lemez méretű CDket gyártanak (majd dobnak ki, bálában :) )

eßemfaßom meg áll 2015.07.20. 13:04:25

"pár baki miatt"

már amennyire "baki" a szereplő összecserélése, meg a film alapjának teljes átírása :)

titan 2015.07.20. 13:04:52

@videki gyerek: viszont még nem láttam olyan italautomatát, aminek szóban mondod meg, hogy mit kérsz, nemhogy még megpróbáljon el is beszélgetni veled, mint a filmben.

eßemfaßom meg áll 2015.07.20. 13:11:12

@Terézágyú: "Vagy éppen az ujjlenyomatra nyíló ajtó. Simán megcsinálható. De nincs ilyen." Hogyne lenne, 80ezer hufért vehetsz bármikor (lehet van occsóbért is, ez a gugli első oldala) Nem mondom, hogy filléres tétel, de nem is világvége összeg

Gatts 2015.07.20. 13:24:37

@Andie: A 80-as években kezdett elterjedni a Laserdisc, elsősorban filmek tárolására. Az pont egy ilyen bakelit méretű CD lemez volt lényegében. Úgyhogy a technológia létezett, nem csak fantáziálás volt a filmben. Itthon viszont sohasem találkoztam vele, a VHS után nagyjából rögtön a DVD korszak következett.

dukeekud 2015.07.20. 13:27:17

@Andie: "Tehát úgy gondolták az írók, hogy nem elég nekünk a szabvány méretü CD, majd nyilván nagyobbra is szükség lesz, "

Azok a nagyobb lemezek lehettek Laser disc-ek (analog video formatum 78-ban jelent meg), ami 89-ben meg nagyon menonek szamitott, de igazan sosem terjedt el.

eßemfaßom meg áll 2015.07.20. 13:31:49

@Andie: A nagyméretű laserdisk a CD/DVD elődje volt nem az utód

hu.wikipedia.org/wiki/Laserdisc

Andie 2015.07.20. 14:02:08

@Gatts: @dukeekud: @eßemfaßom meg áll: Na ezen most szégyellem magam, hogy tőletek kell halljak róla először :) (25 éves számtech múlttal, kvázi C64-el kezdtem, és azóta folyamatosan)
Mindig tanulok!

rudo 2015.07.20. 14:05:12

Bizony bizony! Laserdisc igazából csak japánban volt, de ott pár évvel ezelöttig még gyártották - hatalmas készleteket halmoztak fel műsoros lemezekből, amik jobban ellenálnak az időnek, mint a vhs és le kell őket játszani. Érdekessége, hogy az adatok tárolása és olvasása a CD-hez hasonló módon történt, de valójában analóg eszköz volt.

rudo 2015.07.20. 14:09:25

Ekkoriban volt, hogy vérszemet kaptak és a hagyományos hanglemezt is lézerrel akarták lejátszani, ha már volt ilyen transzport. Meg lehet csinálni, de sok volt vele a macera és rettenetesen sokba került.

Érdekessége a dolognak, hogy pont mostanában volt hir, hogy már nem 20, csak 10 ezer dollár egy ilyen masina.

Tehát mégegyszer: hagyományos mikrobarázdás hanglemezt játszik lézerrel - 2015 -re megvalósult - megalol :)

Terézágyú 2015.07.20. 14:44:41

@eßemfaßom meg áll:
""Vagy éppen az ujjlenyomatra nyíló ajtó. Simán megcsinálható. De nincs ilyen." Hogyne lenne, 80ezer hufért vehetsz bármikor"

Basszus, van, de mégse vették le minden házról a kilincseket, és szereltek fel ilyet, ugyebár.
Mint a filmben.

