10 pompás képregény, amit meg kell venned idén karácsonyra – magadnak!

2019. december 13. 07:11 - -Szűcs Gyula-

Megint van Rahan a Kockásban, itt az új Lencsilány, a Zorro 2 és a Sandman 2 is!

lencsilany.jpg

Idén is lesz karácsony előtti képregényvásár: a kiadók, szerzők, és a Magyar Képregény Szövetség szeretettel vár mindenkit december 15-én, vasárnap 10 és 16 óra között a Lurdy-házban megrendezésre kerülő Hungarocomixon! A Nerdblogon pedig már immáron hagyományosan összeszedtünk 10 olyan képregényt, amit a Hungarón akciós áron lehet majd megvenni, és amivel nyugodtan meglepheti mindenki magát vagy valaki mást karácsonykor, garantáltan nem fog az illető csalódni!

hungarocomix_2019_logo.jpg

1. Sandman – Az álmok fejedelme gyűjtemény 2.

Amikor a Fumax tavaly megjelentette a Halált, szinte biztos voltam benne, hogy ez lesz a csali, a bevezető termék a teljes magyar nyelvű Sandman sorozathoz, ami nem fog félbe szakadni úgy, mint a Carthapilusnál – és tessék, igazam lett, itt a második kötet kötet, ami a Sandman 21-39. számát tartalmazza. Neil Gaiman nagy klasszikusában Álom útja a Pokolba vezet, hogy jóvátegye egy ősi vétkét, azonban nem várt bonyodalmakba fut, amikor megtudja: Lucifer kiengedte kezéből uradalmának irányítását. Egy ősrégi, misztikus kulcs gazdát cserél, és a következmények szökőárként zúdulnak a valóságra: élőkére, holtakéra és istenekére, a látható és a láthatatlan világokra. Majd betekintést nyerünk abba, hogy a történelem során miként érintette meg az Álomúr híres vagy éppen ismeretlen emberek életét. Egy teljesen hétköznapi lakóház nem éppen hétköznapi lakói küldetésre indulnak, hogy megmentsenek egy barátot – és utazásuk a korántsem gyermekeknek szóló mesék, a mágia és a hétköznapi ésszel elképzelhetetlen veszélyek világába vezeti őket. Az események végkifejletéhez az Álmok Fejedelmének is lesz egy-két szava… (Fumax kiadó, 528 oldal, 11 995 Ft)

sandman2.jpg

 

2. Locke & Key #3: Kulcs a zárját

Joe Hillt aligha kell bemutatni a horrorrajongóknak: ő a műfaj királyának, Stephen Kingnek a fia, aki ma már saját jogán is elismert bestseller szerző. Ezt leginkább a kultikus képregénysorozatának, a Locke & Key-nek köszönheti, aminek már a második luxuskiadású kötetét vehetjük kézbe a Fumax jóvoltából! A történet olyan, mintha Stephen King és H.P. Lovecraft együtt írták volna: a Locke család egy iszonyatos tragédia után kénytelen hazaköltözni felmenőik ősi birtokára a massachusettsi Lovecraftba. Az ódon Kulcsházban egy sötét lény bukkant fel, és halálos játszmába kezdett a Locke család ellen – ezt mesélte el az előző két, vaskos kötet. Csakhogy a játszma még messze nem ért véget, a legyőzöttnek hitt démon pedig nyerésre áll. Kinsey és Tyler közben versenyt fut az idővel: igyekeznek feltárni Kulcsház véráztatta múltját, hogy egyszer és mindenkorra megtörjék a családon ülő átkot. A Fekete Kapun túl ugyanis sűrűsödik a sötétség, és arra készül, hogy minden létezőt elnyeljen... (Fumax kiadó, 320 oldal, 8495 Ft)

lockekey2.jpg

 

3. Kázmér és Huba felfedezése

Mikor már azt hittük, a Vad Virágok lefordította nekünk az összes Kázmér és Huba képsort, idén karácsonyra a kiadó meglepett bennünket egy pompás új kiadvánnyal, ami a Kázmér és Huba felfedezése címet viseli. A kötet Bill Watterson személyes beszámolója egy mélyinterjú, és az eredeti képsorokhoz fűzött kommentárok segítségével arról, hogyan jött létre Kázmér és Huba csodája. A könyv széles válogatást tartalmaz a Kázmér és Huba képsorok eredeti rajzaiból, Watterson korai munkáiból, festményeiből, illetve az őt inspiráló képregényekből is. (Vad Virágok Kiadó, 160 oldal, 4990 forint)

kazmer_es_huba_felfedezese.jpg

 

