Bitang jó trailert kapott a Magyarországon forgatott Witcher!

2019. július 20. 21:32 - -Szűcs Gyula-

Gémerek, sorozatrajongók, Andrzej Sapkowski-fanok, riadó!

the-witcher-netflix-trailer.jpg

A Netflix a hetekkel ezelőtt közzétett Wtcher-jelenetfotók után végre egy előzetest is villantott a magyarországi helyszíneken forgatott fantasy sorozatából, a Witcherből, amelyben Henry Cavill alakítja Geraltot, a rettenthetetlen szörnyvadászt. Íme, elég badass lett:

És hogy miért várja a fél világ ezt a sorozatot? Mert a Trónok harca elképesztő sikere óta megint trendi a fanatsy (nem véletlenül most készül a Witcher a Netflixnél és a harmadkori Gyűrűk Ura az Amazonnál), és mert a a gémer szubkultúra 2007 óta imádja a Witcher-játékokat. A sorozat alapjául szolgáló regényciklust „a lengyelek George R.R. Martinja”, Andrzej Sapkowski építgeti a '90-es évek óta tolkieni igényességgel és szorgalommal (magyarul is kapható már Vaják címmel), és alighanem azért lett ennyire népszerű, mert nem a szokásos angolszász elfes-törpés-orkos szentháromság mentén született meg, hanem inkább a középkori Kelet-Európa keveredett benne a szláv folklórral. Így a Witcher főszereplői nem folyton lakomázgató meg hadakozó, fényes páncélú lovagok és naiv kislányból lett zsarnok sárkányúrnők, hanem sokkal eredetibb és egzotikusabb figurák.

the-witcher-3.jpg

Ríviai Geralt például egy hófehér hajú, marcona szörnyavadász, aki egy lenge öltözetű boszorkányokkal és ocsmány szörnyekkel teli, igencsak egyedi világban keveredik mindenféle izgalmas kalandokba. No, ezzel a recepttel robbantott kasszát a regényekből videojátékot kanyarító, lengyel CD Projekt Red, és ért el akkora népszerűséget, hogy tényleg csak idő kérdése volt a filmes vagy a tévés adaptáció... Kíváncsian várom a végeredményt!

TETSZETT A POSZT? CSATLAKOZZ A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁHOZ, ÍGY SOSEM MARADSZ TÉVÉSOROZATOS, VIDEOJÁTÉKOS ÉS VICO-FILMES KONTENT NÉLKÜL!

Imádod a fantasyt? Bejön a sword & sorcery? Kedveled a horrort és a népi babonákból építkező sztorikat? Mindenen a Witcher és a képregény? Akkor a Képtelen történetek, másvilági mesék novelláskötet is neked készült! Bátran lapozz bele, és ha tetszett, vágtass el érte a Szellemlovasba!

keptelen_tortenetek_sarlo_kalapacs_boszorkanysag.JPG

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr414972738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Helló