Terence Hill 80, az Alien 40, így karácsonyoztunk 25 éve a panelban

2020. január 02. 15:00 - -Szűcs Gyula-

A videojátékban menőző Keanutól a feltámasztott Kreténig: Best Of Nerdblog 2019!

3kzawt.gif

Most, hogy elmúlt Szilveszter és Újév napja, én pedig a konfettimaradékok és felborult pezsgősüvegek között elbotorkáltam a számítógépemig, átbogarásztam a 2019-es Nerdblog-posztjaimat, hogy összeállíthassak a legolvasottabb anyagokból egy TOP10-es listát. Az első helyezett nem volt kérdéses, mivel elég nagyot ment az Index-címlapon karácsonykor, és a retró Facebook-csoportokban is lelkesen megosztották – a többi 9 helyezett esetében viszont néha eléggé vakartam a fejem, hogy ezt a posztot vajon miért kapta fel ennyire a net népe... Félre értés ne essék, nagyon-nagyon örülök, hogy ilyen lelkes olvasótábora van a lassan 10 éves Nerdblognak (nemrég csatlakozott az 1111. lájkoló, üdv a fedélzeten!) De például az exkluzív londoni Fighting Fantasy Fest-beszámoIómról, ahol sikerült saját fotót is készítenem Steve Jacksonról és Ian Livingstone-ról (így nem másokét kell végre használnom folyton a posztjaimban), azt gondoltam, nagyobbat fog szólni... Persze ez itt most nem a panaszkodás helye, hanem az örömünnepé!

Köszönöm minden kedves olvasómnak az egész éves figyelmet! Boldog új évet (vagy ahogy Hofi mondta anno: Boldog ulj)! 2020-ban még több, még izgalmasabb nerd kontenttel várlak benneteket!

És tervezek egy retró/geek témájú „Nerdblog-könyvet” is az új esztendő első felére, de erről majd inkább később. Most lássuk a 2019-es toplistát!

10. Nem fogod elhinni, mihez nyúltuk le 1980-ban a Star Warst! 8628-an voltatok kíváncsiak arra, miféle svindlit rejt a szándékosan bulváros, clickbait cím. Nos, egy bizarr Kádár-kori 1980-as közlekedési oktatófilmet! Az Ami rajtunk múlik című gyöngyszemet az Országos Közlekedésbiztonsági Tanács készítette, és arra figyelmeztették benne a legvidámabb barakk műbőr autóstáskás gépkocsivezetőit, hogy a játszóterek, villamosok és lovaskocsik mellett kéretik nem csutkagázzal száguldozni a kerek lámpás Zsigulival. Mindezt a Csillagok háborúja jól ismert taktusaival kísérve!

 

9. Na EZÉRT nem halad George R. R. Martin a Trónok harca 6. kötetével! 8882 Game of Thrones-fant érdekelt ez a nyári hír, hiszen ugye a jó Martin évek óta amiatt siránkozik, milyen rossz, hogy az HBO beelőzte a (sohanapján elkészülő) könyveit, pedig ő most már aztán tényleg összeszedi magát, és megírja A tűz és jég dala-ciklus hatodik kötetét. Elvonul a kis hétvégi házába, magára zárja az ajtót, nem néz meccseket, nem haknizik a geek conokon, nem pletykálgat a blogján a készülő spin off tévésorozatokról, csak és kizárólag a kopott, öreg, internetkapcsolat nélküli laptopján pötyögi a Winds of Wintert! Aztán persze az E3-on bombaként robbant a hír, hogy Martin semmi ilyesmit nem csinál, mivel ő áll az Elden Ring című videojáték mögött, amit a Dark Souls atyja készít...

gettyimages-452733374.jpg

Fotó: Joe Scarnici / Stringer / Getty Images for Playboy / Port.hu

 

8. Impozáns Dűne-játék készül, online kószálhatsz majd az Arrakison! 10307 Frank Herbert-rajongót hozott lázba tavaly februárban a hír, miszerint a norvég Funcom a Conan Exiles után egy Dűne MMORPG-t készít a Legendary Pictures filmstúdió áldásával, a 2020-ra beharangozott, Magyarországon forgatott Dűne-film mellé. Sajnos erről a grandiózus projektről azóta sincs semmi hír...

dune.jpg

 

7. Döntsük el végre! A Pepsi a jobb vagy a Coca Cola? Bár a 11365 olvasóból végül csak 2152 szavazott, a Coca Cola kiütéssel nyert. A poszt egyébként a 2000-es mezőtúri Rockfesztiválról szólt, ahová '90-es évekből megmaradt Pepsi Sziget-karszalag volt a belépő (ekkoriban a Rockfesztivál szervezője a Wanted magazin és a Sziget voltak), viszont a Tankcsapda-koncert napján egy böhömnagy Coca Cola-kamion gördült be a fesztiválterületre, ahol egy kis trükkel egész nap lehetett ingyen vedelni a jéghideg Coke-ot...

