A koronavírus miatti rendezvénystop alatt is kiosztották a magyar képregényipar Oscarját

2020. május 10. 17:47 - -Szűcs Gyula-

A Vízitündér lett a legjobb 2019-es képregény, a Minden belefér különdíjat kapott!

Bár a világméretű koronavírus-járvány miatti óvintézkedések sajnos elsodorták a május 10-re tervezett Képregényfesztivált, a minden évben itt kiosztott Alfabéta-díjat idén is odaítélte a zsűri. Kép-regény kategóriában a 2019-es mezőnyből a Vízitündér 1. része győzedelmeskedett, amit Maria Surducan írt, Benczédi Anna Júlia rajzolt és a kolozsvári Illustrart adott ki (a kategória jelöltjei között volt a Csontváry Kálmán Árontól, Lakatos Botond Gilisztalázadása, a Királyok és keresztek 2 - Canes et lupi, valamint a Seuso mozaik).

vizitunder.jpg

Kép-novella kategóriában idén nem volt díjazott, a kategóriakorláton kívül eső kiadványok közül viszont „extra Alfabéta-díjban” részesült Oravecz Gergely Minden belefér című gyűjteményes kötete, amelyet a Szépirodalmi Figyelő adott ki.

oravecz_minden.jpg

Az Alfabéta mellett a Korcsmáros Pál-díjat is a Képregényfesztiválon kapja meg 2012 óta az az alkotó, aki az előző esztendő legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtotta hazai vagy külföldi képregényes megjelenéssel, publikációval vagy egyéb tevékenységgel. Az idei díjazott Sarlós Endre lett. Az Alfabéta zsűrije egy online díjátadó keretében méltatta az idei győzteseket – akiknek természetesen mi is szívből gratulálunk itt a Nerdblogon!

TETSZETT A POSZT? LÁJKOLD BE ÉS KÖVESD A NERDBLOG FACEBOOK-OLDALÁT, ÍGY SOSEM MARADSZ KÉPREGÉNYES, VICO-FILMES ÉS STAR WARSOS KONTENT NÉLKÜL!

Kedveled a képregényeket? Ma is bejön minden, amiért gyerekként odavoltál a '90-es években? Akkor Az országút harcosa pont neked készült! Bátran lapozz bele, és ha tetszett, rendeld meg közvetlenül a kiadótól!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr2115677952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Helló