Magyarok folytathatják Zorro kalandjait!

2019. január 27. 16:09 - -Szűcs Gyula-

A hazai képregény menőbb, mint valaha: megszereztünk egy világszerte ismert nevet!

zorr_garcia.jpg

A tavalyi karácsony elé időzített, hihetetlenül erős képregénydömping és a Nagy Képregényes Bejelentések közepette úgy érzem, egy kicsit elsikkadtunk a 2018-as esztendő alighanem legfontosabb hazai vonatkozású képregényes híre fölött:

Magyar képregényesek fogják hivatalosan folytatni gyerekkorunk kedvenc kackiás bajszú hősének, Don Diego de la Vegának a kalandjait, akinek a sorsáért 20 évvel ezelőtt minden gyerek együtt izgult hétről hétre a tévé előtt ülve, a szép emlékű családi Disney-mozidélutánok idején!

A főleg olasz fumettikben utazó, korábban viszont főleg hazai szerzők képregényeit kiadó Goobo Kiadó vezetője, Tálosi „Spuri” András ugyanis tavaly októberben megegyezett a Zorro Production Inc.-del abban, hogy egy saját gyártású sorozat keretében adhasson ki Zorro képregényt! Don Diego legújabb kalandjait maga a kiadóvezető fogja írni, a rajzokat Vári Tamás szállítja majd, a színekért Vadas Máté felel. Ebben a felállásban ez a csapat korábban is készített már egy kiváló kosztümös-kalandos, történelmi képregényt, Fekete Holló címmel (itt olvashatóak belőle mintaoldalak). Az alkotók jelenleg lázas munkában vannak, de a Facebook-oldalukon és a legnépszerűbb képregényes csoportokban már most sok-sok concept artot és kész panelt megmutatnak az érdeklődőknek. Íme néhány egészen pofás rajz:

A 12 részes, hazai gyártású Zorro-sorozat évente 4 füzettel 3 éven át fog megjelenni, füzetenként 24 oldalnyi képregénnyel, színesben, újságárusi, rendezvényes és online terjesztésben egyaránt. Az első rész az alább bemutatott borítóval fog kijönni idén tavasszal, ez pedig itt a hivatalos tartalomismertető mellé:

California, 1830. Miután a szomszédos birtok ura rejtélyes körülmények között meghal, a birtokot pedig felvásárolja a politikailag is befolyásos, dúsgazdag Cazares tábornok, don Alejandro de la Vega hazahívja Barcelonában tanuló fiát, Diego-t, hogy együtt védjék meg a de la Vega uradalmat.

zorro_01_00.jpg

Engem abszolút meggyőzött az eddigi képanyag, és nagyon bízom abban, hogy Spuri jó sztorit fog írni, hiszen az utóbbi években a XIX. századi fordulatos, kalandos történetek igazi nagymesterévé nőtte ki magát – lásd a mágikus Osztrák-Magyar Monarchiában játszódó Halál a korzón (a gyilkos egy óriási gyík) és a Pokol a tanyán című, kisregénnyi méretű novelláit!

TETSZETT A POSZT? CSATLAKOZZ A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁHOZ, ÍGY SOSEM MARADSZ KÉPREGÉNYES, VICO-FILMES ÉS STAR WARSOS KONTENT NÉLKÜL!

Kedveled a képregényeket? Szereted a jól megírt, kalandos sztorikat? Még ma is bejön minden, amiért gyerekként odavoltál a '90-es években? Akkor a Képtelen történetek, másvilági mesék novelláskötet is pont neked készült! Bátran lapozz bele, és ha tetszett, vedd meg akciósan a Szellemlovasban!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4814591774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2019.01.28. 09:28:21

Háromhavonta 24 oldalnyi történet, folytatásokban, 3 évig? Vannak kételyeim, hogy nagyon elnyúlik és az emberek lemondanak róla. De ne legyen igazam.
süti beállítások módosítása
Helló