 

6. Legendás alkotások legendás vége: Csubi miért nem kapott medált? A kínzó kérdésre 12366 Star Wars-rajongó kereste a választ a Nerdblogon (SPOILER: a Skywalker korában végül Csubakkának is lett medálja). A poszt a Klubrádión 2018 szilveszterén leadott, maratoni Galaxis kalauz-adás kivonata volt, amiben Tímár Ági, Lay Viki és jómagam szilveszteri és újévi filmekről valamint moziklasszikusok és kultsorozatok jó és rossz befejezéséről beszélgettünk. Az adás egyébként olyan népszerű volt, hogy a Klubrádió 2019 szilveszterén is leadta!

 

5. Alien május elseje! Tavaly volt 40 éves Ridley Scott kultikus sci-fi horrorja, A nyolcadik utas, a Halál. Az évforduló alkalmából a Fox stúdió és az IGN geekmagazin egy hat kisfilmből álló websorozatot publikált heti bontásban, én pedig egy nagy posztba gyűjtöttem őket, minikritikákkal kísérve. 13026 Alien-rajongó volt kíváncsi rá, áldassék a nevük!

alien.png

 

4. BRÉKING!!! A Hahota és a Kockás után a Kretén is feltámadt! 13130 olvasót hozott lázba, amikor októberben elsőként adtam hírül a hazai sajtóban: 10 év szünet után visszatér a '90-es évek emblematikus viccújsága. Sajnos más print magazinok már nem voltak ilyen szerencsések tavaly: megszűnt a nyomtatott Guru és a Gamestar újság jövője is erősen kérdéses...

 

3. 80 éves lett a legjóképűbb vadnyugati csirkefogó, Terence Hill! 16513 lelkes Mario Girotti-rajongó olvasta el március 29-én a sztárról írt születésnapi portrécikkemet, amiből többek között az is kiderült, hogy majdnem Terence Hill lett Rambo, egy Bond-lány melegnek hitte és a véletlen sodorta Bud Spencer mellé. Na de miért imádják ennyire a magyarok Terence Hillt és Bud Spencert? Miért ragad ott a tévé előtt mindenki, ha felcsendül Különben dühbe jövünk betétdalaHogyan lett Bud Spencer és Terence Hill mocskos-véres westernhősből vidám, verekedős vigéc? Ennek próbáltunk utánajárni anno a hazai popzenei és filmes újságírás középcsatár-fenegyerekével, Csepelyi Adriennel a Popfilter legnépszerűbb adásában:

 

2. Keanu Reeves már megint csúcsra járatja a menőséget! 17540 olvasó kattintott erre a posztra, ami igazából nem volt más, mint a 2020 áprilisára várt Cyberpunk 2077 videojáték új trailere. Na de micsoda trailer volt ez! 

 

1. Ilyen volt a karácsony 1988 és 1998 között a lakótelepi panelban. Egészen hihetetlen, hogy 64710 nosztalgiázó olvasta el a december 26-án kiélesített visszaemlékezésemet a régi karácsonyaimról – és a posztot még most is megosztják az emberek a Facebook retrócsoportjaiban! Tagadhatatlan, hogy a régi, panel lakótelepi karácsonyozásoknak volt egy sajátos hangulata, és hatalmas élmény volt a rég áhított, aprócska Lego-készleteket bontogatni anno az üvegezett ajtós-szőnyegpadlós-Orion tévés-padlóvázás lakásokban. Igencsak szívmelengető érzés volt nézegetni a régi családi fotókat. Mivel sokan hiányoltátok, hogy miért csak én és a húgom látszunk a képeken, miért nem látható anyukám '91-ben kapott jénai tálja vagy apu Denim márkájú borotválkozó szettje, idén karácsonykor mindenképp lesz folytatás, még több Matchbox-autóval, Centrum-szatyorral, Junoszty tévével és lengyel piaci Adidas melegítővel!

TETSZETT A POSZT? CSATLAKOZZ A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁHOZ, ÍGY SOSEM MARADSZ KÉPREGÉNYES, RETRÓ AKCIÓFIGURÁS ÉS VICO FILMES KONTENT NÉLKÜL!

    Régen minden jobb volt? Mindened a retró? Imádtad anno a Kaland, Káték, Kockázat-könyveket? Akkor Az országút harcosa képregény is pont neked szól! Bátran lapozz bele, és ha tetszett, rendeld meg a GooBoo webshopjából!

    komment

    A bejegyzés trackback címe:

    https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr2515371666

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása
    Helló