10 hihetetlenül jó képregény, amit kötelező megvenned a hétvégén!

2019. október 09. 23:35 - -Szűcs Gyula-

Fantom, Conan, Hellboy, Az országút harcosa: sok-sok jósággal vár az Őszi Börze!

orszagut_harcosa_banner.JPG

Új helyszínen, de a régi, jó hangulatú Börzéket idézve kerül megrendezésre a 42. Képregénybörze a Kingpin kiadó szervezésében. Az időpont október 13. vasárnap, a helyszín pedig a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium (Bp. VII., Városligeti fasor 17-21.). Több tízezer képregény, akciófigurák, poszterek, filmek és minden, ami a képregénnyel kapcsolatos! Ne hagyd ki! Kedvcsinálónak én is összeszedtem 10 képregényt, amit a helyetekben mindenképpen beszereznék!

1. Az Új Bosszú Angyalai: Finálé

A vasárnapi Képregénybörzéhez időzítve jelenik meg az Angyalok első sorozatának befejező kötete. Véget ér Norman Osborn rémuralma, visszatér Amerika Kapitány és végleg eltörlik a regisztrációs törvényt. (Kingpin Kiadó, 160 oldal, 3490 Ft - börzés ár. 3000 Ft)

 

2. Peter Parker Pókember 48.

Kandi Lapok-rajongók, riadó! A retró történeteket közlő Peter Parker Pókemberben a Klónsztorin kívül lesz még két egészen kedves különlegesség is! Egy karácsonyi történet a Fáklyával, és egy elmondatlan történet abból az időből, amikor Pókember hazahozta a Csatavilágról a fekete pókruhát, de még nem tudta, hogy az egy elő szimbióta. És ami éjszaka, amíg Peter aludt, elvitte őt egy körre... (Kingpin Kiadó, 100 oldal, 1900 forint)

 

3. Fekete-Fehér Kockás

Alig tértünk magunkhoz a sokktól, amit a Kockás feltámadása és Rahan újbóli megjelenése okozott, máris itt a Fekete-Fehér Kockás, amiben nem kisebb ikon tár vissza, mint Fantom, a Vándorló Szellem! Az 1991 óta szünetelő Fekete-Fehér Kockás olyan kultikus képregényfigurákat hoz el a régi és új olvasóinak, mint Modesty Blaise, az elragadó angol kalandornő, Canardo felügyelő, az iszákos kacsa, illetve a kifogástalan gentleman, Rip Kirby magánnyomozó Alex Raymond hőse. A sorozatok közt szerepel még Bane Kerac szuperhős-ihletésű képregénye, a Cat Claw és Alfonso Font sci-fi mesterművei, A csillagok fogságában (Prisoner of the Stars), illetve a Tökéletlen jövő meséi (Tales of an Imperfect Future), de nem maradhatott ki Corrigan, a titkos ügynök, vagy a gengszterkorszakban játszódó Spaghetti Brothers sem. A második számtól, Corto Maltese, a tenger szerelmese is megkezdi kalandos utazásait. (Vitanum Kiadó, oldal, 1990 forint - de a Börzén csak 1600!)

 

4. Saga #4

Szülés, szarás, szoptatás, szex, rögtön az első pár oldalon – ezt írtam tavaly a legjobb kortárs, polgárpukkasztó sci-fi képregénysorozatról, a Sagáról, idén pedig azzal folytattam, hogy itt a kultképregény, amiben a cuki, beszélő kisállat mellé heresérves, pucér óriást kapsz az arcodba – és még örülsz is neki! És a bombasikerű űreposz magyar kiadása folytatódik! Brian K. Vaughan, az Y: Az utolsó férfi és a Lost díjnyertes írójának, valamint Fiona Staples, a Mystery Society és a North 40 kritikuskedvenc rajzolójának SAGÁja lélegzetelállító történet egy fiatal családról, amely a helyét keresi az univerzumban. Miközben egy különös új világra látogatnak, és újabb ellenségekkel találkoznak, az újszülött Hazelből totyogó kisgyermek lesz, a szerelemben égő szülők, Marko és Alana pedig igyekeznek nem elveszíteni a talajt a lábuk alól. (Pesti Könyv kiadó, 148 oldal, 4990 forint - de a Börzén csak 4000!)

saga-04-borito.jpg

 

