Idén a Nyugat+Zombik nyerte el a magyar képregényipar Oscarját

2018. május 14. 14:02 - -Szűcs Gyula-

Csepella Olivér mellett Felvidéki Miklós is Alfabéta-díjat kapott a Képregényfeszten

Vasárnap került megrendezésre a budapesti Dürer Kertben az idei év egyik legjobban várt képregényes eseménye, a 14. Nemzetközi Képregényfesztivál. Az ilyenkor szokásos kiállítás és vásár, valamint workshopok és szakmai beszélgetések mellett ez az az ünnepélyes alkalom, amikor a magyar képregényipar Oscarjának számító Alfabéta-díjakat is kiosztják: ezt minden évben az a szerző kapja, aki az előzőesztendő legnívósabb produktumát tette le az asztalra.

nyugat_zombik.jpg

  • Az idei Alfabéta-díj nyertese kép-regény kategóriában Csepella Olivér lett a Nyugat+Zombikkal.
  • Kép-novella kategóriában a Noname alkotója, Felvidéki Miklós kapta az Alfabétát.
  • A hazai képregényszakma nagy veteránja, Sváb József, Korcsmáros-életműdíjat vehetett át.

A Nyugat+Zombikról a Port.hu elsőként írt kritikát, a zombihiriget korábban mindig dicsérő Index karcos hangvételű, későbbi recenzója itt érhető elEzen a linken olvasható a Magyar Képregény Szövetség interjúja Csepella Olivérrel (ez természetesen a díjátadó előtt készült, amikor még nem tudta senki, hogy nyerni fog). A Képregényblogon egy jó kis Felvidéki Miklós-interjú is lejött a napokban, itt pedig egy Sváb Józseffel folytatott, izgalmas beszélgetés olvasható.

A győzteseknek gratulálunk!

TETSZETT A POSZT? CSATLAKOZZ A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁHOZ, ÍGY SOSEM MARADSZ KÉPREGÉNYES, VICO-FILMES ÉS STAR WARSOS KONTENT NÉLKÜL!

Imádod a zombikat, az irodalmat és a popkulturális kikacsintásokat? Mindened a képregény? Akkor a Mesék az ágy alól is pont neked készült! Bátran lapozz bele, és ha tetszett, rendeld meg akciósan itt!

374610_2616987911471_1941761522_n.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1713931782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Helló