7 képregény, amit kötelező lesz megvenned a hétvégén!

2017. október 11. 05:11 - -Szűcs Gyula-

Barbarella, Blacksad és a Bosszúállók mellé megérkezett a magyar Blade Runner is

Ha ősz, akkor Őszi Képregénybörze! Ezúttal viszont egy vadonatúj helyen, a budapesti Nagykörútól nem messze, a 4-6-os villamos Wesselényi utcai megállójánál lévő Barcsay utcában (1073 Budapest, Barcsay u. 5.) található iskolában gyűlhet majd össze minden magyar geek.

black_cat.jpg

A hajdani Kandi Lapokat cserélgetős bolhapiacból egyre inkább egy komoly geek vásárrá fejlődő rendezvényhez időzítve természetesen rengeteg izgalmas újdonság jelenik meg idén is. Máris mutatjuk a hét legizgalmasabbat, amit minden rajongónak kötelező lesz beszereznie vasárnap!

1. Új Bosszú Angyalai #10

uba10-00.jpg

A kasszarobbantó Marvel-szuperhősfilmek hatására itthon is egyre népszerűbbek a Bosszúállók – vagy ahogyan mi, régi motorosok ismerjük őket, A Bosszú Angyalai (annak idején ugyanis a fordító látványosan nem tudott mit kezdeni a passzosruhások hatalmas, A betűt formázó jelével, ezért lettek Angyalok az Avengers tagjaiból). Az Új Bosszú Angyalai címen futó sorozat legújabb kötete végre a közönségkedvenc Doctor Strange-re fókuszál, aki a mágiához konyító barátaival (plusz természetesen a minden Marvel-sztoriba kötelező Pókemberrel) karöltve ezúttal egy ördögi figurát lesz kénytelen visszazavarni a pokol kénköves bugyraiba. (Kingpin Kiadó, 120 oldal, 2990 forint – de a börzén csak 2400!)

2. Marvel+ Különszám: Fenegyerek

m2017-4-00.jpg

Ha létezik menőbb szuperhős Doctor Strange-nél, akkor az jelenleg egyértelműen a noirosra vett Fenegyerek, akinek most egy újabb remek bűnügyi történetet mesél el a bűntől és esővíztől mocskos New York-i utcákról. Ahová ezúttal egy hosszabb kényszerpihenő után visszatért a kopasz gengsztercézár, Wilson Fisk, azaz a Vezér is, a feje tetejére állítva az addigi erőviszonyokat a maffiózók és a bűnüldözők soraiban egyaránt! (Kingpin Kiadó, 120 oldal, 2990 forint – de a börzén csak 1500!)

3. Peter Parker Pókember #36

ppp36-00.jpg

A coolabbnál coolabb, kortárs Marvel-sztroik hazai kiadása mellett a Kingpin természetesen azokra a képregényrajongókra is gondol, akik legszívesebben még mindig úgy szeretnék látni a Pókember-füzeteket, hogy a Kandi Lapok-logó kerítése kitakarja a borító egynegyedét, mint a régi szép időkben! Nos, a Peter Parker Pókember címen futó retrósorozat pont nekik szól: Pókember oldszkúl kalandjai közül ezúttal azt olvashatjuk el, amikor a derék Peter Parker (plusz a klónja) a Sakállal kénytelen összecsapni, ráadásul visszatér halottnak hitt szerelme, Gwen Stacy is! A füzetben egyébként megtalálható az egyik legszebb Pókember történet, a The Amazing Spider-Man 400. száma is. Mintha egyetlen perc sem telt volna el 1995 óta! (Kingpin Kiadó, 104 oldal, 2000 forint – de a börzén csak 1900!)

4. Blacksad #3

blacksad.jpg

Iszonyúan őrült tempót diktál a Trillian Képregénybolttal összeállt Pesti Könyv Kiadó: nem sokkal azután, hogy májusban leesett az állunk a Hófehér nemzet gyönyörű oldalai láttán, máris itt van magyarul a kultikus spanyol noir sorozat, a Blacksad harmadik kötete, a Vérvörös lélek. Főhősünk, a címszereplő láncdohányos fekete macska magánnyomozó ezúttal a mccartyzmus éveit nyögő, kommunistaellenes Amerikájában keveredik bele egy atomtudósokat, nukleáris fegyvereket, nácivadászokat és gyönyörű nőket felvonultató, hidegháborús kémjátszmába. Juan Díaz Canales író és Juanjo Guarnido rajzoló nemcsak egy újabb gyönyörűen illusztrált művészeti képregényalbumot adott nekünk, de egy izgalmas krimit is azoknak, akik odavannak Humphrey Bogart noirjaiért – csak itt most Sam Spade-nek macskafeje van. (Pesti Könyv Kiadó, 4990 forint – kedvezményes áron csak 3990!)