5. Halo Jones

A Halo Jones balladája lebilincselő sci-fi űropera egy hétköznapi nő korántsem hétköznapi életéről. Alan Moore és Ian Gibson klasszikus műve felújított kiadásban, kiszínezve kerül az olvasó elé. Halo Jones a Broncson él, és arról ábrándozik, hogy egy nap kiszabadul innen, és bejárja a galaxist. De egy olyan városban, ahol a legkisebb incidensből is véres zavargás kerekedik, a bevásárlás pedig olyan életveszélyes kaland, amely hosszas tervezést és buddhista kézigránátokat igényel, a szabadságnak komoly ára van. Halo Jones kallódó másodrendű állampolgárból az univerzumot keresztül-kasul bejáró világcsavargóvá válik, az űrhoszteszkedés és a hadsereg embertelenségének végletei között megtapasztalja a társadalmi hierarchia legalját és legtetejét, miközben végig makacsul keresi a szabadulás és a kiteljesedés lehetőségét. (Fumax kiadó, 208 oldal, 5995 forint)

halojones.jpg

 

6. Britannia Kapitány

A Fumax nagyon ráment arra, hogy Alan Moore munkásságát részletesen is megismertesse a hazai olvasóközönséggel. A Watchmen, V mint vérbosszú és a Különleges úriemberek szövetsége ugyanis kollégájával, Alan Davis rajzolóval (X-Men, New Mutants) együtt a képregény műfajának legnagyobbjai közé tartoznak. A Britannia Kapitány mindkettejük számára az egyik első igazán jelentős munka: elbeszélői remekmű, ugyanakkor grafikai értelemben is élvonalbeli alkotás, amely messzemenően kiállta az idő próbáját. A sztori röviden: a titokzatos, nagyhatalmú Merlin átküldi Brian Braddockot, azaz Britannia Kapitányt egy párhuzamos, a teljes pusztulás szélén álló valóságba, ám Braddocknak az alternatív Föld megmentésére irányuló erőfeszítései kudarcba fulladnak. Amikor az ott zajló végzetes események a saját világunkban is elkezdenek megismétlődni, Britannia Kapitány elkerülhetetlen sorsával kénytelen farkasszemet nézni. Miközben az elpusztult párhuzamos univerzumból egy gyilkos, legyőzhetetlennek tűnő szörnyeteg közeledik, a Földön a pusztítás erői egy tébolyult, szinte isteni hatalmú lény alakjában a valóság egészét fenyegetik. A háttérben apokaliptikus sakkjátszma folyik, tétje pedig élet vagy halál, pusztulás vagy megmaradás. Ám még a Sakkjátékos sem készült fel minden eshetőségre… (Fumax kiadó, 216 oldal, 5995 forint)

britkap01.jpg

 

7. Conan-gyűjtemény: Csatatéren született és más történetek

A Conan Kegyetlen Kardja Kettő után a Fumax  újabb kötetben meséli tovább a híres kimmériai barbár krónikáját. Az új kötetben Kurt Busiek író és Greg Ruth rajzoló formabontó újszerűséggel ábrázolják a barbár hős fiatalkorának történetét, elkísérik születésének helyszínétől, a véráztatta kimmériai csatatértől egészen a sorsdöntő venariumi ütközetig, ahol nevet szerzett magának. Ebben az epizódokra tagolt, mégis eposzi ívű történetben az alkotók képességük legjavát nyújtva mutatják be az ifjú Conan korai hódításait – a szónak mind hadászati, mind szerelmi értelmében. Az ezt követő, Cary Nord illusztrálta kalandos, vad történetben a már felnőtt Conant követhetjük, ahogy kalandokat keresve gyilkos vánok ellen harcol, a Fagyóriás lányával találkozik, vagy épp rabszolgasorsra juttatják Hyperborea varázslói. (Fumax kiadó, 336 oldal, 7995 forint)

conangyujt01.jpg 

 

