Itt a Cyberpunk 2077 zseniális hangalámondásos VHS-kazis verziója!

2020. május 28. 08:00 - -Szűcs Gyula-

Egy magyar rajongó zizegő képpel és hanggal dobta fel az év legjobban várt játékát!

cyberpunk_2077_vhs.JPG

Alighanem minden negyvenes geek fejében elevenen él a kép, amikor a '80-as években (de még a '90-es évek elején is!) úgy néztünk a nagyszobában csapatostul összecsődülve a képmagnón másolt VHS-kazettás filmeket, hogy az adott produkció összes szereplőjének ugyanaz a fahangú, érzelemmentes fickó kölcsönözte a hangját. Teljesen függetlenül attól, hogy az épp képernyőn látható karakter egy évődő nőszemély vagy egy mérges öregúr volt-e. Én máig nem feledem, hogy így láttam a Szörnyecskéket az osztálytársamnál, és talán az első Terminátort meg valamelyik James Bond-filmet is (sajnos anno nem láttam így gyerekként a hírhedt narrátoros, Jedi „új fénykardot konstruáltál” visszatért, pedig az lett volna az igaz!). Nos, egy DesterCalibra nevű retrórajongó pont ezeket a régi, szép emlékeket hozta vissza, amikor elkészítette a napokban az idei év legjobban várt videojátékához, a Cyberpunk 2077-hez kijött E3-as trailer hangalámondásos verzióját! Íme:

Egész egyszerűen zseniálisan meg lett konstruálva ez a videó! Minden stimmel, a szemcsés képtől és a kifakult színektől kezdve az ugráló hangon és a megnyúló VHS-szalag effektjén át az érzelemmentes, olykor félrefordító vagy a szöveget önkényesen lerövidítő narrátorig. Talán csak annyi hiányzik a videóból, hogy az elejére be lehetett volna még tenni pár képkocka erejéig valami iskolai ballagást vagy a Szuperbola egy rövidke részletét, hiszen ugye anno mindig kevesebb volt a videókazetta, mint a felvenni való tartalom (amit persze utána később szinte sosem néztünk meg újra)!

TETSZETT A POSZT? LÁJKOLD BE ÉS KÖVESD A NERDBLOG FACEBOOK-OLDALÁT, ÍGY SOSEM MARADSZ VHS-KAZETTÁS, VIDEÓJÁTÉKOS ÉS STAR WARSOS KONTENT NÉLKÜL!

Régen minden jobb volt? Mindened a '80-as és a '90-es évek retró? Faltad anno a Kaland, Játék, Kockázat-könyveket? Akkor az Allansia bérgyilkosai pont neked készült! Rendeld házhoz még ma a magyar kiadást!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3115719724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Helló