4. Kockás 2019. Téli különszám

A Kockás Rahan nélkül olyan, mint a kávé Completta nélkül vagy a Dallas Bobby nélkül! Jól tudta ezt a gyerekkorunk kedvenc képregényantológiáját 2017-ben feltámasztó Vitanum kiadó is, ezért a tűzhajú ősember kalandjait ha nem is minden magazinba, de azért a különszámokba igyekszik belerakni. Reméljük, venni fogják annyian a régi-új Kockást, hogy idővel a Kogant, Dr. Justicét és Taraót (aki amúgy Rahan fia!!!) hiányolók is megkaphassák a magukét... Mármint egy újabb pompás különszámban, úgy értem! (Vitanum Kiadó, 68 oldal, 1990 forint)

kockas_kulonszam.jpg

 

5. Seuso mozaik

Igazi all star képregényes csapat állt össze az év meglepetésképregényéhez: Gyöngy Balázs ötlete nyomán olyan magyar nagyágyúk készítettek történelmi korokon átívelő, kalandos történeteket a Hungarocomixhoz időzítve, mint Sarlós Endre, Sváb József, Szendrei Tibor és Tebeli "Brazil" Szabolcs! A Seuso mozaik egy korszako­kon átívelő képregény, mely a ké­­­ső római kori Pannóniától, a ki­egyezés utáni békeéveken és a Waffen-SS „Tavaszi ébredés” had­műveletén át egészen a gu­lyás­kommunizmus langy­­me­le­gé­ig tart, megfűszerezve a Magyar Néphadsereg prominens képvise­lő­inek vetélkedésével a szov­­jet titkosszolgálatokkal. A fordulatos sztoriért Kiss Ferenc, a színekért Pilcz Roland felelt. (Vitanum Kiadó, 64 oldal, 5980 Ft)

seusoborito.jpg

 

6. Zorro #2

A tavalyi év legfontosabb hazai vonatkozású képregényes híre egyértelműen az volt, hogy magyar képregényesek folytatták gyerekkorunk kedvenc kackiás bajszú hősének, Don Diego de la Vegának a kalandjait, akinek a sorsáért 20 évvel ezelőtt minden gyerek együtt izgult hétről hétre a tévé előtt ülve, a szép emlékű családi Disney-mozidélutánok idején! A fekete-fehér fumettikben és most már színes Valiant-képregényekben utazó GooBo vezetője, Tálosi „Spuri” András ugyanis megegyezett a Zorro Productionnel abban, hogy egy saját gyártású sorozat keretében adhasson ki Zorro képregényt! A keretszerződést lázas készülődés követte, most pedig már itt is van az első füzet a maszkos Don Diego legújabb kalandjaival, amit maga a kiadóvezető írt! A rajzokat pedig Vári Tamás szállította, a színekért Vadas Máté felelt. Most már Zorro-kritika is lesz valamikor a Nerdblogon! Tényleg!! Néma Bernardo legyek, ha nem!!! (GooBo kaidó, 32 oldal, 1500 Ft)

nemethgyzorro.jpg

 

7. Dragonero #7: A rabszolgakereskedő

Spuri nem ismer kegyelmet – legalábbis ami a pénztárcánk ellen viselt keresztes hadjáratot illeti. Olyan tempóban jelenteti meg az újdonságait, mint a hazai képregényes élet ászai, a Kingpin, a Fumax és a Vad Virágok! Ian, a kényszerből lett sárkányvérű hős keresztbe-kasul bejár egy részletesen kidolgozott, varázslatos fantasy világot, amit ugyan az olasz szerzők a Gyűrűk Ura és a Warcraft nyomdokain dolgoztak ki, de a megszokott sablonok ellenére végig szórakoztató tud lenni a képregényük. A rajzok nagyon hangulatosan elevenítik meg azt a fajta '80-as években divatos, vagány és letisztult high fantasy stílust, ami a Kaland, Játék, Kockázat-kötetek illusztrációit vagy az AD&D szabálykönyvek borítóképeit jellemezte. Vagyis ahol minden daliás harcos mesteri vívó, minden ork nagydarab bumburnyák, és minden bölcs varázslónak bokáig érő, hosszú szakálla és kacatokkal telezsúfolt mágustornya van! Akik tehát a '90-es években hozzám hasonlóan rongyosra olvasták a Valhalla- és a Cherubion kiadók fantasy regényeit, a Dragonero eddigi köteteit is mindenképp szerezzék be! (GooBo kiadó, 288 oldal, 4500 Ft)

dn07_cover.jpg

 

