Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Heti Bond-lány: Britt Ekland [18+]

2017. február 11. 19:00 - -Szűcs Gyula-

A svéd bombázó, aki Roger Moore és Michael Caine kedvéért is ledobta a textilt!

Főnixmadár helyett inkább egy nem túl mélyre eltemetett zombiként támad fel a Nerdblog, azon belül is az egyik legnépszerűbb cikksorozat, a heti Bond-lány!

brittekland_169.JPG

Ursula Andress,Tanya Roberts, Martine Beswick, Honor Blackman, Margaret Nolan, Claudine Auger, Luciana Paluzzi, Molly Peters, Mie Hama, Akiko WakabayashiKarin Dor, Joanna LumleyDiana Rigg, Lana WoodJill St. John és Jane Seymour után ezúttal Az aranypisztolyos férfi szőke bombázójával, Britt Eklanddal folytatjuk, aki olyan kultfilmekben szerepelt, mint az 1971-es Michael Caine-klasszikus, az Öld meg Cartert! és Chrisopher Lee 1978-as kulthorrorja, A vesszőből font ember.

Britt Ekland azok közé a svéd színésznők közé tartozik, akik nemcsak otthon, de Európa más országaiban, sőt, Hollywoodban is sikeres karriert tudtak felmutatni, akárcsak Greta Garbo, Ingrid Bergman, Lena Olin. Vagy Maud Adams, aki kétszer is volt Bond-lány - és az egyik filmje épp az 1974-es Az aranypisztolyos férfi volt, amiben Britt Ekland is szerepelt!

brittekland_1.jpg

Az 1942-es születésű Britt Ekland még Svédországban végezte el a színitanodát, majd nem sokkal később egy utazó színitársulathoz igazolt. Először Olaszországban figyelt fel rá egy kávézóban egy fotós, ő javasolta neki, hogy járjon filmes meghallgatásokra. Bár gyerekkorában túlsúlyos volt, huszonévesen már több filmbe is beválogatták a karcsú alakja miatt: a '60-as években bulizó táncosnőt vagy épp nudistát kellett játszania A díj-ban vagy a Ne zavarjanak!-ban.

mary-goodnight.jpg

Az 1964-es A Carol for Another Christmas című, tévéfilmbe is bekerült, ennek a forgatásán ismerte meg a '60-as évek legendás nevettetőjét, Peter Sellerst, akivel 10 nap ismertség után össze is házasodott.

sellersbrittekland.jpg

Született egy gyerekük is, ám 1968-ban elváltak. Ezalatt az idő alatt viszont együtt forgatták le az Egymillió karátos ötlet és a The Bobo című vígjátékokat. 

peter-sellers-with-britt-ekland-and-family.jpg

1984 és 1992 között a rockabillykirály dobos, Slim Jim Phantom felesége volt, született is közös gyerekük. Előtte viszont volt még egy fontos férfi az életében:

brittekland_rodsteward.jpg

Igen, 1975-től két éven át Rod Stewarttal járt!!!

britt_ekland_rod_stewart.jpg

Britt Ekland sosem lett szívbajos attól, ha valamelyik filmben vetkőznie kellett, így nem csoda, ha a '70-es évektől már igazi szexszimbólumnak számított, aki olyan híres filmekben dobta le a textilt, mint az 1971-es Michael Caine-klasszikus, az Öld meg Cartert!

britt-ekland-get-carter.jpg

...vagy épp Chrisopher Lee 1978-as kulthorrorja, A vesszőből font ember.

britteklandwickerman.jpg

Azon túl, hogy egy rakás kultfilmben és magazincímlapon szerepelt, Ekland fanatikus James Bond-rajongó volt. Az 1962-es Dr. No óta bombázta levelekkel Albert Broccoliékat, hogy adjanak neki szerepet valamelyik Bond-filmben. Végül Az aranypisztolyos férfi idején teljesült az álma: a 007-es franchise producerei ekkor döntöttek úgy, hogy ezúttal két svéd bombázó, Britt Ekland és Maud Adams lesznek az aktuális Bond-lányok.

britt_ekland_and_maud_adams.jpg

Ekland egy interjúban elárulta: borzasztó féltékeny volt svéd kolléganőjére, mivel azt hitte, el fogja happolni előle James Bond segítőtársának szerepét. Pedig nem volt oka az aggodalomra, mert Maud Adams kezdettő fogva a főgonosz, Scaramanga szeretőjének lett kiválasztva. Britt Ekland pedig a vicces nevű Mary Goodnightot alakította, akinek természetesen lett egy jó éjszakája a 007-essel:

james_bond_14.jpg

Ekland volt talán az egyetlen olyan Bond-lány, akinek saját bevallása szerint nem származott semmi előnye abból, hogy Bond-lány lehetett. De nem is skatulyázták be miatta, hiszen már előtte is ismert színésznő volt, és Az aranypisztolyos férfi után is sorra kapta a film- és sorozatszerepeket.

guyhamiltonbroccolibritekland.jpg

A Bond-film elkészítésére később is úgy emlékezett vissza, mint élete legboldogabb korszakára. Szép volt, fiatal, tele volt vele minden újság, és még a gyerekét is magával vihette a thaiföldi forgatás egzotikus helyszíneire.

brittekland2.jpg

Később láthatták a rajongói a Királyi játszmában, a Botrányban és a Fantasy Island című sorozatban, és feltűnt a régi Battlestar Galactica jégbolygón játszódó epizódjaiban is.

b3f30c60aa999aa1ff4255061122d353.jpg

Korábbi Bond-lányok a Nerdblogon:

 

TETSZETT A POSZT? CSATLAKOZZ A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁHOZ, ÍGY SOSEM MARADSZ JAMES BONDOS, STAR WARSOS, BUD SPENCERES ÉS VICO-FILMES RETRÓKONTENT NÉLKÜL!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5212249452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FikkFakk 2017.02.12. 14:36:35

Rod Stewart meg az a fanszor... uramisten

FikkFakk 2017.02.12. 14:36:36

Rod Stewart meg az a fanszor... uramisten

FAQlyás Menyét 2017.02.12. 18:06:10

Hol a kép arról hogy ledobta a textilt? Vagy úgy dobta le hogy hagyott is fent?

andd1234 2017.02.12. 19:15:10

@FAQlyás Menyét: Az egyik képen látszódik egy mellbimbó. :))
süti beállítások módosítása
Helló