Bitangul ütős lett a Magyarországon forgatott Witcher új trailere!

2019. november 02. 07:00 - -Szűcs Gyula-

Ide a +2-es rozsdás bökőt, hogy kultsorozat lesz a kultkönyvek Netflix-adaptációja!

witcher_trailer_henry_cavill.JPG

Minden mainstream híroldal és geek szakporták lehozta a napokban, így mi sem titkolhatjuk tovább: újabb vagány előzetest kapott a magyarországi helyszíneken forgatott Witcher tévésorozat, amelyben a DC-filmek Supermanje, Henry Cavill alakítja Ríviai Geraltot, a rettenthetetlen szörnyvadászt. Nem hiszed? Nézd meg magad!

És hogy miért várja a fél világ ezt a sorozatot? Mert a Trónok harca elképesztő sikere óta megint trendi a fanatsy (nem véletlenül most készül a Witcher a Netflixnél és a harmadkori Gyűrűk Ura az Amazonnál), és mert a a gémer szubkultúra 2007 óta imádja a Witcher-játékokat. A sorozat alapjául szolgáló regényciklust „a lengyel George R. R. Martin”, Andrzej Sapkowski építgeti a '90-es évek óta tolkieni igényességgel és szorgalommal (magyarul is kapható már Vaják címmel), és alighanem azért lett ennyire népszerű, mert nem a szokásos angolszász elfes-törpés-orkos szentháromság mentén született meg, hanem inkább a középkori Kelet-Európa keveredett benne a szláv folklórral. Így a Witcher főszereplői nem folyton lakomázgató meg hadakozó, fényes páncélú lovagok és naiv kislányból lett zsarnok sárkányúrnők, hanem sokkal eredetibb és egzotikusabb figurák.

the-witcher-3.jpg

Ríviai Geralt például egy hófehér hajú, marcona szörnyvadász, aki egy lenge öltözetű boszorkányokkal és ocsmány szörnyekkel teli, igencsak egyedi világban keveredik mindenféle izgalmas kalandokba. No, ezzel a recepttel robbantott kasszát a regényekből videojátékot kanyarító, lengyel CD Projekt Red, és ért el akkora népszerűséget, hogy tényleg csak idő kérdése volt a filmes vagy a tévés adaptáció... Kíváncsian várom a végeredményt - különösen azt a részt, amelyikben Árpa Attila kocsmárost alakít, és gyanús, hogy ezúttal is csúnyán meghal majd!

TETSZETT A POSZT? CSATLAKOZZ A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁHOZ, ÍGY SOSEM MARADSZ TÉVÉSOROZATOS, VIDEOJÁTÉKOS ÉS VICO-FILMES KONTENT NÉLKÜL!

Imádod a fantasyt? Bejön a sword & sorcery? Kedveled a horrort és a népi babonákból építkező sztorikat? Mindenen a Witcher és a képregény? Akkor a Képtelen történetek, másvilági mesék novelláskötet is neked készült! Bátran lapozz bele, és ha tetszett, vágtass el érte a Szellemlovasba!

keptelen_tortenetek_sarlo_kalapacs_boszorkanysag.JPG

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6015278410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kiskutyauto 2019.11.04. 20:29:25

Noshát. A világ nem annyira groteszk és egyedi, mert egy normál félig pogány észak-európai középkori világ. Az ork-elf-töp "szentháromság" sajnos megvan, csak ork helyett, inkább troll van, meg vampírok, de a másik kettő olyannyira, hogy Geralt egyik fő társa egy Zoltán nevű törpe! Az elfek pedig jelen vannak mint lázadó faj, sok szerepük van. Ork nincs, de nem is hiányzik, hiszen helyette vannak borzlamasabb szörnyek és NAGYON sokféle, amiket irt főhősünk... Nem rossz a trailer, de szánalmas, amikor trailer-ekkel etetik az embert és csak várhat. Most még tovább dec 20-ig... Nem is annyira jó a trailer, mert a witcher harcot már látom hogy elég gyengére oldották meg (jó jó tudom, hogy a játékhoz viszonyítok, de akkor is). A két kard kéne, legalább annyira, hogy gyakran lássuk, hogy a másikat a ló oldalán hagyta. Mert mi van ha egy csatában szörnyek is jönnek a ló messze parkol, akkor honnan lesz ezüstkard? És vica verse, egy szörnyirtásba is becsúszhat, egy-egy ember ellenség, aki ellen az acélkard a jó ugyebár. A karddal amúgy van még baj, ahogy látom, de ne legyen igazam, hogy GAGYI... kicsi, nem látszanak a varászlatok rajta... EGy valamirevaló witcher kardja, tele van világító rúnákkal és ami a legfőbb, SOKKAL NAGYOBB... az acélkard bazinagy... az ezüstkard talán kisebb, de itt emberek ellen harcol egy kis nyeszlett. gethes karddal. Mi az a bicska már..? :D Nagyon remélem hogy gyorsan fejleszt rajta, mert az igaz, hogy a játékban folyamatosan fejleszti, cseréli a kardjait és béna karddal kezd, aztán ahogy a fantasy rpg-kben kell, egyre brutálisabb fegyverei vannak. Viszont Canvil nagyon meggyőző, tökéletes a szerepre, sőt azt kell mondjam tán most lesz ezzel az első igazán komoly szerepe, amivel tényleg a színész világsztárok közé lép elő az akciósztárok másodvonalából (de az is lehet hogy csak én láttam kevés filmjét, lényegében a superman sorozatot, más főszerepben nem láttam, azt hiszem)... A witcherek nem marconák, hanem igencsak kifinomult népség, pont ezzel is delejezi a nőket, hogy nagyon vonzó légies, enyhén nőies egyúttal kemény férfias is... Geralt, ha jól tudom a történet során, akárcsak Aragorn, 90 éves kora körül jár. Ehhez képest azért egész jó bőrben vannak ugyebár... sőt... A marconaság, max azt jelentheti, hogy teljes fegyverzetben jár, és borzalmasan kigyúrt... amúgy meg abszolút macho... ahogy a nők sem bírnak neki, ő sem, nagyon bír a felkínálkozó hölgyeknek ellenállni, de ne feledjük egy primitív, nőgyűlölő büdös koszos fogatlan középkori milliőben egy ilyen pali beállít, minden csajszi elcsöppen...

kalbász 2019.11.04. 21:46:28

Kíváncsi vagyok. Mert ha gyula odáig van akkor az mindig bukta.

Bobby Newmark 2019.11.04. 22:57:59

@kiskutyauto: Hát mondjuk pont sugárban hányok az anime stílusú gecinagy tele színes biszbaszokkal kardoktól. És egyébként Witcher 3-ig nem is voltak olyanok.
Továbbá azért valahol érthető, hogy miért nincs nála kettő, bár tényleg nagyon hiányzik: ezt egy embernek el kell játszania. Nem egy kupac pixel, amivel azt csinálsz amit akarsz, vagy szavak papíron, amivel szintén. Hanem Caville tényleg ugrál meg pörög meg hadonászik vele. Egyrészt egy nagyobb karddal nem lenne elég gyors, mert ő tényleg csak egy ember, nem egy mágiával megtolt szuperhős, másrészt meg a második kard egészen biztosan útban lenne a harci koreográfiának.
Szal szerintem engedd el a játékhoz való görcsös ragaszkodást, mert csak negatívumot generál.
süti beállítások módosítása
Helló