Na EZÉRT nem halad George R. R. Martin a Trónok harca 6. kötetével! [18+]

2019. június 15. 13:30 - -Szűcs Gyula-

Írás helyett videojátékot fejleszt a Dark Souls atyjával – itt az Elden Ring trailere!

gettyimages-452733374.jpg

Fotó: Joe Scarnici / Stringer / Getty Images for Playboy / Port.hu

George R. R. Martin évek óta amiatt siránkozik, milyen rossz, hogy az HBO beelőzte a (sohanapján elkészülő) könyveit, és hosszú-hosszú ideje ígérgeti, hogy most már aztán tényleg összeszedi magát, és megírja A tűz és jég dala-ciklus hatodik (sőt, hetedik!) féltéglányi kötetét. De most már tényleg! Elvonul a kis hétvégi házába, magára zárja az ajtót, nem néz meccseket, nem haknizik a geek conokon, nem pletykálgat a blogján a készülő spin off sorozatokról, csak és kizárólag a kopott, öreg, internetkapcsolat nélküli laptopján pötyögi a Winds of Wintert!

Aztán persze már a nagy fogadkozások másnapján felbukkan egy-egy hír, hogy most épp ezt vagy amazt a tévésorozatot babusgatja kreatív háttéremberként – vagy az E3-on robban bombaként egy videojátékos trailer, amiből kiderül, hogy a jó öreg Martin áll a sztori mögött! Így történt most is: a hét elején vetítették le először az Elden Ring címre hallgató, új FromSoftware-videojáték új előzetesét. Aki esetleg nem látta még, íme:

Persze ebből még az égvilágon semmi nem derült ki – azon kívül persze, hogy Martin a regényírás helyett összeállt inkább a Dark Souls és a Bloodborne játékok atyjával, Hidetaka Miyazakival, hogy együtt éljék ki a szadista hajlamaikat valami beteg dark fantasy világban! Az Elden Ring sztorijáról tényleg semmit sem tudni, csak annyi, hogy van valami vörös harcosnő, felcsatolható pácélkarral, meg egy vikingforma fickó, aki veszettül kalapál valamit...

Viszont az tuti, hogy a FromSoftware korábbi játékaihoz hasonlóan az Elden Ring is egy dögnehéz, de bitangul stílusos akció-RPG lesz. A net népe természetesen már előre dörzsöli a tenyerét, hogy itt is hányszor meg fog halni a főszereplő, mire rendesen beletanul a játékba („Akárhányszor csak meghalsz, Martin ott kacag majd a háttérben.”). Tény, hogy a főhős kreatív megöléséhez Miyazaki keresve sem találhatott volna jobb alkotótársat Martinnál, két ilyen szórakoztatóipari nagyágyú minden bizonnyal az utóbb évek legszadistább, de legemlékezetesebb fantasy játékát fogja összehozni PC-re, Xboxra és PS4-re. Csak az a baj, hogy ezzel megint a regényekre és az értelmes történetlezárásra váró Trónok harca-rajongók lettek alaposan megszívatva...

TETSZETT A POSZT? CSATLAKOZZ A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁHOZ, ÍGY SOSEM MARADSZ VIDEÓJÁTÉKOS, VICO-FILMES ÉS CONAOS KONTENT NÉLKÜL!

Bejön a kardozós-kaszabolós zsáner? Imádod dark fantasyt, a misztikumot és a horrort? Akkor a Képtelen történetek, másvilági mesék novelláskötet is neked készült! Bátran lapozz bele, és ha tetszett, vedd meg akciósan a Szellemlovasban!

keptelen_tortenetek_sarlo_kalapacs_boszorkanysag.JPG

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3114895446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zalai Béla 2019.06.17. 07:07:32

Nem. Azért nem halad Martin a könyvvel, mert egy befejezhetetlen, túlírt szarrá vált a negyedik (de legkésőbb az ötödik) kötettel. Aki pedig arra kíváncsi, mi lenne a sztori vége, ha megírná, nézze meg a sorozatot. Mindenki a sorozat utolsó évadjait szidja, miközben a könyvben ugyanúgy szétfolyik az egész, és kizárt, hogy a sorozathoz hasonló, kapkodó fércmunka nélkül két köteten belül le lehetne zárni az egészet.