5. Dampyr #3

dampyr03.jpg

A Frike Comics rendületlen lelkesedéssel folytatja Harlan Draka, a Ralph Fiennes-arcú szerb vámpírvadász kalandjainak magyar nyelvű kiadását. Világutazó hősünk (maga is félig vámpír, akárcsak Penge) a korábbi részekben már bejárta Velencét, ahol megfejtette az "élő automatának" a titkát, és a szellemvadász Maud Nightingale oldalán Írország partjainál is felgöngyölített egy szövevényes kísértethistóriát, a tavasszal kijött 2. kötetben pedig Magyarországra és Erdélybe is ellátogatott. Öröm látni, hogy a Dylan Dog mellett a Dampyr si népszerű a fekete-fehér olasz horrorképregények hazai kedvelőinek körében, mivel annak idején sajnos a Fumax hat vékonyka kötet után leállt a sorozattal – a mostani afrikai vámpírvadászat ráadásul egy dramaturgiai lyukat is betemet, mivel annak idején ez a sztori kimaradt a magyarul megjelent első sorozatból. (Frike Comics Kiadó, 196 oldal, 3000 forint)

6. Barbarella #1

barbarella1.jpg

Szintén az őszi börzére jelenik meg Jean-Claude Forest kultikus képregénye, a Barbarella első része a nagy francia klasszikusokat kiemelten kezelő Nero Blanco Comix gondozásában. Az eredetileg a '60-as évek elején megjelent történet alapján készült egy film is Jane Fonda főszereplésével, de érdemes megismerkedni az eredeti változattal is, mert nagyon más a kettő. A sztori röviden: valamikor a távoli jövőben egy fiatal nő szerelmi bánatában nekivág a világűrnek. Rakétájával egy idegen bolygóra érkezik, és az egzotikus környezetben nagyon is ismerős problémák egész sorába fut bele. Együtt érző lázadóként Barbarella mindig a hatalommal szemben, az elnyomottak oldalán találja magát, és sosem habozik az adott helyzetnek megfelelően az intelligenciáját, a vakmerőségét vagy éppen az erotikus vonzerejét alkalmazni. (Nero Blanco Comix, 76 oldal, 2700 forint de a börzén csak 2400!)

7. Diceman #0

diceman00-00.jpg

Pár napja a semmiből tűnt fel Vajda Gyula és Molnár Dénes első képregényes projektje, amit a Roboraptor blog máris úgy emleget, mint a magyar Blade Runner. A 12 oldalas, kedvcsinálónak szént történet helyszíne a nem is olyan távoli jövő Budapestje, ahol a felhőkarcolók, neonreklámok és lebegő buszok között egy Erik nevű, magányos fickó egy éjszaka azzal szembesül, hogy az exbarátnőjét eljegyezték, ezért megpróbál annyira berúgni, hogy a fejében lévő káosz helyén csak üresség maradjon. (12 oldalas szerzői képregény, ármegjelölés nélkül)

dice-3-564x800.jpg

Őszi Képregénybörze: 2017. október 15.

  • Helyszín: 1073 Budapest, Barcsay u. 5. 
  • Nyitás: 10 órától (árusoknak 9 órától)
  • Belépődíj: 500 Ft/fő

Imádod a képregényeket és a Mad Max-filmeket? Alig várod, hogy kijöjjön a Cafe Postnuclear #2? Akkor a Világvégi mesék is neked szól! Barkasszal a posztapokaliptikus magyar pusztulatban - rendeld meg a képregényt innen, vagy vedd meg kedvezményes áron a hétvégi Börzén!

saltlands.JPG

TETSZETT A POSZT? CSATLAKOZZ A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁHOZ, ÍGY SOSEM MARADSZ KÉPREGÉNYES, KALAND-JÁTÉK-KOCKÁZATOS ÉS VICO-FILMES KONTENT NÉLKÜL!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7412949631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Helló