A végén még betyár jó lesz a Magyarországon forgatott Witcher!

2019. július 03. 08:04 - -Szűcs Gyula-

Gémerek, riadó! Kijött egy tonnányi jelenetfotó a Netflix várva várt fantasy sorozatához!

geralt_cover.JPG

A fél világ geek szaksajtója megírta, így mi sem titkolhatjuk tovább: a Netflix közzétett egy csokornyi pompás fotót a magyarországi helyszíneken forgatott fantasy sorozatából, a Witcherből, amelyben Henry Cavill alakítja Geraltot, a rettenthetetlen szörnyvadászt.

A rajongók természetesen máris hajba kaptak és vad találgatásokba kezdtek a hivatalos plakát kapcsán...

the_witcher_netflix.jpg

Azon ugyanis csak egyetlen kard virít Ríviai Geralt hátán, nem kettő, ahogy a videojátékokban! Amire egyébként az az egyik indok, hogy a sorozatverzió a marcona szörnyvadász korai éveit mutatja be, amikor még csak az egyik kardja volt meg, a másik magyarázat szerint pedig a Netflix nem a játékokat, hanem az eredeti regényeket veszi alapul, ahol Geralt a második pengét a lova nyergén tartotta, nem a hátán cipelte.

scenarzystka-wiedzmin-netflix-sapkowski.jpg

Akik a Witcher játékszéria 2007-es megjelenése óta egy göcsörtös fákkal teli, sűrű, sötét varázserdőben éltek (esetleg valami kazamata mélyén, láncra verve raboskodtak), és a játékok mellett a regényeket is kihagyták, azoknak gyorsan összefoglalom a Witcher lényegét! „A lengyelek George R.R. Martinja”, Andrzej Sapkowski a '90-es évek óta építgeti tolkieni igényességgel a saját fantasy világát, ami nem a szokásos angolszász elfes-törpés-orkos szentháromság mentén született meg, hanem inkább a középkori Kelet-Európa keveredik benne a szláv folklórral. Így a Witcher főszereplői nem folyton lakomázgató meg hadakozó, fényes páncélú lovagok és naiv kislányból lett zsarnok sárkányúrnők, hanem sokkal-sokkal eredetibb, egzotikusabb figurák.

the-witcher-3.jpg

A videojátékok főszereplője, Ríviai Geralt például egy hófehér hajú, marcona szörnyavadász, aki egy lenge öltözetű boszorkányokkal és ocsmány szörnyekkel teli, igencsak egyedi világban keveredik mindenféle izgalmas kalandokba. No, ezzel a recepttel robbantott kasszát a regényekből videojátékot kanyarító, lengyel CD Projekt Red, és ért el akkora népszerűséget, hogy tényleg csak idő kérdése volt a Witcher-film vagy -tévésorozat... Kíváncsian várom a végeredményt!

TETSZETT A POSZT? CSATLAKOZZ A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁHOZ, ÍGY SOSEM MARADSZ VIDEÓJÁTÉKOS, TÉVÉSOROZATOS ÉS VICO-FILMES KONTENT NÉLKÜL!

Imádod a fantasy műfaját? Bejön a sword & sorcery zsáner? Kedveled a horrort és a nép babonákból építkező történeteket? Mindenen a Witcher és a képregény? Akkor a Képtelen történetek, másvilági mesék novelláskötet is neked készült! Bátran lapozz bele, és ha tetszett, vedd meg akciós áron a Szellemlovasban!

keptelen_tortenetek_sarlo_kalapacs_boszorkanysag.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6914923634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Helló