Szemernyi kétségünk se legyen afelől sem, hogy akkora baromságot, hogy Bran legyen a király, csak Martin találhatott ki, ahogy az is biztos, hogy Arya fogja megölni az Éjkirályt. Max. itt-ott lenne némi tupír, meg persze nem másfélperces monológok vinnék előre a történetet, hanem ugyanaz kétszáz oldalban lenne kifejtve, amitől "jobban felépítettnek" tűnne ugyanaz - de így, hogy a film a poénokat már lelőtte, úgyis csak fanyalgás lenne a vége. Jobban is teszi az öreg, ha értelmes dolgot csinál ahelyett, hogy a már régen kudarcra ítélt könyvével bíbelődne.

Hizdahr zo Loraq 2019.06.17. 08:42:30

Szeretném én is felhívni a figyelmet, hogy GRRM-nek nem a sorozat tartalmával, hanem a terjedelmével volt baja, ő 10-12 teljes évadot szeretett volna, nagyjából ugyanezzel a story arc-al, elmondta, az évad közben interjúban.

Amúgy egész biztos vagyok benne, hogy egy szerződéses író fogja befejezni a jegyzeteiből a halála után.

2019.06.17. 09:01:22

@Hizdahr zo Loraq: Vagy kész van/közel kész van, csak letesztelte a sorozattal a reakciókat. Lehet tényleg, hogy a halála után kapjuk meg a befejezést, de az ő tollából, hogy így nem kelljen szembesülnie a kiábrándultsággal. A GOT finálé óta még jobban becsülöm J. K. Rowlingot, hogy így tudta befejezni a nagy hype és nyomás mellett a Harry Pottert.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2019.06.17. 12:32:15

simán kiégett szerintem.
elvállal bármit, csak azt ne kelljen írni.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2019.06.17. 13:49:27

@doggfather: Én is erre tippelek. Plusz addig-addig halogatta a befejezést, hogy tényleg bánja már utólag, hogy az HBO beelőzte, így nem ő aratja le a dicsőséget az ütős lezárásával. És bizonyára az sem esett jól az egójának, hogy egy rakás fanfiction ütősebb lett, mint amit ő megsúgott finálénak az HBO-soknak (ugyanez nyomasztotta egyébként Rowlingot is a Halál ereklyéi írásakor: ráparázott, hogy a rajongók jobb folytatást írtak lelkesedésből, mint amit ő főállásban kitalált).

victor vacendak 2019.06.17. 16:12:14

@-Szűcs Gyula-: Az HBO milyen dicsőséget aratott? Hol volt ütős lezárás? Esetleg negatív reklám is reklám alapon profitálhat az HBO.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2019.06.17. 18:09:27

@victor vacendak: Martinnak lett volna ütős lezárása, ha elkészül időben. Így most kaptunk egy béna lezárást az HBO-tól, Marin befejezése meg nem fogja a fél világot érdekelni, csak a hardcore rajongókat. Ez is fáj gondolom az öregnek, mert többször nyilatkozta, hogy már bánja nagyon a csigatempót.

muv 2019.07.29. 15:31:52

@nemorino: Rowing sem tudta am befejezni. a fonix rendje ota negerekkel irtak a konyveket, meg is latszik peldaul a nyelvezeten (sokkal kifinomultabb.. hehe..)

Frederick2 2020.08.29. 09:45:12

@-Szűcs Gyula-: Bocs az offért, de úgy gondoltam, mint veterán geek-et/nerd-et, érdekelhet a dolog.

Itt egy jó példája annak, amikor valaki nem ismeri a hazai geek szubkultúrát, emiatt súlyosan félreértelmez valamit, és még a politikát is beleviszi. Tudatlanság, rosszindulat.

888.hu/kinyilott-a-pitypang/szent-istvant-es-gizellat-gyalazo-graffitit-fujt-fel-egy-veszpremi-civil-szervezet-4260339/

Születtek rá válaszok. Az utóbbi az én cikkem.

hu-hu.facebook.com/lelekteralapitvany/posts/1592022627627204?__tn__=-R

grafomanpali.blog.hu/2020/08/29/ha_a_hulyeseg_fajna_942
süti beállítások módosítása
Helló