Végre célegyenesbe került a várva várt Uncharted mozifilm?

2018. január 25. 18:15 - -Szűcs Gyula-

Ha egyszer elkészül a szegény ember Indiana Jonesa, még az Indy 5-nél is jobb lehet

Évek óta napirenden van már, hogy a Sony filmes divíziója átveszi a Sony videojátékos divíziójának koronaékkövét, és látványos blockbustert forgat a Playstation-generáció kedvenc akciójáték-sorozatából, a kalandfilmnek is beillő Uncharted-szériából. A stúdió legújabb terve az, hogy a Naughty Dog kultjátékából forgatott film ez lesz az új idők Indiana Jones-mozifilmje, ami majd elfeledteti mindenkivel az Indy-rajongókat is élesen megosztó Indy 4-et, na meg persze a szintén videojátékok ihlette, Angelina Jolie-féle Tomb Raider-mozifilmeket.

letoltes_1.jpg

És mivel évek óta gőzerővel készül az új Tomb Raider, amiben Alicia Vikander alakítja a fiatal Lara Croftot (aki ugyanúgy, mint a rebootolt videojátékokban, annyira most még nem profi a két pisztollyal T-rexekre lövöldözésben meg a falmászásban és rejtvényfejtésben, mint a régi játékokban), a Sonynál is úgy döntöttek, hogy nem folytatás, hanem előzményfilm lesz az Uncharted. Így hát a Pókember: Hazatérés sztárja, Tom Holland fogja alakítani a vásznon a hírhedt kalandor és kincsvadász, Nathan Drake fiatalkori énjét (aki nem mellesleg a brit sztárkalóz, Sir Francis Drake leszármazottja). Ez amúgy elég jó választás, mert így a Marvel-filmekért rajongó tiniket is könnyebben megszólíthatja a stúdió - bár elég rossz ómen, hogy Holland legutóbbi kalandfilmje, a 2017-es Lost City of Z elég csúnyán elhasalt a mozikban, és még a gyártási költségeit sem hozta vissza (korábban egyébként Mark Wahlberg és Chris Pratt is esélyes volt Drake szerepére). 

1328986-charlie-hunnam-tom-holland-the.jpg

A siker persze aligha a főszereplőt alakító színészen fog múlni, sokkal inkább azon, hogy a filmbéli karakterek, párbeszédek és akciójelenetek is lesznek-e olyan ütősek, mint a játékokban. Az Uncharted brand ugyanis ma már nem egy szimpla konzoljáték, hanem egy interaktív film, amiben maximális fordulatszámon pörög az akció, együtt nevetünk, sírunk és persze sodródunk bele az elképesztő kalandokba a szerethető karakterekkel – és amúgy mellesleg néha megnyomunk pár gombot a kontrolleren. Lásd a lenti, 2015-ös videót az eszelősen cool jeleneteivel, ami nálam végképp eldöntötte, hogy kell egy Playstation otthonra!

Épp ezért főhet most a feje a Sony főnökségnek, hogy ilyen intenzív játékélmények után ki írja meg a mozifilm végleges forgatókönyvét? A legfrissebb hír az, hogy Charles Roven producer (aki olyan filmeket jegyez, mint a 12 majom, a Nolan-féle Batman trilógia, a Warcraft és a Wonder Woman) leigazolt egy Marvel-veteránt írónőt, Rafe Judkinst, aki korábban az Agents of S.H.I.E.L.D. tévésorozaton dolgozott. Csakhogy az Uncharted forgatókönyve korábban járt már Marianne és Cormac Wibberley-nél (A nemzet aranya 1-2, Bad Boys 2), a kétszeres Oscar-díjas Mark Boalnál (A bombák földjén) és Joe Carnahannál is (Fehér pokol, A-Team) de egyikük sem tudott olyan sztorit összehozni, amivel a Sony elindíthatta volna a forgatást, a rendezői székben. Kíváncsian várjuk a produkcióval kapcsolatos újabb fejleményeket - főleg annak tükrében, hogy Spielberg és Lucas 2020-ra ígérik az Indiana Jones 5-öt! (via Geektyrant)

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1813603423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Treff Bubi 2018.01.26. 08:51:06

Off topic, régen a magyar tévé póbálkozott interaktív filmmel. Ment a sztori, egyszer csak megjelent egy villogó figyelmeztetés, hogy a további fejlemények egyik verziójáért maradjon itt a néző, a másikért pedig kapcsoljon át a kettes csatornára.:)

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2018.01.26. 11:19:46

@Treff Bubi: Igen, erre emlékszem!
:)
És olyan is volt, hogy leforgattak kétféle szálat, és be kellett telefonálni, hogy a csóró, szerencsétlen főszereplő megtartja-e a táska pénzt amit talált, vagy becsületesen leadja, hátha kap egy kicsit belőle megtalálóként. (a szavazási szünetekben egy akkori magyar sztárműsorvezető sulykolta, hogy le kell adni a talált pénzt...)
:)

J.J. Rahlen 2018.01.27. 08:36:56

Miért kell mindenből előzmény, meg miért kell mindent nyálas tiniknek eljátszani... Ja amúgy meg kibaszott egyszerű. Írja az a filmet aki írta a játékok történeteit is... dahhhhhh. Ja amúgy meg úgy is elbasszák. Hollywood már csak ilyen. Bezzeg a Disney nem előzmény filmet csinált pedig a sith háborúk ütött volna a star warsban. Nem inkább folytassuk nyálas tinikkel és basszuk el az egészet, ahogy van. Na ezért nem nézek mostanában már annyi filmet.
süti beállítások módosítása
Helló