5+1 képregény, amit kötelező megvenned a 40. Képregénybörzén!

2019. március 08. 23:55 - -Szűcs Gyula-

Thanos papíron is keménykedik, de itt az első magyar maszkos sorozatgyilkos is!

Több szempontból is mérföldkőhöz érkezett a hazai képregénykiadás! Egyrészt a '90-s évek eleje óta nem látott képregnybőség köszöntött ránk, soha annyi menő képregény nem jelent még meg egyszerre idehaza, mint mostanság, vasárnap pedig már 40. alkalommal kerül megrendezésre a Kingpin kiadó mini Comic Conja, a Képregénybörze. Lássuk a legmenőbb címeket, ami minden rajongónak szépen fog mutatni a polcán!

1. Mega Marvel #4: Thanos

Hamarosan mozikba kerül a Bosszúállók: Végjáték, amiben a kedvenc Marvel-szuperhőseink remélhetőleg legyőzik a címbéli hereállú Thanost, aki egy csettintéssel kiradírozta az univerzum felét. A Kingpin kiadó a nagy hype-ot meglovagolva április végén jelenteti meg a Mega Marvel 4: Thanos című kötetét, ami április végén jelenik meg az újságárusoknál, korábban pedig kizárólag a Börzén lesz elérhető! A kiadványban Thanos nagyjából ugyanazt csinálja, amit az eddigi filmekben: ücsörög a trónján, aztán két pátoszos monológ között látványosan bemos párat mindenféle passzosgúnyásnak. Minden Marvel-rajongónak kötelező vétel! (Kingpin kiadó, 310 oldal, 4500 forint)

 

2. Saga #2

Szülés, szarás, szoptatás, szex, rögtön az első pár oldalon – így kezdtem nemrég a recenziómat a legmenőbb kortárs, polgárpukkasztó sci-fi képregénysorozatról, a Sagáról. Nos, a bombasikerű eposz magyar kiadása folytatódik! Szerelemben égő szüleinek, Markónak és Alanának hála az újszülött Hazel már túlélt halálos orgyilkosokat, dühöngő hadseregeket és idegen szörnyűségeket, de a külső űr hideg végtelenjében a kislány most valami sokkal félelmetesebbel néz szembe: a nagyszüleivel! (Pesti Könyv, 148 oldal, 4990 forint - de a Börzén csak 4000!)

saga-2-limitalt.jpg

 

3. Dragonero #5

A Mások hordái gyülekezni kezdenek a Falon túl... Hoppá, bocsánat, nem ezt akartam írni, hanem azt, hogy a vérfiak hordái gyülekezni kezdenek a Nagy Sáncon túl... No persze ebből is látszik, hogy nincs új a nap alatt a fantasy zsánerben sem, mindenki megírt már minden történetet, ugyanazokat a toposzokat variálják évek óta a szerzők. Épp ezért a lényeg mindig a hogyanon van: mennyire ügyesen nyúlnak hozzá az újabb nemzedék ambiciózus írói az olykor szó szerint ezeréves klisékhez? Nos, az olasz képregényesek igazi nagymesterei az újrahasznosításnak, sikerük ékes bizonyítéka pedig az, hogy a Dragonero magyar kiadása már az ötödik kötetnél jár. És hogy mennyire jó? Az élet Dragonero nélkül olyan, mint a Dallas Bobby nélkül! (GooBo Kiadó, 288 oldal, 4500 forint)

 

