Ingyen a tiéd a legjobb Indiana Jones-stílusú játék, az Uncharted 4!

2020. április 12. 18:22 - -Szűcs Gyula-

Persze csak az húzhatja be így, aki éves Playstation Plus-előfizetéssel rendelkezik!

uncharted_4.jpg

Mióta lett egy Playstationöm, és elkezdtem a képregényes- és retró posztok mellett videojátékokról is írni itt a Nerdblogon, többször is nyavalyogtam miatta, hogy ha a Sony igazán jófej lenne, és még több PS-fant szeretne sorai közt tudni, akkor odaadná ingyen az egyéves PS Plus-előfizetésben a Last of Ust és az Unchartedot. Minden kívánságom így teljesüljön! Tavaly októberben minden idők legjobb posztapokaliptikus horrorjátékát kapták meg az előfizetők, januárban pedig újévi meglepetésként a The Nathan Drake Collection vált elérhetővé a klubtagoknak. A Sony pedig most, hogy a koronavírus miatti kijárási szigorítások és a karantén miatt tömegek kénytelenek elütni az időt valamivel a négy fal között, kimondottan jófejek voltak: a pompás Shadow of The Colossus után most az Uncharted 4-et  adják oda havi játéknak!

Emlékszem, a 2015-ös E3 idején jött ki az alábbi gameplay videó, amiben a franchise főszereplője, Nathan Drake és az öregecskedő sidekickje, Sully az aktuális kincs utáni világ körüli hajsza során egy egzotikus tengerparti városban keveredett összetűzésbe néhány rosszarcúval. Ordító kalandfilmes klisé minden egyes eleme - no de ahogyan ezt erődemosntrációként bemutatták az E3-on, hát az szó szerint újradefiniálta számomra a '90-es években divatos "interaktív film" fogalmát! Azok a járműves üldözési jelenetek! Azok a lövöldözések! Azok az ide-oda guruló ananászok! Azok a tárazás közben elsütött poénok! Még most, 5 évvel később is tátott szájjal bámulom végig a videót, és a végén azonnal kedvem támad leülni a Playstation elé!

Na de ki is ez a Nathan Drake? Ugyanolyan hírhedt kalandor és kincsvadász, mint Indiana Jones és Lara Croft (nem mellesleg a híres brit kalóz, Sir Francis Drake leszármazottja!), aki mostanra sokkal menőbb lett, mint két kollégája együttvéve! A Nauthy Dog húzócímében ugyanis nemcsak hogy szerethetőek a karakterek karakterek, ütősek a párbeszédek és lélegzetelállítóak az egyes helyszínek, maximális fordulatszámon pörög az akció, együtt nevetünk, sírunk és persze sodródunk bele az elképesztő kalandokba főhőssel – nem csoda, hogy hamarosan film is lesz belőle, Tom Hollanddal a fiatal Nathan Drake szerepében!

Ja, a másik ingyenes játék áprilisban a DiRT Rally 2.0, ha valakit érdekel...

Korábbi konzolos játékkritikáim itt a Nerdblogon:

TETSZETT A POSZT? LÁJKOLD ÉS KÖVESD A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁT, ÍGY SOSEM MARADSZ VIDEÓJÁTÉKOS, INDIANA JONESOS ÉS KÉPREGÉNYES KONTENT NÉLKÜL!

Mindened a kaland és a játék? Imádtad a Kaland, Játék, Kockázat-könyveket a '90-es években? Akkor az Allansia bérgyilkosai pont neked készült! Rendeld házhoz még ma a magyar kiadást!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr2315608276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kofolafan 2020.04.13. 16:56:36

Négy éve van a családban Playstation, mindenki imádja Nathan Drake-et!

ComLo 2020.04.14. 02:30:13

Vitatkoznék szerintem a 2. rész a legjobb :-D . És el kell ismerni mindegyik zseniális játék, én pont a 4. részt játszva azt vettem észre magamon, hogy maga a játék baromira irritál. Tök irreális platformmászóka, egyszerű puzzle, fedezék mögé bujsz és lemászárolsz egy hadsereget. És ez van végtelenítve. Viszont maga a story és a karakterek annyira jók, hogy már azért megéri végigjátszani.

A dolog másik része, amin pont a napokban gondolkoztam, vajon miért nem lépi meg a Sony, hogy vagy a Playstation Plus-t tegye ingyenessé, vagy csak simán mondjuk hozzávágjanak minden PS accounthoza egy-egy senki álltal nem vásárolt régi játékot a karantén idejére. Reklámnak baromi jó, és talán még a hardware eladásokat is meg lehet dobni vele generációváltás előtt.

Fellegjáró Marci 2020.04.14. 08:22:09

@ComLo: Szintén zenész! Oké lejön a vászonról ez a játék, de akkor is a 2. a legjobb! Pontosan nekem is ez volt a bajom a 4. résszel!
süti beállítások módosítása
Helló