8. Hellboy #8: A pokolban

A teljes Kázmér és Huba-sor megjelentetése után a Vad Virágok Könyvműhely egy nem kevésbé szórakoztató sorozat teljes kiadását vállalta be: a Hellboyt, amelynek az Őszi Börzéhez időzítve jön ki a 8. gyűjteményes kötete, A Pokolban címmel. Miután a Vihar és harag című történetben Hellboy önmagát feláldozva megmentette a világot, meghal és a pokolba kerül, ahol ismerős arcokra és egy trónra lel, ami még mindig rá vár. Mike Mignola újra egy személyben írja és rajzolja a történetet, amelyben úgy ábrázolja a poklot, ahogy előtte senki más, és végre lerántja a leplet Hellboy minden titkáról. A sorozat nyolcadik kötetében az Alászállás, a Pandemónium, a Családi kötelékek, a Halál elefántháton, A három arany ostor, a Halálkártya, a Dr. Hoffman tárgyalása, a Plútó kopói, A spanyol ara és az Akiért a harang szól című történetek kaptak helyet. (Vad Virágok, 288 oldal, 7490 forint - de a Börzén csak 5600!)

hellboy8-00.jpg

 

9. X-O Manowar #2

A Korcsmáros-díjas Tálosi András nem ismer kegyelmet – legalábbis ami a pénztárcánk ellen viselt keresztes hadjáratot illeti. Saját kiadója, a GooBo most már szinte majdnem olyan sűrűn jelenteti meg az újdonságait, mint a hazai képregényes élet piacvezető párosa, a Kingpin és a Fumax! Az X-O Manowar kalandjai ott folytatódnak, ahol az első kötetben véget értek, hogy tanúi lehessünk ahogy a szuperpáncélt birtokló ókori, vad ember szembenéz a rá váró bonyodalmakkal: Miután Aric megszerzi Shanhara szent páncélját, és megszökik a borágok hajójáról, egy számára ismeretlen, új Rómában találja magát. Visszatérését azonban nem csak az űrlények, de a földiek se nézik jó szemmel... (GooBo kiadó, 112 oldal, 3990 forint)

xo_02_borito.jpg

 

10. Az országút harcosa

Ez a 2017-es brit képregény idén jelent meg a Chameleon Comix gondozásában, afféle kárpótlásként, amiért ennyit kell várni a Cafe Postnuclear 2-re. Előzménysztoriként kapcsolódik Ian Livingstone azonos című, a Kaland, Játék, Kockázat sorozatban 1989-ben magyarul is megjelent, nagy sikerű játékkönyvéhez. Az olvasó olyan régi ismerősökkel találkozhat a kötet lapjain, mint a felspécizett Interceptor, a szerelők gyöngye, Gyertyakulcs Pete, és a Pusztulás Kutyái nevű martalóc banda. A magyar kiadás elegáns keménytáblás borítót kapott, és a Freeway Fighter #1-4 füzetek mellett rengeteg érdekességet tartalmaz, Ian Livingstone bevezetőjétől kezdve a vázlatrajzokon át az alternatív borítók galériájáig! (Chameleon Comix, 104 oldal, 4990 Ft – de a Börzén csak 4500!)

TETSZETT A POSZT? CSATLAKOZZ A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁHOZ, ÍGY SOSEM MARADSZ KÉPREGÉNYES, VICO-FILMES ÉS KALAND, JÁTÉK, KOCKÁZATOS KONTENT NÉLKÜL!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6315215336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2019.10.10. 10:14:26

Hát sajnos ennek egy részét tényleg meg kell vennem (vagy legalább recibe elkérni :P) a maradék (Saga, Avengers) is csak azért marad ki, mert az előzmények megvételével/olvasásával sem tartok ott, hogy aktuális legyen.

És, akkor ezen kívül is vannak még izgalmas dolgok:

- Zagor
- Hellblazer
- Scott Snyder több Batman kötete
- Sam és Twitch

És, akkor a számtalan korábbi börzéken/fesztiválokon kihagyott pótolandó cuccról még nem is beszéltünk.

Szóval nem könnyű hobbi ez :(

Thészeusz 2019.10.14. 11:39:09

Hát kimentem megvenni a fekete-fehér Kockást és Az országút harcosát... ennek az lett az eredménye, hogy vettem ezeken kívül még egy Kockást, két Star Warst (az egyiket ingyen kaptam nagylelkűen), egy Corto Maltese-t, egy Triton-expedíciót, meg egy magyar betyárról szólót (sajnos most nem jut eszembe a neve). Igyekeztem céltudatosan nem megállni nézelődni, de nem ment...

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2019.10.14. 12:04:07

@Thészeusz: Köszönjük!
Hát, a hétvégi képregényes események már csak ilyenek... "Minden nap merénylet" - a pénztárcád ellen!
:)
süti beállítások módosítása
Helló