8. Piszkos Fred közbelép Fülig Jimmy őszinte sajnálatára

Egy ideje már nem kaptunk új Rejtő-Korcsmáros képregényt a Képes Kiadótól, a régi klasszikus képsorok ugyanis olyan gyatra minőségben maradtak fenn az utókornak, hogy a felújításával és színezésével még Garisa H. Zsolt és Varga „Zerge” Zoltán jól összeszokott párosa is vért izzad. De most végre itt van Rejtő egyik halhatatlan klasszikusa, amiben a Pacific Ocean Trust vezérigazgatójának unatkozó milliárdos fia egy expedícióval nekivág a Csendes-óceánnak. Hősünket régi ismerősünk, Fülig Jimmy segíti, aki most már fregattfőhadnagyi rangban áll a válogatott legénység élére. De közbelép Piszkos Fred, aki a Na, mi újság, Wagner Úr nevű hajón követi a milliomos hajóját, és csak kavarja, kavarja a málnaszőrt… (Képes Kiadó, 104 oldal, 3999 Ft)

piszkos_fred.jpg

 

9. Lencsilány

Nerdblogos és Port.hus kollégám, Lakatos István kultképregénye eredetileg 2010-ben jelent meg, és elég régóta hiánycikknek számít a hazai piacon. Mivel már egyáltalán nem kapható kereskedelmi forgalomban, Dagobert bácsi páncéltermének vagyonával felérő összegekért cserél gazdát az a néhány példány, ami hébe-hóba felbukkan az online piactereken. Az új kiadás tehát egy régi, nagy adósságot törleszt – de azok se szomorodjanak most el, akik tavaly óta várják Istvántól a Lencsilány 2-t, mert ez most amolyan Lencsilány 1,5 lesz! Egy B5-ös méretű, 58-ról 96 oldalra kibővített luxuskiadás, sok-sok extrával: többek között István idei Inktoberre készített rajzaival, és persze sok egyéb nyalánksággal. (Szépirodalmi Figyelő, 96 oldal, 4990 Ft)

 

10. Az országút harcosa

Ez a 2017-es brit képregény idén jelent meg a Chameleon Comix gondozásában, afféle kárpótlásként, amiért ennyit kell várni a Cafe Postnuclear 2-re. Előzménysztoriként kapcsolódik Ian Livingstone azonos című, a Kaland, Játék, Kockázat sorozatban 1989-ben magyarul is megjelent, nagy sikerű játékkönyvéhez. Az olvasó olyan régi ismerősökkel találkozhat a kötet lapjain, mint a felspécizett Interceptor, a szerelők gyöngye, Gyertyakulcs Pete, és a Pusztulás Kutyái nevű martalóc banda. A magyar kiadás elegáns keménytáblás borítót kapott, és a Freeway Fighter #1-4 füzetek mellett rengeteg érdekességet tartalmaz, Ian Livingstone bevezetőjétől kezdve a vázlatrajzokon át az alternatív borítók galériájáig! (Chameleon Comix, 104 oldal, 4990 Ft – de a Hungarocomixon csak 4500!)

 

Hungarocomix 2019

Időpont: 2019. december 15., vasárnap, 10-16 óra
Helyszín: Lurdy Rendezvényközpont, 1097 Budapest Könyves Kálmán krt. 12-14 (a Lurdy Házon belül)
Belépő: felnőtteknek 500 forint, 10 év alattiaknak ingyenes!

hc_poszter.jpg

TETSZETT A POSZT? CSATLAKOZZ A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁHOZ, ÍGY SOSEM MARADSZ KÉPREGÉNYES, VICO-FILMES ÉS STAR WARSOS KONTENT NÉLKÜL!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3115350340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

humorpalanta 2019.12.15. 15:45:52

Jó fiú voltam, úgyhogy megvettem a Firefly gyűjteményt :))
süti beállítások módosítása
Helló