Milyen lett volna a Mandalorian '80-as évekbeli sitcomként?

2019. december 05. 12:48 - -Szűcs Gyula-

Fergetegesen vicces! No persze csak annyira, mint a Bír-lak vagy az Egyről a kettőre

80s_mandalorian.png

Idehaza sajnos még nincs senkinek sem Disney+ előfizetése, de persze ez nem jelenti azt, hogy a magyar geekek ne hallottak volna a The Mandalorian tévésorozatról – ha más nem annyit, hogy tele van a Facebook-faluk a legújabb közönségkedvenc Star-Wars-karakterrel, bébi Yodával. A Csillagok háborúja-rajongók világszerte odavannak az új tévésorozatért, melynek a fő indoka az, hogy az alkotók (John Favreau, Taika Waititi, Dave Filoni és még sokan mások) tudatosan az őstrilógia koszos-poros-olajfoltos díszleteihez nyúltak vissza, és ugyanúgy western elemekkel turbóztak fel egy Flash Gordon-szerű space fantasyt, ahogyan azt annak idején George Lucas is tette. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a sorozatformátum miatt a büdzsé sem volt mozifilmes nagyságrendű, így a trükkök bármennyire is látványosak, néhány űrlény mozgása kifejezetten gagyi – vagyis a The Mandalorian minden képkockájában a '80-as évek tévében vetített sci-fijeit idézi.

Csoda, hogy ezek után valaki kapva kapott az alkalmon, és csinált egy olyan intrót, mintha Mando és a bébi Yoda űrkalandjai egy mulatságos sitcom lenne egy kelekótya családdal? Íme a FAKE VHS Collection munkája, karcos képekkel, oldszkúl feliratokkal és a kötelező szaxofonszólóval:

A videóban egyébként a You Can Count on Me című nóta hallható Greg Evigantól – nem véletlenül! Ez volt ugyanis a főcímdala a My Two Dads című sitcomnak, ami 1987 és 1990 között futott az NBC-n, és a főszereplője az a Staci Keanan volt, akit mi, magyar nézők is ismerhetünk, hiszen ő volt Dana Foster 1991 és 1998 között az Egyről a kettőre című, idehaza is nagy sikerrel vetített sitcomban. Sci-fi rajongóknak egyébként a My Tw Dads egyik apukája is ismerős lehet: Paul Reiser volt a szemét Burke A bolygó neve: Halál-ban! (via Roboraptor)

TETSZETT A POSZT? CSATLAKOZZ A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁHOZ, ÍGY SOSEM MARADSZ STAR WARSOS, VIDEOJÁTÉKOS ÉS VICO-FILMES KONTENT NÉLKÜL!

Imádod az izgalmas sci-fi kalandokat? Mindened a retró? Akkor Az országút harcosa képregény pont neked készült! Bátran lapozz bele itt, és ha tetszett, vedd meg a GooBo webshopjában!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3215339408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Helló