Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Heti Bond-lány: a francia szépség, Sophie Marceau [18+]

2017. szeptember 23. 16:03 - -Szűcs Gyula-

Járt Christopher Lamberttel, és még csak 17 volt, amikor először levetkőzött a vásznon

Legutóbb Denise Richards karrierjét és 007-es kötődését mutattuk be itt a Nerdblogon – a poszt minden idők legolvasottabb bejegyzése lett az oldal 2011-es indulása óta! Remélem, hasonlóan népszerű lesz A világ nem elég másik Bond-lánya, Sophie Marceau is!

a_vilag_nem_eleg_sophie_marceau1.jpg

Azt valószínűleg csak a francia filmek szerelmesei tudják, hogy az 50 évesen is bomba formában lévő színésznő eredeti neve Sophie Danièle Sylvie Maupu volt, és a Házibulit gyártó stúdió, a Gaumont kérésére változtatta meg Marceau-ra, miután a barátai és a családja unszolására jelentkezett reklámarcnak egy hirdetésre, majd a Házibuli castingjára is, és bekerült a filmbe.

A nálunk is nagy népszerűségnek örvendő, 1980-as Házibuli azonnal sztárt csinált az akkor még mindössze 13 éves Sophie Marceau-ból, akinek akkor még nagyon fontos volt, hogy a nyári szünet végére befejeződjön a folytatás. Két évvel később aztán elkészült a második rész A házibuli folytatódik címmel, amiért megkapta a legígéretesebb színésznőnek járó César-díjat. Ezután jött a Kellemes húsvéti ünnepeket! Belmondóval, majd sorban a többi film  – és ahhoz képest, hogy Sophie Marceau saját bevallása szerint fiatalon félénk és visszahúzódó volt, és mindig arról álmodott, hogy ő is egy egyszerű kamionsofőr lesz, mint az apja, elég hamar, 17 évesen levetkőzött a vásznon A Saganne erőd című filmben. Majd nem sokkal később az 1985-ös Eszelős szerelem-ben is:

eszelos_szerelem.jpg

A színésznő ráadásul összejött a film ukrán származású francia rendezőjével, Andrzej Zulawskival is. 2001-ig tartott a kapcsolatuk (1995-ben született egy fiuk, Vincent), ezalatt az idő alatt együtt forgatták le Az éjszakáim szebbek, mint a nappalaitok (1989), a Kék hangjegy (1991) és a Hűség (2000) című filmeket. érdekesség, hogy Marceau szinte mindegyik Zulawski-filmben ledobta a textilt:

A '90-es évekre Sophie Marceau  már igazi nemzetközi sztár lett. Az öt Oscarral jutalmazott, 1995-ös A rettenthetetlen-ben ő játszotta Franciaországi Izabellát, Anglia királynéját.

1999-ben pedig jött legutóbbi recenziónk tárgya, A világ nem elég. Érdekesség, hogy Marceau majdnem kimaradt a filmből: eredetileg a szicíliai szépség, Maria Grazia Cucinotta alakította volna az olajmilliárdos Elektra Kinget, de Michael Apted rendező szerint túl gyenge volt az angolja egy ekkora kaliberű főszerephez, így az olasz színésznő végül csak egy bérgyilkosnőt alakított a filmben. Az MGM stúdió vezetősége ugyanakkor végig azt erőltette, hogy Sharon Stone legyen az új Bond-lány. Végül Sophie Marceau lett a Stockholm-szindrómás főhősnő, aki a forgatókönyv korai változatában túlélte volna a filmet, és Bond még meg is látogatta a kórházban, miután leszámolt a főgonosszal.

A szintén '97-es Anna Kareninában Sean Bean volt a partnere, a két évvel későbbi Szentivánéji álomban felsorakozott mellette fél Hollywood Michelle Pfeiffertől kezdve Kevin Kline-on és Stanley Tuccin át Christian Bale-ig – és innentől kezdve elsorolni is nehéz, mi mindenben szerepelt.

Pláne, hogy ekkoriban már a forgatókönyvírást és a rendezést is kipróbálta – utóbbiért díjat is kapott a Beszélj a szerelemről! című drámával Montréalban. A Nerdblog olvasóinak talán a legizgalmasabb alkotása ebből az időszakból a Belphégor - A Louvre fantomja című misztikus-nyomozós filmje, amiben múmiákra és kísértetekre vadászott, a Taxiból ismert Frédéric Diefenthal-lal az oldalán.

Alighanem abban is valami boszorkányság lehet, hogy a színésznő látványosan nem öregszik! Ezt bárki láthatta, aki megnézte tőle a 2014-es Elemi szerelem című romantikus drámát vagy a 2015-ös Rabságbant, vagy épp a kezébe akadtak két éve azok a bulvárlapok, amik lehozták, hogy már megint cicit villantott Cannes-ban!

