5 képregény, amit mindenképpen be kell szerezned vasárnap!

2017. július 12. 20:00 - -Szűcs Gyula-

A világon egyedülálló Bud Spencer-Terence Hill-képregény mellett Linda, Mary Jane, Emma Frost és a Főnix is csak rád vár a Nyári Képregénybörzén!

harley-quinn-catwoman-poison-ivy.jpg

Az idei nyár sem telhet el Képregénybörze nélkül! Amíg mások most vasárnap a Balaton-parton aszalódnak a 40 fokban, a képregényrajongók a hűvös Átrium Park irodaházban (Budapest XIII., Váci út 45.) válogathatnak több tízezer képregény, akciófigura, kártya, poszter és minden egyéb geekség között!

red_sonja.jpg

Íme öt képregény, ami egyetlen igazi rajongó gyűjteményéből sem hiányozhat!

1. Marvel Box #2 X-Men

box2-2-00.jpg

A nyári börze legmenőbb újdonsága egyértelműen a második Marvel Box lesz. Ami ezúttal két teljes, gyönyörűen megrajzolt X-Men minisorozatot tartalmaz, amely a Marvel+-ban futott X-Men történet idején történik. Ezek a Főnix: Hattyúdal és a Főnix: Csatadal, amelyekben kedvenc Rozsomákunk csap össze az ereje teljében lévő szupermutánssal, egykori harcostársával, Jean Grey-jel. De előkerül egy csapatnyi különleges képességű szőke bombázó is, akik ki tudja miért, az anyjuknak nevezik az X-ek vezérét és Küklopsz jelenlegi barátnőjét, az egykori Pokoltűz Klub-tag Emma Frostot! A díszdobozos kiadás nem kerül kereskedelmi forgalomba, kizárólag a Kingpin kiadótól vásárolható meg a Börzéken (vagy postai úton) 5500 forintért, úgyhogy jó lesz sietnie mindenkinek, mert a nap végére szinte biztosan el fog fogyni a kiadó készlete!

 

2. Peter Parker Pókember #34

ppp34-00.jpg

Természetesen a Kingpin folytatja a retró hangulatú Peter Parker Pókember-sorozatát is, ami a limitált példányszáma és retró mivolta miatt már most is igen komoly összegekért cserél gazdát a netes csere-bere oldalakon. A kereslet persze nem csoda: ezeknek a sztoriknak az olvasásakor úgy érezheti minden képregényrajongó, mintha egyetlen perc sem telt volna el a '90-es évek közepe óta. Az újabb klónsztoriban ugyanis Parker ismét Oktopusz dokival csap össze, Mary Jane dögösebb, mint valaha, J. Jonah Jameson, a Hírharsona főszerkesztője pedig szokás szerint szemétkedik a derék Hálószövővel. Tényleg csak a Kandi Lapok-kerítés hiányzik a borítóról, annyira üt ez az időutazás! (Kingpin, 96 oldal, 1900 forint)

 

3. Rajzolt mozi

rajzolt_mozi.jpg

Fazekas Attila a '80-as években több filmből és tévésorozatból is készített félhivatalos képregényt, amolyan szocialista reklámbrossúraként. A 700 ezres példányszámban elfogyott Csillagok háborúját bizonyára sokan ismerik és szeretik, akárcsak a „megfordítós” A bolygó neve: Halál/A halálosztó-füzetet vagy a Kobrát, ami a Veszélyes őrjárat című, „izgalmas” szovjet akciófilmmel együtt jelent meg a Filmsikerek Képregényváltozata-sorozatban. A második kiadásához elérkezett Rajzolt mozi a korábbiakhoz hasonlóan ezúttal is azokat a fekete-fehér sztorikat tartalmazza, amiket a Mester a MOKÉP vagy más cégek kérésére gyártott le, amolyan promóciós képregényként. Szerepel benne az ...és megint dühbe jövünk premierjére készült Bunyó a bisztróban, avagy hány ökölcsapást lehet elhelyezni öt perc alatt?, a SárkányölőAz eltűnt frigyláda, a '80-as években végül már kiadatlanul maradt Ómen és két Linda képregény is – utóbbiak viszont nem valamelyik tévében vetített epizódok kivonatai, hanem vadonatúj sztorik, fedetlen keblekkel, gonosz nácikkal és arab terroristákkal! (Windom, 56 oldal, 1500 forint)

