Fosatós horror és fantasy kasza-basza a Playstation új ingyenjátéka [18+]

2019. november 01. 15:20 - -Szűcs Gyula-

Novemberben a Nioh-nak és az Outlast 2-nek örülhetnek a PS Plus-előfizetők

nioh.jpg

Októberben végre meghallgatta imáimat a Sony, és az éves Playstation Plus-előfizetéssel rendelkezők megkapták ingyen a világ legjobb interaktív posztapokaliptikus filmjét, a Last of Ust (no persze azzal a nem titkolt szándékkal, hogy tolják szépen végig, és teljesen csavarodjanak rá, mire jövő májusban kijön az évek óta várt Last of Us 2). Egy ekkora aduász kijátszása után valahol érthető, hogy a novemberi két ingyenjáték nem durran már akkorát: ezúttal a Nioh-t és az Outlast 2-t zsákolhatják be a konzoltulajdonosok.

A Nioh egy 2017-es, dark fantasy kasza-basza, vagyis egy mitikus japán környezetben játszódó akció-RPG a Team Ninja stúdiótól, belekből lakmározó hollókkal, lángoló szemű onikkal, rusnya élőholtakkal, szép varázslónőkkel és egy Ríviai Geraltra feltűnően hasonlító, marcona, páncélos-kardos, fehér hajú főhőssel. és nemcsak a kinézetében, de a hangulatát és a nehézségét tekintve is pont olyan a játék, mintha a Bloodborne-t összegyúrták volna a Witcherrel.

Az Outlast 2 szintén egy 2017-es, véres-belezős játék, de lényegében pont a Nioh ellentéte: harcolni és kaszbolni kell benne a legkevesebbet. Túlélőhorror ez a javából, sátánista szektásokkal, isten háta mögötti kisvárossal, kukoricatáblában kóricáló gyilkossal és foszló húsú, járkáló holtakkal. Vagyis a készítők (az ex-Ubisoft Montreal- és az ex-EA Montreal-dolgozókból verbuvált Red Barrels) ügyesen összegyúrták a Blair Witch, a Cannibal Holocaust, a Devil's Rain és a Stephen King-életmű leghangulatosabb és -fosatósabb elmeit.

outlast_2.jpg

Engem amúgy egyik játék sem mozgatott meg különösebben, de ez legyen az én szegénységi bizonyítványom.

TETSZETT A POSZT? CSATLAKOZZ A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁHOZ, ÍGY SOSEM MARADSZ VIDEOJÁTÉKOS, KÖNYVES ÉS VICO-FILMES KONTENT NÉLKÜL!

Imádod a látványos harcokat? Bejönnek a világvégi, elhagyatott helyszíneken játszódó történetek? Akkor Az országút harcosa képregény pont neked készült! Bátran lapozz bele itt, és ha tetszett, vedd meg a GooBo webshopjában!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4615277860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Helló