BRÉKING!!! Magyarul is elindul a Nagy Batman Gyűjtemény!

2019. január 08. 19:46 - -Szűcs Gyula-

Annyi lassan az új képregény itthon, hogy új IKEA-szekrénysor is kelleni fog mellé!

batmansor.JPG

Pár órával ezelőtt még nagyon úgy tűnt, hogy egy vicces kedvű troll az évszázad átverését posztolta kedd este a Képregényekről szabadon Facebook csoportban, most viszont már az Eaglemoss hivatalos, magyar oldala is kiírta a bombahírt:

Hamarosan magyarul is kapható lesz a külföldön már sikert aratott Nagy Batman-sor, a DC Comics – The Legend of Batman!

Az Eaglemoss legújabb sorozata a Nagy DC-sorhoz hasonlóan csupa keménykötésű képregényből fog állni, amely a reklámszöveg szerint

„egy elképesztő gyűjteménnyé áll össze, ami bemutatja Batman történetét a kezdetektől egészen napjainkig. Ez az elképesztő sorozat végre egyben mutatja be Batman történetét attól a naptól kezdve, hogy Bruce Wayne-bôl Batman lett egészen addig, hogy mi lesz a sorsa a jövőben. Megismerheted miként küzd meg legnagyobb ellenségeivel és tragédiákkal. Az út során elolvashatod azokat a történeteket, melyek a filmeket inspirálták: Batman: Az első év, ahol Bruce megkezdi háborúját a bűn ellen, valamint a Knightfall, ahol Bane eltöri Batman hátát. Továbbá megismerheted Ra’s al Ghul és lánya, Talia eredetét, akitől Batman-nak fia is született – a jövőbeli Robin – Damian Wayne.”

Az itt-ott kicsit még esetlen magyar reklámszöveg szerint tehát februártól, a DC-sort bevezető Hush 1-2-höz hasonlóan pofátlanul olcsón (999 majd 1999 forintos reklámáron) megvásárolható lesz az első két kötet. Ezek a Nulladik év (Year Zero) című, kicsit posztapokaliptikus és nagyon modern, 2011-es Batman-sztorit tartalmazzák majd.

yearzero.JPG

A harmadik kötet a szintén 2011-es, Grant Morrison által írt Született gyilkos (Born to Kill) lesz, a további sorrend pedig az Eaglemoss oldalán látható kedvcsináló képek alapján gyanúsan megegyezik majd a brit kiadással. Ez pedig nemcsak azt jelenti, hogy a polcra felrakott képregények a gerinc mentén nemcsak egy menő képet fognak kiadni, hanem azt, hogy magyarul is elolvashatjuk végre például az alábbi sztorikat:

  • Frank Miller: A Sötét Lovag visszatér (bár ezt pont most adta ki a Kingpin...)
  • Baglyok bírósága (szintén kiadta a Kingpin...)
  • Knightfall: egy oldszkúl, de igen ütős '90-es évekbeli sztori, amiben Bane eltöri Batman gerincét, így a Köpenyes Kereszteslovag helyét egy időre a könyörtelen önbíráskodó, Azrael veszi át.
  • A Haunted Knight, ami egy Halloween-hangulatú miniszéria a 90-es évekből
  • Dark Victory: a legendás Hosszú Halloween folytatása!

Az előfizetőket természetesen ezúttal is elhalmozza majd minden földi jóval az Eaglemoss: lesz itt dombornyomott plakát, bögre könyvtámasz és egy pofás kis Maszkos Muskétás-szobor is!

ajik.jpg

TETSZETT A POSZT? CSATLAKOZZ A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁHOZ, ÍGY SOSEM MARADSZ KÉPREGÉNYES, VICO-FILMES ÉS STAR WARSOS KONTENT NÉLKÜL!

Imádod az ütős Batman-sztorikat? Kedveled a képregényeket? Bejön minden, ami izgalmas krimi vagy földöntúli horror? Akkor a Képtelen történetek, másvilági mesék novelláskötet is neked készült! Bátran lapozz bele, és ha tetszett, vedd meg akciósan a Szellemlovasban!

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6814548396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szekőcei 2019.01.09. 20:20:37

bocsi, hogy így, de nekem az utóbbi időben csak innen nem jön értesítés új posztról; van valami ötlet miért?

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2019.01.10. 10:17:32

@szekőcei: Jó kérdés! Fogalmam sincs, miért nem kapsz értesítőt... Nem is igazán tudom, hogy lehet ezt beállítani - leginkább te állítod be, felhasználóként az értesítés kérését, nem?

szekőcei 2019.01.10. 15:25:06

@-Szűcs Gyula-: az a fura, hogy csak nálad, ennél a blognál nem jön értesítés - bekövettem, ahogy illeik, és már ez a harmadik, amiről nem jött jelzés. :S
Más blogoknál (eddig) mindig jött.

Fura. kikövetés-bekövetés vajon orvosolná?

Áron alul 2019.03.12. 16:50:34

" a polcra felrakott képregények a gerinc mentén nemcsak egy menő képet fognak kiadni" - a harmadik részen már eltér a kép :(

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2019.03.12. 20:54:06

@Áron alul: Eltér, de azért, mert azt a kötetet a végső sorrendben majd hátrébb kell tenni, hogy kiadja a képet (benne van mindegyikben, hogy hányadik a sorban, és ez van, hogy nem ugyanaz, mint a megjelenés sorrendje)!
süti beállítások módosítása
Helló