20 évvel a „Kata vagyok” után Dobó Kata ismét kólareklámot csinált

2018. augusztus 27. 23:40 - -Szűcs Gyula-

Az új retróvideó persze nem ér a klasszikus „Van még egy Pepsid?” nyomába, de vicces

A Pepsi újabban a menő retróban utazik, amit bárki láthat, ha épp nem a szokásos dizájnú kisüveges kólát veszi ki a kisbolt hűtőjéből, hanem a '80-as évekbeli logósat, Michael Jacksonnal! Mi, magyarok ráadásul kétszeresen is meglovagoljuk most a régenmindenjobbvolt-lázat. Tavasszal ugye itt a Nerdblogon is megemlékeztünk arról, hogy 20 éves lett Dobó Kata híres „Kata vagyok! Van még egy Pepsid?”-reklámja. No hát a Pepsi Hungary egy héttel ezelőtt gondolt egyet, és ismét leforgatott egy „Kata vagyok!”-reklámot a művésznővel, a mai trendekhez igazítva:

Egész vicces lett, nem? Persze nekünk, a Kacsamesék-generációnak az égett be örökre a retinánkba, ahogy a búgó Dobó Kata 1998 áprilisának egyik esős éjjelén a Família Kft. miatt az egész ország számára ismerős Spáh Dávidhoz csöngetett be.

FRISSÍTÉS: Több sasszemű Nerdblog-olvasó is jelezte, hogy a padon leszólított, apukatestű, körszakállas fickó nem más, mint Spáh Dávid! 20 év elteltével persze már nem úgy néz ki, mint anno a Familia Kft.-ben és az első „Kata vagyok!”-reklámban – bevallom, nekem például fel se tűnt, hogy ő az...

A kultikus Van még egy Pepsid? eredetije egyébként egy 1987-es, másfél perces Diet Pepsi reklám volt. Ebben Michael J. Fox ugrott le a szakadó esőben egy kóláért az új szomszéd lány kedvéért, és küzdött meg az ítéletidő mellett a kutyával, a nagyvárosi forgalommal és az évtized jellegzetes rosszfiúival, a szegecselt bőrdzsekis motoros banditákkal!

TETSZETT A POSZT? CSATLAKOZZ A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁHOZ, ÍGY SOSEM MARADSZ VICO-FILMES, KÉPREGÉNYES ÉS STAR WARSOS KONTENT NÉLKÜL!

Imádod a '80-as és a '90-es évek reklámjait? Mindened a retró? Régen minden jobb volt? Akkor a Mesék az ágy alól című képregény is neked készült! Bátran lapozz bele, és ha tetszett, rendeld meg akciósan itt!

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5814206997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GrandeChino20 2018.08.29. 10:37:58

Az megvan, hogy az új reklámban a padon Spáh Dávid szerepel, aki 20 éve kirohant az esőbe?

OkoskaTo:rp 2018.08.29. 10:51:06

Erre már 20 éve is ez volt az egyetlen adekvát válasz: www.youtube.com/watch?v=1OYRtrgBcOo

Aurora86 2018.08.29. 14:15:19

Kiss Piroskát miért nem szedték elő?

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2018.09.24. 06:15:07

amúgy én is arra gondoltam, hogy Katánál sokkal jobb nő volt aki eredetileg kérte a Pepsit, meg arra hogy nekem ez nem humoros újrázás, kb mint amikor a Macskafogó 2-ben láthattam a patkányokat megvénülve... ez van Kata, téged se kímélt az idő

de ez... hogy még ez a reklám is egy lopás... és az eredeti még jobb is, mert nincs így összevágva, mert nem volt rá pííííz, de gáááz

Ragi 2018.10.11. 19:32:32

Hát ez hatalmas :) ja, nem a gagyi új reklám, az egy fos, hanem véletlenül beletekertem a szövegbe, és még meg is jegyeztem magamnak, hogy ez a dávid gyerek pont úgy néz ki, mint Michael J. Fox. Egyébként érdekes tudni, hogy már a mi kis magyar katavagyok reklámunk is egy ótvar másolat volt.
süti beállítások módosítása
Helló