20 sokkolóan gagyi akciófigura, amit minden geeknek látnia kell

2018. január 18. 19:39 - -Szűcs Gyula-

Péniszrakétás Megtorló, ejtőernyős Superman, Batman alakú vízipisztoly!

Tavaly, a Csillagok háborúja 40. születésnapján bemutattam a 40 leghitványabb vintage Star Wars-kütyüt, amelyekre George Lucas személyesen adta anno áldását, sok-sok millió dollár reményében. Nos, utólag bevallom: az az összeállítás ízléses filmes ereklyék gyűjteménye volt ahhoz képest, ami más franchise-ok háza táján uralkodik. Soha annyi sokkolóan gagyi akciófigurát nem láttam még ugyanis, mint amennyit Batman, Superman, Pókember és más képregényhősök nevével akartak élelmes kereskedők a geekekre rásózni az elmúlt 80 évben!

gagyibatman2.jpg

Ezt a fenti, 1966-ban készült, bizarr vízipisztolyt, ahol a vizet a jó öreg Batman seggén keresztül kell beönteni, a ravasz (pardon, elsütőbillentyű) pedig nem más, mint a Denevérember pöcse, alighanem mindenki ismeri, hiszen régóta a neten keringő mém. Sajnos van még sok más hasonló Batman-borzalom is – bár ezeknek a többségét valószínűleg a kínai piacos ügyeskedők és hamisítók, azaz a '80-as évek kreatív magyar trafikosainak és fröccsöntő kisiparosainak nagypályás nemzetközi hitsorosai követték el. Íme:

Batman után lássuk Supermant, aki idén májusban lesz 80 éves! Az ő idétlen bootleg figuráival és más röhejes merchandise termékeivel külön szakblogok foglalkoznak, úgyhogy a lenti miskakancsóval igazából csak a felszínt kapargatjuk ebben az összeállításban. Az amúgy tudja valaki, minek ejtőernyő egy repülni képes szuperhősnek?!?

Mondjuk ez az ejtőernyős akciófigura egy időben tényleg óriási divat volt, boldog-boldogtalan ilyeneket gyártott. Emlékszem, a '90-es évek elején nekem is volt egy lengyel piaci G.I. Joe-figurám, akinek ugyan nem lehetett mozgatni a térdénél a tömör gumiból készített lábát, és a sisakja is rá volt gyógyulva a fejére, de cserébe volt hozzá csomagolva egy ejtőernyő is! Én pedig egész hétvégéket játszottam végig azzal, hogy vígan dobáltam a 7. emeleti panel erkélyéről az ejtőernyős kommandóst, aztán leszaladtam érte, megint ledobtam az erkélyről, megint leszaladtam érte és így tovább. Mondjuk egy ilyen ejtőernyős Spocknak sokkal jobban örültem volna...

trekspock.jpg

A kínai/lengyelpiacos hamisítványokról külön posztban is meg fogok majd emlékezni, mert szintén kimeríthetetlen tárháza a kreatív franchise-lopásoknak és a bődületesen béna lenyúlásoknak. Addig is itt egy nagy kedvencem, a szegény ember Robotzsaruja, ROBERT COP!

robert-cop.jpg

Jöjjön a másik kedvencem, a péniszrakétás Megtorló (akit ugye sokan Büntetőként ismernek, Dolph Lundgren azonos című B-filmje nyomán). Ahogy nézem, a veszélyes dákója gombnyomásra ugrik elő a lába közül, pont úgy, mint Sex Machine pöcspisztolya az Alkonyattól pirkadatigban:

punisher.JPG

De a Disney-mesék Tarzanja is hasonló altesti poénnal hódít a gagyi akciófigurák netes toplistáin:

fapfap_tarzan.gif

Ezt pedig kommentár nélkül idebiggyesztem, csak úgy:

ww.jpeg

Természetesen nemcsak a DC háza táján akadnak idétlen akciófigurák, a Marvel nagyágyúja, Pókember sem kerülhette el az altesti poénokat és a furcsa akciófigurákat:

 

TETSZETT A POSZT? CSATLAKOZZ A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁHOZ, ÍGY SOSEM MARADSZ KÉPREGÉNYES, RETRÓ JÁTÉKOS ÉS STAR WARSOS KONTENT NÉLKÜL!

    Imádod a képregényeket? Gyerekkord óta falod Batman, Superman, Pókember, Rozsomák, Bobó, Góliát, Pif és Herkules kalandjait? Akkor a Mesék az ágy alól képregény is neked szól! Bátran lapozz bele, és ha tetszett, rendeld meg akciósan itt!

    komment

    A bejegyzés trackback címe:

    https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr913586769

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    J.J. Rahlen 2018.01.19. 12:26:00

    A power rangers in SPACE mint Batman meg a Robert Cop ahol a Robotzsaru pólóban mondja a terminátor Schwarzenegger szövegét a háttérben meg Johnny 5 ös rohangál nagyon komolyak. Habár a SilverBat hybrid is megér egy misét! :)
    süti beállítások módosítása
    Helló