Alick 2015.07.20. 15:44:04

@Andie: "ha ezt felemeljük 3D-be, a levegőbe, ahol egy koccanás is emberéleteket követelene (rázuhan házra, stb), a károkról nem is beszélve"

Ha alap az antigravitációs működés, nagyfokú automatizálás mellett sokkal biztonságosabb lehet, mint a mai közlekedés.

eßemfaßom meg áll 2015.07.20. 15:55:40

@Terézágyú: azt írtad, hogy nincs nem azt, hogy kapható minden sarki boltban de a kutyának se kell.

zuiko 2015.07.20. 17:03:58

A Laserdisc magyar neve képlemez volt, idehaza tudtommal nem forgalmazták (horror ára lehetett volna), de a korabeli szaklapokban (pl. Videotechnika) bőven volt róla szó. Anno láttam egy ismerősnél egy lejátszót pár lemezzel, csak néztem döbbenten...

Macropus Rufus 2015.07.20. 18:51:30

@zuiko: anno a Pixel Multimedia-nál lehetett kapni. Én még az Ifabon valamikor a 90-es évek közepe táján találkoztam ezzel a lemezzel a fent említett cég standján. Több mint 600ezer volt a lejátszó akkor, szóval tényleg horror ára volt. viszont cserébe nem fért egy oldalon el 1 órányi anyag :) ami viszont felment, az stúdió minőség volt.

Terézágyú 2015.07.21. 07:56:19

@eßemfaßom meg áll:
Azt írtam, hogy a filmben látható kütyük vagy nem is léteznek, vagy ha léteznek, akkor marha drágák és használhatatlanok - vagy ha vannak is, nem terjedtek el úgy, ahogy azt a film sugallja.

Ja, egyébként a bálákban álló kidobott cédékhez: oké, hogy a blogíró is most dobta ki az 500 lemezes gyűjteményét, de a cd még nem halott. Pl. a németeknél x műholdas csatorna abból él, hogy cd-ket reklámoz...

Mondom ezt úgy, hogy én teljesen kimaradtam a cd-őrületből, tehát nem a saját ízlésemet és gyűjteményemet védem...

hdnctrl 2015.07.21. 10:44:30

@Andie: repülő autó: ezek nem flying car-ok, hanem hovercar-ok. Lebegnek, nem kell sebesség ahhoz, hogy a levegőben (ami ugye szintén lebeg/'leveg', bitch please, i'm a grammar nazi) maradjanak. Egy koccanás csak akkor halálos, ha valaki elég magasról kizuhan a kocsiból.

Infosàv: van olyan övcsatom, amin egy ilyen kijelző van, még vagy 5 éve vettem.

A dr pepper mint más ízvilágú kóla? Akkor a fanta egy más ízvilágú sprite?

Az óriás méretű cd a lézerlemez, az ekkora volt szerintem.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2015.07.21. 19:40:18

@scuynat: senki sem írt olyat, hogy a Dr. Pepper kóla lenne, csak annyit jelzett a posztíró, hogy a Pepsit nem szerrti, a Dr. Peppert viszont ige . Barna, cukros szar lett hasonlítva a barna, cukros szarhoz.

@Terézágyú: Igazából nem audio CD gyűjteményt dobtam ki, hanem az 1999 óta felgyűlt, aviban átmásolt filmek armadáját :)

eßemfaßom meg áll 2015.07.23. 14:38:21

@Terézágyú: "Azt írtam, hogy a filmben látható kütyük vagy nem is léteznek, vagy ha léteznek, akkor marha drágák és használhatatlanok - vagy ha vannak is, nem terjedtek el úgy, ahogy azt a film sugallja."

Nem azt írtad, hanem szószerint ezt:

"Terézágyú 2015.07.20. 09:28:40

Vagy éppen az ujjlenyomatra nyíló ajtó. Simán megcsinálható. De nincs ilyen."

és én erre válaszoltam.

Terézágyú 2015.07.23. 15:05:32

@-Szűcs Gyula-:
"Igazából nem audio CD gyűjteményt dobtam ki, hanem az 1999 óta felgyűlt, aviban átmásolt filmek armadáját :) "

Nekem kellett volna adnod...

@eßemfaßom meg áll:

"De nincs ilyen."

Igazad van, túl röviden fogalmaztam. De ott volt előtte, hogy "Simán megcsinálható". Vagyis tudom, hogy technikailag lehetséges.
süti beállítások módosítása
Helló