Szinte ingyen tiéd lehet egy rakás horrorjáték az Alan Wake-től a Phantasmagoriáig

2018. október 30. 23:59 - -Szűcs Gyula-

Halloweeni akciót tart a GOG, pár dollár a Gabriel Knight és az Alone in The Dark is!

alan-wake-high-quality-wallpapers.jpg

Pompás Halloweenhez időzített Trick or Treat leárazást tart a GOG, félelmetesen jó áron lehet most bezsákolni olyan kultikus horrorjátékokat, mint az Alan Wake, a Gabriel Knigt 1-2-3, az Alone in the Dark, az X-Com, a Sunless Sea vagy a Phantasmagoria, ami anno a megjelenésekor igen menőnek számított az interaktív filmbetétek miatt. A mostani leárazásba viszont érdekes módon olyan vidámabb címek is bekerültek, mint a Cuphead, a Leisure Suit Larry, az Earthworm Jim, a Psychonauts vagy az örök kedvencem, a Titus the Fox. Emellett persze rengeteg Sherlock Holmes-kaland és élőholtas lövölde is megtalálható a kínálatban, a Carmageddonról nem is beszélve!

gog_learazas.jpg

Hogy ne költsek el már karácsony előtt másfél hónappal egy kisebb vagyont, kizárólag csak az 1-2 dolláros mezőnyből válogattam. Ínyencségek szerencsére itt is bőven akadtak. Végre legálisan is megszerezhettem ifjúkorom kedvenc Call of Cthulhu-kalandjátékait, a Prisoners of Ice-t és a Shadow of the Cometet, amiket annak idején 1.44-es lemezeken másolgattunk egymásnak a suliban, miután megörültünk, hogy nemcsak Monkey Island- meg Sam&Max-típusú, rajzfilmszerű kalandjátékok léteznek, hanem olyanok is, amikben csupa ismerős rémségszerepelt: Cthulhu, Dagon, Yog-Sothoth meg a többi földön túli iszonyat H.P. Lovecraft történeteiből! A Shadow of the Cometről tavaly azt írtam egy posztban, hogy csillagos ötös színvonalon hozza a szokásos Lovecraft-toposzokat, úgymint elhagyatott kúria, csápos szörnyek és társai, de tele van pompás geek kikacsintásokkal is! Lásd a lenti képet, amin egyik szereplő pont úgy néz ki, mint az eszelős fejű Jack Nicholson a Ragyogásból:

comet-6.png

A harmadik játék, amit a Trick or Treat akcióban gyorsan megvettem, az I Have No Mouth, and I Must Scream volt, amin az idén nyáron elhunyt sci-fi író, Harlan Elliosn is dolgozott, mivel az egyik saját, bizarr novellájából gründolt point&click kalandjátékot. A sztori egyáltalán nem szokványos, kalandos nyomozás - sőt, igencsak beteg rémálom-utazás: egy gonosz mesterséges intelligencia minden embert megölt a a Földön, kivéve ötöt, akiket folyton sanyargat, velük kell megszabadulni az örök szenvedéstől egy-egy személyes pokoljárással. Remélem, lesz időm kipróbálni valamelyik horrorjátékot a halottak napi hosszú hétvégén...

buy.jpg

TETSZETT A POSZT? CSATLAKOZZ A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁHOZ, ÍGY SOSEM MARADSZ VIDEOJÁTÉKOS, STAR WARSOS ÉS VICO FILMES KONTENT NÉLKÜL!

    Fanatikus H.P. Lovecraft-rajongó vagy? Imádod a komor hangulatú, félelmetes történeteket? Mindened a horror? Akkor a Mesék az ágy alól című képregény is pont neked szól! Bátran lapozz bele, és ha tetszett, rendeld meg akciósan itt!

    komment

    A bejegyzés trackback címe:

    https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4114335345

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása
    Helló