Félelmetesen jó előzetes jött ki az HBO új Lovecraft-sorozatához!

2020. május 03. 12:03 - -Szűcs Gyula-

J.J. Abrams és a Tűnj el! rendezője adaptálta tévére a Lovecraft Country című regényt

lovecraft.jpg

Végre befutott a hivatalos trailer az HBO Max új zászlóshajójának szánt tévésorozathoz, a Lovecraft Country-hoz. A széria elkészítésének híre szinte napra pontosan 3 éve, 2017 májusában röppent fel először, csak akkor még valószínűleg lefoglalták a vezető producer J.J. Abramst a Westworld, no meg persze az új Star Wars-trilógia munkálatai. De most végre kész a sorozat, amibe társproducerként beszállt Jordan Peele, a Tűnj el! című kulthorror rendezője is. Íme egy kis kedvcsináló hozzá:

Az erősen Lovecraft-ihletésű történet tehát az '50-es évek Amerikájában játszódik, amikor még masszív szegregáció volt az Egyesült Államokban: a feketéknek külön helyre kellett ülnie a buszokon, a munkahelyeken külön vécék voltak nekik kijelölve, rettegésben tartotta őket a hírhedt Ku Klux Klan, és így tovább. A sorozat főszereplője egy fiatal, fekete férfi, Atticus (Jonathan Majors), aki régi barátjával, Letitiával (Jurnee Smollett-Bell) és a nagybátyjával, George bácsival (Courtney B. Vance) beutazza fél Amerikát, hogy megtalálja eltűnt apját (Michael Kenneth Williams). Ám Atticus lépten-nyomon azzal szembesül, hogy az angolszász, fehér protestánsok Amerikája mennyire gonosz vele. Ráadásul a mélyben már ott mocorognak Lovecraft csápos teremtményei is...

lovecraft_country.jpg

A sorozat alapja Matt Ruff Lovecraft Country című, 2016-os, zajos sikert arató regénye. Ruff volt az első olyan szerző, aki a sötét titkokat rejtő, ősi családi kúriát, a régi New England-i tanyák fészereiben mocorgó csillagsarjakat, no meg persze a föld mélyén szunnyadó, csápos iszonyatot, meg a többi jól ismert, lovecrafti toposzt összegyúrta a rasszizmussal, a szegregációval és a fekete polgárjogi mozgalmakkal. Kétségtelen, hogy ez így együtt igencsak kényes elegy, hiszen az irodalomtörténészek szerint H. P. Lovecraft maga is rasszista és xenofób volt.

lovecraft_country_map.jpg

A horror koronázatlan királyának novellái és kisregényei többségükben valóban Lovecraft Country-nak elkeresztelt, kitalált New England-i településeken, Arkhamban, Ipswich-ben, Innsmouth-ban vagy épp Kingsportban játszódtak. Az itt felbukkanó torz halemberek és más földöntúli iszonyatok azonban az irodalmárok szerint valójában nem is szörnyek voltak, hanem azok a bevándorlók, akik az 1910-es évektől Lovecraft szülőhelyére és környékére, Connecticut, Massachusetts és Rhode Island államokba érkezve gyökerestül felforgatták az addig ott élők, vagyis az elsők közt Angliából ideköltözött puritán telepesek egyenes ági leszármazottainak életét. No de vajon mennyi fog ebből megjelenni a Lovecraft Country tévésorozatban? Augusztusban kiderül!

TETSZETT A POSZT? LÁJKOLD ÉS KÖVESD A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁT, ÍGY SOSEM MARADSZ TÉVÉSOROZATOS, VICO-FILMES ÉS KÉPREGÉNYES KONTENT NÉLKÜL!

Kedveled H.P. Lovecraft munkásságát? Mindened a horror? Imádod a misztikumot és a jó krimit? Akkor a Képtelen történetek, másvilági mesék novelláskötet is neked készült! Lapozz bele, ha mersz, és ha tetszett, rendeld házhoz a Szellemlovasból!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6315656770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

powerage 2020.05.04. 11:02:42

JJ Abrams és Jordan Peele? A Rise of Skywalker és az új Twilight Zone felelősei összefogtak?

Ezt még bottal sem piszkálom meg...

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2020.05.04. 11:56:14

@powerage: A harmatos Castle Rock sorozat után én sem vagyok annyira bizakodó már JJ-t illetően, de azért összességében szerintem még így is több jó dologhoz adta a nevét, mint rosszhoz...

2020.05.04. 14:08:29

Remélem lesz benne elfojtott transznemű is, enélkül nem sorozat a sorozat manapság.

victor2 2020.05.04. 17:39:01

Félelmetesen jó előzetes annak, aki elaél egy ijesztőnek szánt, sosem létezett lény látványától. Aki szerint ez így gyermeteg hülyeség, annak számára nem félelmetesen jó ez az előzetes.

rgs 2020.05.04. 19:21:31

Szegény Lovecraft. Szegény mi.

Pipas 2020.05.04. 22:15:59

Villogtassuk a képernyőt és legyen a fele csak egy üres fekete képernyő típusú előzetes. Semmi jót nem ígér, de egészen biztosan lessz benne elnyomott fekete és rasszista fehérek. :(
süti beállítások módosítása
Helló