Hihetetlenül izgalmas, exkluzív videóinterjú készült Novák Csanáddal

2020. május 30. 20:47 - -Szűcs Gyula-

A Valhalla Páholy egykori kiadóvezetője, a M.A.G.U.S. szerepjáték atyja Új-Zélandról válaszolt a Bíborhold videóblog kérdéseire!

novak_csanad_ynev.jpg

Igencsak izgalmas, másfél órás online videóinterjú került fel a Bíborhold csatornára Novák Csanáddal, a magyar sci-fi és fantasy könyvkiadás élő legendájával és feketeöves pionírjával, a hazai szerepjátékos élet Nagy Öregjével – aki jelenleg Új-Zélandon él és visz sikeres vállalkozást egy digitális ügynökség műszaki igazgatójaként. Az interjú szándékosan a Valhalla Páholy '90-es évekbeli aranykorára koncentrál... Pedig itt aztán lehetett volna belemenős kérdéseket feltenni a licenc nélküli Star Wars-, AVP- és Doom-regényektől kezdve a szappanoperába illő összeveszésekig és árulásokig (az például különösen mulatságos hogy Bíborhold néven fut a csatorna – ezt a nevet ugyanis pont Novák Csanád csaklizta el a Beholdertől, akik ezután Holdtölte címen kellett, hogy továbbvigyék a magazinjukat), hiszen Novák Csanáddal egy kezemen meg tudom számolni, hány interjú készült korábban: volt egy a Bíborhold 1993/2-es számaiban, majd egy 1994-es Keeper fanzinban, és nagyjából ennyi...

Az interjúban többek között az alábbi témák kerültek terítékre:

  • Novák Csanád megismerkedése az AD&D-vel és a rendszerváltáskori magyar könyvkiadás sajátos világával!
  • Novák Csanád és Nyulászi Zsolt megismerkedése, Ynev és a M.A.G.U.S. szerepjáték megszületése!
  • Novák Csanád és Gáspár András megismerkedése, Wayne Chapman író álnevének kitalálása, a Gorduin-ciklus megszületése!
  • A Valhalla Páholy elindulása és az elképesztő siker titka!
  • A 60.000 példányban eladott A Birodalom örökösei!
  • A legendás Boros-Szikszai könyvborítók!
  • Kinek a játékos karaktere volt Alyr Arkhon, Mogorva Chei és Airun al Marem?
  • A Valhalla végnapjai és az aucklandi újrakezdés!
  • És persze még sok minden más!

(A poszt eleji nyitókép Boros Zoltán és Szikszai Gábor festménye a '90-es évekből, ami Novák Csanádot és az akkori barátnőjét ábrázolja hősi pózban. Egy városi legenda szerint a Valhalla igazgatói irodájában volt kiakasztva, majd egy szoros nyomdai határidő miatt, kényszermegoldásként ez lett az Ynevi kóborlások c. kalandmodul-gyűjtemény borítóképe is.)

TETSZETT A POSZT? LÁJKOLD BE ÉS KÖVESD A NERDBLOG FACEBOOK-OLDALÁT, ÍGY SOSEM MARADSZ SZEREPJÁTÉKOS, VALHALLA PÁHOLYOS ÉS STAR WARSOS KONTENT NÉLKÜL!

Imádod a fantasyt? Faltad a '90-es években a Valhalla-regényeket? Gyűjtötted a Kaland, Játék, Kockázat-könyveket? Akkor az Allansia bérgyilkosai pont neked készült! Rendeld házhoz még ma a magyar kiadást!

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nerdblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7715730150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

232323 2020.05.31. 16:41:31

Nagyon köszi. Komolyan!

Mindig fröcsögök az interneten meg mittudomén.. vállalhatatlankodok - de most ez fasza!

GKar 2020.06.02. 14:57:07

A közeljövőben olvastatunk Novák Csanád interjút a Nerd blogon?

Tony Almeida 2020.07.17. 18:40:09

Ez király volt... köszönet érte. Csanádról gyakorlatilag nem lehetett tudni, pedig követtem a munkásságát kb. 1990 óta, gyakorlatilag egy titokzatos fantom volt. IMádtam a Valhallás könyveket, az első kiadású "zöld" még a polcomon van, a Halál havában és a többi mellett :) emlékszem, naponta jártunk a fvári szerepjáték boltba a haverokkal, hogy "na, megjelent már a magus?" Évekig rpg-ztem akkoriban, a Magus meghatározó része volt az életemnek.
Elképesztő volt 20 év után hallani ezt a sztorit!

Gagyimami1 2020.07.22. 19:07:45

Alapvetően nem lenne rossz az interjú, de abbéli igyekezetedben, hogy elkerüld a "bulvár" tartalmat, igy alapvetően teljesen bulvár lett az egész. A tények az igazság kimondása nem bulvár, annak elhallgatása viszont egyszerűen gerinctelen gyávaság. Kicsit értelmesebb és használhatóbb kérdéseket is össze lehetett volna szedni igy 2020-ban... Persze örülök ennek is, de pont a tényeket vártam volna, a valóságot, nem a "fentezit". Gyakorold ezt még és a piros inget hagyd otthon...köszi.

GKar 2020.08.25. 16:19:55

@-Szűcs Gyula-:
Novák Csanád interjúból lesz valami? Mert azért lenne pár rázósabb kérdés is amiről szívesen olvasnék.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2020.08.25. 16:45:54

@GKar: Bár Csanád a Facebookon maga ajánlotta fel az interjú lehetőséget, egyéb teendőim miatt nemigen lesz mostanában ilyesmi...
süti beállítások módosítása
Helló