Az 50 évesen is kirobbanó formában lévő Sophie Marceau manapság sem pihen egy percet sem: rendezője és főszereplője a Mrs Mills című vígjátéknak, ami 2018-ban kerül majd a mozikba. Sajnos a magánéleti dolgai már nem alakultak ilyen jól: 2007-ben szakított Jim Lemley amerikai producerrel (akitől 2002-ben egy Juliette nevű lánya is született) 2012-től pedig a B-kategóriás akciófilmek királya, Christopher Lambert volt az élettársa (akivel együtt szerepelt a Cartagena című filmben is), de végül ennek a kapcsolatnak is vége lett 2014-ben...

Még több Bond-lány a Nerdblogon!

TETSZETT A POSZT? CSATLAKOZZ A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁHOZ, ÍGY SOSEM MARADSZ JAMES BONDOS, STAR WARSOS ÉS VICO-FILMES KONTENT NÉLKÜL!

Másolt James Bond VHS-kazettákon nőttél fel? Az országút harcosa volt a kedvenc lapozgatós könyved? Akkor a Világvégi mesék pont neked készült! Barkasszal a posztapokaliptikus pusztulatban - rendeld meg a képregényt akciósan innen!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6612888198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2017.09.23. 21:55:44

Legjobb Bond girl, legjobb Bond film. Erős a Brosnan felhozatal, de a Világ nem elég minden szempontból nagyon erős, talán Renard nem a legerősebb főgonosz de a végére ki is derül hogy miért :).

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2017.09.24. 00:18:42

Nekem hiányzik a pályafutásából egy igazán nagy közönségfilm főszerepe, ahol ténylegesen komoly szerepe lett volna, azaz sokat szerepelt volna a vásznon. Mert fizikailag egyértelműen alkalmas volt, egyebek mellett tényleg természetes módon lengedezett a melle az egyik villantásnál, korához képest elképesztően jó minőségben, valamint a színészi tudása is meg volt hozzá.

Paracord 2017.09.24. 01:26:40

Sophie Marceau, szép - szép, de az első ötben (a Bond lányok listáján) azért nincs benne nálam.

kamor 2017.09.24. 08:16:48

Amúgy egy jó filmje sincs és geci ronda is. Végigszopta a filmipart már tizenévesen. Gratulálunk neki.

Netuddki. 2017.09.24. 10:11:09

@kamor: Aktivitásod alapján nem ártana felkeresned egy lélekturkászt, mielőtt még kárt teszel magadban vagy másokban!

lippsi e vagy? 2017.09.24. 10:33:02

Mint sok másnál, nála is az első volt a legjobb, a többi kicsit erőltetett. Már rajta is erősen fogni kezdett az idő, és lráadásul még borotválja is magát ott alul, ami sokat elvesz a vonzerejéből

2017.09.24. 16:19:36

@lippsi e vagy?: Vak-e vagy? Ötven éves és nem fogsz tudni hozni egy képet sem, ami igazolná az állításod...

lippsi e vagy? 2017.09.24. 20:56:26

@Dorottya Veres RLDD:
A fiatalkori muffja nagyon tetszetős volt, a mostani állapot meg szinte indifferens, de ha lesz alkalmam majd ráklikkelek

2017.09.25. 07:17:59

@lippsi e vagy?: Jééézus... én úgy en bloc a nőre gondoltam... nem a csúnyájára... ilyen szempontok szerint még soha nem hasonlítgattam össze a fiatal és a jelenlegi Marceau-t. De kíváncsivá tettél... milyen egy kívántos 50-es muff és mi az amiben S.M. jelenlegi szaporítószerve ettől eltér? Talán kilóg a cica nyelve, vagy ha leguggol, felmásznak rajta a hangyák? Vagy csattog, amikor reggelente kocog a tengerparton?

lippsi e vagy? 2017.09.25. 09:55:39

@Dorottya Veres RLDD:
Lehet hogy majd ha egyszer ráérek akkor gazdagítani fogom az életművemet A muff esztétikája című kiadvánnyal. Annyit elárulok, hgy romantikus felfogású srác vagyok, úgyhogy nekem a természetes állapot tetszik, borotválatlanul. Szofinál pont jó volt úgy ahogy volt fiatal korában, meg az is teccett hogy nem akart csontsovány lenni mint később. Nyilván a sok fogyókúrától ideges alkatú lett ami nálam nem jön be

2017.09.25. 10:40:30

@lippsi e vagy?: Értem.. eddig azt gondoltam, hogy a 'felnőtt filmes' iparági mívésznők esetében van központi szerepe a nunus paramétereinek... mindig tanulok új dolgokat :) Lehet, én elkezdem a férfi színészeket osztályozni ezen jellemzőik alapján. (Nem a méret a lényeg)

lippsi e vagy? 2017.09.25. 12:44:52

@Dorottya Veres RLDD:
Persze a lelki tartalom is számít, ha van. Csak azt ugyen nehezebb ellenőrizni
süti beállítások módosítása
Helló