 

4. A Vörös Pimpernel

voros_pimpernel.jpg

A klasszikus magyar képregények és a csilláron lengedezős, történelmi kalandok szerelmesei se keseredjenek el: a hazai képregényipar veteránja, Sváb József francia albumokat megszégyenítő minőségben készítette el a forgatókönyvkirály Kiss Feri segítségével, Orczy Emma bárónő regényéből direkt a nyári börzére időzítve a Vörös Pimpernelt. Érdemes korán érkezni és bezsákolni egy vagy több példányt, mivel (sajnos) összesen csak 100 darab készült ebből a színes-míves, A4-es csodából! Ami egyébkánt – de ezt már csak én teszem hozzá halkan – fekete-fehér változatban, ahogy azt a lenti mintaoldal is mutatja, sokkal ütősebb, és bizonyára olcsóbb is lehetett volna... (Línea, 32 oldal, 2500 forint)

5. Világvégi mesék

A Totalcar Mad Max-hangulatú képregénye, a Cafe Postnuclear mostanra teljesen elfogyott. Viszont amíg készül a folytatása, addig sem maradnak a retró- és autórajongók posztapokaliptikus képregény nélkül! Itt a Világvégi mesék, egy csupa magyar szerzőt felvonultató kiadvány, a Fallout-játékok és a The Walking Dead tévésorozat szerelmeseinek - sötét és kegyetlen vízió egy olyan világról, ami akár valósággá is válhatott volna. Alkotói közt az egykori ingyenes online antológia, a Random alapítója, Chavez neve is szerepel: több évnyi hallgatás után egy Paneldzsungel című 40 oldalas, színes, a Gombalovas-testvérpár látványos rajzaival elmesélt posztapokaliptikus horrorral tér vissza a hazai képregényes élet sűrűjébe. Csátvák Soma Felperzselt só című története a hazai fejlesztésű, már most kultikus Saltlandstársasjáték színhelyét, a nagy kataklizma utáni Sóság kőkemény világát mutatja be Lossonczy Bazsó szuggesztív képeivel. A kötetben a fentiek mellett az ismert regényíró-illusztrátor, Lakatos István kétoldalas zombivadászata is helyet kapott. A borító Budai Dénes munkája, a szerkesztő és egyben a kiadó a Cafe Postnuclear másik alkotója, Szűcs Gyula - vagyis e sorok írója.(Kaméleon Komix, 52 oldal, 2990 forint - a Nyári Képregénybörzén csak 2800!)

Nyári Képregénybörze

2017. július 16. (vasárnap), 10:00-15:00
Átrium Park irodaház (1134 Budapest, Váci út 45. – Eurest étterem)
Beugró: 500 Ft

nyari-kepregenyborze-2017-07-16.jpg

TETSZETT A POSZT? CSATLAKOZZ A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁHOZ, ÍGY SOSEM MARADSZ MAD MAXES, JAMES BONDOS ÉS STAR WARSOS KONTENT NÉLKÜL!

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5312658349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.07.13. 10:49:37

ezt a windom-osat hol lehet megrendelni?

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2017.07.13. 11:19:19

A Rajzolt mozit? Előrendelés függvényében nyomtak belőle, azon felül szerintem nem sok példány készült.
A szerkesztőnek, Kiss Ferinek írj erre a címre: kferry0001@gmail.com
hátha vannak még szabad példányok!

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2017.07.13. 11:21:44

"Peter Parker Pórkember"

Meggondoltam magam, inkább nem szólok be, csak javítsd ;)

erkölcsi hulla 2017.07.13. 12:10:54

Ezeknek a nőknek nagy mellük van SZEXISTA SZEXISTA SZEXISTA...
Ronda kövér nőket mindenhova !!!

Gabriel Deronda 2017.07.13. 21:25:09

Köszi a posztot! A PPP a 30. szám óta már 96 oldalas 1900 Ft-ért.
süti beállítások módosítása
Helló