4. Maximum Bonelli #3 - Nathan Never

Tálosi "Spuri" András olasz képregényekre szakosodott kiadójának úgy meglódult a szekere, hogy a Dragonero mellett elindított egy válogatás sorozatot is, amiben olyan menő fumettik jelentek meg és jelennek majd meg a későbbieknem, mint az indiános Suttogó Szél, a disztópikus Árvák, az 1800-as években nyomozós Mercurio Loi és az Indiana Jones-szerű Martin Mystére. Valamint a Nathan Never, amelynek az első kötetét már a hétvégi Börzén és kézbe vehetjük, és ami pont úgy néz ki, mintha a szépemlékű Új Vénusz Kiadónál megjelent, Fantázia Harcos címen futó, sci-fi játékkönyvekből (Űr-orgyilkos, Égi fejedelem, Lázadók bolygója, Csillagközi fejvadász és társai) készített volna valaki fekete-fehér képregényt. A sztori röviden: Eric Kleeman ellopja az adatokat, amik felszabadíthatják az androidokat a robotika törvényei alól, és gyilkosokat formálhat belőlük. Nathan Never feladata, hogy a C-09-es android segítségével visszaszerezze a programot! (GooBo Kiadó, 96 oldal, 2200 forint)

 

5. Céltalan

Szintén a mostani börzén debütál Pádár Ádám (Busók, A Munka Gyümölcse) és Szebeni Péter (Isten Ostora, Testvérek) új képregénye, a Céltalan. Az impozáns megjelenésű kötetben ismert világunk megváltozott, a halottak céltalanul járják az utcákat, az élők félnek kimozdulni. Mort habár él, nem sokban különbözik a holtaktól. Fekete autójával vagy Budapest üres utcáit rója, vagy parkolókban alszik. Egy nap telefonhívást kap, hogy be kell mennie volt barátnője holttestének azonosítására. El kell indulnia, hogy felderítse múltját, és rájöjjön, mi vezetett idáig. A kiadvány érdekessége, hogy az alkotók minden egyes panelt "eljátszottak": a rajzokon az egyes szereplők mind jelmezbe öltözött 5Panels-es barátok, vagy épp maga Pádár és Szebeni! (Frike kiadó, 108 oldal, 3500 forint)

celtalan_01.jpg

 

+1. Képtelen történetek, másvilági mesék

A Nerdblog-olvasók megszokhatták már, hogy a bevásárlólistás képregényajánlóim végén a lista utolsó címe mindig olyasvalami, aminek én magam vagyok a kiadója. Ez régen a Világvégi Mesék volt, 2017-től a Mesék az ágy alól, tavaly decemberben pedig megjelent a Kaméleon Komix harmadik kiadványa, a Képtelen történetek, másvilági mesék című, képregényeket is tartalmazó novelláskötet! A benne található horror, noir, urban fantasy és weird műfajú történetek érdekessége, hogy ismert magyar képregényalkotók írták: Lakatos István (Lencsilány), Németh Áron (Bürokraták), Tálosi András (Charax, Bóni és Tim, EpicLine), Varga Bálint Bánk (Nekronin, A Hegy, Az utolsó előtti huszár), Varga Péter (Srtroboscopa, Bábel verme), Wajzer „Chavez” Csaba (Paneldzsungel) és persze jómagam. A gyűjteményben emellett két teljes értékű képregény is helyet kapott: a novellákat összekötő sci-fit a Paneldzsungel alkotói, Chavez és Békefi Tamás jegyzik, míg a kötetet lezáró, első világháborús rémálom Gombalovas-ikrek másik tagjának, Békefi Ákosnak a munkája. (Kaméleon Komix, 216 oldal, 3390 forint - de a Börzén csak 3100!)

 

2019-es Tavaszi Képregénybörze

Időpont: 2019. március 10., vasárnap, 10-15 óra (árusoknak belépés 9 órától, látogatóknak 10 órától)
Helyszín: Madách Imre Gimnázium, Budapest, VI., Barcsay u. 5.
Belépő: 500 forint

TETSZETT A POSZT? CSATLAKOZZ A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁHOZ, ÍGY SOSEM MARADSZ KÉPREGÉNYES, VICO-FILMES ÉS STAR WARSOS KONTENT NÉLKÜL!

Kedveled a képregényeket, a fantasyt és sci-fit? Imádod Lakatos István kacagósan szomorkás képregényeit? Akkor a Mesék az ágy alól is pont neked készült! Bátran lapozz bele, és ha tetszett, rendeld meg akciósan itt!

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7114678464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Helló