Tényleg jó lett volna a Blade Runner-hangulatú Star Wars-sorozat?

2020. január 31. 23:00 - -Szűcs Gyula-

A 400 részesre tervezett Star Wars: Underworldben az időutazó űrmaffiózók meg akarták ölni Darth Vadert – de Lucas és a Disney hallani sem akart róla!

star_wars_blade_runner.JPG

UPDATE: Időközben a Ziro.hu és a Játékok a Polcról blog szerzői is felhívták a figyelmemet, hogy a lenti videó szinte biztos, hogy nem egy hivatalos Lucasfilm-produkció volt annak idején, azaz nem tekinthető a Star Wars: Underworld werkfilmjének, inkább csak egy fanfilmnek, amit egy egykori Lucasfilm-alkalmazott készített a csapatával a saját szakállára... 

Igen izgalmas Star Wars-téma robbantotta fel a napokban a fél internetet: a • holonet • YouTube-csatorna közzétett egy régi videót, amelyen a Lucasfilmnek bedolgozó Stargate Studios épp tesztfelvételt készít egy Blade Runner-hangulatú, élőszereplős Star Wars-tévésorozathoz. Ez a projekt annak idején Star Wars: Underworld munkacímen futott, és a 66-os parancs utáni időket mutatta volna be, vagyis A Sith-ek bosszúja és a Csillagok háborúja közti időszakot, amikor kiépül az elnyomó Galaktikus Birodalom, de közben a bolygóméretű nagyvárosokban virágzik a korrupció és a szervezett bűnözés, sőt, már mocorognak a Lázadók is!

Az izgalmas Szárnyas fejvadász-hangulatú tévésorozat a hasonló tematika mentén megálmodott 1313 című videojátékkal kiegészülve mutatta volna be a Star Wars alvilágát. A produkció atyja Rick McCallum volt, akiről tudni kell, hogy 1985 óta Lucas egyik legnagyobb cimborája, producerként ő hozta tető alá többek között az őstrilógia '90-es évekbeli felújított változatát és az előzménytrilógiát, de Az ifjú Indiana Jones kalandjai fölött is ő bábáskodott - de még ekkora lobbierővel sem tudta elintézni Lucasnál az élőszereplős Csillagok háborúja krimisorozatot, pedig 2005 óta ostromolta az ötleteivel. McCallum úgy írta le a 400 epizódosra tervezett, részenként 50 perces szériát, mint a Keresztapa, a Szárnyas fejvadász és A birodalom visszavág izgalmas keveréke: a történet a Császár trónbolygóján, a Régi Köztársaság egykori központjában, a Coruscanton játszódott volna, ahol a rohamosztagos járőrök árnyékában számtalan kisebb-nagyobb jelentőségű alvilági figura marakodott egymással azon, kié a drogkereskedelem, a prostitúció és az információkkal való seftelés fölötti felügyelet.

Állítólag a Star Wars alvilági alakjait bemutató sorozatban lett volna időutazás is, amely során valami gazfickó megölte volna Darth Vadert!!!

A fenti werkvideót 2010-ben készítette a Stargate Studios, amelynek a munkatársai nem mellesleg olyan produkciókon dolgoztak VFX-mágusként, mint a Doctor Who és a Walking Dead. Az erődemonstrációnak szánt összeállításukban azt is megmutatják, hogyan készült a videójuk: a Virtual Backlot Live technológiával, zöld háttér előtt felvett jelenetet a rendező a saját monitorján már úgy tudta követni, hogy a szereplők egy Blade Runner-szerű, nagyvárosi környezetben mozogtak (ezt fejlesztette aztán tovább a The Mandalorian stábja a úgy, hogy a digitális hátteret már a forgatáson a szereplők mögé vetítik, megkönnyítve a színészeknek a sci-fi környezettel és a szerepükkel való azonosulást)! A 400 részesre tervezett Star Wars-sorozathoz annak idején 100 epizódnyi részletesen kidolgozott forgatókönyv is készült, de George Lucas mindvégig berzenkedett a dologtól (alighanem az 1978-as tévéfilm, a Star Wars Holiday Special óriási blamája miatt), a Disney pedig a Lucasfilm 2012-es felvásárlása után sajnos teljesen elsorvasztotta az Underworld-projektet, a 1313 videojátékkal együtt. (via Geektyrant)

TETSZETT A POSZT? CSATLAKOZZ A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁHOZ, ÍGY SOSEM MARADSZ STAR WARSOS, VIDEOJÁTÉKOS ÉS VICO-FILMES KONTENT NÉLKÜL!

Imádod az izgalmas sci-fi kalandokat? Mindened a retró? Akkor Az országút harcosa képregény pont neked készült! Bátran lapozz bele itt, és ha tetszett, vedd meg a GooBo webshopjában!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8515449870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dan da Man 2020.02.02. 23:54:15

Pedig ez tényleg odabaszott volna.

De sajnos nagy a gyávaság a Star Wars környékén.

És ez részint Lucas hibája is, mert a második trilógiával rossz irányba indult. Ezért inkább biztosra mennek most is. A Rogue One bevállalós volt. És működött is. De a zárórésze az utolsó trilógiának irtózatos giccs lett. (Ez nyilván privát vélemény.)

Remélhetőleg ezzel lezártak egy korszakot, és mernek ilyen irányokba is nyitni, mint ez lett volna.

Kit Fisto 2021.06.06. 21:49:22

Ez unalmas. Majdnem beauldtam rajta.
süti beállítások módosítása
Helló