Félelmetesen jó Lovecraft-hangulatú játékon parázhatunk jövőre!

2018. augusztus 24. 07:43 - -Szűcs Gyula-

Látványos trailert kapott az 1920-as években játszódó Sinking City - Death May Die

sinking-city-pv_08-20-18.jpg

Igencsak tetszetős előzetest kapott a napokban a 2019 elejére ígért, ambiciózus horror-videojáték, a The Sinking City - Death May Die. A 3 perces, kissé bizarr kedvcsináló pont olyan, mintha valami őrült elme összekeverte volna H.P. Lovecraft geek körökben közkedvelt Cthulhu-mítoszát az Idétlen időkiggel vagy A holnap határával. Hogy miért írom ezt? Nézd meg az előzetest, és rögvest meglátod!

A játékot egy veterán ukrán csapat, a kijevi és dublini székhellyel is rendelkező Frogwares fejleszti, akik az elmúlt bő 20 évben számos jobbnál jobb Sherlock Holmes játékot tettek le az asztalra. Én anno 2004-ben a Sherlock Holmes: The Case of the Silver Earringgel játszottam, nagyon jó kis 1900-as évekbeli nyomozás volt, a csapat azóta szemlátomást tökélyre fejlesztette a századfordulós, misztikus hangulatot. És most a jelek szerint Sir Arthur Conan Doyle klasszikus krimijei helyett egy másik népszerű ponyvaíró, H.P. Lovecraft bizarr világát adaptálták mesterien: a The Sinking City - Death May Die helyszíne ugyanis pont olyan, mint Lovecraft egyik legismertebb New England-i kitalált kisvárosa, a kopoltyús-úszóhártyás ember-szörny hibridek lakta Innsmouth! Ez ugyan nincs így kerek perec kimondva (a tartalomismertetőben is az áll, hogy a Massachusetts állambéli Oakmontban járunk), de a fenti videóban az Ördögzátony nevű bárba megy be a kalapos főhős, a korábbi E3-as trailerben pedig mintha csak a polinéziai szigetvilágot megjárt, okkult mágiával kacérkodó hajóskapitány, Obed Marsh (vagy valamelyik fattya) járatná vele a bolondját.

A '20-as évek jazzmuzsikás-fedorakalapos világát csápos Cthulhu-rémségekkel megbolondító játék hivatalosan 2019. március 21-én fog megjelenni. Szerencsére multiplatformos lesz, vagyis ugyanúgy játszhatnak majd vele az ős-PC-sek, az Xboxosok és a PS4-tulajdonosok is! Addig is itt van még egy előzetes, a korábbi teaser trailer:

 

TETSZETT A POSZT? CSATLAKOZZ A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁHOZ, ÍGY SOSEM MARADSZ VIDEOJÁTÉKOS, STAR WARSOS ÉS VICO FILMES KONTENT NÉLKÜL!

    Imádod a komor hangulatú, félelmetes történeteket? Mindened a horror? Akkor a Mesék az ágy alól című képregény pont neked szól! Bátran lapozz bele, és ha tetszett, rendeld meg akciósan itt!

     

    1 komment

    A bejegyzés trackback címe:

    https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6214199429

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    szekőcei 2018.08.24. 08:25:47

    eléggé ígéretes, köszi!
    süti beállítások módosítása
    Helló